• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2024 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Valla bana da Bursalı arkadaşlar dedi özellikle göçmen arkadaşlar gerçi bebeğin odasını bebek arabasını falan babanneler anneanneler falan alır dedi bizde eşimle farklı memleketlerdeniz bursayla da alakası yok ikimizin bende dedim bizde öyle bişey yok diye mecbur herşeyi kendimiz alıyoruz 😅

Kızlar bu bence biraz memleket meselesi değil de, annelerin kendi rızasına bağlı gibi, benim de annem bebeğin odasını alacağım ve eşyalarımı da ben alacağım diyor, işte bana emzik, biberon, banyo malzemeleri vs kalıyor gerçi anneme de anneannem almış hep adet mi anne dedim hayır dedi öyle içimden geliyor, sen beğen bana at dolabını diyeceğim diyor

Ya ben geçen senede doğum teminatlı yaptırmıştım ama o sene gebelik olmadı yani sonuna dogru oluştu geçen ay yenilettim işte bi önceki senede doğum teminatlı yaptırdığım için yeniletebildim yoksa çoğu sigorta sirketi hamilelikten sonra kabul etmiyor doğum teminatlı yapılmasını, arkadaşım da aynı benim gibi yapmıştı geçen senede Medicana da dogurdu sigortası karşıladı ekstra bi parada vermedi.
Doğrudur poliçede o şekilde yazıyor benim ama hep öyle olmadı. Hiç ücret çıkmadı bu zamana kadar .Allianz var bizde. umarım tamamını karşılar. Hiç sormadım da. Allahım her şey çok pahalı amin 🙏🏻 😞

Kızlar bu bence biraz memleket meselesi değil de, annelerin kendi rızasına bağlı gibi, benim de annem bebeğin odasını alacağım ve eşyalarımı da ben alacağım diyor, işte bana emzik, biberon, banyo malzemeleri vs kalıyor gerçi anneme de anneannem almış hep adet mi anne dedim hayır dedi öyle içimden geliyor, sen beğen bana at dolabını diyeceğim diyor
Valla güzel bir düşünce bence de tabiki hepsi maddi duruma bakıyor ama biz düğünümüzü de eşimle birlikte yapmıştık bebek alışverişinde de o yüzden kimseden bişey beklemiyoruz hoş beklesek de kimsenin bişey yaptığı yok 😅😅😅 yani alırlar tabi illaki bişeyler ama öyle büyük şeylerini almazlar

Haklısın. Odasını annem alacak. Annemlerde adet öyleymiş ilk bebeğin odasını kız tarafı yaparmış. Erkek tarafı da altın takarmış falan filan işte amaaan huzurumuz bozulmasın da 😁

Valla güzel bir düşünce bence de tabiki hepsi maddi duruma bakıyor ama biz düğünümüzü de eşimle birlikte yapmıştık bebek alışverişinde de o yüzden kimseden bişey beklemiyoruz hoş beklesek de kimsenin bişey yaptığı yok 😅😅😅 yani alırlar tabi illaki bişeyler ama öyle büyük şeylerini almazlar
Of o işlere girdik mi çıkamıyoruz en güzeli beklentiye girmemek kimseye güvenip yapmadık bu bebişleri evelallah😂

Her şey gönlünüze göre olsun inşallah, öylesi daha da kıymetli olacaktır😍

Haklısın. Odasını annem alacak. Annemlerde adet öyleymiş ilk bebeğin odasını kız tarafı yaparmış. Erkek tarafı da altın takarmış falan filan işte amaaan huzurumuz bozulmasın da 😁

Aynen canım, hiç takılmam öyle şeylere, sağlıkla doğsun da oğlum, başka hiçbir şey istemiyorum 🥰

Kızlar, sanırım benim normal seyrinde devam etse bile 1 hafta önde olduğundan Mart sonu, Nisan ayının başında doğuracağım gibi görünüyor, sezeryanlar da bayağı da erken alınıyor, grubun ilk annelerinden olacağım gibi, düşününce yanaklarıma bir sıcaklık geldi, Allah o günü görmeyi, hayırlısıyla vasıl olmayı nasip eylesin hepimizi inşallah, çok dua ediyorum bunun için 🙏🏻🌺

Kızlar, sanırım benim normal seyrinde devam etse bile 1 hafta önde olduğundan Mart sonu, Nisan ayının başında doğuracağım gibi görünüyor, sezeryanlar da bayağı da erken alınıyor, grubun ilk annelerinden olacağım gibi, düşününce yanaklarıma bir sıcaklık geldi, Allah o günü görmeyi, hayırlısıyla vasıl olmayı nasip eylesin hepimizi inşallah, çok dua ediyorum bunun için 🙏🏻🌺
Ay o günleri düşündükçe garip oluyorum bende hergün doğurdum haberleri alacaz gibi duruyor burdan benim Nisan sonuna denk geliyor en geç doğuracak olanlardan biri benim o zaman doğurup sakın bizi unutmayın he 😅😅 grubun son üyesi doğurana kadar grubu terk etmek yasak 😅😅

Kızlar kuyruk sokumu ağrıyan var mı aranızda? Ben günlerdir kuyruk sokumu ağrısı yaşıyorum, oturmak, uzanmak bile acı veriyor artık.

Şöyle anne karnında hiçbir tedavi yöntemi yok genetik hastalıklar için, eğer sen bu bebeği herhangi bir şekilde aldırmaya karar verirsen o zaman yaptırmanı tavsiye ederim, saygı duyuyorum herkes aynı hayatı eşit şekilde yaşamıyor, mesela ben yaptırmadım sürekli amniyosentez ve kordondan alınan dna örneklerine bakmak istediler, ne olursa olsun ben bu çocukla yola devam edeceğim dedim, şu da var belki önceden bilip ona göre hazırlıklı olmak istiyorum da diyebilirsin ama zaten testin düşük risk çıkmış, hem bedenen hem zihnen yorulmuş bir anne olarak sana nacizane tavsiyem be kadar az bilgi o kadar huzur. Tercih senin tabi ki, yaptırırsam ne sonuç edeceğim ve nasıl izleyeceğim bu süreci sorularına cevap vererek karar verebilirsin 💐
Aslında bu sorulara cevaplarımız hazır eşimle ancak korku duygusunu yenemiyorum. Öyle bir korku ki bebeği sahiplenemiyorum bile doğru düzgün. Biraz daha düşüneceğim. Fikirlerin için çok teşekkür ederim💞

Eşimin anne ve babası kuzenler. Ondan korkuyorum aslında. Akraba evliliği çocuğunun çocuğunu etkiliyor sanırım çok bilgim de yok
Bu tamamen senin ve eşinin vereceği bir karar canım. Sizin tartmanız laızm.

Biz eşimle bu dna testini yaptırdık çünkü bir sorun çıkarsa hamileliği sonlandırmaya karar verdik çok şükür bir şey çıkmadı. Şimd asıl soru şu, bir sorun çıkarsa gebeliği sonlandırabilecek misin? Eğer her türlü doğuracağım diyorsan testle uğraşma bence. Zaten ikili testin de iyi çıkmış.

Benim de öyle. Evlenirken de kendimiz yaptık bebek alışverişinde de kendimiz yapıyoruz büyük şeyleri. Böylece kafam daha rahat. Kimseye gebe kalmaktan hoşlanmıyorum. Evlenme kararı da çocuk kararı da bizim tercihimiz sonuçta. Kimseye güvenerek yapmadık. İLerle zaman ne gösterir bilemiyorum, sıkıntıya düşersek elbette destek olurlar biliyorum.

Adetle alakalı değil ya tamamen incelik, bizimkiler beşik alacaktı ben aldırmadım çünkü diğer taraf hiç bir şeyini alalım diye teklif etmedi ben de babama aldırmadım onu da kendim aldım. Akülü araba bakıyorum yorumlarda herkes torunuma aldım çok güzel falan yazmış, benim kayınbabam arabayı görünce şımartın böyle şımartın dedi hsjsj. Neyse çok şükür ki alabiliyoruz, takmayalım :dondurma:

Back