Popüler Konu 2025 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    50
Z zulal 52 derseniz ki ben ne olursa olsun çocuğumda risk tespit edilirse bile çocuğumu aldırmam. Elbette bu ailenin tercihi. Zaten burda önemli olan aslında önceden hazırlıklı olabilmek.
Örneğin down sendromlu doğan bebeklerde genellikle kalp rahatsızlıkları oluyor. Bu sebeple doğumda hazırlıklı olabilmek amacıyla bu konuda iyi bir hastane seçebilirsiniz veya çocukta başka bir hastalık tespit edilirse belki öncesinde eğitim imkanlarını, bakım imkanlarını araştırıp kendinizi hazırlayabilirsiniz. Bugün bu testleri yaptırmayan çok aile var ama keşke yaptırsaydık diyenler de var. Şahsen ben Allah’ın verdiği canı almazdım, ne olursa olsun kürtaj olmazdım çok şükür ki bebeğim sağlıklı çıktı. Fakat neyle karşılaşacağımı bilmek istediğim için fetal dna testi yaptırdım. Eşiniz yanaşmıyorsa bile siz mutlaka bir test yaptırın.

Selam kızlar ikili riski düşük çıktı şükür cinsiyet de yüksek ihtimal kız dedi
Fakat kalbinde parlama görüldü mühim bişiy değil yine de fetal öneririm dedi. Bu parlama sağlıklı bebeklerde yüzde 5 görülebilirmiş son trimesterde kaybolurmuş. Fakat down sendromunda yüzde 25 oluyormuş.
Yani evet ikili test riski düşük çıktı yaşa rağmen fakat Kafam karıştı bu durum hakkında bilgisi olan var mı

Hamilelik süresince acaba demektense fetal yaptırın bence. Zaten kesin sonuç veriyor %99.9.

Ya kizimi 18 haziranda havalar cok sicaklamadan dogurmustum sicakta mis gbi buyumustu kis gelene kadar. Bende preeklampsi vardi bi de sicakta cok tansiyon cikar bunda da olursa hic disari cikamicam gibi
Olmaz inşallah ben ödemin çözümünü tuzu kesmekte bulmuştum, yüksek tansiyona da iyi gelir

Mağazalarda var mıymış ? Hangi arabayı bekliyosunuz
Biz Prego Concorde 2025 modelini belirlemiştik. Onu da mağazada bütün modellere bakıp karar vermiştik zaten. Şubatta indirime gireceğini bildiğimiz için takibimizdeydi sürekli ama stoklarda da bitmişti, indirim geldi ama stok yenilemesi yapmadılar O yüzden mağazaya gittik. İki şube var bizim burda. Birinde hiç yoktu o model, diğerinde de 1 adet vardı ona da biz yapıştık, tam da istediğim renk Öylelikle almış olduk bakalım inşallah ağız tadıyla kullanmak da nasip olursa Ama imkanınız varsa muhakkak bakın derim modellere, çok güzel indirim var çünkü.

Benim doktorum ikili testi de yapacak aynı anda hem ense kalınlığı elimizde olsun hem de fetal dna dedi.. bazen tam pozisyonu yakalayamiyoruz kayma oluyor doğru çıkmayabiliyor ikili test dedi yani %80 oranında doğru diğeri daha doğru diyorlar dedi daha küçük parça birimlere kadar inceleme yapıyor çünkü dedi.. yine de seçimi bize bıraktı tabii.. ısrar etmedi ama ikili testi de yapacak yine de..

Kiz bebege hamile olan anneler grup ta agirliklli galiba belirtilerniz asermelerniz nelerden tiksindiniz mesela 11.haftadayim bende daha belli degil merak ediyrm cok sohbet edelimm lutfenn

Yaa seni en iyi anlayan benim 4. Erkek çocuğa sahip biri olarak ben 13+5 de 2 bacak arasında apaçık afedersin pipiyi gördüm ama bende değişirmi acaba diye umitlenmek istiyorum
Canim benim ilk cocukta 13.hftada erkek dedi doktorum ,20.hfta detaylı da kız oldgnu öğrendik.
Yaa ne kadar güzel keşke banada böyle bir surpriz olsa gerçekten ayaklarım yerden kesilir ama tabiki erkekde olsa başımın tacı
Bence içini ferah tut birde tersinden düşün olumsuz tarafindan bakınca insan hemen karamsarlığa düşüyor ama bu demek oluyor ki %75 sapasağlam ki bence gayet sağlıklı bir bebek dünyaya gelecekben sırf bu ikilemlere düşmemek için hiç test yaptirmiyorum yaptırsam o sonuç gelene kadar kafamdaki tilkilerin kuyrukları birbirine değmeyecek üstüne hafif risk çıksa mutsuz hissedeceğim ... Hiç gerek yok kafa karistirmaya rabbim ne eylerse güzel eyler ilk cocugumda detaylı ultrasonda bir bobreginin digerinden büyük olduğunu söylemişlerdi sonradan büyüdükçe hiç sıkıntı kalmadı.. iyi düşün iyi olsun

Son düzenleme:
Kiz bebege hamile olan anneler grup ta agirliklli galiba belirtilerniz asermelerniz nelerden tiksindiniz mesela 11.haftadayim bende daha belli degil merak ediyrm cok sohbet edelimm lutfenn
Aşermem olmadı ama proteinlerden özellikle de hayvansal tüm proteinlerden çok tiksindim, genelde karbonhidrat yiyebildim

Çarpıntıyla hastaneye attım kendimi kızlar ölüyorum sandım sanırım panik atak kriziyle karıştı kontrol edemedim ekg cekildi normal.
Kadın doğum baksın dediler muayene oldum normal bebek iyi şükür hersey yolunda.
Kan ver demir tiroit baktır ilacın yetersizdir dedi.

Aslında fetal dna yapılınca ikili teste gerek olmuyor ki. Benim kendi doktorum ense kalınlığı ve burun kemiğine baktı mesela.

Kızlar çarpıntı yine tavan bende yârın kanlarımı verip cuma doktoruma gidicem gibi çok korkuyorum
Merhaba
Benim de çarpıntım oluyordu sürekli ben hamilelikten diye düşünürken tsh değerimin çok düşük olduğunu öğrendim dün ve tsh düşüklüğü çarpıntı,elde titreme,sinir hali gibi bazı belirtileri
Varmış, bende hepsi de var.Bugün endokrin e muayene oldum kan ve ultrason istedi.Kanı bugün verdim ama ultrason bir ay sonrasına verdi

Ya senin bu çarpıntı da nerden çıktı ki birkaç gündür, var mıydı daha öncesinde? Ben sende her şeyin yolunda gideceğine inanıyorum Doktoruna görünmekte fayda var tabii ki. Randevunu erkene çekmeyi planlıyor musun, bekleyecek misin gününü?

Benim zaten var tiroit hastalıgım canım

Proteinden tiksindim hala balık ve tavuk yiyemiyorum. Karbonhidrat ve tatlı canım çooook çekiyor.

Doktorum fetal yapıldığında başka teste gerek yok orda her şey çıkıyor demişti. Öyle de oldu fetla sonucu çıktıktan sonra sormuştum ense kalınlığı ve burun kemiğine bakacak mıyız yine de diye. Sonuç temiz çıktığı için gerek yok dedi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…