• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2024 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    319
Kızlar İyi akşamlar benim oğlum bi kaç gündür emeklerken bi anda ayağa kalkıyor dengede durmaya çalışıyor ama adım atmıyor öylece duruyor. Benim yardımcı olabileceğim bir şey var mı sizce yoksa o zamanı gelince hazır hissedince yürür mu ☺️

Kızlar antibiyotik ve ventolin kullanmaya devam ediyoruz ilaç içtiğinden beri inanılmaz daha fazla enerjik uyku yapar diye düşünmüştüm gözlerini saatlerce avusturuyor yine de uyumak istemiyor ellerini kollarını tutarak uyutuyoruz resmen yorulmuyor da hiçbir şekilde ben çok bebek çocuk gördüm böyle bir şey görmedim.yorulmuyor hiçbir şekilde hiperaktivite kaç yaşında belli olur bilgisi olan var mı ? Benim eşim de hiperaktivite var kızımda da olabilir 😫
Canım korkutmak gibi olmasın ama ventolin taşikardi riskini yükseltiyor diyolar ama tabi doğrusu ne bilmiyorum

Kızlar biz 26sında 13 aylık olucaz ama henuz bir yaş asilarimizi olamadik.surekli hasta oldugumuzdan dolayi ebe duzelmeden yapmayalim demisti.bu hafta kesmetse olucaz ama size birsey danismak istiyorum.normalde biz 13. Ay menenjit asisina baslamayi dusunuyorduk bu durumda biraz sure uzucak gibi.sizde durumlar nedir menenjit yaptirmayan varmi aranizda?
Tek doz yaptırdım bende araya başka şeyler girince kaldı tekrsr öocuk doktoruna gidip takvim oluşturucam ama sorun olacağını sanmıyorum hemşire bana arasında 1 ay zaman olsın yeter dedi yani 1 yaş aşısı 1 ay sonra menenjit

Kızlar biz 26sında 13 aylık olucaz ama henuz bir yaş asilarimizi olamadik.surekli hasta oldugumuzdan dolayi ebe duzelmeden yapmayalim demisti.bu hafta kesmetse olucaz ama size birsey danismak istiyorum.normalde biz 13. Ay menenjit asisina baslamayi dusunuyorduk bu durumda biraz sure uzucak gibi.sizde durumlar nedir menenjit yaptirmayan varmi aranizda?
Ben yaptırmadım hala menenjit aşısını, hep ters bir zamana denk geldi 13 de yaptıracaktık ama aynı sizin gibi grip olduk felan sağlık ocağı aşısını yaptıramadık onu yaptıracağız daha

Bizimde 13.ayda menenjit dozu vardı. 1 yaş muayenesine gidince 3 ay sonra tekrar muayeneye gelin o zaman yaparız dedi o şekilde olacak

Sanırım bu hastalıklar bizimki gibi bir çok kisiyide sekteye ugratmis😭ne diyelim bugunlere geldik bir şekilde umarim daha az sorunlarla ilerleyerek devam ederiz bebislerimizi buyutmeye🙏
Kızlar bu arada sıfır inancım olarak uyku konusunda asla erkene cekemicegimi,cekmeye calissamda sabrim olmadigini dusunerek,bir kac denemede pes etmeye basladigim zamanlar vardı.BiZ cunku saha onceden de soyledigim gibi 12den once asla gece uykusuna gecmiyorduk ve acayip duzensiz uyku rutinlerimiz vardi.gunduz uykulari geçe kaliyor.yada gec uyaniyordu vs.3 gundur sabirla direniyorum.ilk gün 22:00 ikinci gün 21:30 bugün 3. Gün 9da yataga girdik.21:00den sonra 22:00de uyandi ve sabırla bir saat sonunda şuan daldı.cok klasik gelicek ben kimseyi dinlememistim bu konusmalarda ama gercekten kararlılık işe yariyormus.umarim devam edebilirim şaşmadan.yol yakinken deneyim derim ilerde daha zorlanicaz yoksa🥲

Ben de 1 yaş aşısını daha yaptırmadım. Menenjit in bir türünü mecbur 2 doz yaptırıyorsun hatta hatırlatma dozu da var ama brn yaptırmayı düşünmüyorum . Menenjit in diğer tip olanı için 1 yaş sonrasında tek doz oluyor. Onu biraz sonra yaptıracağım

Kızlarr siz bebişin içeceği suyu kaynatıp soğutup mu veriyorsunuz hâlâ geçen gün doktora gittik sormayı unutmuşum ne zaman a kadar böyle yapmalıyım diye siz sordunuz mu acaba 🤔

Kızlarr siz bebişin içeceği suyu kaynatıp soğutup mu veriyorsunuz hâlâ geçen gün doktora gittik sormayı unutmuşum ne zaman a kadar böyle yapmalıyım diye siz sordunuz mu acaba 🤔
Ben ebebekten bebek suyu kullanıyorum uzun zamandır kaynatmıyorum

Kızlar bebiş hastaydı burnunu açma ilaç içirme işlemlerini falan hep ben yaptım .Eşimin kucağında iken bana gelmek istemiyor benim kucağımda iken de eşime atlıyor ona gitmek istiyor normal mi ki bu durum

Menenjit i Bnde yaptırmadım 13.ay yani 5 martta yaptırcam kızlar, bnm bebeğim de çok sinirli huysuz bu ara sürekli çığlık atıyor bağırıyor dişi geliyor muhtemelen bide atak haftasının bitmesine az kaldı ondan diye düşünüyorum hala yürümüyor emekliyo hayırlısı bakalım 🤔

Kızlar merhaba . Bebeğim 11 aylık. Ateşi 39 lara çıkıyor. Dün gece acile gittik paranox fitil yaptılar . Ateş düştü ama 4-5 saat sonra yine çıktı. Gece evde parol şurup içirdim yine düştü. 4 saat arayla 3 kez calpol şurup verdim. İlaçla düşüyor ama 4-5 saat sonra yine çıkıyor . Doktoruna ulaşamadım . Haftasonu zaten. İnternetten baktım günde 4 defadan fazla calpol vermeyin yazıyor . Yine Ateşi çıkarsa napmalıyım . İlk kez böyle çok ateşleniyor . Elim ayağım dolaştı .

Aynen hala kaynatıyorum şişeye koyuyorum günlük yapıyorum birax daha devam ederim galiba 🤣

Kızlar bebiş hastaydı burnunu açma ilaç içirme işlemlerini falan hep ben yaptım .Eşimin kucağında iken bana gelmek istemiyor benim kucağımda iken de eşime atlıyor ona gitmek istiyor normal mi ki bu durum
Benimkide bu aralar babasına çok düşkün oldu bırak gitsin işte az dinlen 🤣🤣

Kızlar merhaba . Bebeğim 11 aylık. Ateşi 39 lara çıkıyor. Dün gece acile gittik paranox fitil yaptılar . Ateş düştü ama 4-5 saat sonra yine çıktı. Gece evde parol şurup içirdim yine düştü. 4 saat arayla 3 kez calpol şurup verdim. İlaçla düşüyor ama 4-5 saat sonra yine çıkıyor . Doktoruna ulaşamadım . Haftasonu zaten. İnternetten baktım günde 4 defadan fazla calpol vermeyin yazıyor . Yine Ateşi çıkarsa napmalıyım . İlk kez böyle çok ateşleniyor . Elim ayağım dolaştı .
Biz en son hastalandigimizda doktor 4-5 saatte bir verebilirsin calpol ve birde dolven vermisti.calpol dusurmemisti ama dolven daha etkili olmusti.iki gune toparlamistik.peki ates cikma sebebi nedir.hst tahlil test vs yaptilar mi?

Biz en son hastalandigimizda doktor 4-5 saatte bir verebilirsin calpol ve birde dolven vermisti.calpol dusurmemisti ama dolven daha etkili olmusti.iki gune toparlamistik.peki ates cikma sebebi nedir.hst tahlil test vs yaptilar mi?
Yok yapmadılar . Babası hasta .grip . Ondan bulaştı büyük ihtimal. Öksürüğü var . Doktor Boğazları kızarmış. Geniz akıntısı da var dedi. Fitil uyguladılar sadece . Doktor fitil de verdi ama onu kullanmak istemiyorum çok ağlıyor fitilde, dün hastanede çok korktu. Sizinkinin ateşi ne sebepliydi peki

Back