2024 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti


  • Ankete Katılan
    179
İnsan kulağı 20 ila 20.000 hz sesi algılar. Ultrasonda kullanılan 20.000 hz. ile 1 ghz. arasında sesi bebek duyamaz. Yani senin duymadığın sesi, insan olduğu için bebek de duyamaz. Ultrason zararlı mı değil mi o tartışılır ama ses konusunda saçmalamış bence.
Muhtemelen kendini güvenceye almak için sana belge imzalatacaktır belgeyi iyi oku bari Bebeğin de senin de hakkında hayırlı olsun her şey ama illa ebe doğurtsun diyorsan hastane ortamında doğurtsun bari, zira bazen dakikaları bırak saniyeler bile önemli.
 
Son düzenleme:
Yani ev doğumuna karşı önyargılarınızı anlayabiliyorum normal ama ebeye karşı önyargınızı anlamıyorum. Doktorun güvenip yanına aldığı ebeye biz neden güvenmeyelim. Kaldıki doğum bir saatte olup biten bir şey değil. Sancın başladı hastaneye gittin. 3 cm açılma var. 10 cm olana kadar başında doktor değil ebe bekleyecek. Bu insanlar bu işin okulunu okumuş. Bu kadar önemsiz görmeye gerek yok diye düşünüyorum
 
Canım yurt dısında oldukca yaygın bir sey evde doğum ama belli bir altyapı var. Burada o alt yapı yok. Bebeğe ya da sana müdahale gerekse napabilecek Allah aşkına ? Burda seni ve bebeğini düşünüyor tepki verenler. Bunu anlaman gerek.

Bak dün Tayvan'da 7.4 şiddetinde deprem oldu. Sadece 9 kişi öldü. Bizdeki Düzce depremi ile aynı şiddette, peki bizde kaç kişi öldü? 18 bin küsür. Burda tedbir alınarak yapılan sağlam bina ve tedbir alınmadan yapılan vasat binanın nelere mal olduğunu görmen için örnekledim.

Yıllarca evde doğumlarda ölen anne-bebek sayısıyla, simdi hastanede doğum ölüm oranını karşılaştır, yine Tayvan ve Türkiye arasındaki gibi bir fark çıkar ortaya. Japonya'da 9 şiddetinde insanlar burnu kanamadan kurtulurken, geçen sene ne oldu gördün. Şimdi Allah Japonya'yı mı daha çok seviyor, yoksa tedbirli davranmayı mı?

Allah Kuran'da ısrarla "akledin" der, "biz insanın kaderini çabasına bağlı kıldık" der. Yani tedbir alma çabasını da sana bırakıyor, her şeye kader diyip yaslanmayın diyor. Sen istediğini yapmakta özgürsün, ama ben de bu yazını gören biri olarak, "bildiğin halde neden uyarmadın" sorgusuna çekilmemek için bunu yazmak zorundayım. Daha da yazmam, gerekli uyarıyı yaptım, içim rahat.
 
Kızlar selaam:) bebiş 27 hafta oldu.. ama ara sıra kasığıma anlık ağrı giriyo gidiyor. İdrar yolu enf da çıkmadı, ama beyaz aıntm çok sık geliyor mantar var. Büyüme olduğundan mı giriyor acaba yaşayan var mı hiç
 
Uyarın için teşekkür ederim Allah razı olsun. Ben zaten körü körüne evde doğurcam diye bir şey söylemedim. Kaldıki ebe de bunu isteyen biri değil. Bütün şartlar elverdiği zaman bu tercih olabilir. Biz zaten doğum hastanede olacak gibi hazırlanıcaz. Allah hepimize hayırlı sağlıklı kolay doğumlar nasip etsin. Ben buna dua ediyorum
 
Mantar için ilaç kullanıyor musun? Kasık ağrıları büyümeye bağlı olabilir
 
Banada fitil verdi doktor idrarda enfeksiyon yok rahimde var mutlaka söyle 5 günlük fitil veriyorlar direk
 
Birde o sancılar rahim enfeksiyonundan oluyor muş fitilden sonra sancılarım kesildi
 
Ayyy bu bıcırıklar artık 1 er kilo oldular yaaa Maşallah kocaman olmuş annesi. Bu arada "olmuşuz" yerine "olmuş" kelimesini kullanmana kocaman alkış O kendi başına bir birey

Düşünerek kurduğum bir cümle değildi ama ultrasonda kendine özgü tepkileri olduğunu gördükçe birey olduğunu kabul ettim sanırım.
 
Düşünerek kurduğum bir cümle değildi ama ultrasonda kendine özgü tepkileri olduğunu gördükçe birey olduğunu kabul ettim sanırım.
Canım bazen anne ile bebek öyle özdeşlesiyor ki, anneler istem dışı kötü bir amaç olmaksızın " biz büyüdük", "biz okula başladık" " biz yürüyoruz" gibi cümleler kurabiliyor. Bu da çocuğu kendi başına bir birey olma anlayısından uzaklaştırıp, anne bağımlı çocuklar haline getiriyor. Bu yüzden "biz" kelimesi biraz sakıncalı. Ne zaman biri çocuğa birey gibi yaklaşırsa hemen dikkatimi çekiyor
 
kızlar tetanoz aşısı oldunuz mu?Kafam karıştı benim bayağı her doktor ayrı bir şey diyor
Bende ilk dozu oldum, ikinciyi bayram sonrası olacağım. Aile hekimi kadın dogumcuma sormami rica etmişti. Doktorum da kesinlikle önerdiğini söyledi. Bazı doktor ve kişiler asi karşıtı olabiliyormuş. Bu aşıyı da bebek için yaptıklarını söylediler açıkçası bende olmakta bir sakınca görmedim.
 
Canım bende hamile kalmadan önce bir dogum hikayesine maruz kalmıştım arkadaşımın eşi idi doğumu yapan. Burada anlatıp insanları germek istemem ama gerçekten saniyelerin ne kadar önemli olduğunu gösteren bir an yasamislardi ve normal başlayan doğum sezeryana evrilmek zorunda kalmış. O yüzden benim de göze alabileceğim bir şey değil sanırım ev doğumu.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…