2024 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti


  • Ankete Katılan
    302
Canim çocuğum aynı boyleydi 1 hafta beri uykusu var uyumama calisiyor kaşları kaldiriyor çığlık atar sinirleniyor.en son çare bebek arabasiyla yatıyorum balkonda ileri geri yapıyorum kendine eee diyo uyuyor.bi böyle deneyin
 
7-8 aylık dönem genel olarak bebekler için birçok dönemin başladığı bir süreçtir. Katı gıdaya geçiş, oturma, emekleme, diş çıkartmaya başlama gibi.
Bu yaşadığı değişimler ve yenilikler bebeğinizde bazı uyku düzensizliklerine yol açabilir.

Bu aydaki bebeklerde gündüz uykuları 2-3 defa ve toplam 3-4 saat olması en idealidir. Gece uykuları içinse toplam 10-11 saatlik bir zaman dilimi olmasını bekleriz.

Bu aylarda bebeklerin kesintisiz uykuya geçmelerini bekleriz. Artık katı gıdaya geçiş de olduğu için karınlarını doyurarak geceleri aralıksız bir uyku sürdürmelerini bekleriz.

Gece uykusunda uyanmaları için emzik ve meme desteği konusunda, bu dönemde yavaş yavaş bu alışkanlıkları azaltma ve bırakmaya doğru bir yol izlenebilir. Çünkü bu dönem, kendi kendine uyuma becerisi kazanmak için en ideal zamandır. Kesintisiz bir gece uykusu sağlıklı gündüz uykularını da beraberinde getirecektir.
Kesintisiz gece uykusu için de bebeğinizi uykuya hazırlama süreci önemli.
Yaklaşık 1 saat önceden, bebeğinizin yatağında onu mayıştırarak- ninni, masaj, ılık duş, yavaş şarkılar - uykuya hazırlayabilirsiniz. Yatmadan önce tok olduğundan emin olmanız önemli, biz genelde son gıdanın yatmadan yarım saat önceden verilmesini öneriyoruz.
Eğer bebeğiniz tok olduğundan emin bir şekilde uyuyorsa, meme/emzik durumu bir alışkanlık olmuş gibi duruyor. Gece uyanmalarında dediğim gibi yavaş yavaş bunu kesmeniz gerekir.
Gece uykularında uyandığında- mesela hafif mırıldanıyorsa, kıpırdanmalar varsa- hemen kucağa alıp meme/emzik desteği sunulmamalıdır. Yatağında mayıştırılarak, yanında olduğunuzu hissettirerek tekrar uykuya dalmasını sağlayabilirsiniz. Meme/emzik verilmeye devam edildiğinde bu alışkanlığını pekiştirerek, bırakmayı iyice zorlaştıran bir duruma sokabilir.
Başlarda biraz zorlayabilir ve bebeğiniz alıştığı bir durumdan uzaklaştığı için huysuzlanabilir ama bu durumda istikrar çok önemli. Bir anda meme ve emzik desteğini kesmeniz değil, yavaş yavaş azaltarak bebeğinize bıraktırmanız gerekmektedir.

Dediğim gibi gece uykuları düzene oturduktan sonra gündüz uykularında da değişimler olacaktır.
Gündüzleri de yine uyuma saatinden yarım saat kadar önce uyuma sinyalleri vererek bebeğinizi uykuya hazırlayabilirsiniz. Ilık duş ve masaj gibi yöntemleri yine burada da kullanabilirsiniz.

Bunlar dışında bebeğinizi biraz daha erken saatlerde yatırabilirsiniz. 18.00-20.00 saatleri arası bebeğinizin gelişimi için en ideal aralık.

Bebeğinizin oldukça fazla fiziksel gelişim göstereceği süreçler olduğu için günlük rutininize hafif egzersizler ekleyebilirsiniz. Bunlar hem bebeğinizi heyecanlandıracak hem de sağlıklı bir uyku düzeni için katkı sağlayacaktır.

Bebeğinizi çok zorlamadan belirli uyku saatlerine adapte etmelisiniz. Yavaş yavaş bir rutin oluşmasıyla beraber hem gündüz hem de gece uykuları sağlıklı bir hale gelecektir.

Başlarda bunları düzene oturtmak ve devamlılık sağlamak hem bebeğiniz hem de sizin için elbette ki zorlayıcı olabilir. Fakat tutarlı bir şekilde sürdürüldüğünde, hem sizin hem bebeğiniz için etkili sonuçlar ortaya çıkacaktır. Önümüzdeki birkaç gün önerileri uygulamaya çalışarak sürecin nasıl ilerlediğine bakabiliriz
 
Uykuya dalamayan bebeğin mutlaka bir sıkıntısı oluyor ya ufak tefek bile olsa mesela biz gaz uyutmuyor onu çok iyi gözlemlemek lazım
 
Gece 2 saatte bir uyanıyor emzik meme ile devam ediyor gündüz 12 saatte max 1 saat uyuyor dedim bu şekilde yazdı
Canim bunlar özel program değil her yerde verilen tavsiyeler önemli olan uygulayabilmek. Benim bebeğim bildiğin çığlıklarla uyanjyo ben nasıl meme vermeyim şimdi biliyorum ne yapacağımı nasıl yapacağımı ama bebeğim buna müsait değil inşallah birgün ben de uygularım siz uygulayacak misini
 
Dediğin gibi yazdığı şeyler defalarca okuduğum şeyler. İstikrarla uygulamayacağıma emin olduğum için bir şey yapacağımı sanmıyorum. Ama özellikle iki gündür oğlum gündüzleri sersem gibi uyuyor bazen yarım saat bazen daha kısa sürede uyanıyor ve uykusu var gözünü açamıyor ama inatla kalkmak için uğraşıyor emzir yok emzik ver yok kucağımda sallayım yok hiçbir şeyi kabul etmiyor illa kalkmak istiyor ama ne hali var ne enerjisi. Bu inadı neden niye bunu anlamıyorum
 
Uykusu var uyumak istemiyor hayattan birşeyleri kaciracagini düşünüyor oylr olduğu zaman ben bj şekilde geri dönduyorum uykuya ayakta pispis yatarak meme nolursa olsun 1 saate tamamlamaya çalışıyorum benimki de döngüsü 20 dk sanırım 20 dk da uyaniyi
 
Ben zorlayınca ağlamaya başlıyor
 
Gerçekten artık bu uyku problemi çok yorucu olmaya başladı ne yapacağımı şaşırdım. Şehirdışına teyzeme 2 3 gün kalmalı geldik geldiğime pişman etti beni gecenin 2sinde kalktı tam 2 saattir uykuya direniyor ve ağlıyor. Teyzem de kalkmış bu çocuk aç o yüzden ağlıyor mama ver diyor denemedim mi sanki mamayı da almıyor biberonu da tutmuyor. Uykuya geçiş yapamıyor uykuya direniyor desemde yok aç ondan. Artık cidden acaba aç mı demeye başlıyorum
 
Farklı biberon tutturmayı denedin mi
 
Gece uykusuna yatırmadan yemek vermeyi denedin mi kaşık maması yani yulaflı şeftalili hem sakinleştirir
 
Kızlar merhaba, biz dün tatlı patates vermiştik bugün kaka kırmızı çıktı. Kan gibi değil ama kırmızı olduğu için endişelendim biraz. Hiç tatlı patates deneyen var mı aranızda?
 
Gece uykusuna yatırmadan yemek vermeyi denedin mi kaşık maması yani yulaflı şeftalili hem sakinleştirir
Şeftalili irmikli yulaflı bı puding gibi bişey yaptım bende dün ilk yatirmamda yarım saatte bir uyandı 3 kere ama gece 3 saatte bir uyandı çok mutluyum çok şükür maşallah
 
Kızlar bişey sorucam ama çekiniyorum yaa bu kadar yorgun ve uykusuz günler gecirirken sorulur mu bilmiyorum tek çocuk mu 2 çocuk mu sizce ne diyorsunuz ?

Eğer 2 ise yaş araları yakın mi olmali 5+ mi olmalı sizce?
 
Kızlar bişey sorucam ama çekiniyorum yaa bu kadar yorgun ve uykusuz günler gecirirken sorulur mu bilmiyorum tek çocuk mu 2 çocuk mu sizce ne diyorsunuz ?

Eğer 2 ise yaş araları yakın mi olmali 5+ mi olmalı sizce?
Ucu açık bir soru. Destekçine eşinin tavrına göre bu değişir. Yani bebeğin büyüme süreci çok zor değilse yıpranmış bir anne değilsen ya da yipranacagini düşünmüyorsan, dış etkenler iş hayatin sosyal hayatına göre hepsi etki eder. Ama bence 2 çocuk. Tek çocuk büyütmek çok zor ileride yalnız olması vs etkiler. Uzun bir konu esasında ama bence 2 çocuk ve aralıktan 5 yas sonrası çok zor oluyor. Bence
 
Şeftalili irmikli yulaflı bı puding gibi bişey yaptım bende dün ilk yatirmamda yarım saatte bir uyandı 3 kere ama gece 3 saatte bir uyandı çok mutluyum çok şükür maşallah
Çok yatmaya yakın vermemek lazım benimki artıl biliyorsunuz her gün diyorum çok gazlı ahjajaja o yüzden 2 saat önceden veriyorum sindirsin diye bu sefer de acıkıyor galiba hiç tutturamıyorum ama eşim unuttuğunda çoğunlukla daha iyi uyuduğunu gözlemledim yemek yediriyorum oyalıyorum sonra babasına veriyorum bu aralar uyuduktan 1 saat sonra kalkıyor oyun oynamak istiyor sonra yine uyutuyoruz o uykusu uzun oluyor safer 2 ya da 3 saat arası sonra hep 1 ta saat 1 buçuk saat sürüyor
 
Kızlar bişey sorucam ama çekiniyorum yaa bu kadar yorgun ve uykusuz günler gecirirken sorulur mu bilmiyorum tek çocuk mu 2 çocuk mu sizce ne diyorsunuz ?

Eğer 2 ise yaş araları yakın mi olmali 5+ mi olmalı sizce?
Artık 2. Cocuk fikrine çok uzağım ciddi anlamda psikolojim etkilendi çok yıprandım şimdi bunu okuyan "bebeği iyi huylu olan anneler " beni yadırgayarack belki ama bazı anneler cidden şanslı bebekelrinin 10 dk bile kendin kendine oynaması ya da anne tuvalete gittiğinde çığlık atıp ağlamaması gibi ufak şeylerin şans olduğunu bilmiyorlar. Artık şöyle düşünüyorum çocuğum 2 3 yaşlarına geldiğinde ne düşünücem Her şeyi unutup belki o zaman..
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…