- 2 Ekim 2022
- 1.218
- 998
- 53
- 28
Benim doktorum son kontrole kadar boyle dedi uzan hic bir yere gitme dedi. Kontrolden artik gidebilirsin izin verdiher doktor farklı şeyler söylüyor ya benim doktorum hareket kısıtlaması verdi mesela riskli gebelik ya da tüp bebek değil ona rağmen ilk üç ay çok riskli gereksiz yere hareket spor yapma dedi deniz havuz yasakladı enfeksiyon riskine karşı birliktelik yasak ya benim ki çok pimpirikli ya da başka bi durum var bilemiyorum bu kadar kısıtlama için sordum hocam riskli bir durum mu var diye hayır bunlar rutin olması gerekenler dedi
Benim doktorumda fazla ayakta durma sakın ucaga binme dedi umarım bidahaki randevumda serbest olurda türkiyeye giderimBenim doktorum son kontrole kadar boyle dedi uzan hic bir yere gitme dedi. Kontrolden artik gidebilirsin izin verdi
Size havuza izin verdimi doktor bende havuza girmek istiyorum amma doktor izin vermedi
normalde icapçı hekimi çağırması gerek böyle bir durumda kadın doğumda icapçı hekimin gelmesini istiyorum deyin benceKızlar birşeyi çok merak ediyorum size de sormak istedim. Benim geçen gece kanamam oldu o korkuyla hemen özel hastanenin aciline gittim. Ne bir nöbetçi kadın doğum doktoru var ne de ultrason cihazları var. Doğumhane de ebe sadece kanama durumuma baktı. Kontrol eden doktora haber verdi o da sabah gelsin dedi. İnsan böyle durumlarda sabahı sabah edemiyor. Bir tane nöbetçi doktor bulundurmak bu kadar zor mu ultrason olmaz mı acillerde. Sizin yaşadığınız yer de de durum böyle mi çok merak ediyorum?
İlk defa duydum canım icapçı hekim dedikleri nedir?normalde icapçı hekimi çağırması gerek böyle bir durumda kadın doğumda icapçı hekimin gelmesini istiyorum deyin bence
Kızlar birşeyi çok merak ediyorum size de sormak istedim. Benim geçen gece kanamam oldu o korkuyla hemen özel hastanenin aciline gittim. Ne bir nöbetçi kadın doğum doktoru var ne de ultrason cihazları var. Doğumhane de ebe sadece kanama durumuma baktı. Kontrol eden doktora haber verdi o da sabah gelsin dedi. İnsan böyle durumlarda sabahı sabah edemiyor. Bir tane nöbetçi doktor bulundurmak bu kadar zor mu ultrason olmaz mı acillerde. Sizin yaşadığınız yer de de durum böyle mi çok merak ediyorum?
Nöbeti hastane yerine evde tutan ve her an hastaneden çağrılmayı bekleyen doktor. yani bu doktor mesela şehir dışına falan çıkamıyor çünkü her an hastaneye gitme durumu var her bölümün icapçı hekimi olurİlk defa duydum canım icapçı hekim dedikleri nedir?
Bende giriyorumKızlar denize giren var mı?
Gittiğim hastane özel bir hastane olduğu halde gece nöbetçi kadın doğum doktoru yok acile gidiyorum direk beni doğumhaneye ebeye yönlendiriyor. Doktorumu arıyorlar sadece bilgi vermek için. O da sabah gelsin diyor bu durum 2 kere oldu. Başka özel hastane daha vardı onu aradım o da aynısını söyledi nöbetçi doktor ve ultrason yok acilimiz de diyorlar. Devlete gittim orda da kadın doğumcu yoktu pratisyen hekim vardı ultrason cihazları bozuktu sadece progestan yazıp gönderdi. Ben bu sistemi çok yanlış buldum bence gece bir kadın doğum uzmanı nöbetçi olmalıÇevrenizde 24 saat kadın doğum acili olan hastane yok mu?
Bazı yerlerde sadece acil normal doğum için ebe oluyor.
Eğer düzenli gittiğiniz hastaneyse yenidoğan yoğun bakım vs de yoktur orada muhtemelen, alternatif hiç mi yok?
Benim gittiğim yer de korkunç bir tıp merkezi. Düşünüyorum gece doktor falan yoktur orada. Yenidoğan yoğun bakımı vs de yok. Doktorumu sevdiğim için gidiyorum, baştan anlaştık doğumu anlaşmalı olduğu iyi bir yerde yapacağız.
Anladım canım benim progestoron seviyeme bakmadı kanaman olursa kullanırsın dedi yarın 9 haftalık oluyoruzCanım ben bidefa sağlıksız gebelik yaşadım progesteron eksikligi yuzunden bebegimin kalbi atmamıştı progesteronum düşük çıkıyordu testlerde o yüzden doktorum kanaman olmasa bile kullanmalısın dedi
Ben çok girdimKızlar denize giren var mı?
Teşekür ederim canım umarım bir daha gerek kalmaz ama gerek kalırsa aklımda bulunsun. Çok yanlış buldum bu sistemi nöbetçi doktor olmaz mı bu kadınların gece bir komplikasyonu olsa sabahı mı bekleyeceklerNöbeti hastane yerine evde tutan ve her an hastaneden çağrılmayı bekleyen doktor. yani bu doktor mesela şehir dışına falan çıkamıyor çünkü her an hastaneye gitme durumu var her bölümün icapçı hekimi olur
Uçak ne alaka anlamadım en güvenli yolculuk aslında uçak gebeler için ben yeni bindim mısır a gittik geldik 3 doktora gittim hiç birisi şunu bunu yapma demedi sadece tüplü dalış yapmadımBenim doktorumda fazla ayakta durma sakın ucaga binme dedi umarım bidahaki randevumda serbest olurda türkiyeye giderim
Şehir hastanelerinde kadın doğum acili oluyor yok mu bulunduğunuz şehirdeKızlar birşeyi çok merak ediyorum size de sormak istedim. Benim geçen gece kanamam oldu o korkuyla hemen özel hastanenin aciline gittim. Ne bir nöbetçi kadın doğum doktoru var ne de ultrason cihazları var. Doğumhane de ebe sadece kanama durumuma baktı. Kontrol eden doktora haber verdi o da sabah gelsin dedi. İnsan böyle durumlarda sabahı sabah edemiyor. Bir tane nöbetçi doktor bulundurmak bu kadar zor mu ultrason olmaz mı acillerde. Sizin yaşadığınız yer de de durum böyle mi çok merak ediyorum?
Benim gebeliğim yüksek riskli gebelik olarak geçiyor o yüzden ekstra dikkatli olmam gerekli yani hiçbir şeyi şansa bırakmıyorumUçak ne alaka anlamadım en güvenli yolculuk aslında uçak gebeler için ben yeni bindim mısır a gittik geldik 3 doktora gittim hiç birisi şunu bunu yapma demedi sadece tüplü dalış yapmadım
doktorum banada enfeskyon rıskı acısından 3 ay onermıyorum dedı asla gırmedım , gırmem de ..Doktoktorlar kasılma veya ağrı yüzünden girmeyin demiyorlar
Enfeksiyon riski oldugu için girmeyin diyorlar enfeksiyonu basite almayın enfeksiyon yüzünden bebegini kaybeden insanlar var heleki ilk üç ayda
Aynen canım olması gereken o zaten şuan benim için en önemli şey bebegimin hayırlısıyla sağlıklısıyla doğmasıdoktorum banada enfeskyon rıskı acısından 3 ay onermıyorum dedı asla gırmedım , gırmem de ..
zaten zor buldum yavrumu 5 sene sonunda..
sağlıklı olsunda dogunca girerim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?