- 27 Ağustos 2022
- 2.573
- 3.221
- Konu Sahibi Buffalosos
- #32.881
Anestezi doktoru ameliyat öncesi değerlendirme yapıyor ameliyat için ve anestezi almak için belli başlı kan tetkikleri var onlar isteniyor. Sonuçlar çıkınca anestezi doktoru muayeneye geliyor sana sorular soruyor kronik hastalığın var mı alerji var mı daha önce anestezi aldın mı vs bu tarzda sorular soruyor. Boy kilo ölçülüyor. Akciğerlerini dinliyor. Eğer kronik bir hastalık varsa kalp hastalığı diyabet vs bunlara yönelik ekg, kan tahlilleri vs isteniyor. Genellikle kalp hastalarını kardiyoloji doktoru da muayene ediyor. Bunların sonucuna göre anestezi doktoru ameliyat için onay veriyor veya vermiyor. Kiloya ve klinik tabloya göre anestezinin dozunu anestezi doktoru ayarlıyor. Biraz uzun oldu ama anlatabildim mi acaba.Bir şey olmaz canım o zaman Allaha emanet kuzularımız
Oyyy sevilmez mi bende benimkiyle uyuyorum hiç koynundan ayırmıyorum ilk bebeğim o benim
Aslında tam alerji değil mesela kalp yönünden falan değerlendirme yapılıyor o tarz sormuştum neyse dediğin gibi burda konuşup etkileme olayına girmeyelim