- 30 Ocak 2013
- 5.848
- 2.479
- Konu Sahibi sacibelinde
- #17.081
Aslında Norveç, İsveç gibi İskandinav ülkelerine gitmek isteyen cok doktor var canım ama dil sorununa takılıyorlar. İngilizce, Almanca gibi daha popüler diller olduğu ve genelde bu dil alt yapısı bulunduğundan İngiltere, Amerika, Almanya gibi ülkeleri daha çok tercih ediyorlar.Evet isveçteyim, sıfır doktor burada. Allahtan gebeliği öğrendiğimde Türkiye’deydim 4. ve 5. Haftada bebeği görüp ultrasonda, kan testlerimi yaptırıp geri döndüm İsveç’e yoksa hamile olduğuma ikna olmazdım Türk jinekolog aradım yaşadığım yere yakın ama sanırım burası çok popüler değil türk doktorlar arasında, Almanya’da falan olsam büyük ihtimal daha rahat olurdu.
Benim de yaşamak istediğim ülkeler İskandinav ülkeleri aslında. Sanki reankarnasyon var da ben eskiden orda yaşıyormuşum gibi hissediyorum Tipimi hiç bir zaman Türk'e benzetmediler, oradaki kadın tipleri ile aynıyım ve en sevdiğim mevsim kıştır. Kar yağdığında kendimi buluyorum sanki Hatta karakteristik özelliklerim de hiç Türk yapısına uymuyor. Neden böyle oldu ben de anlamıyorum