2024 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    308
Bu arada ben de baştan çekiyordum sadece iki ay çekebildim.Daha ne çekim yapacağın günler olur.Doğum günlerinde vesikalık çektirirsin ya da istersen çekim yaptırırsın gibi illa özel konseptli bir şeye de gerek yok zaten günde dünya kadar fotoğrafları var hatıra
Kesinlikle her anını çekiyoruz zaten. Bende ilk 4 ay özendim yaptım sonra yorgunluk, unutkanlık derken erteledim sonra da geçti diye vazgeçtim

Saçmalama niye böyle bir şeye moralini bozuyorsun ben de diş buğdayı yaparım ne fotoğraf çekimi hiçbirini yapmadım benim elimden gelse doğum günü bile yapmam çok gereksiz buluyorum böyle şeyleri
Ay kızlar içimi çok rahatlattınız. İnanın gece gece böyle diyince kendimi bi anda yetersiz hissettim enerjim hevesim yokmuş dümdüz büyütüyormuşum :KK43: teşekür ederim 🙏🏻

Bence o kuzeninle görüşme, bende çekim yapıyorum ama günler genelde geçiyor napayım olduğu kadar hatta bir ay bende çekemedim instahdamdan 8 ay yazısı ekliyicem sende öyle eklersin her şeyin çözümü var canım merak etme konuya gelecek olursak bu işleri fazla abartıyolar sonra yapamayan anneler kendilerini kötü hissediyor her şeye süs püs parti mi yapıcaz Allah aşkına ufak tefek şeyler tabili yapılır ama böyle dünya parası veriyorlar sevmiyorum hastane için süslemeyi mesela ben organizasyon galan almadım kendim birkaç bişey almıştım ya da kuran okunurken süs püs çok yapmadım mevlüttw biraz sade olsun bişeylerde ya zaten yapamadığın bişeyi kendi yapmış bunu ballandıra ballandıra anlatması ve seni yargılaması saçma. Diş için ben sadece nir tane dişim çıktı yazan süs aldım önünde fotosunu çektim o kadar aslında ilk düşündüm aileleri yemeğe çağırayım sonda vazgeçtim zaten yorgunum oğlum durmuyor nir de insanlara hizmet edemem. Sende yapabilirsen eğer içinden gelirse güzel bir doğul günü yaparsın yapamasan o bile sorun değil zaten bebişlerimiz bu günleri hatırlamayacak nir pasta alıp onunla hatıra fotoğrafı çeksen bile yeter ❤️
Çok teşekkür ederim canım desteğin için. Instagram fikri mantıklıymış orda filtre mi var? Nasıl yapıyoruz?
Kuzenim konusunda haklısın her zaman bişey bulup illa modunu düşürecek bişey buluyor oysa istesem bende çok kez onu eleştirebilirim kimse dört dörtlük değil. Dediğin gibi yaptığı şeyi gözüme sokarak sen yapmadın ki diyor geçen de cumhuriyet bayramı çekimi yapmış onun için de ayrı laf soktu sen niye çekmedin diye. Ama çocuğuma pahalı bişey alsam yada herhangi bişey alsam niye aldın niye bu kadar para verdin gereksiz ne gerek var. Ama bazı konulara gelince de anneliğin sorgulayıp bunun gibi ben çocuğumu mahrum bırakıyormuşum bişeylerden. Neyden bırakmışım onu da çözemedim. Bunu yapmadım diye ilerde aaa anne neden yapmadın mı diyecek acaba.
Diş buğdayı aslında bizde gelenek ama tabi parti tarzı değil yani hedik kaynatılır belli başlı adetler var işte sonra konu komşuya dağıtılır ya bende sadece o kısmı yapacağım parti süslemeli değil.

Ne 40 ne baby shower ne kına ne de mevlüt hicbirsey yapmadim ve suclu hissetmiyorum sen de hissetme. Gecen ay gidip aile fotografi cekildik bir stüdyoda. Her gün dünya kadar resim cekiyoruz zaten. Her 1 ay icin fotograf sectim onlari da sosyopixten bastirip altlarina kacinci ay oldugunu yazip duvara asacagim. Yapan yapar tercih meselesi tabi ama yapmayani zorbalamak nedir salın bizi 😬
Demi ya yapmayanı ne diye eleştirirsin yani bana göre bide acımazca bi sözle. Ben kimseye böyle yaklaşmam nasıl bir anne başka annenin anneliğin sorguluyor ki.
Resim çıkarmayı bende düşünüyorum da farklı bir insta da mağaza gördüm ordan yapayım dedim ama fiyat çok uygun geldi kötü felan çıkarsınlar istemiyorum. Sosyopix de bi tık pahalı sanki

Bende yapmadım yapmayı da düşünmüyorum sünnet mevlüt'üne harcayacağım parayı Smali çocuklara yardım ettim dayımda duasını okudu oldu bitti bence diş buğdayı da yapmadım.gelenek.olabilir ama bana saçma geliyo aylık foto da çekmedim insan ilk heves yapiyo ama sonra saftimiz kayiyo yapamadık ama bi arkadaşın dediği gibi aylık olsun dersen illa çok güzel yapay zeka stickerler var onlarla yapabilirsin canım. Dedikleri gibi bebek zaten bişey anlamıyor ama anı kalsin dersen veya büyüyünce AA bunlar yapılmış bnm.icin desin dersen ne ala ama çocuk da bizim bakış açımız ve kendi aile dinamiği kültürüyle büyüyecegi için isteyecehini sanmıyorum.. yani şöyle izah edeyim eşim.ve ben sünnet düğününe karşıyız mesela çocuğum da ilerde bana niye sünnet düğünü yapmadıniz demeyeceği bı mantıkla büyüteceğimiz için bence sorun olmayacak. Keza aynı şekilde siz de ben böyle uygun gördüm deyip kararlı durursaniz çocuğunuz da siz de uzulmezsiniz. Herkes herşeyi aynı yapmak zorunda değil belki aklında olup da yapamadığın için üzüldün ama üzülme canım dediğin gibi 1 yaş boyunca da yapabilirsin veya geçmiş fotolara stickerlerla da çok güzel olur.

Benim çocuğuma bırakacağım en güzel şey ay ay kategorize edilmiş bir gmail drive hesabı. İçinde video foto var hangi ayı isterse girip baksın özel çekim hiç yapmadim mesela.

O yüzden canını hiç sıkma o kuzenine de lafını ver çok acimasizsin istedim ama yapamamış olabilirim zorunda da değilim veya başka fikirlerim var diye lafını ver ağzına manipülasyona gelme canım 🙏🏻😘👍🏻
Teşekür ederim canım içimi çok rahatlattınız çok üzülmüştüm. Çünkü cidden yapıyordum bi hevesle sonra yorgunluk vs derken yapamadım hep vicdanım rahat etmedi 2 ayı geçti diye de bi daha yapmak istemedim. Diş buğdayını da yapacaktım ama sonra sadece yapıp dağıtayım bir kaç adet var işte çocuğun üzerinden buğday atıyorlar felan onuda kendi aramızda yapıcam o kadar.
Instagram fikri çok mantıklı geldi onu nerden yapabiliriz o şekilde yapabilirim bende.
İnan günde dünya kadar foto çekiyorum bende her anı var çok şükür 🙏🏻 yani bi çekim yapmadım :KK43: o da içime batıyordu zaten güzel yerden vurdu.
Bu kuzenimin ilk vakası değil çocukluğumuzdan beri beraber büyüdük ama bazen böyle acımasızca konuşup insanı eleştirebiliyor. Bi kaç kere tavır takınıp bir kaç konuşmadım ama işte öyle de olmuyor ne bilim. Dediğin gibi lafımı esirgemeyeceğim bundan sonra çünkü böyle anneliğin sorgulanınca daha hassas oluyorum

Bu arada selam kızlar, bayadir yazmıyorum okuyorum ama. Biliyorsunuz tek başıma büyütüyorum desteksiz arada eşim destek oluyor şu son zamanlarda içime kapandım bende kimseyi görmek aramam sormak gitmem gelmek istemiyorum çocuğum ve eşimle meşgulüm kafam ise yaptığım hatalarla kendimi suçlayıp beynimi yedi durdu( bı konu olduu aile içinde kimse bişey demedi ama brn yanlış anladığım için çok mahcup hissediyorum,naisl yanlış olumsuz anladım diye kendime yüklendim ) sonra geçti şükür zman herşeyin ilacı. Bebisime gelirsek maşallah çok hareketlendi emeklemiyo sürünmüyor ama iki dizinin üstüne geliyo daha agresif sinirli hale büründü burnunu çekip kaslarını catip sınırlı hareketi yapıp gülüyor bazen ağlıyor çok dengesiz. Uykularimiz ra keza öyle yatırdım uyudu diye bişey yok illa yarım saatte bir uyanacak 12 sonrası 2 saatte 1 veya saatbasi. Ek gıda ful hızla devam ıspanak yemeği makarna ceviz avakado pırasa kuzu kıyma mücver daha bı sürü yapıyorum yiyor şükür yarında 9 ay aşısını yaptıracaz sanırım bakalım umarım herkes iyidir 🙏🏻🙏🏻🧜‍♀️
Bayadır yazmıyordun aklımdaydın iyi olmana sevindim 🙏🏻

Kızlar moralim çok bozuk biraz dertleşmek istedim sizle. Size de anlatayım sizin düşüncenizi de merak ediyorum.
Şu aylık çekimler yok mu bebeğime ilk 4 ay konseptli çekim yaptım elimden geldiği kadar ama sonra telaştan yorgunluktan 5. Ve 6. Ayı yapamadım. Sonra da artık 2 ay kaçtı diye bi daha yapmadım. Bunu da kuzenime söylemiştim onunda 7 aylık bebeği var. Dün gece bana sordu dişi çıktı diş partisi yapacak mısın diye bende hayır sadece hedik yapacağım dedim ama parti süsleme yapmayacağım yapıp dağıtacağım dedim. O da aylık çekim yapmadığım ve bu diş partisini de yapmadığım için bana dedi ki çocuğunu dümdüz büyütüyorsun hiç enerjin ve hevesin yok mu hiç bişeye. Çocuğunu herşeyden mahrum bırakıyorsun dedi. Bu cümle gece gece canımı çok acıttı şimdi bunları yapmadım diye bebeğimi mahrum mu bıraktım dümdüz mü büyütüyorum. Sizce çok mu gerekli siz yaptınız mı
Bu dediklerinin hiç birini yapmadım, sadece her gün en az bir fotoğrafını çekmeye çalıştım ama öyle özene bezene değil ne denk gelirse ki hatırası kalsın. Sen çevreye aldırma eskiden böyle şeyler mi vardı Allah aşkına, yapmak isteyen gerçekten içinden gelen yapsın bir şey demiyorum saygı duyuyorum ama ben çoğu kişinin sırf diğerlerinden geri kalmayayım diye yaptığını düşünüyorum.

Bebeğim doğduğunda oda süslemesi yapmadım. Bebek odası hazırlamadım. Eşyalarını çevremdeki arkadaşlardan edinmeye çalıştım. Diş buğdayı baby shower özel fotoğraf çekimi vs hiç bir şey yapmadım. Kısacası bunlar zorunlu şeyler değil. Yapılmayınca çocukta travma oluşturacak şeyler de değil. Temel ihtiyaçlarını karşılamaktan ötesi tamamen biz ebevynlerin keyfine kalmış. Canını nasıl istiyorsa öyle yapın. Etrafın canınızı sıkmasına da izin veröeyin derim:)
Çok teşekkür ederim canım:) çok haklısın 🙏🏻😍

Çok teşekkür ederim canım desteğin için. Instagram fikri mantıklıymış orda filtre mi var? Nasıl yapıyoruz?
Kuzenim konusunda haklısın her zaman bişey bulup illa modunu düşürecek bişey buluyor oysa istesem bende çok kez onu eleştirebilirim kimse dört dörtlük değil. Dediğin gibi yaptığı şeyi gözüme sokarak sen yapmadın ki diyor geçen de cumhuriyet bayramı çekimi yapmış onun için de ayrı laf soktu sen niye çekmedin diye. Ama çocuğuma pahalı bişey alsam yada herhangi bişey alsam niye aldın niye bu kadar para verdin gereksiz ne gerek var. Ama bazı konulara gelince de anneliğin sorgulayıp bunun gibi ben çocuğumu mahrum bırakıyormuşum bişeylerden. Neyden bırakmışım onu da çözemedim. Bunu yapmadım diye ilerde aaa anne neden yapmadın mı diyecek acaba.
Diş buğdayı aslında bizde gelenek ama tabi parti tarzı değil yani hedik kaynatılır belli başlı adetler var işte sonra konu komşuya dağıtılır ya bende sadece o kısmı yapacağım parti süslemeli değil.
Hani gif yerinde çıkıyor hareketli yazılar falan oluyor aslında baştan beri bile oradan hatıra yapabilirdik de hiç aklıma gelmedi geçen ay çekim yaptım ama anı kartı yoktu sonradan aklıma geldi zagen her gün çekiyoruz resim oradan ekle yapıştır kaydet oldu bitti bak seninde vae artık her ay anı fotoğrafın en iyi anne kuzen fazla uğraşmış oldu kolay yolu varmış 😃😃😃

İçinden ne geliyorsa onu yap ya da yapma herkes her şeyi yapıyor diye baskı oluyor bazen illede olmalı olmazsa kötü anne oluyoruz öyle hissediyoruz halbuki öyle bişey yok çoğu zaman ve masraf kaybı bana en saçma gelen de cinsiyet partisi dünya para veriyorlar

Bu dediklerinin hiç birini yapmadım, sadece her gün en az bir fotoğrafını çekmeye çalıştım ama öyle özene bezene değil ne denk gelirse ki hatırası kalsın. Sen çevreye aldırma eskiden böyle şeyler mi vardı Allah aşkına, yapmak isteyen gerçekten içinden gelen yapsın bir şey demiyorum saygı duyuyorum ama ben çoğu kişinin sırf diğerlerinden geri kalmayayım diye yaptığını düşünüyorum.
Çok haklısın canım. Fotolarını çekiyoruz zaten en önemli anı da o zaten

Kızlar moralim çok bozuk biraz dertleşmek istedim sizle. Size de anlatayım sizin düşüncenizi de merak ediyorum.
Şu aylık çekimler yok mu bebeğime ilk 4 ay konseptli çekim yaptım elimden geldiği kadar ama sonra telaştan yorgunluktan 5. Ve 6. Ayı yapamadım. Sonra da artık 2 ay kaçtı diye bi daha yapmadım. Bunu da kuzenime söylemiştim onunda 7 aylık bebeği var. Dün gece bana sordu dişi çıktı diş partisi yapacak mısın diye bende hayır sadece hedik yapacağım dedim ama parti süsleme yapmayacağım yapıp dağıtacağım dedim. O da aylık çekim yapmadığım ve bu diş partisini de yapmadığım için bana dedi ki çocuğunu dümdüz büyütüyorsun hiç enerjin ve hevesin yok mu hiç bişeye. Çocuğunu herşeyden mahrum bırakıyorsun dedi. Bu cümle gece gece canımı çok acıttı şimdi bunları yapmadım diye bebeğimi mahrum mu bıraktım dümdüz mü büyütüyorum. Sizce çok mu gerekli siz yaptınız mı
Ben hiç aylık çekim yapmadım gerekte duymadım.. Enerjim de vardı ama böyle şeylere hevesim yok.. Hevesim olsaydı her ay bi çekime götürürdüm çok şükür buna gücüm var ama dediğim gibi çok gereksiz gördüm ve yapmadım.. Ha heves edenleri saygıyla karşılarım çünkü herkesin heyacanı farklıdır birbirinden.. Ne çok insanlar türedi böyle ya etrafımızda. Üstünde hafif leke olsa ay yıkamıyo musun bebeğin üstünü .. Azıcık pişik olsa bakamıyosan ver biz bakalımlar.. Kilo almasa yine kötü anne oluyoruz.. Dişi çıkmasa vitaminsiz bırakıyoruz.. Herkesin herşeye lafı var mübarek ama kendilerine gelince dört dörtlükler ortada birşey yok.. Benim görümcemin kızı benim kızla yaşıt ama maşallah çok kilolu ama her ay hasta ve doktorda. . Benim kız zayıf ama maşallah hiç hastalık için doktor yolunu görmedik.. Çünkü herşeyden vitamin almasını sağlıyorum her gün bugün ne yemek yapsam diye düşünüyorum ama kilolara göre bebek kıyaslanınca o iyi anne ben bebeğine bakamayan anne. . İnsanların laflarına takmayalı çok oldu bence sen de takma..Yenidoğan çekimi yaptım ve her yaşında çekim yapmayı düşünüyorum.. Şu an bize aylar önemli olacak ama bi kaç yıl sonra aylardan çok yıllara önem vereceZ.. Bnce çok gereksiz bi laf olmuş hiç takma

Kizlar yiyecekleri artik minik parcalar halinda sunuyorum bebege ama yutamaz edemez bogazinda kalir diye çok korkuyorum. Siz de minik parcalar halinde mi veriyorsunuz yoksa catalla mi eziyorsunuz? 9 ay 1 haftalik bebegim
Değişiyo aslında bazen ezerek bazen küçük parçalar haline getirerek o gün ki menümüze göre değişiyo bu durum

Hani gif yerinde çıkıyor hareketli yazılar falan oluyor aslında baştan beri bile oradan hatıra yapabilirdik de hiç aklıma gelmedi geçen ay çekim yaptım ama anı kartı yoktu sonradan aklıma geldi zagen her gün çekiyoruz resim oradan ekle yapıştır kaydet oldu bitti bak seninde vae artık her ay anı fotoğrafın en iyi anne kuzen fazla uğraşmış oldu kolay yolu varmış 😃😃😃
Hahahhaha süpersin canım ya 😂 dur bakayım bende story kısmından mı yapıyoruz

İçinden ne geliyorsa onu yap ya da yapma herkes her şeyi yapıyor diye baskı oluyor bazen illede olmalı olmazsa kötü anne oluyoruz öyle hissediyoruz halbuki öyle bişey yok çoğu zaman ve masraf kaybı bana en saçma gelen de cinsiyet partisi dünya para veriyorlar
Evet canım o kadar abartılı yapılması cidden fazla. Hani belki bi balon patlatırsın bi pasta kesersin öğrenirsin okey de uçak felan uçuruyor fenolar😂

Ben hiç aylık çekim yapmadım gerekte duymadım.. Enerjim de vardı ama böyle şeylere hevesim yok.. Hevesim olsaydı her ay bi çekime götürürdüm çok şükür buna gücüm var ama dediğim gibi çok gereksiz gördüm ve yapmadım.. Ha heves edenleri saygıyla karşılarım çünkü herkesin heyacanı farklıdır birbirinden.. Ne çok insanlar türedi böyle ya etrafımızda. Üstünde hafif leke olsa ay yıkamıyo musun bebeğin üstünü .. Azıcık pişik olsa bakamıyosan ver biz bakalımlar.. Kilo almasa yine kötü anne oluyoruz.. Dişi çıkmasa vitaminsiz bırakıyoruz.. Herkesin herşeye lafı var mübarek ama kendilerine gelince dört dörtlükler ortada birşey yok.. Benim görümcemin kızı benim kızla yaşıt ama maşallah çok kilolu ama her ay hasta ve doktorda. . Benim kız zayıf ama maşallah hiç hastalık için doktor yolunu görmedik.. Çünkü herşeyden vitamin almasını sağlıyorum her gün bugün ne yemek yapsam diye düşünüyorum ama kilolara göre bebek kıyaslanınca o iyi anne ben bebeğine bakamayan anne. . İnsanların laflarına takmayalı çok oldu bence sen de takma..Yenidoğan çekimi yaptım ve her yaşında çekim yapmayı düşünüyorum.. Şu an bize aylar önemli olacak ama bi kaç yıl sonra aylardan çok yıllara önem vereceZ.. Bnce çok gereksiz bi laf olmuş hiç takma
Oğlum yüzünü tırnaklıyor diye eşimin teyzesi bana ay ne olmuş yüzüne sen tırnaklarını kesmiyor musun dedi 😃 yani neden keseyim ki bana kimse kes demedi sonuçta oda haklı

O kadar haklısın ki insanlar eleştirmekten hiç vazgeçmiyor bazen yakınların bile yapıyor bunu. Kilo konusunda da çok laf duydum ben hatta hadsiz bir komşu sütün yaramıyor galiba kilo almıyor demişti. Ben sütün yaramıyor kelimesini doğru bulmuyorum anne sütü neden yaramasın ha denir ki sütün yağlı değil kilo aldırmıyor olur ama yaramıyor ney. Gazı oldu çocuğumun başta kaynanam sen terliksiz geziyorsun ondan gazı var dediler. Oho daha neler neler hala da duymaya devam edeceğimize eminim. Ama güzel bakıyorsun ne güzel giydirmişsin çok iyi annesin gibi kelimeleri söylemezler iyi şeyleri söylemekten acizler. Oysa şuan en ihtiyaç duyduğumuz şey destek sözel bile olsa. Ki ben bu kuzenime hep destek olmuşumdur hiç böyle eleştiriler moral bozmalar yapmadım ama o nerden vuracağını iyi biliyor.

X