Popüler Konu 2025 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Lioo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeğimin cinsiyeti

• İkiz Kız

OY: 0 0,0%
  • İkiz Erkek

• İkiz Kız/Erkek

• Çoğul/Üçüz

• Ankete Katılan
    16
Gerçekten o güçle duvarları sırtlarsın o derece allah kolaylık veriyo

Çok teşekkür ederim umarım çok rahat geçer

Ben kötü bi hikaye olarak aklımda kalsın istemiyorum..

Kızlar iyi geceler Şimdi eşimle konuşuyorduk 12. haftadan sonra hangi doktoru seçeceğiz vs diye. Benim aklıma bir şey takıldı, grupta da perinatolojiye gidenler var. Benim bahsetmiştim görmüşsünüzdür nörolojik bazı sıkıntılarım var. Çok ciddi bir kan pıhtılaşmam var, inme geçirdim, beynime pıhtı attı ve 2 tane de beyin damarım tıkalı. Nörolojinin çok yakından takip ettiği hasta grubundayım. Ömür boyu ecopirin, hamilelik ve lohusalık boyunca da oksapar önerildi. Bir de mr görüntülerinde ms e rastlandı ama atak vs olmadığı için çoğu testte de negatif çıktığı için soru işareti olarak kaldı. Yani böyle rahatsızlıklarım var. Ben normal bir kadın doğum doktoruna mı gideceğim yoksa perinatoloji mi? Buna nasıl karar veriliyor?

O prosedur her astenede olur canim her hamile kadın dogumdan sonra bunu doktorlar yapar rahim yerleşsin diye sonucta doğum yapiyoruz rahim 9 ay boyunca bir suru degişiklikler göruyo evet canin aciyo ama en fazla 2 dk suruyo sonra bitiyo

Kadın doğum ve perinatolji işbirliği içinde yürütüyorsun. Doktoruna anlatınca zaten düzenli olarak belirli haftalarda seni sevk eder. Geçmiş olsun bu arada güzel bir süreç geçirirsin inşallah

Amiiin. Allah isteyen herkese nasip etsin. O kadar büyük bi travma oldu ki. Asla çocuğum olmayacak gibi hissediyorum şu an.
Biliyorum o duyguyu. Ben de ilk tüp bebek tedavimde hamile kaldım 8 haftalıkken kaybettim ve bi daha başlama cesaretim yoktu. Suan nasip oldu çok şükür ama hala diğer bebeğime üzülüyorum sanırım hep üzülürüz ama hafifler. Ve Allah ardından çok güzel bir mutluluk verir inan

iyi geceler canım öncelikle cok gecmıs olsun. Senı cok iyi anlıyorum. Benımde 4sene önce baslayan norolojık sorunlarım vardı. Asla bır teshıs alamadım epılepsı dedıler ms dedıler. En son beyıncıkte ms plakları var ama aktıf degıl dort sene once neyse suandada öyle duruyo sana ms diyemem dedi doktorum. Muallakta kaldı yanı. Ama sana tavsıyem bir perinatolog görsün belkı ıcıne sıner onunla devam etmek istersın.Zaten nörologunlada takıptesındır normal bir kadın dogumlada devam edebilirsin ama birkere perinatologa gidip danıs bence. Benım sabah randevum var. Kendı durumumu sorucam bı onun söyledıklerını sanada söylerım. En azından ms kısmını

Öncelikle Rabbim bi daha yaşatmasın canım. Şifa bulasın inşallah ben okuyorum böyle şeyler genelde kadın doğumcuyla perinatoloji haberleşerek beraber kontrol ediyorlar doğuma kadar

Neden normal gittiğiniz doktorda yaptırmıyorsunuz peki. düşük geçmişi falan mı var
İkili test için perinatolojiden randevu almam gerektiğini söylemişti doktorum
Cihaz vs konusunda perinatoloji bölümü bu gibi durumlar için bir bölüm zaten
Kadın doğum doktoru bakmıyor ikili teste veya detaylı ultrasono
Bazı özel hastanelerde hem perinatolog hemde kadın doğum uzmanı olan doktor varsa bakarda
Normal kadın doğumcu bakmıyor

Peki fetal dna devlette yapılıyor mu. Bildiğim kadarı ile ücreti yüksek.
Bide mesela düşük geçmişi vs olmasa da yaptırmayı mı düşünüyorsunuz orayı anlayamadım

Perinatoloji bebeğin detaylı bir şekilde incelenmesi için olan bir bölüm
Eğer bebekde sorun varsa veya düşük riski , başka bir risk gibi o zaman perinatoloji uygun olur senin için. Mesela benim kızımın kalbi delikti benin karnımdayken ben hep perinatolojiye gidiyordum takip için, her hafta nst yaptırıyordum 2 kez
Ama sıkıntı sorun sendeyse sana kadın doğumcu bakar
Kadın hastalıklarınada baktığı için o bölüm senin için daha uygundur

Peki fetal dna devlette yapılıyor mu. Bildiğim kadarı ile ücreti yüksek.
Bide mesela düşük geçmişi vs olmasa da yaptırmayı mı düşünüyorsunuz orayı anlayamadım
Düşük riski yok sadece genel kontrol ensesine vs bakılcak, ciğerlerine grupta çok giden arkadaşım olcak konuşmuştuk

Çok teşekkür ederim sana da çok ama çok geçmiş olsun canım benim. Bana da aynı şeyler söylendi ms plakları var oldukça da fazlalar bir dönem görmeyle alakalı bir problemim olmuştu çok bulanık görüyordum ama görme testlerinde de sorun çıkmadı sonra soru işareti olarak kaldı. 2 senedir her mr a girdiğimde takip ediyoruz tüm saydığım sorunları. Benim tüp bebek doktorum tüm bu süreçleri biliyor, nöroloji, romatoloji, hematoloji, tıbbı genetik hepsi bir dönem birlikte ilerlediler. 12. haftada tüp bebek doktorumdan ayrılacağım o zamana kadar perinatolojiye mi gideyim diye sormam lazım. Çünkü bildiğim kadarıyla direkt devlette randevu alınmıyor, randevu açılıyor. Perinatoloji hangi hastalık gruplarına bakıyor tam bilemediğim için böyle merakta kaldım. Yarın gideceksen benimle de paylaşırsan doktorunun görüşlerini çok sevinirim canım

Tamam canım Allah şifa versın inşallah.

Epilepsi hastası arkadaşıma perinatoloji baktı, daha önce kanser hastası olan arkadaşıma da aynı şekilde. Sorun annedeyse de bilgim dahilinde perinatoloji bakıyor ama tam anlamıyla kimlere yani hangi hastalık gruplarına ben de dahil miyim bunu merak ediyorum. Bunu merak etmiştim

Kadın doğum ve perinatolji işbirliği içinde yürütüyorsun. Doktoruna anlatınca zaten düzenli olarak belirli haftalarda seni sevk eder. Geçmiş olsun bu arada güzel bir süreç geçirirsin inşallah
Çok teşekkür ediyorum. Amin inşallah hepimiz aynı şekilde geçirelim. Doktorum biliyor aslında da tekrar bi konuşmam gerekecek sanırım bunu en iyisi o olacak gibi

Yüksek riskli gebeliklere bakıyorlar eğer sorunun bebeği etkiliyorsa perinatoloji ilgileniyo
Ama sen doktoruna danış yinedee
Nasılsın iyi misin şuan bir sıkıntın varmı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…