• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2024 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    184
Endişelerimiz hiç bitmez ki doğup büyüyüne kadar annelik işte 😊 benim de bebeğim 7 haftalıkken kalbi durduğu için şimdi korkuyorum endişeliyim yine aynı şey olur mu diye ama gidicem bakalım yarın inş duyarım da rahatlarım🙏🏻 6+1 de belki duyulur canım

Kızlar bişey sorucam. Benim 2 haftadır sarı akıntım var, bir ilişki sonrası yanma. Sanırım enfeksiyon var. Cuma doktor agideceğim ama bunun için ilaç kullanmak uygun olmaz galiba. Nasıl geçecek ki:(

günaydın herkese. 2 gün misler gibi dinlendim. evde biraz spor yaptım, normalde de spor yaptığım için sporu olabildiğince hayatımda tutmayı planlıyorum. yalnız benim bir sorum var, evinde kedi besleyen var mı? eşim 15 gün daha evde değil. kedi kumuna pek maruz kalmak istemiyorum, ama mecburen değiştiriyorum. bunun testini mi yaptırmak gerekiyor? doktora gittiğimde özellikle evcil hayvanımız var diye söylemeli miyim? yoksa rutin testlerde yapılıyor mu bunun bir testi varsa?
Bu soru benim de aklımda. Bizim de kedimiz var,çok seviyorum ama çok tedirginim. Yapılan testlerde bununla alakalı bir şey çıkar mı ,ekstradan belirtmek gerekir mi? Cevaplayan olursa çok iyi olur. Özellikle EdaUl EdaUl senin bu konuda bilgin var mı canım?
Benim de kedim var, doktor aşıları düzenliyse sorun olmaz ama kumuyla falan sen ilgilenme demişti. Ellerine poşet geçirip havayı çok solumamaya çalış eğer illa senin değiştirmen gerekiyorsa. Ama imkanın varsa başkası temizlesin. Doktoruna haber ver yine de bilgisi olsun. Toxoplazma sadece kediden geçen bir şey değil iyi yıkanmamış sebzeler iyi pişmemiş etlerden de geçen bir şey. Yani dikkat ettiğin sürece kendinden uzak kalmana gerek yok sonuçta o da evin bir bebeği 😊

Doktorunuza yine de belirtin ama testler ilk 3 ay içinde yapılıyor. Toxoplazma en çok kedi dışkısından bulaşabiliyor. Ev kedileri temiz dışardakşletr göre ama yine de kumunu sizin değiştirmemeniz gerekiyor. Mutlaka eldiven takmanız lazım. Hava yokuyla bulaşı yok ama maske de takabilirsiniz. Evet aynı şekilde pis sular iyi yıkanmamış sebzelerde Dr var çiğ et tavuk. Hatta et tavuk balık siz kestiyseniz kesinlikle elinizi ağız çevrenize değdirmeyin. Kestiğiniz bıçağı tahtayı ve elinizi hemen bolca yıkayın o şekilde bırakmayın. Kedisi olan anneler ev içerisinde de sık sık ek yıkayın derim. Seviyorum kucağımıza alıyoruz belki olmaz. Düşüğe kadar yol açabiliyor gelişimini de olumsuz yönde etkiliyor beyin ve sinir gelişimini özellikle

Bu arada cuma günü 4+6 iken keseyi gördük.🥰 Daha çok küçük dedi doktor. Cumartesi 6+1 de bebeği görmek için gideceğiz. Umarım sorunsuz geçer. Her hafta ayrı bir korku önce ya dış gebelikse, şimdi ya boş gebelikse, sonra kalp atışlarını duyamazsam 🥺 daha önce kayıp olunca herşeyden korkuyor insan. Sizce6+1 de kalp atışlarını da duyabilir miyiz?
Duyuluyor ama bazılarında abdominal ultrasonda duyulmayabilir vajinalde kesin duyulur. Bi sakıncası yok doktor teklif ederse kabul edebilirsin 😊

Kızlar bişey sorucam. Benim 2 haftadır sarı akıntım var, bir ilişki sonrası yanma. Sanırım enfeksiyon var. Cuma doktor agideceğim ama bunun için ilaç kullanmak uygun olmaz galiba. Nasıl geçecek ki:KK43:
Yüksek ihtimal mantar. Enfeksiyondan ziyade ilk aylarda mantar daha yoğun görülüyor.Basit bir kremle geçiyor ama doktora gitmen şart canım geçmiş olsun 🥲

Herkese selam kızlar haftaya yoğun başladım dün akşam kusmadan yemek yemeyi başardım ama ağrımda başladı bi tık korkmadım değil akıntı yok kanama yok çok şükür inşallah Herşey yolundadır 🥹
Yoktur inşallah canım sen bayadır çekiyorsun bulantıyı 🙏🏻 Ne zaman doktor randevun yakın zaman mı

Yüksek ihtimal mantar. Enfeksiyondan ziyade ilk aylarda mantar daha yoğun görülüyor.Basit bir kremle geçiyor ama doktora gitmen şart canım geçmiş olsun 🥲
Kızlar bişey sorucam. Benim 2 haftadır sarı akıntım var, bir ilişki sonrası yanma. Sanırım enfeksiyon var. Cuma doktor agideceğim ama bunun için ilaç kullanmak uygun olmaz galiba. Nasıl geçecek ki:KK43:
Evet biraz uzun sürebiliyor ihmal edilirse. Daha çok beyaz oluyor rengi ama sarı da olabilir kontrol ettir mutlaka

Sağol canım bi gideyim bakalım ne diyecek ne verecek
Gebelikte eş tedavisi bile uygulayabiliyolar bize uyguladı mesela gebeliğimin sonuna doğru
erkeklere belirti vermeyen şeyler kadınlarda enfeksiyon mantar yapabiliyor bende çok çekmiştim ilk gebeliğimde zaten cinsellik aklıma gelmiyor şuan bulantılar yüzünden ama başlarsamda kondomsuz no diyorum 🥲

Gebelikte eş tedavisi bile uygulayabiliyolar bize uyguladı mesela gebeliğimin sonuna doğru
erkeklere belirti vermeyen şeyler kadınlarda enfeksiyon mantar yapabiliyor bende çok çekmiştim ilk gebeliğimde zaten cinsellik aklıma gelmiyor şuan bulantılar yüzünden ama başlarsamda kondomsuz no diyorum 🥲
Çok doğru diyorsun.Eşimde de olabilir. Zaten ben sık sık mantar olurum,evde ilaç ve fitil de var ama kullanmıyorum işte. Valla iyi dedin eşimde de olabilir. Biz de kondom kullanalım. Zaten içim rahat değil ilişkide ama kondom çok mantıklı. Aklıma neden gelmediyse:D

Çok doğru diyorsun.Eşimde de olabilir. Zaten ben sık sık mantar olurum,evde ilaç ve fitil de var ama kullanmıyorum işte. Valla iyi dedin eşimde de olabilir. Biz de kondom kullanalım. Zaten içim rahat değil ilişkide ama kondom çok mantıklı. Aklıma neden gelmediyse:KK70:
Başıma geldiği için biliyorum seni çok iyi anlıyorum 😁 Ve kesinlikle sık sık oluyorsan kadın doğumcuna söyle 3 günlük bi tedavi uyguladı hem eşime hem bana bi ilaçla bide ekstra fitil vermişti benim için 5 senedir maşallahımız var 1 kere mantar oldum oda havuzdan sadece. 🫠

Kızlar bugün tekrar Dr ye gtiim tsh vermiştim onun sonucuna baktı Dr folik asitte folbiol veya folbetake yazmadı onlar otizm yapıyor çocukta dedi folactive jsimli devletin ödemediği özel folik asit verdi sizler ne kullanıyorsunuz folik asit olarak

Bence gayet güzel artış, sen de benim gibi daha keseyi goremeyenlerdensin:) bugün acile de gittim ama ultrason yok acilde akşamları calismiyor sabah gel baktiralim dedi 🤦🏻‍♀️ bir umut gitmiştim. Sağ kasığımda inceden inceye bir ağrı, omuz ağrısı tutulması falan vardı iki akşam da lekelenme olmuştu bir umut bakarlar alttan da olsa keseyi rahimde görürsem rahatlarim dedim ama yine olmadı cumartesi gününü bekliycem yine, benim de salı günü 1613 tü bugün en az 3200 eğer artış devam ediyorsa cumartesiye 6500 civarı olur en az diye düşünüyorum artık alttan görünür heralde, sen de 17 sinde gitsen bence görünür
Merhaba canım kese göründü mu Dr folik asit falan başladı mı sana

Kızlar bugün tekrar Dr ye gtiim tsh vermiştim onun sonucuna baktı Dr folik asitte folbiol veya folbetake yazmadı onlar otizm yapıyor çocukta dedi folactive jsimli devletin ödemediği özel folik asit verdi sizler ne kullanıyorsunuz folik asit olarak
Onları vermemesi normal folbiol çok ağır gebelik öncesi öneriliyor.
İlk gebeliğimde folidoce kullanmıştım şimdi Venatura metilfolat kullanıyorum

Back