Ben de kızımda her akşam oturup 1 kilo mandalina yiyordum. Benim 20 haftadan sonra falan deli gibi şekerli şeyler yeme isteğim vardı. Normalde de severim ama ondan aş ermiş sayılır mıyım bilemedim. Bu sefer şimdilik hiç öyle canım özel bir şey istemedi. Bir arkadaşım ortaköyde kumpir yedik diye anlattığından beri yiyesim var ama pek de sevmem aslında. Yok ya şimdi ondan aklımda kaldı.
Tetanoz aşısı 10 yıl içinde olundaysa gerek yok ama çoğunluğun eski oluyor ondan hamilelikte yeniliyorlar. İnsanlar hep doğum, vs. diye düşünüyor ama ben 6 yıl önce düştüm ayağımda biraz açık yara oldu, hemen tetanoz aşısı sorup yaptılar. Böyle uzun dönem test edilmiş aşıların bir riski olduğuna ben hiç inanmıyorum. Hele hele gebelere zaten neredeyse hiçbir ilacı bile firmalar önermiyor. Kimse girmiyor öyle risklere.
İnsanlar Covid yüzünden aşılardan tedirgin oldular, hadi o yeni ama tetanoz gibi yıllardır çoluk çocuk, herkese yapılıp önemli sıkıntıları önleyen aşılardan korkmak anlamsız.
Tetanoz aşısı olup çocuğunu düşüren, vs. de olacağı vardır. Eminim aşı olduktan sonra araba çarpıp ölen insan da buluruz arasak ama aşı yüzünden araba çarptı demiyoruz. Tesadüf olduğunu anlıyoruz. O yüzden böyle olaylara bir iki kişiden değil de genel toplum verilerine bakarak yaklaşmak lazım.
Ben tetanoz aşım yeni olduğu için yaptırmıyorum. Grip aşısı oldum geçen hamileliğimde de bu hamileliğimde de olacağım, çünkü ağır geçirirsem bebeğimi etkiler diye korkumdan aşı oluyorum. Burada (Danimarka) devlet hamilelere grip aşısını öneriyor ve ücretsiz yapıyor.