• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2024 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Kızlar dolandırmadan dümdüz sorucam, kaka yapabiliyo musunuz? Günlerce tuvalete çıkamıyorum sonra çıktığımda da kedilerimden daha minik kaka yapıyorum valla patlamak üzereyim ha. Oh buraya yazdım rahatladım.
Beeen zordayimm karnim catlicak nerdeyse , demire basladim ama kayisi incir fayda etmiyorrr 😂😂 valla sikintiliii

Hayır :) her hafta gidip kilo ölçümüm yapılıyor :) diyetisyen Antalya Seda Karabulut 🤍 normalde listem var ancak her hafta değişiyor bu şekilde yazma sebebim önceki haftaları attım :) hele hele ilk iki haftayı yırtıp attım 🤣🤣🤣 ama genel hatları ile bu şekilde yapıyoruz. Ama bundan sonra isterseniz diyetisyenim emek veriyor sonuçta faydalanmak isteyenler için sorup burda birebir atabilirim 🌻🌻🌻
Her diyet kişiye özeldir tabii ki onu uygulamamiz doğru olmaz 😊🙏🏻 ben biraz da yemek adı veriyor sandım bana fikir olsun diye istedim her gün ne yiyeceğim konusunda sorun yaşıyorum da 😆😆

Beeen zordayimm karnim catlicak nerdeyse , demire basladim ama kayisi incir fayda etmiyorrr 😂😂 valla sikintiliii
Ben demiri bir gün içip bir gün içmiyorum, dün başladım bakalım bende etkisi nasıl olacak 😆 ben de kuru kayısı aldım her sabah 2 tane ne olur ne olmaz diye yiyorum bakalım inşallah kabizlik çekmem, burada demire önceden başlayanlar kuru kayısı sabah aç karnına yenirse iyi geliyor yazmış bende demir ilacına baslar baslamaz başladım kuru kayısı yemeye, bu arada bebişleriniz kaç gr kaç haftalik? Benim ki 17+3 170 gr, sizinkiler ne kadar oldu?

Her diyet kişiye özeldir tabii ki onu uygulamamiz doğru olmaz 😊🙏🏻 ben biraz da yemek adı veriyor sandım bana fikir olsun diye istedim her gün ne yiyeceğim konusunda sorun yaşıyorum da 😆😆
Yok canım yemek adı vermiyor. Sadece işte sebze diyor o sana kalmış. Hamileyken tabi genelde lifli gıdalara yönlendiriyor. Diyete başlamadan önce sürekli kabızdım şuan hamdolsun en büyük kazanımı kabızlık şikayetim ortadan kalktı, hazımsızlık oluyordu o ortadan kalktı, şişkinlik kalktı… bu gibi güzel yanları var tabi… tabi kullandığın ilaçlara göre de şekillendiriyor ben bu hafta demire başladım o kilo aldırıyor dedi ona göre şekillendirecek haftaya inşaAllah. Bu gibi ayrıntılar var.

Ben demiri bir gün içip bir gün içmiyorum, dün başladım bakalım bende etkisi nasıl olacak 😆 ben de kuru kayısı aldım her sabah 2 tane ne olur ne olmaz diye yiyorum bakalım inşallah kabizlik çekmem, burada demire önceden başlayanlar kuru kayısı sabah aç karnına yenirse iyi geliyor yazmış bende demir ilacına baslar baslamaz başladım kuru kayısı yemeye, bu arada bebişleriniz kaç gr kaç haftalik? Benim ki 17+3 170 gr, sizinkiler ne kadar oldu?
Benim 4 kasimda gittigimde 17 haftalikti tam 222 gr di dun iste burda anlatmistim kusma bas agrisi tetanoz sonrasi kotuydum diye o zamanda dun baktilar 17+6 ydim 240 gr dedi 😂

Benim 4 kasimda gittigimde 17 haftalikti tam 222 gr di dun iste burda anlatmistim kusma bas agrisi tetanoz sonrasi kotuydum diye o zamanda dun baktilar 17+6 ydim 240 gr dedi 😂
onden gidiyor ultrasonu gore benim gec dollenmeydi ama fark kapaniyor valla 😂

Canım lifli gıdalar tüket. Kabak baya zenginmiş bu konuda. Kefir haftada 3 içiyorum. Daha yeni de probiyotik yoğurda başladık. Bol bol salata tüket. Bende kayısı diyordum ama iş lifli gıda imiş. Ekmek buğday ekmeği noooooooo 🤣🤣🤣 çavdar ekmeği 👍👍👍 birde wasa diye birşey var ara öğünlerde onu tüketebilirsin inşaAllah labne peyniri sürerek nımnımnım çok güzel oluyor ve bağırsakları çalıştırıyor 😍😍😍

Merhaba🌸 Bende Nisan annesi olucam inşallah, ama sizlerin fikrine ihtiyacım var. 17 haftalıkken doktorum önüne kordon gelmiş tam göremiyorum ama tahminim erkek dedi. 3 hafta sonra bakariz tekrar dedi. Sizce cinsiyeti nedir tahminlerinizi bekliyorum 🌸
20231030_155419.jpg

Merhaba🌸 Bende Nisan annesi olucam inşallah, ama sizlerin fikrine ihtiyacım var. 17 haftalıkken doktorum önüne kordon gelmiş tam göremiyorum ama tahminim erkek dedi. 3 hafta sonra bakariz tekrar dedi. Sizce cinsiyeti nedir tahminlerinizi bekliyorum 🌸Eki Görüntüle 3333481
Sağa çevirdim sola çevirdim bişi anlamadım ki 🤣🤣🤣 daktır anlamamış kız biz nasıl anlayalım 🤣🤣🤣 benimde kordon doktoru baya zorladı inat etti bide dönmedi ama sonunda gördü…

bu arada hoş geldin Rabbim sağlıkla kucağına almayı da nasip etsin 🤲

Vitaminlere demir hapina falan ne zaman başlattı doktor sizi ?

kızlar d vitamini ve demir ilaç takviyesi alıyor musunuz? alıyorsanız isimleri ne? benim çok düşük çıktı ikisi de. demir ilacı alıyordum ama yetmiyor demek ki şimdi doktora d vitamini de sordum. bi de bunları ilaç haricinde doğal gıdalarla nasıl sağlayabilirz
Ben d-colefor 20000 ıu iki yumuşak kapsül toplamda 40000 ıu d vitamini kullanıyorum. Sordum doktoruma kutu bitince devam edecek miyim diye Dr.um profesör yani perinatolog emzirme döneminde bile devam etmeni istiyorum dedi. D vitaminim sınırın bir birim altı çıkmıştı. Demirde verdi değerlerim sınırın biraz üstüydü aslında her gün bir tablet. Ferro sanol duodenal. İlaç takviye konusunda bilmediğim şeylerde takıntılıyım aslında ama doktoruma güveniyorum.

kızlar d vitamini ve demir ilaç takviyesi alıyor musunuz? alıyorsanız isimleri ne? benim çok düşük çıktı ikisi de. demir ilacı alıyordum ama yetmiyor demek ki şimdi doktora d vitamini de sordum. bi de bunları ilaç haricinde doğal gıdalarla nasıl sağlayabilirz
D vitamini almiyorum Alanya da yasiyorum 😂😂henuz bir sikinti olmadi ama demir iyi gibi yeni basladik doktor ferro sanol yazdi ama ben Osende nin Demir C beraber olani kullaniyorum emilimi yuksek oluyor . Multivit. Icinde d var decavit yazdi ama vinalacla degistirdim icinde zencefil rahat oluyor

Multivitamine ikili sonrasi 12 haftadan sonra basladim yanlis hatirlamiyosam demire daha 1 hafta oldu 4 kasimda gittigimde basladim ona
Aaa tamam, ben 17. Haftama kadar sadece folik Asit kullandım, eveli gün başladım demire multivitamine

Ben d-colefor 20000 ıu iki yumuşak kapsül toplamda 40000 ıu d vitamini kullanıyorum. Sordum doktoruma kutu bitince devam edecek miyim diye Dr.um profesör yani perinatolog emzirme döneminde bile devam etmeni istiyorum dedi. D vitaminim sınırın bir birim altı çıkmıştı. Demirde verdi değerlerim sınırın biraz üstüydü aslında her gün bir tablet. Ferro sanol duodenal. İlaç takviye konusunda bilmediğim şeylerde takıntılıyım aslında ama doktoruma güveniyorum.
Haftada 2 kapsül alıyorum 40000ıu belirtmemişim. Pazartesi ve perşembe .

Bende de enfeksıyon cıktı
acilde bir sey yazmak serum takmak istemedi enfeksıyona bir gorun dedı
pazartesiyı beklıyorum enfeksıyona gidicem gecmezse

Simdilik ne onerırsınız? Midem kötü kusuyorum ordan anladım.

Bu arada bebegımı gordum ılk kadın doguma gitmistim iyi mi diye masallah suphanallah iyiydi:)

Merhaba🌸 Bende Nisan annesi olucam inşallah, ama sizlerin fikrine ihtiyacım var. 17 haftalıkken doktorum önüne kordon gelmiş tam göremiyorum ama tahminim erkek dedi. 3 hafta sonra bakariz tekrar dedi. Sizce cinsiyeti nedir tahminlerinizi bekliyorum 🌸
merhaba, bence de erkek 🌸

Bende de enfeksıyon cıktı
acilde bir sey yazmak serum takmak istemedi enfeksıyona bir gorun dedı
pazartesiyı beklıyorum enfeksıyona gidicem gecmezse

Simdilik ne onerırsınız? Midem kötü kusuyorum ordan anladım.

Bu arada bebegımı gordum ılk kadın doguma gitmistim iyi mi diye masallah suphanallah iyiydi:)
geçmiş olsun canım, bol sıvı tüketmeye çalış. içebiliyorsan maden suyu iç <3

Sağa çevirdim sola çevirdim bişi anlamadım ki 🤣🤣🤣 daktır anlamamış kız biz nasıl anlayalım 🤣🤣🤣 benimde kordon doktoru baya zorladı inat etti bide dönmedi ama sonunda gördü…

bu arada hoş geldin Rabbim sağlıkla kucağına almayı da nasip etsin 🤲
🤣🤣🤣 bak ekrana dümdüz baktığında oturuyor karsiya doğru arada bir çıkıntı var kenarlarda bacaklari, ya öğrensem oyle rahatlicam ki 🤣🤣 hoşbuldum inşallah hepimize Allah nasip etsin🌸❤️

Back