Aleykumselam, Hayırlı olsun hosgeldinSelamünaleyküm hanımlar. Benim batım 21 ekimdi beta 60 çıktı ama geç döllenme haziran sonu temmuz başı gibi görünüyor doğum ben de hangi gruba gireceğimi bilemedim daha ortada kese bile yokama dahil olmak istedim
Gerçi ilk mi bilmiyorum belki tecrübelisindir ama ben herseyi çok merak ediyorum yazıverdim kendim gibi sanıp Bi de gebeliğe hazırlık grubundan hatırlıyorum seni ondanSelamünaleyküm hanımlar. Benim batım 21 ekimdi beta 60 çıktı ama geç döllenme haziran sonu temmuz başı gibi görünüyor doğum ben de hangi gruba gireceğimi bilemedim daha ortada kese bile yokama dahil olmak istedim
Günaydın ben yaşamadım ama hamile arkadaşlarim yasadigini soyledi bana da olursa korkma dediler de net bilgim yok. Yerlesme nedeniyledir bence deGünaydınn sabah kahverengi lekelenme ile uyandım. Normal mi? Takvime göre 5+3 üm. Biraz ağrımda var. İlk hamileliğimde 6. Haftada 1-2 damla kahverengi akıntı olmuştu. Bi kere olmuştu. Normal mi bu
Allah razı olsun canım ya ben de merak ediyorum senin gibiGerçi ilk mi bilmiyorum belki tecrübelisindir ama ben herseyi çok merak ediyorum yazıverdim kendim gibi sanıp Bi de gebeliğe hazırlık grubundan hatırlıyorum seni ondan
İnşallah canım mucizelerimiz sağlıkla bizimle olsunAllah razı olsun canım ya ben de merak ediyorum senin gibievet 2 güne bir ver dedi de ben çok düşük öğrnedim geç döllenme dediler. O yüzden 4 gün sonra vericem inşallah dediğim gibi keseyi görmek için gidicem inşallah sağlıklı bi gebelik olur
Evet ben de kasım hazırlık grubundaydım
Gunaydin, ikk gebeligimde 5+5ken kahve rengi hafif bi leke gelmisti tuvalete gittigimde, doktor bu haftalarda normal demisti. Canli kirmizi renk ya da lekeden fazlasi olursa haber ver, o kanamalar da onemsiz olabilir ama icimiz rahat etsin diye bakariz hic olmazsa demisti. Pembe ve kahverengi lekelenme dogal demisti.Günaydınn sabah kahverengi lekelenme ile uyandım. Normal mi? Takvime göre 5+3 üm. Biraz ağrımda var. İlk hamileliğimde 6. Haftada 1-2 damla kahverengi akıntı olmuştu. Bi kere olmuştu. Normal mi bu
Evet keseyi görünce ben de bırakıcam doktor2 günde bir baktır dedi ama ben 4 gün sonra falam bakcam sonuçta yapacak bişey yokİnşallah canım mucizelerimiz sağlıkla bizimle olsuno grubun uğurlu olduğunu düşünüyorum betaların sağlıkla ilerlesin insallah benim 1172 den sonra baktirmadi stres oluyorsun sen devam etme artık dedi halimi görünce
16 hafta yani dört ay 32.haftada doktor raporuyla izne ayrılıyoruz durumumuz uygunsa gene doktor raporu ile 37.haftaya kadar çalışabiliyoruz doğum izninin çoğunu bebek doğduktan sonra kullanmak için yapılıyor genelde sekiz hafta doğumdan önce sekiz hafta doğumdan sonra olmak üzere 16 haftalık izin var.Kamu da çalışan arkadaşlar, ücretsiz izin hakkımız ne kadar biliyor musunuz? Kurumun insiyatifine mi bağlı?6 aylık olarak alınıyor ama kaç tane 6 sy alabiliyoeuz?
Doğum izni bittikten sonra 2 yıl doğum icin ücretsiz izin hakkın var kendi isteğine bağlı. Bir de 5 yılını dolduran tum memurlar için 1 yıl hak var o kurumun onayıyla alınabiliyorKamu da çalışan arkadaşlar, ücretsiz izin hakkımız ne kadar biliyor musunuz? Kurumun insiyatifine mi bağlı?6 aylık olarak alınıyor ama kaç tane 6 sy alabiliyoeuz?
Sana kalmış artık nasıl istiyorsan tabi çok erken daha zatenEvet keseyi görünce ben de bırakıcam doktor2 günde bir baktır dedi ama ben 4 gün sonra falam bakcam sonuçta yapacak bişey yok
Tum memurların 5 yılı doldurunca alabildiği 1 yıllık izin 2 parça halinde kullanılabiliyor onu duymuşsun muhtemelen ama 6 ay şeklinde olmak zorunda değil 1 yıl olarak dilekçe verip istediğin zaman da bozup donebiliyorsun ve kalan günleri artık 2. Kez aldığında tamamını kullanman gerek. Kullanmam donerim dersen kalanı yanıyor. Ve bu izin memuriyet boyunca tek hak. Yani eğer doğum için alacaksan bunu değil de 2 yıl doğum icjn olanı alırsın onu da direkt 2 yıl olarak alınıyor istediğinde bozup donebiliyorsun diye biliyorum onu da aynı şekilde. Hangi bakanlığa bağlısın bilmiyorum ama yönetmelikleri indirip okumanı tavsiye ederim yine de aklında soru işareti kalırsa bağlı bulunduğun mudurlukten bizzat ya da telefonla bilgi alabilirsinKamu da çalışan arkadaşlar, ücretsiz izin hakkımız ne kadar biliyor musunuz? Kurumun insiyatifine mi bağlı?6 aylık olarak alınıyor ama kaç tane 6 sy alabiliyoeuz?
Bu ücretli izin kısmı oluyor16 hafta yani dört ay 32.haftada doktor raporuyla izne ayrılıyoruz durumumuz uygunsa gene doktor raporu ile 37.haftaya kadar çalışabiliyoruz doğum izninin çoğunu bebek doğduktan sonra kullanmak için yapılıyor genelde sekiz hafta doğumdan önce sekiz hafta doğumdan sonra olmak üzere 16 haftalık izin var.
Teşekkür ederim ama ben ücretsiz izni sormuştum. Yine de bilgileriniz için teşekkğrler16 hafta yani dört ay 32.haftada doktor raporuyla izne ayrılıyoruz durumumuz uygunsa gene doktor raporu ile 37.haftaya kadar çalışabiliyoruz doğum izninin çoğunu bebek doğduktan sonra kullanmak için yapılıyor genelde sekiz hafta doğumdan önce sekiz hafta doğumdan sonra olmak üzere 16 haftalık izin var.
Çok teşekkür ederimTum memurların 5 yılı doldurunca alabildiği 1 yıllık izin 2 parça halinde kullanılabiliyor onu duymuşsun muhtemelen ama 6 ay şeklinde olmak zorunda değil 1 yıl olarak dilekçe verip istediğin zaman da bozup donebiliyorsun ve kalan günleri artık 2. Kez aldığında tamamını kullanman gerek. Kullanmam donerim dersen kalanı yanıyor. Ve bu izin memuriyet boyunca tek hak. Yani eğer doğum için alacaksan bunu değil de 2 yıl doğum icjn olanı alırsın onu da direkt 2 yıl olarak alınıyor istediğinde bozup donebiliyorsun diye biliyorum onu da aynı şekilde. Hangi bakanlığa bağlısın bilmiyorum ama yönetmelikleri indirip okumanı tavsiye ederim yine de aklında soru işareti kalırsa bağlı bulunduğun mudurlukten bizzat ya da telefonla bilgi alabilirsin
Bi iki damla geldi şimdi durdu. Bende normal olduğunu biliyordum ama bi korktum kanamaya döner mi diye. Şimdilik bi şey yok şükürGunaydin, ikk gebeligimde 5+5ken kahve rengi hafif bi leke gelmisti tuvalete gittigimde, doktor bu haftalarda normal demisti. Canli kirmizi renk ya da lekeden fazlasi olursa haber ver, o kanamalar da onemsiz olabilir ama icimiz rahat etsin diye bakariz hic olmazsa demisti. Pembe ve kahverengi lekelenme dogal demisti.
Rabbim bebegini sana bagislasin, insallah saglikli gelisimi nasip olsun, kolaylikla kucagina alman nasip olsun, kanama alani bebegine zarar vermeden hastaneden hemencecik taburcu olman, hamileligini kolayca gecirmen nasip olsun insallahhhMerhaba ben de bugün 5+3 üm. İki gündür kahverengi lekelenmem vardı. Bugün kanamaya döndü. Doktora geldim yatış yaptılar. Düşük riskim var. Kesenin üst kısmında kanama alanı var. Korkuyorum daha önce de bu haftalarda kanamam olup düşük yapmıştım. Dua eder misiniz kızlar