• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2024 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

kızlar d vitamini ve demir ilaç takviyesi alıyor musunuz? alıyorsanız isimleri ne? benim çok düşük çıktı ikisi de. demir ilacı alıyordum ama yetmiyor demek ki şimdi doktora d vitamini de sordum. bi de bunları ilaç haricinde doğal gıdalarla nasıl sağlayabilirz
Ben sekiz haftalıktan beri devit3 demir ilacı damlası kullanıyorum damla olarak daha kontrolle gitmedim ne durumda

Anladım peki küçük bi röntgen çekicez dedi doktor o zararlı değil mi dedim normal röntgen kadar değil dedi
Röntgen çekmek istemelerine şaşırdım. Ben yurt dışındayım. Burda asla - yani hamile olmandan şüphe bile duysan- röntgen çekilmez. Hiçbir doktor bunun soumluluğunu almaz. TRde diş hekimi arkadaşım var, ona danıştım bu cevabı yazmadan - o da çekmiyoruz dedi hamilelere. Eğer imkanın varsa başka diş hekimine veya varsa diş cerrahisine danışmanı tavsiye ederim.

Kızlar tuvaletteyken peçeteye sildiğimde gelecek kadar çok az kan gördüm napsam ya, oğlumda da bu haftada aynı böyle kan görmüştüm bir damla, panik yapmakla rahat olmak arasındayım. O zaman bi şey yok demişti gece ilişki olmuştu onda, bunda böyle bir şey de olmadı

Kızlar tuvaletteyken peçeteye sildiğimde gelecek kadar çok az kan gördüm napsam ya, oğlumda da bu haftada aynı böyle kan görmüştüm bir damla, panik yapmakla rahat olmak arasındayım. O zaman bi şey yok demişti gece ilişki olmuştu onda, bunda böyle bir şey de olmadı
Canım uzan dinlen takip et bakalım kanamanın durumunu artarsa gidersin doktora inşallah bi sıkıntı yoktur. Belki yorulmayla falan olmuştur. Stres yapma bakalım.

cok fazla ayrintiya girmek istemiyorum :'( ama resimdekine benzer bir cadir aldim gecen :KK43: örnek manasinda seyediyim...... Cünkü her seyi tam bir oyun cadiri eksik...............

Ama 3 avroydu ya simdi nasil kacirayim bana bir söyleyin. biri gelse size bunu 10 liraya veriyorum dese almaz misiniz HIH?
Bedava yaşıyorsunuz :) bu ülkede gereksiz hiçbir şey almak istemiyorum. Sistemin dayattığı çok şey var ve gereksiz pahalı

Canım uzan dinlen takip et bakalım kanamanın durumunu artarsa gidersin doktora inşallah bi sıkıntı yoktur. Belki yorulmayla falan olmuştur. Stres yapma bakalım.
Aksi gibi evde de değiliz kayınvalideme geldik başka bir ile ya. Her acilde ultrason oluyor mu bakıyorlar mı biliyor musunuz kızlar?

Aksi gibi evde de değiliz kayınvalideme geldik başka bir ile ya. Her acilde ultrason oluyor mu bakıyorlar mı biliyor musunuz kızlar?
Her acilde ultrason olmuyor canım, ne durumdasın devam ediyor mu kanama? Belki nöbetçi eczaneden proluton depot alıp yaptırabilirsin önlem amaçlı.

Doğrudur poliçede o şekilde yazıyor benim ama hep öyle olmadı. Hiç ücret çıkmadı bu zamana kadar .Allianz var bizde. umarım tamamını karşılar. Hiç sormadım da. Allahım her şey çok pahalı amin 🙏🏻 😞
Sizin bu harcadığınız paralar ne için? Yani ekstra ne var bilmediğimden soruyorum, ben her ay doç. Dr 500 lira veriyorum, doğumda 16 bin lira falan tutar buyuk ihtimal. Ama doğum paketine gerek var mıydı hala emin değilim, ikili test, sma testi, bunlar devlette ucretsiz ama para verip yapanlar için ekstra faydası ne yani onu idrak edemedim ?

Her acilde ultrason olmuyor canım, ne durumdasın devam ediyor mu kanama? Belki nöbetçi eczaneden proluton depot alıp yaptırabilirsin önlem amaçlı.
O ne işe yarıyor canım? Doktoruma da yazdım cevap vermedi daha, şimdi baktım bir şey yok. Karnıma tek noktadan bir ağrı vurdu iki kere anlık stresten mi bunla alakalı mı bilmiyorum da

O ne işe yarıyor canım? Doktoruma da yazdım cevap vermedi daha, şimdi baktım bir şey yok. Karnıma tek noktadan bir ağrı vurdu iki kere anlık stresten mi bunla alakalı mı bilmiyorum da
Ya ben hızlı okudum büyük kanaman var gibi algılamışım Allah korusun, proluton gebelikte kanama olduğunda yapılan bir iğne rutin uygulanan bir şey ama senin durumunda takip etmen daha iyi olur tabi ki azıcık geldi demişsin doktoruna da sormuşsun. Belki yola çıkmazsınız devam ediyor gibiyse önlem olarak 🌸 haberdar et bizi de

Valla yanlış yönlendirmek istemem Ben görsem giderim sanırsam içim rahat olsun diye nişan da olabilir başka bişi de doktoruna sor istersen

Sizin bu harcadığınız paralar ne için? Yani ekstra ne var bilmediğimden soruyorum, ben her ay doç. Dr 500 lira veriyorum, doğumda 16 bin lira falan tutar buyuk ihtimal. Ama doğum paketine gerek var mıydı hala emin değilim, ikili test, sma testi, bunlar devlette ucretsiz ama para verip yapanlar için ekstra faydası ne yani onu idrak edemedim ?
Yıllardır tam kapsamlı özel sağlık sigortam var. İlave doğum paketi vs almadım. İçinde varmış zaten. Çocuk için yaptırmadım yani. İkili test dahil tüm tahlillerim, tüm muayenelerim, bir çok ilacım, ameliyatlarım, yatışlarım dahil hiçbirinde ücret ödemiyorum. Özel tercih edenler için ciddi rahatlık aslında epey de kârlı oldu her muayenede 1000 tl ödemek çok daha maliyetli olurdu.

Ekstra bir şey yok güzelim, daha hızlı sonuç alıyorsun, bazı şeyler daha konforlu gerçekleşiyor, belki biraz daha söz sahibi oluyorsundur sürecinle alakalı, bu yani. Doğum çok doğal ve aslen komplike olmayan bir süreç, ormandaki ayı da doğuruyor sokaktaki kedi de, ne bileyim myanmar’daki kabiledeki insanlar da. Herkes nasıl rahat ediyorsa imkanları dahilinde o şekilde ilerlemeyi seçiyor.

kızlar d vitamini ve demir ilaç takviyesi alıyor musunuz? alıyorsanız isimleri ne? benim çok düşük çıktı ikisi de. demir ilacı alıyordum ama yetmiyor demek ki şimdi doktora d vitamini de sordum. bi de bunları ilaç haricinde doğal gıdalarla nasıl sağlayabilirz
Kuzum takviye ve isimlerinden ziyade benim d vitaminim de 18 lerde çıkmıştı doktorum baştan beri damla veriyor yalnız şöyle söyledi. D vitaminin 1 bile olsa hemen yüklenemiyoruz, yükseltemiyoruz, verebileceğimiz doz miktarı belli, yüksek doz veremiyoruz, sadece 3 damla verebiliyorum dedi. Hamileyken bu tür vitaminleri alırken muhakkak doktora danış oldumu. Demir ilacımı da dozlarını da doktorum veriyor zaten raporlu alıyorum hepsini ama istersen isimlerini de atabilirim.

500 TL'ye doçent muayenesi miiiii hangi hastane o canım ya en son gittiğim doçent 2200dü muayene ücreti 😂

500 TL'ye doçent muayenesi miiiii hangi hastane o canım ya en son gittiğim doçent 2200dü muayene ücreti 😂
Okuduğum uni nin hastanesi arastirma hastanesi yani, süslü duvarları yok hastanenin ama doktoru iyidir :)

Eklentiler

• Screenshot_20231110_212934_Chrome.jpg
    Screenshot_20231110_212934_Chrome.jpg
    52,8 KB · Görüntüleme: 45
Ben arada özele arada devlete gidiyorum iki çocuğumu özelde doğurdum buna sanırsam imkan yok ama kaydım olsun diye gidiyorum özele sigortasız bin tl sigorta artı orda doğum yapma ihtimali varsa 590 oluyor muayene özele gidince kendimi prenses gibi hissediyorumdevlete gidince kendimi ezik gibi hissediyorum sekreterinden asistanına doktor anasını satim ya vallahi devlete gidince bakışlarıyla ah gene geldiler gibi davranıyor beğenmiyorsan git özele bakışı aşalayıcı konuşmalar ses yükseltmeler kendini anlatmaya fırsat vermemeler gibi gibi bir sürü üzücü durum imkanı olmayan insanlar var şu durumda imkanı olan bile bazen mecburen gidiyo biz hamileyiz hassasız bize kibar davranılsın ay dolmuşum moralim bozuldu 😂😂🤭

Okuduğum uni nin hastanesi arastirma hastanesi yani, süslü duvarları yok hastanenin ama doktoru iyidir :)
Ha üni Hastanesi'nde anladimmmm özel hastane sandım bi an dedim 500 TL neee 😂 kuzu bursa da devlet hastanesi, üniversite hastanesi falan yani doğum için hem konum olarak hem sosyokültürel olarak falan benim gördüğüm iyi değil yani o yüzden özele gidiyoruz aslında Ankara da olsam mesela devlete gidebilirdim. Bende tamamlayıcı sağlık sigortası yaptırdım 18 bine falan geldi doğum teminatlı ikili testi karşıladı sigorta ama ayrıntılı ultrason için perinatolojiye gidecem mesela o doktor başka hastanede ona ayrı bi ücret oduycem onun disinda da bi para vermedik yani. Zaten tüp bebek sürecinden para vermeye o kadar alıştım ki onda da bahceciye gidiyordum çok şükür tuttu ama maddi zor yani o yüzden şimdi verdiğim paralar gözümde hiç bişey 😂

Back