2024 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    309
Benim kuzenim zihinsel engelli aşı sonrası oldu ama hemen not geçeyim “bayat aşı” dan oldu. 30 yaşında bebekken özelde yapıyorlar aşıyı bayatmış açık aşıdan yapmışlar şimdi ki gibi titiz yapılmamış şimdi direkt gün verip soğuk zincirden yapıyorlar cok titizler. O aşıdan engelli oldu şu oldu bu oldu bunlar aşı sonrası ise bayattır bozuktur açılmıştır araştırmak lazım. Aşıların hepsini yaptıracağım güveniyorum sağlık ocağımda tek gün verdi taze olmalı şu saatte hemen burda olun dedi
Çok üzüldüm buna 🙁 yani şimdi teknoloji ilerledi ben de yaptıracağım heralde hepsini bakalım

6. Ayda başlamıyor mu ona 🤔 ben öyle hatırlıyorum.

Ek gıdaya geçince başlanıyordu diye hatırlıyorum ben de ama baktım kağıda 4 diyor.

Kızımın doktoru 9'da başlatmıştı hatta mama alıyor, iştahsızlık vs yok iyi olduğu belli diye.

Bunda daha çocuğumun doktoru bile yok gerçi sjsjsjsj

Öyle düşünme benimde sezaryenimde video çekmişler her taraf kan ama öyle böyle değil zaten akşamında kan değerim 10 düşmüştü şu an aklıma geldikçe demir içiyorum 14 lerde ameliyatlarda olur öyle

Yok zaten normal görüyorum. Sorun yok yani olur öyle şeyler muhtemelen suyum da fazlaydı benim çünkü karnım aşırı büyümüştü ve Dr son kontrolden sonra "şekerin yüksek gidiyo muhtemelen karnın büyüdü bir anda az ye doğuma kadar!" Fln demişti. Yüklemede sınırda çıktı, dikkatli oldum ama sona doğru salmıştım.

Maddi açıdansa bi şey diyemeyeceğim
Ama gördüğüm ve gözlemlediğim aşılar hastalık oluşsa bile hep daha hafif atlatılmasını sağlamıştır covid aşılarını ayrı tutabiliriz covid henüz tam anlaşılamamış virüs geçmişi kaç sene surda ama diğer aşılar kaç senelerdir yapılıyor 😊 kendimde ücretle alacağım ama bunu açık açık söylediğiniz için ayni şehirde olsaydık yardımcı olmaya çalışırdım kendi hekiminize durumu anlatırsanız o da size eminim yardımcı olmaya çalışacaktır 😊
Teşekkürler sağ olun😅 deneyeceğim.

Arkadaşlar bir şey sormak istiyorum. Bugün doktor kontrolü vardı bebeğimin. Kilosu ve boyu gelişiminin üstğnde çıktı. Sadece anne sütü ile besliyorum. Dr 3 saatte bir emzir dedi. Zaten öyle yapıyorum dedim. Geceleri 4,5 saat galan uyuyor hiç uyandırmıyorum emzirmek için falan dedim. Persentil hesabında da önde çıkıyor. Benim oğlum 53 günlük. Bu aralıkta olan arkadaşlar sizin bebekleriniz kaç kg ve boyu kaç cm?

Arkadaşlar bir şey sormak istiyorum. Bugün doktor kontrolü vardı bebeğimin. Kilosu ve boyu gelişiminin üstğnde çıktı. Sadece anne sütü ile besliyorum. Dr 3 saatte bir emzir dedi. Zaten öyle yapıyorum dedim. Geceleri 4,5 saat galan uyuyor hiç uyandırmıyorum emzirmek için falan dedim. Persentil hesabında da önde çıkıyor. Benim oğlum 53 günlük. Bu aralıkta olan arkadaşlar sizin bebekleriniz kaç kg ve boyu kaç cm?
Benim ortanca mesela 3460 doğmuştu ve 2. Ayda 6.5 kilo olmuştu ve sadece anne sütü alıyordu, hep tospik bir bebek oldu. Ama benimki karakter olarakta miskindi 🙈🤣 fotolara bakıyorum aynı dönem kuzeni var, foto çekmişiz. Kuzenin eli ayrı bacağı ayrı oynuyor benimki put gibi duruyor🤣 sıfır enerji harcama 🤦🏼‍♀️Doktorumuz anne sütünün kilosundan korkmayız demişti ki oğlum şuanda kilo olarak normal ama boy olarak yaşıtlarından uzun. Bence sorun yoktur canım

Benim ortanca mesela 3460 doğmuştu ve 2. Ayda 6.5 kilo olmuştu ve sadece anne sütü alıyordu, hep tospik bir bebek oldu. Ama benimki karakter olarakta miskindi 🙈🤣 fotolara bakıyorum aynı dönem kuzeni var, foto çekmişiz. Kuzenin eli ayrı bacağı ayrı oynuyor benimki put gibi duruyor🤣 sıfır enerji harcama 🤦🏼‍♀️Doktorumuz anne sütünün kilosundan korkmayız demişti ki oğlum şuanda kilo olarak normal ama boy olarak yaşıtlarından uzun. Bence sorun yoktur canım
Çok teşekkür ederim. Sadece anne sütü olduğu için bana da sorun varmış gibi gelmiyor.

Kızlar menenjit aşısı yaptıran var mı ateş oluyor mu ? Biz menenjit aşısı olduk bugün üç gün evvel de kasık fıtığı ameliyatı olduk birkaç gündür yoğunluktan hiç takip edemedim burayı

Doktor bir arkadaşım ile konuştuğumda eskisi kadar tehlike yok ancak mülteciler konusu sıkıntılı dedi o da. Ben de ne yapacağımı bilemedim bir dahaki randevuda soracağım ebeye bakalım o ne yorum yapacak.
Bizim doktorumuz da aynı şeyi söylüyor.Milletiniz artık karma bir yapıda olduğu için hastalıkların şekil değiştirdiğini ve yeniden çeşitli hastalıkların taşındığını.Bu yüzden tüm aşıların yapılmasını istedi

Kızlar menenjit aşısı yaptıran var mı ateş oluyor mu ? Biz menenjit aşısı olduk bugün üç gün evvel de kasık fıtığı ameliyatı olduk birkaç gündür yoğunluktan hiç takip edemedim burayı
İlk bebeğimde ateş olmamıştı canım bu bebeğime daha yaptırmadık günü gelmedi daha

Ben yaptırdım ateşi en fazla kulaktan 38 oldu calpol verdik düştü.

Yaaa öyle mi oluyor benim kız abisine göre daha hızlı kilo alıyor ve pek hareket eden bebek değil acaba abisini geçecek mi abisi 2 buçuk ay zorla emdi 1 yaş olunca mama almadı.

Kizlar bebeklerinizi nasil uyutuyorsunuz memede uyuyor hep benimki baska bir yolu var mi bu kadar ufakken :KK43:
1. Ay benimki de memede uyudu sonra 2. Aya doğru yattığı yerde mızır mızır uykuya daldığı günler de oldu. Şimdi 2. Ayı geride bıraktık yine memede uyumaya başladı yatırdığım anda açıyor gözleri artık gece yoruluyor galiba dalıyor uykuya pes edip

Bol sagim bol emzirme bol su
Solgar + bestlak kombinasyonu yapıyorum şimdilik
Bi de kuru dut incir hurma Maltana öğünü yapıyorum sütüm arttı 🤲🏻🤲🏻
Sağım sıklığınızı ve bir sağımdaki sürenizi öğrenebilir miyim ayrıca sağım makinanızın markasını ? Bir cümlede kaç kere sağım denilenebilir rekoru kırdım sanırım 😅
Ayrıca gruptaki hemen hemen herkese bilginizi el verdiğince cevap verip hatta bazen yokluğunu fark edip hal hatır sorduğunuz için içten bi teşekkür etmek istedim size, kalbiniz çok güzel 💜

X