• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2024 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    320
Benim beneğim nispeten daha kolay bir bebek. Ama ona rağmen ben de lohusa depresyonumu tamamen atlatamıyorum. Yanımda ne anne ne kayınvalide var. Hatta arkadaşımız bile yok. Eşim ben ve bebek. Çalışan bir anneyim. Eve her gün bir bakıcı abla gelşiyor. Beni en çok rahatlatan şey onun olması. İşe geldiğimde dinleniyorum resmen. Ama uykusuzluk, alelacle yemek yapmak, iş stresi, sabahın köründe uyanıp oyun oynamak, sürekli diken üstünde yaşamak o kadar zor ki.

Kriz anlarında kendime hep şunu hatırlatıyorum. Geçecek. Bu çocuk büyüyecek. Evet başka sorunlarımız olacak belki o zaman. Ama uyuyabileceğiz, kendi kendine yemek yiecek, derdini anlatabilecek. Konuşarak iletişim kurabileceğiz.

Yoksa yaşadıklaeınızı eminim herkes bir şekilde yaşıyor. Eşimizle kavga ediyoruz. Kendimizden vazgeçmiş durumdayız. Ama atlatacağız.

Eğer imkan varsa herkese en azından yarım gün eve bir bakıcı abla çağırmalarını öneririm. Benim dönüm noktam onun eve gelmesi olmuştu. Şimdi aileden biri gibi. Hiç gözüm arkada değil. Annemin yapmadığı ananeliği o yapıyor yavruma.
Bakıcı konusunda şanslı olmana sevindim, evet geçecek ilerde bu minik hallerini özleyeceğiz hatta eminim işte bizde insanız ne de olsa bazen çok yoruluyor bazen çok sinirleniyorum.
Bizimde eşimle çocuktan sonra çok daha fazla problemimiz çıktı, şuan ayrı uyuyoruz çünkü hem o rahatsız oluyor hem çocuğum rahat etsin diye, sürekli çocuk için kavga halindeyiz en önemli sebepte eşimin bana nerdeyse hiç destek olmaması 5 dk sevmeyi babalık zannediyor kendisi. Bu gibi şeyler insanı daha çok yoruyor

Geçen gün işten eve geldim. Aşırı yorgun ve uykusuzm. Açım. Başım dönüyor. Bebeğimin altını değiştirirken elimden kaçtı. Mutfağa gidip kapıyı kapattı. Ben gidene kadar olan oldu. Kapıyı bir açtım bütün yer ve bacakları kaka:) şu an gülerek anlatıyorum ama o an kaynar sular döküldğ başımdan aşağı.

Demem o ki; hepimizde birer huni var rahat olun:)))
Tam çıldırmalık abooo 😂

Sen geçen yazmıştın ya bebeği anneme bıraktım alışverişe gittim falan diye ben bunu hiç yaşamadım yani yazın olmuştur en son
Evet canım onda da acaba ağladı mı acaba ne yaptı diye düşünmekten insan hiç rahat bişey yapmıyor bebeğim kimse de durmuyor bu aralar

Açıkçası haftada iki gün üç 4 saat bebeğe bir baksa hayat kalitem artarmış gibi düşünüyorum ben de. Dün düşündüm ki kuaförde vakit geçirmeyi hiç sevmezdim ama gidip saatlerce o koltukta oturmayı özledim
Hayat kalitenizin artacağını garanti ederim.
Tam çıldırmalık abooo 😂
inanmayacaksınız ama bugün de sirke şişesini kırdı ve şu an evin içinde sirke kokusuyla baygınlık geçiriyoruz. Bir de bugün yoruma ‘ benim bebeğim nispeten daha kolay’ yazdım he:)) değilmiş arkadaşlar.

Bakıcı konusunda şanslı olmana sevindim, evet geçecek ilerde bu minik hallerini özleyeceğiz hatta eminim işte bizde insanız ne de olsa bazen çok yoruluyor bazen çok sinirleniyorum.
Bizimde eşimle çocuktan sonra çok daha fazla problemimiz çıktı, şuan ayrı uyuyoruz çünkü hem o rahatsız oluyor hem çocuğum rahat etsin diye, sürekli çocuk için kavga halindeyiz en önemli sebepte eşimin bana nerdeyse hiç destek olmaması 5 dk sevmeyi babalık zannediyor kendisi. Bu gibi şeyler insanı daha çok yoruyor
Bizim kavgalarımızın sebebini söyliyim mi size. Eşimin çocuğu aşşşşırı derecede sahiplenmiş olması. Benim herşeyime karışıyor. Aklınıza gelebikecek herşeye. En ufak detaya. Her türlü şeye. Bebek hakkında neredeyse tüm kararları o veriyor. Herşeyi o yapıyor. Annelik yapmama fırsat vermiyor kısaca. Dehşet kavga ediyoruz.

İşte az önce de dedim keşke biraz rahat olabilseydik. Biz her şeyini fazla dert ediyoruz . Uykusu, yemesi ,oyunu . Biliyoruz iyi anne olmaya çalıştığımızı ama hep bi başa sarıyor benim kafa. Çıkamadım lohusa kafasından bende 😞 bugün sadece yarım muz yedi , 2 yudum kefir. İshal olmuş bi de hastalığının üstüne. Öksürdüğü için uykusu bölünüyor ,hep sinirli . Sanki bana kızıyormuş gibi geliyor ufacık bebeden korkuyorum resmen 🥲y
Valla bende korkuyorum 😂 aman şöyle yaparsam ağlar mı aman ağlatmayım

Bizim kavgalarımızın sebebini söyliyim mi size. Eşimin çocuğu aşşşşırı derecede sahiplenmiş olması. Benim herşeyime karışıyor. Aklınıza gelebikecek herşeye. En ufak detaya. Her türlü şeye. Bebek hakkında neredeyse tüm kararları o veriyor. Herşeyi o yapıyor. Annelik yapmama fırsat vermiyor kısaca. Dehşet kavga ediyoruz.
O da kötüymüş gerçekten yenidoğan sürecinde eşimde herşeye karışıyordu aşırı kavga ettik şuan biraz azaldı ama hala var sizinki kadar değil tabi

O da kötüymüş gerçekten yenidoğan sürecinde eşimde herşeye karışıyordu aşırı kavga ettik şuan biraz azaldı ama hala var sizinki kadar değil tabi
Benim eşim eğitim bilimleri prof u. Doğal olarak herşeye bilimsel bir cevabı var. Bu çoğu zaman işime yarasa da herzaman değil. Sinir bozucu olanilitor.

Bizimde öyle valla eşim yanımdayken eline salatalık bile veremiyorum bebeğin konuşup duruyor o olmayınca verdiğimi söylediğim halde karışıyor

Kızlar benim bebe de bir şey yemiyordu hatırlarsanız 1 aydır ravla mor meyve karışımı verdim her gün 1 tatlı kaşığı denk mi geldi o mu işe yaradı bilmiyorum ama iştahı yerinde. Hatta evdeki tartıya göre 1 kiloya yakın almış görünüyor. İştah sıkıntısı olan deneyebilir tadı da güzel karadut özü gibi

Benim eşim eğitim bilimleri prof u. Doğal olarak herşeye bilimsel bir cevabı var. Bu çoğu zaman işime yarasa da herzaman değil. Sinir bozucu olanilitor.
Öyle gerçekten ben eşimin herşeyi karışmasını hiç sevmiyorum sürekli bu sebepten kavga ediyoruz

Kızlar benim bebe de bir şey yemiyordu hatırlarsanız 1 aydır ravla mor meyve karışımı verdim her gün 1 tatlı kaşığı denk mi geldi o mu işe yaradı bilmiyorum ama iştahı yerinde. Hatta evdeki tartıya göre 1 kiloya yakın almış görünüyor. İştah sıkıntısı olan deneyebilir tadı da güzel karadut özü gibi
Nedir o canım

Gece 1 1 buçuk saatte bir uyandı bazen gözü kapalı inliyor bazen sesini çıkarmadan oturuyor. Ortamıza alıyoruz yine memnun edemiyoruz çocuğu

Gece 1 1 buçuk saatte bir uyandı bazen gözü kapalı inliyor bazen sesini çıkarmadan oturuyor. Ortamıza alıyoruz yine memnun edemiyoruz çocuğu
Evet ya bizim de bu gece böyle geçti, yanımızda bile dönüp durdu elimi tutmaya çalışıyor sürekli ve bu alışkanlık beni cinnet getirtecek artık. Sürekli el ele tutuşuyoruz nasılsın eşimle bile bu kadar el ele tutuşmamışımdır ben 😁😁

Bunu instagramda görmüştüm. Ben de bi deneyeyim . Önceden sevmediği şeyleri de yiyor mu? Seçmeden yiyor mu yani 🥲

Back