Ah kiyamam kuzuya, alerjik bünyeli olmanın çocuğu nasıl yordugunu çok iyi biliyorum büyük oglumdan. Dün okula gonderemedim alerjisi burun tıkanıklığı ve karın ağrısı yapıyor. Gecen hafta yine doktordaydik çocuk immünoloji yanısıra gastroenterolojiye de sevketti, alerji bağırsaklarda ilgili sonuçta diye. O yüzden çok iyi anlıyorum seni. Umarım uyguladigin teknikler çok çok başarılı olur rahatlar minik yavru
ben artık her şeyi yemeye başladım süt ürünleri ve yumurta dahil. Ama doktorum bana doğum yaptığım günden itibaren 6 hafta süt ürünleri, çiğ sebzeler, kabuklu kuruyemişler yasak demişti. Ne kadar doğrudur bilmiyorum bı arkadaşım da aynı şekilde doğumdan hemen sonra bu diyetler yapılırsa bebeklerde daha az alerjiye sebep olduğunu okumuş. Doktoruma bunu sormadım gerçi o yüzden doğruluğundan emin değilim ama 6 hafta sonra yavaş yavaş yiyebilirsin şimdilik bunları tüketme dediği için arkadaşımın soyledigi şey de mantıklı geldi. Sadece peynir yiyordum onu kesince de tamamen rahatladı. En başından diyet yaptığım için belki bırakınca çok zorlanmadık. Ama nihayetinde bir süre diyet yapınca da bebek o alerjenlerden uzak kaldığında büyüdükçe tolere etmesi artiyor. Senin de öyle olacak için rahat olsun. Alerji belki tamamen geçmese de inan bana ileriki süreçte rahatlicak bebeğin. Her şeyi yiyebilecek ama alıştıra alistira vermek zorundayız alerjik çocuklara sadece.