2024 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    326
Ay ne güzel alışmış artık odana gidebilirsin ya yoksa sende mi alıştın o odaya 🤣🤣 ben ötle istiyorum ki odasını yapayım orada yatsın gece uyansa ble kendi kendine geri uyusun falan öyle ütopik hayallerim var 🤣🤣
Gece uyansa da kendi kendine uyumuyor kesin bilgi 😃 Kaynak: dün gece 11 defa uyutmaya kalkan ben 😁😁

Son düzenleme:
Aslında bekleyip susmasını sağlamak bir çözüm değil çok ağladığında artkl şöyle yapıyorum mesela kumanda için ağlıyor ya umursamıyorum ona başka bir oyuncak veriyorum ilgisini çekecek şeyi bulana kadar ağladığı şeyi unutturmaya çalışıyorum
Öyle de mantıklı

Kesinlikle aynı bende bırakıyorum ağlıyor susar diyorum susmuyor yarım saat boyu volume yükselterek ağlıyor en son pes edip dediğini yapıyorum
Ben vermeyeceğim bir şey istediğinde yada bir şey için ağladığında hemen başka bir şey veriyorum ilgisini çekecek çoğunlukla işe yarıyor bazen takıyor o zamanda hayır deyip kaldırıyorum vermiyorum ağlıyor. Çok inat değil şuan bu konuda ama bazı çocuk o dediğini yaptırana kadar bağırıyor

Ben vermeyeceğim bir şey istediğinde yada bir şey için ağladığında hemen başka bir şey veriyorum ilgisini çekecek çoğunlukla işe yarıyor bazen takıyor o zamanda hayır deyip kaldırıyorum vermiyorum ağlıyor. Çok inat değil şuan bu konuda ama bazı çocuk o dediğini yaptırana kadar bağırıyor
Benimki öyle ya başka bişey veriyorul bende unutması için ama nasıl bir akıl var unutmuyor unutana kadar eline ne bulursam veriyorum çoğu zaman hepsini yere atıp yüzüne bakmıyor 🤣

Ya acaba ne zaman kendi kendine uyuyacaklar ağlama olayı bitse bence uyurlar gibi geliyor çünkü benimki ayağa kalkıyor ağlıyor kendi kendine uykusunu açıyor
Evet aynı şekilde, beşikte ayağa kalkıp ağlamaya başlıyor. Asla susmuyor gidene kadar, gidince de kucağımıza gelip öyle uyumak istiyor. Hel sabaha karşı resmen 15 dkda bir falan kalkıyor artık.

Aynen genelde bende elinden alıp dikkatini dağıtıyorum ama bizde uyku konusunda asla susmuyor ağlama durumu odadan çıkarana kadar ağlıyor bazen, onun dışında ağlama konusunda dikkatini dağıtıyorum bir şekilde

Şimdiye kadar geçen sohbetlerde anladığım sizin bebeğiniz kolay uyum sağlayan bir bebek. Mesela ben yemek konusunda pek hata yapmadım. TV müzik gibi yardımcılar hiç kullanmadım ek gıdaya geçtiği günden beri hep bizimle mama sandalyesinde oturdu mama sandalyesi dışında elinde gezdirme başka bir odada oyun oynarken yeme işlerine bile girmedim. Başladığımız günden beri blw gittik neredeyse elinde hep kendi yesin diye bir şeyler vardı. Hiç zorlama yapmadım 1 kaşıkla kalktığı da oldu. Sonuç şuan benden asla yemiyor kendi eline verdiğim şeyleri de fırlatıp atıyor. Her bebek o kadar farklı ki her şey hepsine işlemiyor keşke olsa 🤗
O kadar katıldımki size. Mesela ben kendi kendine uyumayı öğrettim gece beslenmesini kestim ama bunu kendim mi yaptım hayır bebeğim direnmedi gece uyandı emzik verdim uyudu yanına yattım uyudu direnseydi ağlasaydı yapabilir miydim asla. Yemek konusunda düzeltemeiyorum mesela o kadar kötü ki yemekle arası açta olsa yemiyor. Eline veriyorum atıyor kendim yedirmeye çalışıyorum kaşığa vuruyor tabakları fırlatıyor. Bütün yemekleri sevmiyor olamaz. Her konuda doğru şeyi yapmaya çalışsakta bazen uyum sağlamak istemiyolar. Hepsinin bir karakteri huyu var.

O kadar katıldımki size. Mesela ben kendi kendine uyumayı öğrettim gece beslenmesini kestim ama bunu kendim mi yaptım hayır bebeğim direnmedi gece uyandı emzik verdim uyudu yanına yattım uyudu direnseydi ağlasaydı yapabilir miydim asla. Yemek konusunda düzeltemeiyorum mesela o kadar kötü ki yemekle arası açta olsa yemiyor. Eline veriyorum atıyor kendim yedirmeye çalışıyorum kaşığa vuruyor tabakları fırlatıyor. Bütün yemekleri sevmiyor olamaz. Her konuda doğru şeyi yapmaya çalışsakta bazen uyum sağlamak istemiyolar. Hepsinin bir karakteri huyu var.
Gerçekten öyle kimi mizaç olarak daha sakin daha uyumlu kimi sinirli inat. Yine kendimden örnek vereyim benim oğlum memede uyuyor mesela gece çok uyansa bile memeye aldığım da uyanmamış gibi uykuya devam ediyor direnmiyor sadece ben çok bölünmüş uykumu alamamış oluyorum orası ayrı ama 2 3 saatte bir olunca tolere edebiliyorum.Gündüz zaten neredeyse uyumuyor çocuk sevmiyor uyumayı. Uyku eğitmenleri buna karşı çıksada maalesef bir gerçek bu. Destekle uyuyup sabaha kadar uyanmayan yada gün içinde 3 4 saat deliksiz uyuyan tanıdıklarım var. Bu sebeple uyku eğitimine sıcak bakmıyorum ve oğlumla uyumaya devam etmek istiyorum. Ama bu şekilde destekle uyuyup o desteği bulmak için ağlaya ağlaya kalkan onu alsa bile belki dakikalarca saatlerce uyumayan bir çocuk olsa o zaman en gerekli şey olduğunu savunurdum. Her çocuk çok özel

Öksürüğü arttırdı mı sizin de . Dün gece uyurken verdim . 1 saat sonra kalktı. Öksürüğü daha da kötüydü. Öksürürken kustu öyle biraz rahatladı. Saat 3 oldu anca uykuya daldı.
Bebekler balgamı ya kusarak ya da bağarsak yoluyla atarlar canım, kusması onu rahatlatmıştır.

Bebekler balgamı ya kusarak ya da bağarsak yoluyla atarlar canım, kusması onu rahatlatmıştır.
Evet kusunca rahatladı. Ama buharı verdiğimde saat 9-10 gibiydi . Gece 2 buçuk gibi kusabildi . 11 de uyanıp geri dalamadı öksürmekten kusana kadar. Gece değil de şimdi uyuyor şimdi veriyorum balgamını daha erken atabilir inşallah . 😢

Evet aynı şekilde, beşikte ayağa kalkıp ağlamaya başlıyor. Asla susmuyor gidene kadar, gidince de kucağımıza gelip öyle uyumak istiyor. Hel sabaha karşı resmen 15 dkda bir falan kalkıyor artık.
Aynen ya sabaha kadar neden öyle olıyor acaba benimki doğduğundan beri böyle sabaha karşı uyanma sıklığı daha çok artıyor

Öksürüğü arttırdı mı sizin de . Dün gece uyurken verdim . 1 saat sonra kalktı. Öksürüğü daha da kötüydü. Öksürürken kustu öyle biraz rahatladı. Saat 3 oldu anca uykuya daldı.
Yok canım bize iyi gelmişti.. ama ben ara ara serum suyu da nebule koydum belki o da rahatlatiyodu onu bilemiyorum

Kızlar bebişlerinize oyun hamuru aldınız mı? Oynayabiliyorlar mı?
Onun için erken değil mi, her şeyi ağızlarına aldıkları için bana göre 4 5 yaştan önce oyun hamuru, kinetik kum gibi şeyler tehlikeli geliyor ki ben zaten hiç senin sevmiyorum ikisini de, hem kokuyorlar hem çok dağılıyorlar... En güzeli kreşte oynamaları 🙈🙈🙈

Back
X