2024 Ocak Ayı Tüp Bebek Transfer Olacakların Paylaşım Alanı

Umarım bir sonrakinde bebeğin sımsıkı tutunur sana üzülme desem boş çok üzülüyoruz, bir an önce toparlayıp sonraki sürece başlaman dileğiyle arkadaşım ♥️ keşke bu sonu yaşamasak tutunsa bebeklerimiz.
Teşekkür ederim canım, bakalım zamanı değilmiş demekki. Burda diğer arkadaşların yaşadıklarını görünce de sürecin kolay olmadığını gördüm açıkçası. Biraz toparlanıp uygun zamanda tekrar denerim heralde bakalım🍀

Ben de geldim kızlar.
40 yaşındayım. Bir cılgınlık yapıp 37 yaşındayken ve bekarken yumurta dondurttum. 3 seferde 9 tane yumurta topladılar. 1.5 sene önce evlendim. 1 tane kendiliğinden olan düşüğüm var. gecen ay yumurtalarımı çözdürdük. Ne yazık ki sadece 2 tanesi 3. güne ulaşabildi. Doktorum bana hiçbir tedavi uygulamadan transfer yaptı. Tabi ki sonuç hüsran... Tüm umudum onlardı. AMH 0.16. Başka bir doktorla tedaviye başladım. Şimdi anlıyorum ki benim bekarken yaptırdığım yumurta toplama işleminde de gerekli ilaçlar kullanılmamış. Cünkü sadece merional ve ganolf kullanmıştım. folik asitte bile gerek yok demişti.
Geri bakmak faydasız biliyorum ama içim içimi de yiyor. Umarım bu sefer doğru doktordayımdır.
Şimdi yine Gonal F 150ul, Genotropin, biosteron, Femara, tarlusal, coraspirin kullanıyorum. Bugün 2. günüm. 3 tane folikül vardı dün. Cumartesi günü tekrar kontrole gideceğim. Bakalım büyüyecekler mi?
Bize genetik taramalı transfer yapılacak. Ama bunun için 5 tane yumurta elde etmem gerekiyor dedi doktorum. Bunun nedenini anlayamadım. Neden bir tane de yumurtam olsa genetik taramaya gönderemiyoruz bunu cumartesi soracağım. % tane toplayana kadar kalp krizinden giderim ben =))
Ne zor bazılarımız için anne olabilmek. Umarım isteyen, çaba harcayan, göz yaşı döken her kadının kucağı dolar...
merhaba, umarım bir an önce evladınızı kucağınıza alırsınız. doktorunuz tabii ki daha doğru bilgilendirme yapacaktır fakat bir embriyonun genetik teste gönderilebilmesi için belirli bir gelişim seviyesine gelmesi gerekiyor. 3. günde gönderen de vardır belki fakat uluslararası standart 5. güne ulaşan embriyoların genetik teste gitmesi. her toplanan yumurta olgun olmuyor, her olgun yumurta döllenmiyor, her döllenen yumurta embriyo olarak gelişimine devam edemiyor. bir doğal seleksiyon süreci yaşanıyor. dolayısıyla 1 yumurta = teste gönderilebilecek 1 embriyo değil ne yazık ki. 5 yumurtanın size ortalama 1-2 embriyo sağlaması beklenir istatistiksel olarak.

Dondurulmuş 5. Gün embriyo transferi olan var mı? İlk denemem ocak ayındaydı taze transfer negatif oldu. Dondurulmuş transfer edeceğiz ama süreci henüz bilmiyorum. Nasıl oluyor? Dondurulan embriyo çözülüp bekletiliyor eğer parçalanmazsa yani canlı kalırsa mı transfer ediliyor? Bir de süreç aşağı yukarı kaç gün içinde tamamlanıyor? Tekrar iğne kullanılıyor mu? 🌸❤️🙏🏻✨✨✨✨✨✨🥰🥰🥰

Dondurulmuş 5. Gün embriyo transferi olan var mı? İlk denemem ocak ayındaydı taze transfer negatif oldu. Dondurulmuş transfer edeceğiz ama süreci henüz bilmiyorum. Nasıl oluyor? Dondurulan embriyo çözülüp bekletiliyor eğer parçalanmazsa yani canlı kalırsa mı transfer ediliyor? Bir de süreç aşağı yukarı kaç gün içinde tamamlanıyor? Tekrar iğne kullanılıyor mu? 🌸❤️🙏🏻✨✨✨✨✨✨🥰🥰🥰
Merhaba, ben dondurulmuş transfer oldum. Adet döngünüzün başlangıcıyla doktorunuz çağırıyor. Rahimi ve vücudu hazırlayacak ilaçlara başlanıyor. Regl başlangıcından ortalama 17-21 gün sonra da transfer yapılıyor. Benim anladığım transfer anı çözdürülüp transfer edildiği fakat net bilgim yok. Sorgulamadım hiç🫠

merhaba, umarım bir an önce evladınızı kucağınıza alırsınız. doktorunuz tabii ki daha doğru bilgilendirme yapacaktır fakat bir embriyonun genetik teste gönderilebilmesi için belirli bir gelişim seviyesine gelmesi gerekiyor. 3. günde gönderen de vardır belki fakat uluslararası standart 5. güne ulaşan embriyoların genetik teste gitmesi. her toplanan yumurta olgun olmuyor, her olgun yumurta döllenmiyor, her döllenen yumurta embriyo olarak gelişimine devam edemiyor. bir doğal seleksiyon süreci yaşanıyor. dolayısıyla 1 yumurta = teste gönderilebilecek 1 embriyo değil ne yazık ki. 5 yumurtanın size ortalama 1-2 embriyo sağlaması beklenir istatistiksel olarak.
Merhaba,
Teşekkür ederim cevap için. Evet biliyorum bunları. 5. güne ulaşmış 1 embriyo göndermekten bahsetmek istemiştim. Doktorum 5 tane 5. gün embriyosu olunca dedi. Ondan biraz kafam karıştı. 1 tane 5. güne ulaşmış embriyom olsa bile göndermek istiyorum. Belki o bir tane tutacak ki arkadaşımın böyle oldu ve 5e tamamlamak gerekmeyecek. ya ben yanlış anladım ya da nasıl bir mantığı var anlayamadım. Cumartesi günü soracağım. sevgiler

Hastaneyede test verdim ordaki testimde sistem değişiminden dolayı silinmiş ayy deli oldum. Sağlık bakanlığına şikayette bulundum valla

Dün ben sağlık ocağına test verdim bide ilaç yazdırmaya gittim orda da kan verdim. Sağlık ocağının sisteminde kanın görünmüyor sorun olmuş tekrar vermeni lazım dediler neyse dedim sonra hastaneye gittim e nabıza yansımamıştı orada sistem aktarımı varmış o esnafa betaları silmişler hasta haklarına gittim şikayette bulundum onlarda kanımı aldılar tekrardan elden teslim ettim. Akşama kadar çıkar dedi. Ama ben gene de sağlık bakanlığına şikayet ettim çocuk oyuncağı değil bu yani dedim. Birde hastaneye gitmeden e nabıza düşmüyor onuda şikayet ettim. Bakalım. Hasta hakları numaramı aldı kendi numarasını da verdi ben sana yardımcı olacağım 4.30 da çıkıyorum çıkmadan yaz bana ben bakıp bilgi vereceğim sana dedi

Dün ben sağlık ocağına test verdim bide ilaç yazdırmaya gittim orda da kan verdim. Sağlık ocağının sisteminde kanın görünmüyor sorun olmuş tekrar vermeni lazım dediler neyse dedim sonra hastaneye gittim e nabıza yansımamıştı orada sistem aktarımı varmış o esnafa betaları silmişler hasta haklarına gittim şikayette bulundum onlarda kanımı aldılar tekrardan elden teslim ettim. Akşama kadar çıkar dedi. Ama ben gene de sağlık bakanlığına şikayet ettim çocuk oyuncağı değil bu yani dedim. Birde hastaneye gitmeden e nabıza düşmüyor onuda şikayet ettim. Bakalım. Hasta hakları numaramı aldı kendi numarasını da verdi ben sana yardımcı olacağım 4.30 da çıkıyorum çıkmadan yaz bana ben bakıp bilgi vereceğim sana dedi
Hayallah ya sanki az çilemiz var. İyi yapmışsın😒

ya benim de geçen verdim sonuç bekliyorum. Cihaz arızalanmış diye başka hastaneye göndermişler, gece çıktı oda tanıdık var diye çalıştı önden yoksa yine ertesi gün çıkardı. Çok bekliyoruz ya heyecanla ondan oluyor bunlar :)

Hayallah ya sanki az çilemiz var. İyi yapmışsın😒
Hiç sorma bu ne olacak böyle bilmiyorum buda çıkmazsa cumartesi özelde vericem eşim kızdı zaten o kadar para verdik transfer için kan için mi veremicez uğraşıp duruyorsun kendini gerdiğinle kalıyorsun dedi halbuki germiyorum gayet pozitifim

Hiç sorma bu ne olacak böyle bilmiyorum buda çıkmazsa cumartesi özelde vericem eşim kızdı zaten o kadar para verdik transfer için kan için mi veremicez uğraşıp duruyorsun kendini gerdiğinle kalıyorsun dedi halbuki germiyorum gayet pozitifim
Valla benim doktorun istediği asıl test günü yarın bunu öylesine meraktan verdim🫣 yarın ve cumartesi istediği için özelde vercem onları bakalım. Beklenmez cidden. Kızılaylarda biraz daha uygundu ücret. Bizim burda 250 tl dediler. Onca tüp bebek parası ödedik zaten bedava yapmaları lazım da neyse 🫠

Kızlar kaç günden beri boğaz ağrısı öksürük hapşırma yaşıyorum dün dayanamayıp nurofen yuttum bir tane estrofem kullanıyorum günde dört tane sizce transferime zararı olur mu baya öksürürken ciğerlerim ağrıyor

Valla benim doktorun istediği asıl test günü yarın bunu öylesine meraktan verdim🫣 yarın ve cumartesi istediği için özelde vercem onları bakalım. Beklenmez cidden. Kızılaylarda biraz daha uygundu ücret. Bizim burda 250 tl dediler. Onca tüp bebek parası ödedik zaten bedava yapmaları lazım da neyse 🫠
Hayy ağzına sağlık aynen öylr benim 10 şubat test günüm. Bende merakım dan verdim. İdrarda çıktı. Cumartesi özelde vereceğim 350 az değil gerçekten. Zaten yıprandık. Böylede yıpratıyorlar

Kızlar kaç günden beri boğaz ağrısı öksürük hapşırma yaşıyorum dün dayanamayıp nurofen yuttum bir tane estrofem kullanıyorum günde dört tane sizce transferime zararı olur mu baya öksürürken ciğerlerim ağrıyor
çok geçmiş olsun😞 parol dışında kullanmayın demişlerdi bana ama doktoruna bir haber ver istersen

Sağlık ocağında sonuç ne kadar sürede çıkıyor bilen var mı🥹
Eger verdigin kan sabah gittiyse ogleden sonra, ogleden sonra gittiyse ertesi gun cikarmis canim. Bende bugun 10 bucukta verdim ama sabah kanlari gitti bunlar oglene kaldi sonucun yarin cikar dediler 🥴

X