2024 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    315
Kızlar özellikle formül mama kullanan anneler, bebeklerinize bitkisel süt verdiniz mi hiç ? Yani ben badem sütü almıştım onunla muhallebi gibi bir şey yapmak istiyorum ama daha önce de kullanmadım hiç kullanan var mı acaba ?

Kızlar özellikle formül mama kullanan anneler, bebeklerinize bitkisel süt verdiniz mi hiç ? Yani ben badem sütü almıştım onunla muhallebi gibi bir şey yapmak istiyorum ama daha önce de kullanmadım hiç kullanan var mı acaba ?
Hiç kullanmadım ama bildiğim kadarıyla 1 yaş öncesi önerilmiyordu tam hatırlamıyorum ama yanlışta olabilir.

Akşam yemeği.
Domatese alerjisi var anladığım kadarıyla, az az vermeye çalışıyorum..
Süper karışık görünen de bezelye, bulgur ve kıymalı yemek.

Eklentiler

• IMG_9365.jpeg
    IMG_9365.jpeg
    142 KB · Görüntüleme: 50
Kızlar sizden fikir istiyorum, oğlumun altını üstünü değiştirmek inanılmaz zor oldu hiç bir şekilde değiştirmek istemiyor ağlaya ağlaya ama öyle böyle bir ağlama değil resmen kendini parçalıyor, eline görmediği dikkatini çekecek bişey verip değiştirmek istiyorum gene kabul etmiyor asla izin vermiyor en son birimiz tutuyoruz zorla birimiz de değiştiriyoruz kendini kaskatı kesiyor ağlaya ağlaya değiştiriyoruz böyle yapmak istemiyorum daha çok korkacak biliyorum ama başka çare bırakmıyor saatlerce bekliyorum kakalı bi şekilde duruyor asla izin vermiyor en son zorla değiştirmek zorunda kalıyorum, ne yapacam ben böyle fikir verir misiniz, oyun konuşma değişik şeyler hepsini denedim olmuyor başka yolu yok mu
Benim ki de altını açınca ya da kıyafetleri çıkartınca sorun çıkarkıyo ama altını baglayınca ya da giydirince kıyamet kopuyo.. Zor da olsa hallediyorum ama

Biz bütün gün dışarıda olduğumuz için bugün beslenemedik sayılır ama bu ara zaten çok çok az yiyor 2 3 kaşık alıp tükürmeye başlıyor

Kızlar gerçekten çok yoruldum ya, bebeğim her konuda çok zor uyku zaten berbat birde üstünü altını değiştirmek bir kriz resmen kaçıyor zorla değiştiriyorum giydirirken kendini parçalayana kadar ağlıyor neden üst değiştirmeyi sevmiyor anlamıyorum, sabrım tükeniyor böyle yapınca tüm enerjim gidiyor ya :KK43:
Benim kizimda öyle altını değiştirirken kırk takla atıyorum. Uyku zaten en buyuk problemimiz sırf bunun için buraya üyelik yaptım. Banyo yapmayı da sevmiyor o kadar agliyor ki dışarıdan duysanız dovdugumu falan sanırsınız çıldırıyor. Onları da anlamamız gerek sanırım. Dünyaya alışmaya keşfetmeye öğrenmeye çalışıyorlar. Göründüğünden daha zor olmalı, böyle düşünerek kendimi sakin tutmaya sabırlı olmaya çalışıyorum ben.

Benim kizimda öyle altını değiştirirken kırk takla atıyorum. Uyku zaten en buyuk problemimiz sırf bunun için buraya üyelik yaptım. Banyo yapmayı da sevmiyor o kadar agliyor ki dışarıdan duysanız dovdugumu falan sanırsınız çıldırıyor. Onları da anlamamız gerek sanırım. Dünyaya alışmaya keşfetmeye öğrenmeye çalışıyorlar. Göründüğünden daha zor olmalı, böyle düşünerek kendimi sakin tutmaya sabırlı olmaya çalışıyorum ben.
Uyku konusunu ben de çözemedim ama banyo konusunda tavsiye vermeye geldim. Sevdiği ve yıkanabilecek banyo oyuncakları alın. Ben her seferinde önce köpeğini yıkıyorum, sonra sıra sana geldi diyorum. Böyle böyle alıştı.

Yani benimki de agliyor gerek alt acarken gerek üstu degistirirken. Mimikler garip sesler tahta kasik lego parcasi baby tv aklima o an ne gelirse yapiyorum. Bi sekil halloluyor aglasa da hani yapacak pek bir sey yok
Kaçmaya çalışıyor mu peki, zorla elini kolunu tutarak değiştirmek zorunda kalıyoruz tek başıma asla yapamıyorum artık

Benim ki de altını açınca ya da kıyafetleri çıkartınca sorun çıkarkıyo ama altını baglayınca ya da giydirince kıyamet kopuyo.. Zor da olsa hallediyorum ama
Evet ya çok zorlamaya başladı tek başıma yapamaz oldum :KK43: birisi tutacak birisi değiştirecek bide böyle de çok üzülüyorum resmen elini kolunu bacağını tutmak zorunda kalıyoruz :KK43: birde çok ağlıyor öyle olunca ama başka çare bırakmadı

Biz bütün gün dışarıda olduğumuz için bugün beslenemedik sayılır ama bu ara zaten çok çok az yiyor 2 3 kaşık alıp tükürmeye başlıyor
Benimkinin de yemek konusunda bu aralar iştahı yok gibi yemiyor nedense eskiden az da olsa yedirirdim her öğün birşeyler yerdi ama şimdi mama sandalyesinden direk kalkıyor kucağıma alıyorum onda da durmuyor yemek istemiyor

Gerçekten benim içinde her konu çok zor :KK43: uyku yemek alt üst değiştirme burun temizleme belki aklıma gelmeyen daha çok şey bebeğim fazla mızmız benim her konuda da öyle beni çok zorluyor, Allah sağlığını daim etsin tüm bebeklerimizin, burda hiçbirimiz isyan etmiyoruz saçlarının tellerine zarar gelmesin 🙏🏻 ama bizim de sabrımızın bazen tükendiği oluyor ben burda dertleşiyorum sizlerle bizi bizden başka iyi kimse anlayamaz

Banyo bende de sorundu simdi müzik acip kucakta dansederek gidiyoruz. Banyo yaparken de müzik acik oluyor. Arkadasin da dedigi gibi sevdigi bir oyuncagini yıkıyorum önce. Bebegm de biraz suyla oynuyor. Fanli bi isitici da aldm banyoya mecburen üşümesin diye. Kalorifer yetmiyordu.

Uyku konusunu ben de çözemedim ama banyo konusunda tavsiye vermeye geldim. Sevdiği ve yıkanabilecek banyo oyuncakları alın. Ben her seferinde önce köpeğini yıkıyorum, sonra sıra sana geldi diyorum. Böyle böyle alıştı.
Oyuncak küvete koyuyorum ama önce onları yıkamayı d3nemedim birde onu deneyelim insaallah bizde de ise yarar.

Gerçekten benim içinde her konu çok zor :KK43: uyku yemek alt üst değiştirme burun temizleme belki aklıma gelmeyen daha çok şey bebeğim fazla mızmız benim her konuda da öyle beni çok zorluyor, Allah sağlığını daim etsin tüm bebeklerimizin, burda hiçbirimiz isyan etmiyoruz saçlarının tellerine zarar gelmesin 🙏🏻 ama bizim de sabrımızın bazen tükendiği oluyor ben burda dertleşiyorum sizlerle bizi bizden başka iyi kimse anlayamaz
Haklısın ne kadar güzel olsada çok zormuş annelik. O yüzden birbirimizi anlayabiliyoruz.

Kahvaltı tabağı. Yaptığım onca pankek ve omlet denemesinden ve heba olan yumurta çeşitlerinden sonra dümdüz haşlanmış yumurta veriyorum artık 🤦🏻‍♀️

Eklentiler

• IMG_9388.jpeg
    IMG_9388.jpeg
    121 KB · Görüntüleme: 32
X