2024 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    309
Kizlar bebegim reflü yatagindan kayiyor iki saatte bir. Bir bakiyorum iki büklüm kalmış beşikte. Yanda cirtli parcalari da var ama işe yaramiyor. Ne yapacagimi bilemedim. Bebegim asla örtü tutmuyor üzerinde oda genelde 22 23 derece tek alt çift çorap giydiriyorum. Acaba üşüyor da ondan mı gazı oluyor. Çift alt da giydiremem ki yeni doganlar için uyku tulumu var midir? Zamaninda bulamamistim

Kizlar bebegim reflü yatagindan kayiyor iki saatte bir. Bir bakiyorum iki büklüm kalmış beşikte. Yanda cirtli parcalari da var ama işe yaramiyor. Ne yapacagimi bilemedim. Bebegim asla örtü tutmuyor üzerinde oda genelde 22 23 derece tek alt çift çorap giydiriyorum. Acaba üşüyor da ondan mı gazı oluyor. Çift alt da giydiremem ki yeni doganlar için uyku tulumu var midir? Zamaninda bulamamistim
Bizimki de öyle yapıyor mıkırdanmasına uyanıyorum bakıyorum kaydırmış kendini düzeltiyorum gece sürekli e tabi üstü falan da açılmış oluyor kundak falan hak getire zaten

Var canım bir sürü markanın trendyoldan arayarak bulabilirsin

Canım müslini ikiye katlayıp kollarının altından sarabilirsin, sırtı karnı sıcak olur, ben doğduğundan beri sıfırkol zıbın üzerine tek kat giydiriyor um. Ama bir müsline kundak yapıp, onun üstünede battaniye sarıp öyle tuttum, şimdi şimdi üst battaniyeyi gündüz attık ama bu seferde yelek giydirip üstüne yine müslini sarıyorum kollarının altından. Çok şükür öyle çok bezdirecek gazı olmadı, bundan mı bebeğin kendi yapısından mı bilemiyorum

22 23 derece serin olur battaniye yada kundak yapsaniz iyi olur. Ayarlardan ve karın bölgesinden usutebilir. Benim ev 24 derece üstünde hep ona rağmen 1 kat giydirip üstüne battaniye atıyorum. Gündüz çok sıcak olsa bile üstüne uyurken tülbent atıyorum. Uyuyana kar yağar derler bizde

Canım müslini ikiye katlayıp kollarının altından sarabilirsin, sırtı karnı sıcak olur, ben doğduğundan beri sıfırkol zıbın üzerine tek kat giydiriyor um. Ama bir müsline kundak yapıp, onun üstünede battaniye sarıp öyle tuttum, şimdi şimdi üst battaniyeyi gündüz attık ama bu seferde yelek giydirip üstüne yine müslini sarıyorum kollarının altından. Çok şükür öyle çok bezdirecek gazı olmadı, bundan mı bebeğin kendi yapısından mı bilemiyorum
Ay ben artık kundak yapmıyorum özellikle gündüzleri. Cok sıcak oluyor bazen sadece zibinla duruyo kundak yaparsam iyice sicaklayip terliyo. Sürekli zibin degistirmekten gına geldi ikimize de 🤦‍♀️ kundaga devam edicekmiyiz ya. Basliyim mi tekrar 🙄

Ayy ne kırkı bugun 2. Kırkı cikiyo daha doğrusu kendi zamanında dogsaydi 40i çıkacaktı 😆😆 ama 2 kırk olmasına rağmen hala kimselere vermek istemiyorum. Cok pis bi hissiyat ya rahatsızım bu duygudan ama asicam inşallah 🙄
2. Perileri geleceğine eminim yoksa insanlar tek çocukla kalır devami gelmezdi 😆 ama o gün için bi 4 5 yıl geçer sanirim. Ay bilemiyorum olmadığı zaman tek üzüntüm olmamasiydi şimdi envayi çeşit düşünce duygu ile uğraşıyorum. Ama biliyorum bu duygular da geçecek allahin izniyle. Mevlam çocuk hasretinde olan herkese bu karmaşık duyguları tattirsin 🤲🤗🥳
Merhaba sizin de mi erken doğum olmuştu ? Kaçıncı haftada doğdu bebeğiniz suan gelişim olarak nasıl ? Erken doğumlarda düzeltilmişse göre her şeyi hesaplanıyor deniliyor ben bir türlü anlayamıyorum da erken doğan bebiş annelerini gördükçe soruyorum kusura bakmayın 🙏🏻🙏🏻🙏🏻🌸

Bu biogaiadan memnun tek ben mi varım ya?
Memnun kalmayanlar eczanede buzdolabından alıp eve buz aküsü ile getirip açana kadar buzdolabında sonrasında oda sıcaklığında kullandı di mi? O önemli onda çünkü.

Kızlar emzirdiği halde regl olan var mı? Doğum yapalı 46 gün oldu kanamam bitmişti sabah tekrar başladı regli mi ondan da emin değilim

Bence o regl değildir ya.
Ben regl oldum 63. Günde.

Merhaba sizin de mi erken doğum olmuştu ? Kaçıncı haftada doğdu bebeğiniz suan gelişim olarak nasıl ? Erken doğumlarda düzeltilmişse göre her şeyi hesaplanıyor deniliyor ben bir türlü anlayamıyorum da erken doğan bebiş annelerini gördükçe soruyorum kusura bakmayın 🙏🏻🙏🏻🙏🏻🌸
Önemli değil sorabilirsiniz tabikide.
34+1 doğumlu kızım. Suan 80 günlük. Ama düzeltilmiş yasa göre takipte kaç haftalık her defasında doktora sormayı unutuyorum. 6 hafta geriye gitmem gerekiyor sanirim ama dediğim gibi gelişimsel olarak kaç hafta fark var bilgim yok. Suan bol kilo baş çevresi güzel gidiyor elhamdülillah. Yeni yeni çevresindeki insanları fark etmeye başladı. Beni diğer kişilerden ayırt ediyo yada babasını fark edebiliyo. Biraz gülmeye başladı. Cingiraklari pusetin üstüne takıyorum ilgisini cekiyo izliyo bazen vurmaya calisiyo. Arada civildamasi oluyo. Bide son 3 4 gündür yalandan aglamalari başlar gibi oldu 😂 suan aklıma gelenler bunlar. Sizin kaç haftalık dogdu

Bu biogaiadan memnun tek ben mi varım ya?
Memnun kalmayanlar eczanede buzdolabından alıp eve buz aküsü ile getirip açana kadar buzdolabında sonrasında oda sıcaklığında kullandı di mi? O önemli onda çünkü.

Bence o regl değildir ya.
Ben regl oldum 63. Günde.
Anlamadım ki ben de ya niye başlar ki kanama tekrar sütüm falan azalacak diye korkuyorum

34+1 doğumlu kızım. Suan 80 günlük. Ama düzeltilmiş yasa göre takipte kaç haftalık her defasında doktora sormayı unutuyorum. 6 hafta geriye gitmem gerekiyor sanirim ama dediğim gibi gelişimsel olarak kaç hafta fark var bilgim yok. Suan bol kilo baş çevresi güzel gidiyor elhamdülillah. Yeni yeni çevresindeki insanları fark etmeye başladı. Beni diğer kişilerden ayırt ediyo yada babasını fark edebiliyo. Biraz gülmeye başladı. Cingiraklari pusetin üstüne takıyorum ilgisini cekiyo izliyo bazen vurmaya calisiyo. Arada civildamasi oluyo. Bide son 3 4 gündür yalandan aglamalari başlar gibi oldu 😂 suan aklıma gelenler bunlar. Sizin kaç haftalık dogdu
Biz 34+3 doğduk 85 günlüğüz suan düzeltilmişi 40. Haftada doğması gerektiği günden itibaren bugüne kadar olduğunu söylüyor doktorumuz ama gelişimsel olarak anlayamıyorum henüz.Tam bahsettiğiniz gibi bizde de durumlar gülücükler saçıyor birkaç gündür yalandan ağlamalarımız başladı cıngıraklar dikkatini çekiyor demek ki normal seyri bu aynı haftada doğmuşlar bizim bebişler 🌸🌸🙏🏻

Küvezde kalmış mıydınız.Suan kaç kg ortalama.Benim kızımı gören herkes ne kadar minik diyor 1800 gr doğmuştu kızım

Biz 34+3 doğduk 85 günlüğüz suan düzeltilmişi 40. Haftada doğması gerektiği günden itibaren bugüne kadar olduğunu söylüyor doktorumuz ama gelişimsel olarak anlayamıyorum henüz.Tam bahsettiğiniz gibi bizde de durumlar gülücükler saçıyor birkaç gündür yalandan ağlamalarımız başladı cıngıraklar dikkatini çekiyor demek ki normal seyri bu aynı haftada doğmuşlar bizim bebişler 🌸🌸🙏🏻
Küvezde kalmış mıydınız.Suan kaç kg ortalama.Benim kızımı gören herkes ne kadar minik diyor 1800 gr doğmuştu kızım
Iste bizimki de dogdugunda normal doğum zamanına tam 40 gün vardi. Bi kere acile gittiğimizde 10 gün ara var düzeltilmiş olarak dedi daha sonrasında doktora gittiğimizde sormayı hek unuttum.
Bizimki şükürler olsun Yaradana kuveze girmedi ama çok yakından takip edildi 2 gün kaldık hastahanede hersey guzel seyredince ikimizide taburcu ettiler. 2085 gr. 43 cm Doğdu suan 4 buçuk kilo civarında 55 cm. Bizimkine de minik diyolar he he evet minicik doğduğunda görsen daha büyüktü diyorum. Sonra ay ben öyle demek istemedim fekan diyolar. Oyle konuşanlara kendim değil kızımı da yanastirmiyorum. Erken doğduğu için ideal persentil tablosuna da bakamıyorum. Bi ara çok canım sıkılmıştı göz teması kurmuyo du benimle otizm mi acaba diye çok korktum. Ama yeni yeni sosyal iletişime başlayınca biraz anladım geçten gelmenin ne demek olduğunu. Sadece sabır edip beklemek gerekli. 2 buçuk aylık gibi değilde 1 buçuk aylıkmis gibi tepkilerini beklemek gerekiyo.

Ay ben artık kundak yapmıyorum özellikle gündüzleri. Cok sıcak oluyor bazen sadece zibinla duruyo kundak yaparsam iyice sicaklayip terliyo. Sürekli zibin degistirmekten gına geldi ikimize de 🤦‍♀️ kundaga devam edicekmiyiz ya. Basliyim mi tekrar 🙄
Bebeğiniz kendi kendine dönene kadar kundağa devam edebilirsiniz tahmini 6. Ay civarı. Ben sürekli ince müslinle yarım kundak yapıyorum kendini çok uyandırıyor
Kızlar emzirdiği halde regl olan var mı? Doğum yapalı 46 gün oldu kanamam bitmişti sabah tekrar başladı regli mi ondan da emin değilim
56. Günde regl oldum. 40.gün kanamam bitmişti akıntı devam etti o da regle döndü. Doktor 40 kontrolünde yumurtayı gördü 15gün sonra regl olursun demişti

Kizlar merhaba galiba sabah mastitten kurtuldum. Gecenlerde yazmisdim buraya doktorum mastit olmussun demisti antibitotik kullaniyodum.her gun mememi elle masaj yapa yapa sagdim aglaya aglaya canim aciyarak her defasinda beebgimi emzirdim. Sicak suyla tarakla taradim sagdiktan emzirdikten sonra ustunden buz koydum. Her gun bebegim aglaya aglaya emdi cunki sut cok az geliyordu azicik mamada verdim doymadigi icin. siskinlik kizarikluk azalmisdi sadece icinde ceviz givi bir kitle vardi bir turlu acilmiyodu sabaha karsi yine masaj yaptim aciyodu sonra bebegimi emzirdim gogsum bi garip oldu bebek basladi oksurmeye agzindan sut dokuluyodu mememe baktim nasil sut akiyodu anlatamam bi baktim kitle erimis bosalmis canim yavrum hepsini icdi 3saat uyudu. Lutfen emziren anneler dikkat edin ben bir gece ayni memeyi vermedigin icin sabahi şiştim sizde dikkat edin memelerinjz tam boşalsın çok kotu bir illet. Hala antibiotike devam ediyorum kizariklik azaldi amma yinede var

X