- Konu Sahibi Buffalosos
- #45.561
Merhaba ben tuvalet iletişimini büyük kızım 10 günlüktü başladığımda. İlk çocuk olmasının rahatlığıyla bütün ilgim ondaydı çok güzel ilerledik. Her uykudan uyandığında ve gün içinde sinyalleri takip ederek tuvalete tuttuk.8 aylıkken çişini ve kakasını söylüyordu. Ben süreci kendim uzattım.1 yaşında tam hazırdı bezi bırakmak için 1.5 yaşında çıkardık. Tabi eşimde beni sonuna kadar destekledi bu konuyu kimseye açmadık aile büyükleri geldiğinde odamızda lazımlıkla hallettik işimizi sakladık çünkü birçok insan tepki ile yaklaşıyor bu konuya anlamayabiliyorlar. Bezi çıkarmadan önce tek zorlayan kısmı bir yere gittiğinizde tuvalet imkanı yoksa bezin var altında ona yap diyorsunuz yapmak istemiyor haliyle alışmadığı için. Taşınabilir tuvaletler çok iş görüyor dışarıda.Merhaba şubat anneleri doğum yapanlara bebekleriyle sağlıklı mutlu hayat diliyorum, henüz dogurmayanlar da sağlıkla vakitlice kavuşsun inşallah. Ben inşallah mart annesi olacağım. Tuvalet iletişimi konusu ilgimi çekiyor ve denemek istiyorum Allah nasip ederse. Şubat bebekleri icin henüz erken olabilir belki sizlerden düşünen var mı ya da daha önceki çocuğuna uygulayan var mı varsa tecrübelerinden faydalanmak isterim.
Küçük kızıma aynı şevkle başladım ama asla tutmama izin vermedi. Aralıklsrla denedim başarılı olamadım. Çocuğunda size ayak uydurması önemli bu konuda. Şimdi bir oğlum oldu. Vakit ayırıp aynı özveri ile yapabilirmiyim bilmiyorum