• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2024 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    317
Bizimde çıkmaya çalışan dişlerimiz var ve iştahsızlıkta var. Her diş çıkarma evresinde aynı şeyi yaşıyoruz. Bir an önce 3-4 yaşlarına gelse de ana öğün ek gıda mama vs derdi olmadan karşılıklı beraber yemek yesek sohbet etsek ne güzel olur 🫠🤩
Bazen bende öyle diyorum ama sonra bu bebek hallerini de çok özlerim ya 🥰

Bazen bende öyle diyorum ama sonra bu bebek hallerini de çok özlerim ya 🥰
Bende özlerim muhakkak hatta yenidoğan hallerini bile özledim sanki o dönemleri dolu dolu yaşayamadım gibi hissediyorum. Malum lohusalık psikolojisi, sezaryen dikişleri, mastite giden acılı memeler, her kafadan bir ses çıkması vs anın tadını çıkaramadım.

Lohusa kadın şöyle yapmaz böyle yapmaz, alkarası basar, yelek giydir çocuğa şöyle yap böyle yap çok bunalmıştım zaten fiziken ve mental olarak çok zor bir dönemken insanlar daha çok zorlaştırdı.

İki hafta önce bizim de öyleydi antibiyotik bagursaklarını bozdu.Her bezde kaka yaşadık.Abtibiyotik sonrası maalesef pişik olduk.İstahımız hala yerine gelmedi bazen yiyor bazen hiç yemiyor.pişiğe karşı dikkatli olun çok inatcı oluyor geçmek bilmedi
Hangi antibiyotiği kullandınız peki ? Damla vermiş miydi doktor ? Off hiç ilaç kullanmadan yana değilim de yanı işte mecbur kalıyoruz

Ya elbette oda var birde bişey demeseler bile hemen bir kalkan çıkaeıyorum kendimce sanki bişeyi diyecekler gibi bugün teyzemler geldi mesela farklı ilçelerde oturuyoruz 3 5 kwre anca görüştük çocuktan sonra yok şunu yedir yok niye yürüteç almadın vs vs yani size kime ne hayatımın neresindesiniz kaç kere görüyorum düşünceleri geliyor hep kimsenin yorumuna ya da fikrine ihtiyacım yokki olsa sorarım zaten
Bununla ilgili şöyle bi diyalog geçti terapistle aramızda, ben de bundan şikayet ettim başka bi konuyla ilgili çünkü.
Karşınızdaki insanları çok büyütüp bi jüri gibi görüyorsunuz demişti, onların ne gibi bir yetkinliği var da sizi yargılayabilirler? Böyle düşünmeye başlayınca dünyam değişti benim. Artık kendimi ve bebek büyütme tarzımı yargılayan olunca çatır çatır soruyorum bu konuda makale mi yazdınız, deney mi yaptınız da en iyisinin sizin fikriniz olduğunu düşünüyorsunuz diye herkes geri adım atıyor 😅😅

Bende özlerim muhakkak hatta yenidoğan hallerini bile özledim sanki o dönemleri dolu dolu yaşayamadım gibi hissediyorum. Malum lohusalık psikolojisi, sezaryen dikişleri, mastite giden acılı memeler, her kafadan bir ses çıkması vs anın tadını çıkaramadım.
Kesinlikle. Ben de o dönemde tadını çıkaramadım o minik hallerini doyasıya yaşayamadım. Hem yeni annelik tecrübesizliği hemde etrafımda bana yaşatılan şeylerden dolayı o anlar doyasıya yaşanmadı bende de malesef

Lohusa kadın şöyle yapmaz böyle yapmaz, alkarası basar, yelek giydir çocuğa şöyle yap böyle yap çok bunalmıştım zaten fiziken ve mental olarak çok zor bir dönemken insanlar daha çok zorlaştırdı.
Malesef benimde o dönem çok sıkıntıyla geçti milletin yüzünden. Ah neler neler söylendi bana da hakkımı zerre helal etmiyorum çok ağlamıştım

Malesef benimde o dönem çok sıkıntıyla geçti milletin yüzünden. Ah neler neler söylendi bana da hakkımı zerre helal etmiyorum çok ağlamıştım
Hiç hatırlamak istemiyorum bence en zor dönemler yenidoğan zamanıydı şükür geçti. Bende sürekli ağlıyordum lohusa psikolojisi ile baş etmesi çok zor.

Kızlar günaydın sadece 2 gün boyunca güzel uyuyan bebeğim güzelden kalktım 2 saatte bir uyanan bebeğim dün bir uyandi pir uyandı gece 2.30'dan 4'e kadar kendi kendine sürekli dönüp oturdu yatağın içine duvara vurdu aldığım pış pış tekrar koy emzir ayakta gezdir hiçbir işe yaramadı daha da uyandı konuşmaya falan başladı Bir buçuk saat boyunca öyle uğraştım durdum korktum her koyduğumda uyanacak diye neyse sonra uyku ağır bastı ve daha önce uyuyacağım yani bu yeni öğrendiği şeyleri gece yapma olayları çok kötü ya yaşayarak görmüş oldum

Hangi antibiyotiği kullandınız peki ? Damla vermiş miydi doktor ? Off hiç ilaç kullanmadan yana değilim de yanı işte mecbur kalıyoruz
Ben de kullanmak istemedim ama biz bekledik bir süre geçmediği için mecbur kaldık damla vermemişti kulak kendiliğinden geçen bir şey değil maalesef 🥲

Kızlar geceleri çok zor geçiyor benim bebeğim çok rahat uyurdu bir haftadır gerçekten uyumuyor sürekli uyanıyor ağlıyor böyle bir durum yaşayan var mı uykuları düzgün olup

Oğlum diş çıkardı. 4 5 gündür uykusu yoktu. 3 gündür uykusu Masallah çok iyidi hatta eşime dedim nazarini degdirme ama bu gunler iyi uyuyor diye. Gece 3 te uyandı 5 e kadar ağladı durdu galiba karın ağrısı vardı. Sanki ishal olma yolunda az öncede kaka yaptı sanki suluda bezine sinmiş gibi. Sevinmiştim diş çıkarırken kakasi bozulmadı diye. Kızlar alt sol disi çıktı şimdi de yanındaki çikacak demi. Sizinkiler ilk dişinden ne kadar sonra yanındaki çıktı. Oda patlarken ilki kadar zormuydu. Her dişinde bu kadar zorlanacaksak vay halimize. Bide patlamış yerden beyaz diş çıkmaya başlamış 😍

Dün gece gök cisimleriyle ilgili bir sıkıntı vardı sanırım benimkinde 11 den 3 e kadar ağladı😅 oğlumun yaptıkları karşısında ifadem ektedir

Eklentiler

• 1000064573.jpg
    1000064573.jpg
    123,7 KB · Görüntüleme: 37
Kızlar bebeğim yemekleri diliyle itmeye başladı. Yeni yapıyor bunu da ne yedirsem diliyle dışarı atıyor nerden çıktı bu huy bilmiyorum. Siz de böyle bir durum yaşandı mı acaba geçer mi üst dişleri çıkıyor ondan mı yapıyor bunu anlamadım
Aynısı dün biz de başladı çorbayı falan da püskürtmeye başladı dün umarım geçicidir

Aynı şeyi ben de düşünüyorum. Çocuğumun ilk bebeklik hallerini doyasıya yaşayamadım. Psikolojim yerlerdeydi. Anne olduğum için pişmanlık yaşadığım bile oldu. Ağlıyordum sürekli. Bebeğimin ilk doğduğu halleri özlesem de o günleri hiç özlemiyorum açıkçası. Korkunç bir süreçti. Sırf bu yüzden ikinciyi asla düşünmüyorum. Çok zor atlattım. Kimseye de söyleyemiyorum bunları. Direkt yargılıyorlar. Kimse kimseyi anlamaya çalışmıyor. Belki burda benim gibi şeyler yaşamış birileri vardır. Çok iyi anlarlar o psikolojiyi.

Kızlar geceleri çok zor geçiyor benim bebeğim çok rahat uyurdu bir haftadır gerçekten uyumuyor sürekli uyanıyor ağlıyor böyle bir durum yaşayan var mı uykuları düzgün olup
Benim bebeğimin de uyku sorunu pek olmamıştı. Ama diş çıkarma sürecinde normalden daha fazla uyandı ve ağlayarak uyandı. Sonra diş çıkardı zaten. Şimdi yine eski uykusuna geri döndü. Bazdn gerileme yaşıyoruz uykuda. Gerileme dediğim de şu: meseka dün 10 da yattı akşam. Sabah 6 ya kadar hiç uyanmadı. Mamasını verdim. 8 e kadar uyudu tekrar. Ama gerileme oldupu dönemlerde. Gece bir ikş defa daha uyanır gibi oluyor.

Kızlar geçenlerde biri pipetli suluktan su içmeye nasıl alıştırdınız diye bir soru sormuştu. İnstada sürekli bu konuda videolar çıktı karşıma hepsini denedim günlerce ama alıştıramadım sonrasında aklıma bir yöntem geldi. Suluğunun pipetini ağzına soktum ve suluğu kaldırdım sanki biberonmuş gibi ve baktım çekmeye başladı. Bir kaç kere daha aynısını yaptım yine çekti bu seferde suluğu kaldırdıktan sonra o çekerken normal pozisyonuna indirdim suluğunu, içmeye devam etti. Şuan suluğu ortalıkta duruyor gün içinde eline alıp kendisi içiyor. Anlatabilmişimdir umarım.
Ben sormuştum deneyeyim ben de teşekkür ederim

Biz yaşıyoruz ya çığlık atarak uyanmalar sakinleşmemeler ama üst yan dişleri çıkıyor biri çıktı diğeri de çıkmak üzere ondandır siye düşünüyorum

Arkadaşlar geçen akşam şöyle bir ara öğün yaptım. Altına irmik ve yulaf ununu suyla pişirdim. Bende bu un var diye yaptıö. Başka un da olur bence. Üstüne yarım muz ve böğürtleni blen edip içine çiya tohumu ekledim. Üstüne de portakal koydum. Fikir olsun. Başka meyvelerle de yapılır bence. İki kase çıktı.

Eklentiler

• 52CCA1E3-DEDE-4430-9E2A-80AEE3BC5EDD.jpeg
    52CCA1E3-DEDE-4430-9E2A-80AEE3BC5EDD.jpeg
    102,8 KB · Görüntüleme: 36
Aynı şeyi ben de düşünüyorum. Çocuğumun ilk bebeklik hallerini doyasıya yaşayamadım. Psikolojim yerlerdeydi. Anne olduğum için pişmanlık yaşadığım bile oldu. Ağlıyordum sürekli. Bebeğimin ilk doğduğu halleri özlesem de o günleri hiç özlemiyorum açıkçası. Korkunç bir süreçti. Sırf bu yüzden ikinciyi asla düşünmüyorum. Çok zor atlattım. Kimseye de söyleyemiyorum bunları. Direkt yargılıyorlar. Kimse kimseyi anlamaya çalışmıyor. Belki burda benim gibi şeyler yaşamış birileri vardır. Çok iyi anlarlar o psikolojiyi.
Hayatımın en kötü günleriydi halbuki en güzel günleri olması gerekirken. Dediğin gibi ilk doğduğu hallerini özlüyorum ama o günleri hiç özlemiyorum korkunctu.

Back