- 23 Mayıs 2023
- 1.512
- 2.476
Hemen alıyorumD vitamini gebelik düşündüğümden beri kullanıyorum. Ocean d3 damla şeklinde kullanıyorum. Zaten birçok akademik makale gebelik dışında da kullanılması gerektiğini söylüyor ve gebelikte d vitamini eksikliği düşüğe sebep oluyor. Türkiye coğrafik konumu nedeniyle zaten d vitamini yönünden yeterli değil mutlaka takviye almak lazım.
Ben kullanıyordum sonra bazı doktorlar ilk 3 ay folik asit dışı önermiyor gibi şeyler okuyunca tedirgin oldum bıraktım ya bende de ocean sprey var.D vitamini gebelik düşündüğümden beri kullanıyorum. Ocean d3 damla şeklinde kullanıyorum. Zaten birçok akademik makale gebelik dışında da kullanılması gerektiğini söylüyor ve gebelikte d vitamini eksikliği düşüğe sebep oluyor. Türkiye coğrafik konumu nedeniyle zaten d vitamini yönünden yeterli değil mutlaka takviye almak lazım.
benim doktorumda kullanmamı söyledi. Hatta multivitamin başladı.Ben kullanıyordum sonra bazı doktorlar ilk 3 ay folik asit dışı önermiyor gibi şeyler okuyunca tedirgin oldum bıraktım ya bende de ocean sprey var.
8 mayıs son adet tarihim sizin kaçtısizin son adet tarihi ne zaman? benim 5+2 şu an sanki sizin daha geç bi dönemdi
Vallahi şaştık kaldıkbenim doktorumda kullanmamı söyledi. Hatta multivitamin başladı.valla kime inanacağımı şaşırdım. d vitamini ile alakalı makale okudum. orda da eksikliğinde düşük görülebileceği yazıyor
benimde 7 mayıs :)8 mayıs son adet tarihim sizin kaçtı
aynen öyle yaVallahi şaştık kaldıkama en iyisi kendi doktorun ne diyorsa
Sağ ol teşekkürler en azından kabul etmiş büyüklük göstermişaynen öyle yabugün aile hekimi çağırdı sistemde görmüş gittim o da farklı şeyler söylüyor diyorum ki ama doktor böyle söyledi o zaman o daha iyi bilir diyor
Aynı zaman :) sizin beta hcg kaçtı kusura bakmayın sormuş olabilirim ama çok kişi ile konuşunca burda karışıyorbenimde 7 mayıs :)
Valla fırsat buldukça dinlenicemBiraz dinlenmeye çalış canım
Ben de Hollanda’dayim ve ayni sorundan muzdaribim 8 hafta cok uzun geliyoor :). Neyse ki Turkiye’de tatildeyken ogrendim hamileligimi de beta-hcg’ye baktirma sansim oldu.Yas 35, son adet tarihi 15 Mayis, ilk gebelik olacak insallah, Hollanda’da yasiyorum. Burda folik asitle birlikte d vitamini de almamizi soyluyorlar. D vitamini dusuk riskini azaltiyormus bilginiz olsun. 8 hafta olmadan once de ne kan testi, ne kalp atisi ne ultrasonla bakmak var. Ya sabir.
Sat: 1 MayisSon adet tarihiniz , Yaşınız, kacıncı cocuk, yaşadığınız şehir bilenler kese haftası kaç artı kaç ve kalp atısı haftası
En son ne zaman baktırmıştın kaç çıkmıştı o zamanKan vermiştim bugün sonuçları böyle çıktı
9 Haziran da böyle çıkmıştıEn son ne zaman baktırmıştın kaç çıkmıştı o zaman
Ya maşallah 4 günde neredeyse 7 kat artmış , ikiz mi acaba sizin ki9 Haziran da böyle çıkmıştı
Ya maşallah 4 günde neredeyse 7 kat artmış , ikiz mi acaba sizin ki
Ya bana olabilirmiş gibi geldi çünkü benim bildiğim kadarıyla 48 saatte bir 2 kat artıyor yani sizin değerin 2000 lerde olması gerekirken 4 bin küsür çıkmış. Kese görmeye gitmiş miydiniz ?Ya hadi inşallah ay çok heyecanlandım şimdi olur mu acaba öyle bir şey ama bizde kimsede ikiz yok
Evet dün gittin kese bı görünüyor bı görünmüyor dedi 1haftan dolmadan bı daha gel dediYa bana olabilirmiş gibi geldi çünkü benim bildiğim kadarıyla 48 saatte bir 2 kat artıyor yani sizin değerin 2000 lerde olması gerekirken 4 bin küsür çıkmış. Kese görmeye gitmiş miydiniz ?