2024 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    320
Benim doktorum son kontrole kadar boyle dedi uzan hic bir yere gitme dedi. Kontrolden artik gidebilirsin izin verdi

Size havuza izin verdimi doktor bende havuza girmek istiyorum amma doktor izin vermedi

Evet izin verdi.
Zaten dün sordum ama öncesinde hepsini yapmıştım önceki gebeliğimde de doktorum aynıydı, yaklaşımını biliyorum.
Mesela saç boyamaya izin vermeyecek. Ama onu da yapacağım ikili test sonrası.

Ya Kızlar yatarken sağa sola dönerken falan birden karın kaslarıma kramp giriyo arada. Magnezyum eksikliği falan olur mu acaba ya bu haftalar için erken sanki ama

Kızlar birşey sormuştum ama mesajım kaynamış arada kimse cevap vermemiş. Aşağıya tekrar yazıyorum bir bakar mısınız merak ettiğim bir konu

Kızlar birşeyi çok merak ediyorum size de sormak istedim. Benim geçen gece kanamam oldu o korkuyla hemen özel hastanenin aciline gittim. Ne bir nöbetçi kadın doğum doktoru var ne de ultrason cihazları var. Doğumhane de ebe sadece kanama durumuma baktı. Kontrol eden doktora haber verdi o da sabah gelsin dedi. İnsan böyle durumlarda sabahı sabah edemiyor. Bir tane nöbetçi doktor bulundurmak bu kadar zor mu ultrason olmaz mı acillerde. Sizin yaşadığınız yer de de durum böyle mi çok merak ediyorum?

normalde icapçı hekimi çağırması gerek böyle bir durumda kadın doğumda icapçı hekimin gelmesini istiyorum deyin bence

Çevrenizde 24 saat kadın doğum acili olan hastane yok mu?
Bazı yerlerde sadece acil normal doğum için ebe oluyor.
Eğer düzenli gittiğiniz hastaneyse yenidoğan yoğun bakım vs de yoktur orada muhtemelen, alternatif hiç mi yok?

Benim gittiğim yer de korkunç bir tıp merkezi. Düşünüyorum gece doktor falan yoktur orada. Yenidoğan yoğun bakımı vs de yok. Doktorumu sevdiğim için gidiyorum, baştan anlaştık doğumu anlaşmalı olduğu iyi bir yerde yapacağız.

İlk defa duydum canım icapçı hekim dedikleri nedir?
Nöbeti hastane yerine evde tutan ve her an hastaneden çağrılmayı bekleyen doktor. yani bu doktor mesela şehir dışına falan çıkamıyor çünkü her an hastaneye gitme durumu var her bölümün icapçı hekimi olur

Gittiğim hastane özel bir hastane olduğu halde gece nöbetçi kadın doğum doktoru yok acile gidiyorum direk beni doğumhaneye ebeye yönlendiriyor. Doktorumu arıyorlar sadece bilgi vermek için. O da sabah gelsin diyor bu durum 2 kere oldu. Başka özel hastane daha vardı onu aradım o da aynısını söyledi nöbetçi doktor ve ultrason yok acilimiz de diyorlar. Devlete gittim orda da kadın doğumcu yoktu pratisyen hekim vardı ultrason cihazları bozuktu sadece progestan yazıp gönderdi. Ben bu sistemi çok yanlış buldum bence gece bir kadın doğum uzmanı nöbetçi olmalı

Canım ben bidefa sağlıksız gebelik yaşadım progesteron eksikligi yuzunden bebegimin kalbi atmamıştı progesteronum düşük çıkıyordu testlerde o yüzden doktorum kanaman olmasa bile kullanmalısın dedi
Anladım canım benim progestoron seviyeme bakmadı kanaman olursa kullanırsın dedi yarın 9 haftalık oluyoruz

Teşekür ederim canım umarım bir daha gerek kalmaz ama gerek kalırsa aklımda bulunsun. Çok yanlış buldum bu sistemi nöbetçi doktor olmaz mı bu kadınların gece bir komplikasyonu olsa sabahı mı bekleyecekler

Benim doktorumda fazla ayakta durma sakın ucaga binme dedi umarım bidahaki randevumda serbest olurda türkiyeye giderim
Uçak ne alaka anlamadım en güvenli yolculuk aslında uçak gebeler için ben yeni bindim mısır a gittik geldik 3 doktora gittim hiç birisi şunu bunu yapma demedi sadece tüplü dalış yapmadım

Şehir hastanelerinde kadın doğum acili oluyor yok mu bulunduğunuz şehirde

Uçak ne alaka anlamadım en güvenli yolculuk aslında uçak gebeler için ben yeni bindim mısır a gittik geldik 3 doktora gittim hiç birisi şunu bunu yapma demedi sadece tüplü dalış yapmadım
Benim gebeliğim yüksek riskli gebelik olarak geçiyor o yüzden ekstra dikkatli olmam gerekli yani hiçbir şeyi şansa bırakmıyorum
Çoğu insan gibi bişey olmaz ya kafasını yaşayamıyorum
Zaten önceki gebeliğim kayıpla sonuçlandıgı için o acıyı tekrar yaşamamak içinde kendimi ekstra kısıtlıyorum

Doktoktorlar kasılma veya ağrı yüzünden girmeyin demiyorlar
Enfeksiyon riski oldugu için girmeyin diyorlar enfeksiyonu basite almayın enfeksiyon yüzünden bebegini kaybeden insanlar var heleki ilk üç ayda
doktorum banada enfeskyon rıskı acısından 3 ay onermıyorum dedı asla gırmedım , gırmem de ..
zaten zor buldum yavrumu 5 sene sonunda..
sağlıklı olsunda dogunca girerim

doktorum banada enfeskyon rıskı acısından 3 ay onermıyorum dedı asla gırmedım , gırmem de ..
zaten zor buldum yavrumu 5 sene sonunda..
sağlıklı olsunda dogunca girerim
Aynen canım olması gereken o zaten şuan benim için en önemli şey bebegimin hayırlısıyla sağlıklısıyla doğması
Yoksa denize girmisim havuza girmişim bunların bana kazandırdıgı hiçbir şey yok
Sanırım bi keresinde daha sormuştum biz seninle daha önce başka bi grupta daha birlikteydik galiba ya transfer bekliyorduk yada 2022 kasım anneleri grubundaydık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…