Popüler Konu 2025 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    133
Kızlar, ben hamileliğe özel pek bir şey almak istemiyorum kıyafet olarak, zaruri olmadıkça. Üst hiç almadım mesela, tesettürlü değilim ama normalde de gömlek vs hep salaş olduğu için elimde çok seçenek var ama altıma biri düz biri İspanyol iki tayt aldım mesela. Bi yerden sonra sütyen de ihtiyaç olacakmış gibi, mevcut olan sıkmaya başlıyor artık.
Çok memnunum, yıllardır aynı modeli kullanırım günlük hayatta. Yine bi beden büyük olarak aynı modeli almam mı mantıklı bu dönem için, yoksa direkt emzirme sütyeni almak mı mantıklı sizce? Ya da önerdiğiniz daha başka bi şey varsa sevgili tecrübeli annelerim? 🥲
Hamile kıyafetleri ben de hiç almak istemiyorum. Kendime bugün öğle arası birkaç oversize tişört ve geniş paça lastikli şalvar pantolonlardan aldım. Oversize giydiğim gömleklerim var bir süre böyle idare etmek istiyorum. Sütyen ihtiyacım benim de var normalde dolgulu kullanırım ama sıkmaya başladı, hem şimdi hem de sonra emzirmede kullanılacak sütyen önerisi varsa ben de alırım

Kızlar benim de bir sorum var😊 bizimkiler yaz bebeği olacak dolayısıyla uzun kollu zıbına çok ihtiyaç olur mu sizce? Dün biraz aldıklarımın envanterini çıkardım.
Hastane çıkışı 3 set
0-3 ay kısa kollu zıbın 10 adet
0-3 ay patikli tulum 8 adet
Alt üst kısa 2 takım
Alt üst uzun 3 takım almışım🙈 uzun kol yenidoğan zıbın almam gerekir mi sizce yoksa bunlar yeterli gelir mi?
Ben de dün biraz bir şeyler aldım aynı işi yapmışım 🥰 3 tane yenidoğan bedeni içinde zıbın üstünde tulum ya da alt üst var. Yenidoğanlar hemen küçülmüştü diye hatırlıyorum ama erkek kız farkeder mi bilmiyorum oğlum uzundu.
Belki iç zıbın alırım kısa kol ama yenidoğan mı alsam 0-3 ay mı emin olamadım.
Gerisinden indirim bulduluğum veya çok sevdiğim 3-6 6-9 9-12 aylarda 3 er 4er kıyafet var.
Çok yazdım da sözün özü yenidoğan daha almalı mıyız ben resmen silmişim o günleri.
Tek hatırladığım en uzun süre 6-9 ayları giydiğiydi

Canım ben gaviscon duble action kullanıyorum o baya rahatlatıyor. Birde yiyip içtiklerine dikkat et. Baharatlı şeyler, tatlı şeyler, asidik meyve sebzeler domates vs gibi çok yakıyor mide asit oranını arttırdığı için. Maden suyu vsde yakıyor 🥲🥲
Kızlar gaviscon sadık yarim ama dr bana kısa süre rahatlatır sonrasında asit salgısını daha arttırabilir sabah mide koruyucu düzenli kullanmak hatta gerekirse sabah akşam kullanmak daha etkili olur dedi. Ondan beri huzur içindeyim çok şükür. Doktorunuzla görüşüp uygun görürse siz de değerlendirebilirsiniz

Kızlarcim merhaba.. Şu giyilebilir göğüs pompalarını araştırdınız mı hiç ? Hem sessizmiş hem de kolay uygulanıyor kablolu vs değil epey dikkatimi çekti. Bu markanın normalde manuel sağicisini kullanmıştım avent’in makinasından daha iyi ise yarıyordu. Dikkatimi çekiyor kararsızım.. reklam değil sadece merak ettiğim için soruyorum. Marka gorunmesi problem olur mu bilmiyorum

Eklentiler

• IMG_0714.webp
    IMG_0714.webp
    13,3 KB · Görüntüleme: 32
Kızlar selam tecrübeli anneler size sorum olucak.
Az önce yan yatıyordum sırt üstü döndüm karnıma bişey oldu o an sanki bebek ortada toplandı karnım sertleşti panikledim sonra yumuşadı orası.
Neden olmuş olabilir sizce?
Bunlar ara ara olabiliyor. Önemli olan devam eden, ritmik veya artan kasılmalar, arada karın sertleşmesi ben de yaşıyorum

Kızlar bebeği aşağıda hisseden var mı yani arada bir sanki çıkacak gibi hissediyorum ayaklarıyla vuruyor .
Bi kemik varda oraya tak tak vuruyor gibi hissediyorum normalmi ya
Normall canım.
Bende hep aşağıda, olmayacak yerlere tekme attığı için canım acıyor ve acabada kalıyorum. Mesaneme baskı yapıyor, sürekli tekme attığında tuvaletim geldi sanıyorum. Hiç birşey yok. Normalleştirdim kendimde bunları doktorum ultrasonla bakarken ayaklarını vajinaya doğru ittiriyorken görünce aynı acı oldu o ara anladım.d ❤️

Kızlarcim merhaba.. Şu giyilebilir göğüs pompalarını araştırdınız mı hiç ? Hem sessizmiş hem de kolay uygulanıyor kablolu vs değil epey dikkatimi çekti. Bu markanın normalde manuel sağicisini kullanmıştım avent’in makinasından daha iyi ise yarıyordu. Dikkatimi çekiyor kararsızım.. reklam değil sadece merak ettiğim için soruyorum. Marka gorunmesi problem olur mu bilmiyorum
Bende bu aralar almayı düşünüyorum baya araştırdım. Mochiden herkes çok memnun birde momcozy markası aklımda ondan da çok memnunlar ama fiyat farkı var aralarında. Ama ne kadar doğum yapan arkadaşım varsa acele etme doğumdan sonra duruma göre al dedi. Alıp hiç kullanamayanlarda varmış çünkü. Kafam karışık son ay karar vericem sanırım alıp almmaya🙈

Normall canım.
Bende hep aşağıda, olmayacak yerlere tekme attığı için canım acıyor ve acabada kalıyorum. Mesaneme baskı yapıyor, sürekli tekme attığında tuvaletim geldi sanıyorum. Hiç birşey yok. Normalleştirdim kendimde bunları doktorum ultrasonla bakarken ayaklarını vajinaya doğru ittiriyorken görünce aynı acı oldu o ara anladım.d ❤️
Ah tamam ozaman🥰 bu mesaneye vurma hissinden başka yani çatı kemiğine vuruyor galiba bilmiyorum ki tuhaf bir his😂
Geçen ayki kontrolümde doktorum demişti bebeğin ayakları aşağıda arada bir orada hissedebilirsin diye demek ki pozisyon değiştikçe oluyor. Yine de içim rahat etmedi benden başka yaşayan var mı diye sormak istedim çok teşekkürler🥰

Ah tamam ozaman🥰 bu mesaneye vurma hissinden başka yani çatı kemiğine vuruyor galiba bilmiyorum ki tuhaf bir his😂
Geçen ayki kontrolümde doktorum demişti bebeğin ayakları aşağıda arada bir orada hissedebilirsin diye demek ki pozisyon değiştikçe oluyor. Yine de içim rahat etmedi benden başka yaşayan var mı diye sormak istedim çok teşekkürler🥰
🤗evet evet kemiğe de vuruyor🤣
Sizinde mi erkek yoksa ?

Kızlar bebeği aşağıda hisseden var mı yani arada bir sanki çıkacak gibi hissediyorum ayaklarıyla vuruyor .
Bi kemik varda oraya tak tak vuruyor gibi hissediyorum normalmi ya
Ben de geçen haftalarda göbek deliği civarında hissediyordum hareketlerini, o ara doktora gittiğimde başı aşağıda ayaklar yukarıdaydı. Bu aralar sık sık yer değiştirir, değişik bölgelerde hissedebilirsin demişti doktorum. Bu hafta çok aşağıda hissediyorum mesela, pozisyon değişikliğindendir diye düşünüyorum normaldir bence 😊

Ben de geçen haftalarda göbek deliği civarında hissediyordum hareketlerini, o ara doktora gittiğimde başı aşağıda ayaklar yukarıdaydı. Bu aralar sık sık yer değiştirir, değişik bölgelerde hissedebilirsin demişti doktorum. Bu hafta çok aşağıda hissediyorum mesela, pozisyon değişikliğindendir diye düşünüyorum normaldir bence 😊
İnşallah ☺️
benimki de değişiyor fark ediyorum sabah göbek çevremde hissediyorsam akşam aşağıda hissediyorum

Back
X