2024 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    308
Sadece şöyle bir şey var. Sabah 6 da acıkmış olduğu için uyanır gibi oluyor. Biberonu veriyorum eline. İçerek uyuyakalıyor. Yanına emzik koyuyorum. Bazen emziğini kendi alıuor ağzına. Devam ediyoe uykuya.
Sabaha kadar uyku süresini nasıl uzattınız ? Gece iki ya da üç kez mama içmek için uyanıyor ve en az 150 cc mama içiyor her seferinde

Peki kendi kendine mi uykuya dalıyor, benim bebeğim emerek uyumaya alışmamıştı 7.aydan beri her şey tepetaklak durumda. Emerek, kucakta vb. ne denk gelirse öyle uyur oldu. Tabi buna uyumak denirse gündüz yarım saat sonra uyanıyor, geceler zaten perişan. Sabah 5 küsürde kalkıyor oturmam yasak kucağımda gezerek uyuyor. Her konuştuğumuz konuya geçecek bu geçici bir süreç diyoruz evet geçiyor ama daha berbat şeyler geliyor anlamadım ben bu işi. 5. ayda darmadağın olmuştum psikolojik olarak, şu an yine aynı duruma geldim ve kendimi hiç iyi hissetmiyorum. Bezmiş durumdayım. Yatağında asla yatmak istemiyor, yatağına koyduğum an dikenli tellerin üzerine bırakmışız gibi ağlıyor. Bunu nasıl aşabilirim bilmiyorum, şu anki derdi sadece yatağında uyumamak.
Ya canım destek olan olsa insan bu kadar kötü hissetmez. Benim de desteğim olmadığı günler sabrım kalmıyor çok kötü oluyorum. Benimde bebeğim gece uykusuna geçerken ayakta gezdirerek uyutmamı istiyor ve kolay da uyumuyor bazen bi saat ayakta gezdiriyorum

Ben gece beslenmesini kesme kararı aldım ve dün gece başladım ilk uyandığında 2 saat ikinci uyandığında 1 buçuk saat kadar ağladı ama artık canıma tak etti gece meme vermedim ve memede uyutmayacağım artık. Evet üzülüyorum ağlıyor göğsüme gelip kafasını sürtüyor emmeye çalışıyor falan ama ikimizin de iyiliği için buna dayanacağım. 1 hafta 10 güne alışır. Bugün toplam 3 saat uyudum ama normalde de zaten uykusuz kalıyoruz en azından bi amacı olsun
Canım inşallah sonuç alırsın eğer sonuç alırsan lütfen bizede söyle bende denemek istiyorum. Dediğin gibi zaten uykusuz kalıyoruz bari bu süreci zorda olsa atlatalım da yeterli, ben 10 gün uykusuz kalmaya da razıyım yeterki gece artık sürekli saat başı iki saatte bir uyanmasın. Ben yemin ediyorum gece 3 kere felan kalkmaya da razıyım 1-2 saatte bir uyanınca çok zorlanıyorum

İnşallah başarılı olursun. Peki baya bağıra çağıra mı ağlıyor, çünkü o kadar çok ağlıyor ki ben de beşiğinde kalsın biraz ağlar dalar dedim ama yok yani asla susmuyor ve mırıldanmak değil baya ağlıyor. Ben gece her uyandığında emzirmiyorum sadece 2 kez emiyor geceleri. Ama derdi yatağı ve odası ile ilgili şu an, asla uyumak istemiyor. Kucağımda ağlıyor, emiyor ağlıyor, yere koyuyorum ağlıyor. Deneye deneye uyutmaya başladım artık, eskiden yataktan almadan ağzına emzik verirdim uyurdu. Şimdi ayağa kalkıyor kucağıma alayım diye. Krize girince böyle yapıyor ve bunu en çok sabaha karşı yapıyor 5 civarı. 2 gündür gündüz ilk uykusuna da aşırı direniyor. Yani şu an yaşadığım şeyi tam tarifleyemiyorum. Ayrılık kaygısı olabilir, belki o yüzden odasına karşı aşırı tepki veriyor olabilir. 3.ayından beri odasında yatıyor bu huyu yeni başladı. Eğer derdi gerçekten odası ise çözmem lazım. Bir de yatağa alıp ona da alıştırırsam bu kadar aydan sonra kötü olur 🥺
Beşiğini sizin odaya getirip bi gün denesen olmaz mı? Belki cidden odasında uyumak istemiyor yalnız kalacağını bildiği için

İnşallah başarılı olursun. Peki baya bağıra çağıra mı ağlıyor, çünkü o kadar çok ağlıyor ki ben de beşiğinde kalsın biraz ağlar dalar dedim ama yok yani asla susmuyor ve mırıldanmak değil baya ağlıyor. Ben gece her uyandığında emzirmiyorum sadece 2 kez emiyor geceleri. Ama derdi yatağı ve odası ile ilgili şu an, asla uyumak istemiyor. Kucağımda ağlıyor, emiyor ağlıyor, yere koyuyorum ağlıyor. Deneye deneye uyutmaya başladım artık, eskiden yataktan almadan ağzına emzik verirdim uyurdu. Şimdi ayağa kalkıyor kucağıma alayım diye. Krize girince böyle yapıyor ve bunu en çok sabaha karşı yapıyor 5 civarı. 2 gündür gündüz ilk uykusuna da aşırı direniyor. Yani şu an yaşadığım şeyi tam tarifleyemiyorum. Ayrılık kaygısı olabilir, belki o yüzden odasına karşı aşırı tepki veriyor olabilir. 3.ayından beri odasında yatıyor bu huyu yeni başladı. Eğer derdi gerçekten odası ise çözmem lazım. Bir de yatağa alıp ona da alıştırırsam bu kadar aydan sonra kötü olur 🥺
Bayağı bildiğin bağıra bağıra ağlıyor. Hatta şimdi ilk gündüz uykusuna yatırdım 1 saat ağladı sesi kısıldı bayağı hıçkıra hıçkıra uyuyor şuan. Benimki bide benimle yatıyor ona rağmen böyle

Canım inşallah sonuç alırsın eğer sonuç alırsan lütfen bizede söyle bende denemek istiyorum. Dediğin gibi zaten uykusuz kalıyoruz bari bu süreci zorda olsa atlatalım da yeterli, ben 10 gün uykusuz kalmaya da razıyım yeterki gece artık sürekli saat başı iki saatte bir uyanmasın. Ben yemin ediyorum gece 3 kere felan kalkmaya da razıyım 1-2 saatte bir uyanınca çok zorlanıyorum
İnşallah sonuç alırım bende direnenilirim ki bu kadar ağlama boşuna gitmesin. 1 saat ağlama sonrası ilk gündüz uykusuna yattık

Peki kendi kendine mi uykuya dalıyor, benim bebeğim emerek uyumaya alışmamıştı 7.aydan beri her şey tepetaklak durumda. Emerek, kucakta vb. ne denk gelirse öyle uyur oldu. Tabi buna uyumak denirse gündüz yarım saat sonra uyanıyor, geceler zaten perişan. Sabah 5 küsürde kalkıyor oturmam yasak kucağımda gezerek uyuyor. Her konuştuğumuz konuya geçecek bu geçici bir süreç diyoruz evet geçiyor ama daha berbat şeyler geliyor anlamadım ben bu işi. 5. ayda darmadağın olmuştum psikolojik olarak, şu an yine aynı duruma geldim ve kendimi hiç iyi hissetmiyorum. Bezmiş durumdayım. Yatağında asla yatmak istemiyor, yatağına koyduğum an dikenli tellerin üzerine bırakmışız gibi ağlıyor. Bunu nasıl aşabilirim bilmiyorum, şu anki derdi sadece yatağında uyumamak.
Benimkide öyle ya bişey diyeyim mi uyuyan bebek çok nadir oluyor genetik bişey olduğunu düşünüyorum bebeğij uyuması değil uyumaması normal doktor bile söyledi bunu şuan sürekli bişeyler öğreniyorlar ayrılık kaygısı vs uyanmaları çok bormal sadece bunu düzene koyamıyoruz benimki çok sık uyanıyor ama en azından akşam 9da yatardı bende yanına uzanıyodum uyanırsa hemen uyutuyordum geri şimdi12de anca uyursa enerjisini atamıyor ayağa kalkmak istiyor hareketli bebekler uyuyamıyor maalesef şöyle yapıyorum bazen iyi oluyor mesela uyudu diyelim yanımda yatırıyorum bende uyuyorum sonra o uyanmadan uyanırsam yatağına koyuyorum en azından biraz yatağında uyuyor ya da kendi uyanırsa emziriyorum emzik veriyorum emzik ağzından düşerse yatağına koyuyorum dalmış olıgor o ara biraz uyuyorum ama bu ara cidden felaket uykularımız inşallah hepimizin düzene girer.

Ben gece beslenmesini kesme kararı aldım ve dün gece başladım ilk uyandığında 2 saat ikinci uyandığında 1 buçuk saat kadar ağladı ama artık canıma tak etti gece meme vermedim ve memede uyutmayacağım artık. Evet üzülüyorum ağlıyor göğsüme gelip kafasını sürtüyor emmeye çalışıyor falan ama ikimizin de iyiliği için buna dayanacağım. 1 hafta 10 güne alışır. Bugün toplam 3 saat uyudum ama normalde de zaten uykusuz kalıyoruz en azından bi amacı olsun
Bende istiyorum bunu ama şuan cesaretim yok çok emiyor bazen geceleri ama dün gece uyurken dedim ki ne olursa olsun bu gece 1 kwre emziricem bunu 1 hafta uygularsam oda alışır ama gece uyku sersemi falan olunca ağlıyor hop meme yok dayanmam lazım ben şuan bırakamıcam ama gece 1 kereye düşünürsem sonra inşallah uyumaya başlarsa bende kesicem dayanalım rutinlerimize sadık kalalım inşallah yaparjz

Kızlar size danışmak istediğim bir şey var.Bebegim bir süredir kendi başına yemek yemeyi reddediyor.Söyle biz de yemezsek yemiyor.Ona özel hazırladığım şeyleri reddediyor biz ne yersek ondan yemek istiyor.Doyarcasına yemiyor.Kahvaltıyı püskürtüyor yumurtayı püskürtüyor peyniri püskürtüyor avokado vb püskürtüyor tek yediği domates salatalık oluyor kahvaltıda.Ne yapacağımı bilmiyorum artık bu konuda.Kahvaltıda ağzını resmen kitliyor ve açmıyor.Corba falan olursa ancak öyle o da her zaman değil
Aynı durum bende de var herşeyi ağzına götüren bebek konu yemek olunca yere fırlatıyor ben yedirmeye çalışıyorum hemen kafasını çeviriyor ağlıyor bağırıyor kaşık görünce tadına bile bakmadan elime vuruyor napacağımı şaşırdım sürekli yemek yapıp döküyorum yemek saati işkence oldu ikimiz içinde zorlamıyorum da iyice reddetmesin diye ama hayatımın hiçbir döneminde bu kadar bunalıp zorlanmamıştım.

Bende tam ayrılık kaygısı diyecektim aslında yanlış yaptığımız bişeuler mi var bilmiyorum bazı bebekler anneye çok düşkün oluyor özellikle emen bebek meme kokusuna alışıyor ve uykudan pat diye uyanıyor seninkinin odası da ayrı sana daha zor olur git gel devamlı yanına alırsan bu sefer hepten alışıyornzaten beraber yatmak aşırı zor gece dönüyor ayakları ağzımda falan ay baya zor ya

Bende istiyorum bunu ama şuan cesaretim yok çok emiyor bazen geceleri ama dün gece uyurken dedim ki ne olursa olsun bu gece 1 kwre emziricem bunu 1 hafta uygularsam oda alışır ama gece uyku sersemi falan olunca ağlıyor hop meme yok dayanmam lazım ben şuan bırakamıcam ama gece 1 kereye düşünürsem sonra inşallah uyumaya başlarsa bende kesicem dayanalım rutinlerimize sadık kalalım inşallah yaparjz
Dediğin yer insanın pes ettiği yer oluyor işte dün gece 3 te uyandığında mızırdıyordu tam uyanmamış meme istiyor yani versem anında geri dalacak ama vermedim uyandı 1 buçuk saate yakın ağladı sonra uyudu. Direnebildiğim yere kadar direneceğim. Ha benimki uyku eğitimi gibi tamamen desteksiz kendi başına uyusun gibi değil yine yanımda yatıyor sarılma kucağıma alma vs yapıyorum diğer türlü bu kadar ağlamasına dayanamam zaten

Benimde bebeğim öyle hep mızmız oyalaması zor bir bebek bide üstüne bu aralar siniri öğrenmiş herşeye sinirleniyor. Bilmiyorum diş sıkıntısımı nedir. Akşam için hep plan yapıyorum uyuyunca şunu yapacam şu diziyi izlicem keyif yapacam diye diye akşam olunca kendimi yatağa zor atıyorum hiç bişey yapmıyorum.
Valla kuzenimin bebeği sakin bir bebek uyku konusunda da öyle oyalama konusunda da öyle tabi bulur vakti. Keyif yapacak zamanı bile buluyor
Canım dün yoğunluktan ve çocuktan tam mesajları okuyup yazamadım ama insanlar boş yapmayı o kadar seviyorlar ki ne demişler kimse sınanmadığı günahın masumu değildir. Keşke fotoğraf çekmekle parti yapmakla ana olunsa. Bende hiçbirini yapmadım umrunda bile olmasın.

Canım bence yediğini yedir zorlama. Benimki de bizim yemekleri istiyor ben bazen bizim yemeklerden yediriyorum artık büyüdü yiyebileceği bişey varsa valla veriyorum öyle çok kasmıyorum artık. Benimki de asla çorba yemiyor her türlü çorba denedim istemedi sıvı yaptım olmadı az katı yaptım olmadı kemik suyu koydum ekmek koydum yok asla çorba yemiyor sebebini çözemedim çorbayı görünce ağlamaya başlıyor. Bence yemiyorsa zorlama yediği kadar sonra kendi kendine düzelir
Alıştırma bardağı var bende onun içine koyuyorum pütürlü olmayan çorbaları içiyor

Dediğin yer insanın pes ettiği yer oluyor işte dün gece 3 te uyandığında mızırdıyordu tam uyanmamış meme istiyor yani versem anında geri dalacak ama vermedim uyandı 1 buçuk saate yakın ağladı sonra uyudu. Direnebildiğim yere kadar direneceğim. Ha benimki uyku eğitimi gibi tamamen desteksiz kendi başına uyusun gibi değil yine yanımda yatıyor sarılma kucağıma alma vs yapıyorum diğer türlü bu kadar ağlamasına dayanamam zaten
3 4 gün direnebilirsek alışırşar başta meme sonra yanında yatmama gibi hepsi sıraya birden olmaz maalesef inşallah kolay atlatırız

Bizde ilk gündüz uykusuna yeni geçtik bakalım bugün neler bekliyor bizi
Yarım saat anca uyudu uyandı o uyurken hemen mutfağa girdim oğluma yemej hazırlıyım dedim tüpe koydum uyandı şöyle değişik yemekler yapmak istiyorum ama oğluma güvenemiyorum pat diye uyanıyor işim yarım kalıyor bende sebze yemeği yaptım kolayına gelir diye kabak havuç oatates kıyma soğan yanına makarna yoğurt, dolapta kereviz sapı var ama ne yapılır onunla bilemedim çorba tarifi gördüm haya uzun sürer gibi geldi hiç bulaşmıyım dedim siz daha önce kereviz sapı ile yemek yaptınız mı tarif verirseniz bende yapmak istiyorum

Ben yemek kitabı da aldım ama hiç bakmıyorum bakmak aklıma da gelmiyor 😃 siz bugğn neler yapacaksınız yemek bende alışveriş listesi hazırlıcam aklıma yapacak yemek gelmiyor şuan bana da örnek olur listeye eklerim😃

Ben yemek kitabı da aldım ama hiç bakmıyorum bakmak aklıma da gelmiyor 😃 siz bugğn neler yapacaksınız yemek bende alışveriş listesi hazırlıcam aklıma yapacak yemek gelmiyor şuan bana da örnek olur listeye eklerim😃
Ben bugün kırmızı biber patates havuç şehriyeli çorba yaptım severek yedi şehriye si yoğun olmuş ama doyurucu olmuştur herhalde

X