2024 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti


  • Ankete Katılan
    309
Molfix mavi 4 9 kg olanı 3 beden direk.yeni doğadan geçiş yaptım sizdirmiyor
1 numara almıştım sızdırma yaptı kullanmadım boşa gitti bir paketimiz.Sleepy natural ve bionatural dönüşümlü kullanıyoruz suan için.Goon markayı merak ediyorum ama eşim sleepy 3 numara o kadar çok almış ki 168 li paket suan için sleepy devam beden olmayana kadar
 
Kızlar bir emmek istiyor memeyi veriyorum alıyor 5dk emiyor sorunsuz sonra memenin ucunu çekistirerek kafasını geriye atıyor ayaklarıyla tepişiyor sonra 1dk kadar normal bi sekilde memeyi aliyor sonra yine aynı şekilde çekiştirme, ağlama ve tepinme...
böyle bir durum yaşayıp tecrübesi olan, doktorla konuşan var mı?
Biizmkide gazi olunca böyle yapıyor..
Sancı çekiyor
 
Yapıyor mu peki koyunca. Bugünü de yapamadan geçirdi yarın 5 olacak iyice huysuz ıkınmaktan kusuyor sürekli
Canım ben sabah ki mamaya ve gece yatmadan önceki mamalarına koyuyorum düzenli olarak. Artık her gün kakalarını yapıyorlar. Elhamdülillah gaz sorunumuzda yok denecek kadar az. Doktorumuz önerdi ağır gelecek olsa önermezdi sanırım.
 
Kızlar abo uyuşmazlığı olup bebeği sarılık tedavisi görenler var mı birşey sormam lazim da
 
sıkıntı hiç bitmiyor ki bir sıkıntı olmasa dahi kendimi yetersiz görecek bir konu bulup kendi kendimi üzebiliyıorum.Sütğm bebeğe en başından beri yetmiyor.Mama destekli gidiyoruz memede kaldığımı süre git gide azalıyor gibi geliyor çok üzülüyorum sütümü artırmak için ekstra çaba sarfetmem gerekiyorsa da bebeğime kendim bakıyorum gün içerisinde kendimle uğraşıp ilgilenecek pek vaktim olmuyor.Süt sağımı artması için yapamıyorum yani.Geceleri de emmek pek istemiyor ağlıyor biberon kolay geliyor biberonde içerek uyumak istiyor
Benimki de emmiyo gece sağıp veriyorum mecbur
 
Öyle mi diyorsunuz çok sütüm çıkmıyor gibi geliyor.Sagımda az çıkıyordu sağım yaparken çünkü o yüzden çok sütüm olduğunu düşünmüyorum.Her emzirme sonrası da mama alıyor mama miktarı da artmaya basladı cc olarak.Ne bileyim insan bir şeylerde eksik bir şeyler yapıyor ya da bir şekilde bir şeyler istediğimiz gibi olmuyor.
küvezdeyken iki saatte bir süt sağıyordum küveze süt yetiştirebilmek için.Ben ucu ucuna cc olarak süt yetiştirebilirken Allah nazarlardan saklasın da çoğu anne en büyük torbalarda saklama kutularıyla tek başına taşıyamayıp ikişer kişi getiriyorlardı.Yetmeyen sütüm kanayan yaram küvezden beri
Aynı şeyleri hissediyorum seninle. O kdar beni anlattın ki
 
Sağacak vakti nasıl buluyorsunuz ben bulamıyorum sağsam da öyle cok cok çıkmıyor 😔
Gece yarım saat önce kalkıyorum sağıp veriyorum dolmuş oluyo meme sağmasam iyice azalacak süt. 60-70 çıkıyo anca en dolu hali yani bu maalesef. bide mama veriyorum 30 cc yatırıyorumq
 
Gece yarım saat önce kalkıyorum sağıp veriyorum dolmuş oluyo meme sağmasam iyice azalacak süt. 60-70 çıkıyo anca en dolu hali yani bu maalesef. bide mama veriyorum 30 cc yatırıyorumq
Bir kez mi sağıyorsunuz gece annelik gerçekten zormuş olmadan bu kadar anlayamıyor insan
 
Kızlar bir emmek istiyor memeyi veriyorum alıyor 5dk emiyor sorunsuz sonra memenin ucunu çekistirerek kafasını geriye atıyor ayaklarıyla tepişiyor sonra 1dk kadar normal bi sekilde memeyi aliyor sonra yine aynı şekilde çekiştirme, ağlama ve tepinme...
böyle bir durum yaşayıp tecrübesi olan, doktorla konuşan var mı?
Bizde de öyle canım ağlayarak emiyor memeyi gazli bebiş çok ondan
 
Bizde de oluyor o ara ya gazı var ya uykuya geçemiyor
Biraz sallıyorum hafif uykuya geçiyor bir daha veriyorum ya da omzumda gazını alıp veriyorum
Bu gaz beni bitirecek zaten ya😒
Su şekilde bir yazı okudum az önce sebepleri arasında alıntıdır.

Bebeğim Neden Huzursuz Emiyor?​

Bebeklerin huzursuz emmesi mutsuz, hırçın ve telaşlı bir şekilde emmesinin nedenleri şunlardır;

1-Bebeğinizin kişilik yapısı etkili olabilir. Doğumdan sonraki dönemde bazı bebekler büyümenin her aşamasında hep daha huzursuz, telaşlı ve yaygaracı olabilir. Bu bebeğinizin yapısıdır. Sakın moralinizi bozmayın. Sizin gibi bebeği olan pek çok anne var. Bu nedenle kendinizi sakin yaradılışlı bebeklerin annesi ile karşılaştırmayın.

2-Sütünüz az geliyor olabilir. Eğer bebeğiniz emerken huzursuz ve hırçın ise ve yeterli kilo alamıyorsa o zaman sütünüz az geliyor demektir. Mutlaka doktorunuz veya bir emzirme danışmanı ile görüşmeniz gerekir.

3-Bebeğiniz meme ucu karışıklığı yaşıyor olabilir. Emzirme döneminde biberon kullanmışsanız bebeğiniz daha hızlı süt akışına alışmış ise memeden yavaş akan sütü istemiyor olabilir. Ayrıca eğer gün içinde verdiğiniz biberon sayısı fazla ise yine biberonu tercih ediyor ve bu nedenle huzursuz, hırçın ve telaşlı emiyor olabilir.

4-Bebeğinizin alerjisi olabilir. Çünkü alerjisi olan bebeklerde anne memesini emmeye başladığında yemek borusu ve barsak içinde bir hassasiyet oluşur. Bu da huzursuz, hırçın ve telaşlı emmeye neden olur. Ayrıca alerjik bebeklerde huzursuz emme dışında uykusuzluk ve sürekli ağlama gibi bulgular da görülebilir.

5-Sütünüz hızlı akıyor olabilir. Genel olarak bebekler emme başladıktan kısa süre sonra sütün akışı refleks olarak hızlanır. Bu süreçte bazı bebekler emme, yutma ve nefes almayı koordine bir şekilde düzenli yapamayabilir. Çünkü sütünüzün akışı biraz hızlı olabilir. Bu da emerken huzursuz olmasına ve memeyi bırakmasına neden olur.

6-Bebeğinizin reflüsü olabilir. Bebekler emmeye başladıktan sonra yemek borusuna mideden kaçan süt nedeniyle rahatsızlık hisseder. Bu nedenle memeyi bırakır. Normalde pek çok bebekte ilk aylarda zaten fizyolojik bir reflü vardır. Ama bu bebeklerin çoğu sağlıklı bir şekilde emer bir miktar kusar fakat yeterli kilo alır. Gerçek reflüsü olan bebeklerde ise huzursuz emme yanında yetersiz kilo alımı vardır. Ek olarak bazen aşırı süt alımı, fazla laktoz yükü veya alerji olması da reflüyü kötüleştirir.

7-Laktoz aşırı yükü olabilir. Bildiğiniz gibi anne sütü şekerinin hepsi laktozdur. Eğer bebeğiniz çok fazla süt emiyorsa tabiki barsak çok fazla süt şekeri ile karşılaşır. Ve bunu sindirmesi zor olur. Bebek fazla süt şekerini sindiremeyince emerken huzursuzluk, ağlama, barsak sanıcı ve sulu, köpüklü kaka yapma gibi bulguları olabilir.

8-Anne ile bebek arasında duygusal ve fiziksel bağlanma yetersizliği olabilir. Bebekler ilk aylarda çok değişik nedenlerle ağlayabilir. Ağladığı zaman bebeğinize muhakkak cevap vermeniz gerekir. Onu kucaklayın sakinleştirip konuşun. Eğer ağlamasını görmezden gelirseniz belki bebeğinizin ağlaması geçici bir süre durur. Fakat bu durum bebeğiniz ile aranızdaki güvenli bağlanmayı zedeleyebilir.

9-Bazen annenin aldığı ilaçlar, yediği gıdalar, bebeğin diş çıkarması, hasta olması, kulak enfeksiyonu, burun tıkanıklığı, ağızda pamukcuk, aşılanma gibi değişik nedenler de huzursuz emmeye neden olabilir.
Az önce araştırırken bende okudum bunu😔
O süt isini ben hiç anlamdım sanıyorum 30 cc çıkıyor pompala gelmiyor sıkıyorum patbpat damlıyor ilk sıkınca fışkırıyor sonra damlıyor.sut konusuna takıntılıyım
Pompa ile alakali olabilir mi peki?
Biizmkide gazi olunca böyle yapıyor..
Sancı çekiyor
Benimki de gazlı ben de gaz yüzünden diye düşünmüştüm ama emin olamadım
Kızlar abo uyuşmazlığı olup bebeği sarılık tedavisi görenler var mı birşey sormam lazim da
Abo uyuşmazlığı yok ama 1 gün fototerapi aldık bilrubin değerimiz 20 çıktı
Bizde de öyle canım ağlayarak emiyor memeyi gazli bebiş çok ondan
VAllahi gaz işi çok zorluyor hepimizi ya
 
Arkadaşlar bundan kullanan var mı? Bebeğim tüm gün kucakta olmak istiyor. Tek olduğum için de bazı şeyleri yapmakta güçlük çekiyorum. Sürekli kanguru sling de takamam 5 dk lık şey için. En azından kucağımda ağırlığını azaltır diyerek sipariş ettim ama kullanıcı yorumu merak ediyorum?
 

Eklentiler

  • 30434559-204C-4636-B676-233D99E1D3C4.jpeg
    30434559-204C-4636-B676-233D99E1D3C4.jpeg
    72,8 KB · Görüntüleme: 61
X