• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2024 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Biraz aradan sonra merhaba tekrar hanımlar. Benim hamileliğim yakın zamanda kızımı kaybettiğim için duygusal olarak çok zor geçiyor. Her zaman mutlu hamilelik konuşmaları yapamıyorum, uzaklaşıyorum o yüzden.
Ben sizi çok iyi anlıyorum. Ben kendimi bazen ikna edebiliyorum bunun yeni bir hamilelik olduğuna ve kayıpların kaderim olmadığına... ama yine de onların gölgesinde yaşıyoruz. Ben genelde sakın geçirsem de aşırı sevinemiyor, heveslenemiyorum. Sanki öyle yaparsam hevesim kursağımda kalacakmış gibi saçma sapan bir korku var içimde. Korkunun ağır bastığı, zamanlarda burayı okuyor, arkadaşlar için seviniyorum ama ben kendimi geri çekiyorum...

Kızlar bebişim kıpır kıpır büyümüş de maşallah 🧿 hiç bir sıkıntı görmedi doktorum. Yine de idrar tahlili istedi bi kontrol edelim bu haftalarda idrar yolu enfeksiyonu başlıyor genelde dedi. Ancak bu tarz ağrıların normal olduğunu ve doğuma kadar çekebileceğimi söyledi. Rahim büyüyüp genişliyor bebek de büyüyor normal dedi ağrılar yaşaman. 2 hafta sonra kontrolüm vardı ama iyi ki gelmişim içim rahatladı. Üstelik 10 günlük kontrol süresine yetiştiğim için bedava bakıldım 😂
Maşallah 🧿 kaçıncı haftadasın canım senin ne tarz ağrıların vardı benim de var da korkuyorum bende

Ya evet onu ben de düşünüyorum. 4 aylık doğum izni üstüne en az 2 ay daha işe gitmek istemiyorum bebişim 6 aylık olana kadar mümkünse. Benim maalesef özel sektör. Yerime hemen birini bulma ihtimalleri çok yüksek. Ancak kabul ederlerse talep edeceğim 🥰
Ben de özeldeyim canım bir yıl ücretsiz izin yasal hakkımız ve bu süreçte işten çıkarma yapamıyorlar diye biliyorum yanlış mı?

Kızlar bebişim kıpır kıpır büyümüş de maşallah 🧿 hiç bir sıkıntı görmedi doktorum. Yine de idrar tahlili istedi bi kontrol edelim bu haftalarda idrar yolu enfeksiyonu başlıyor genelde dedi. Ancak bu tarz ağrıların normal olduğunu ve doğuma kadar çekebileceğimi söyledi. Rahim büyüyüp genişliyor bebek de büyüyor normal dedi ağrılar yaşaman. 2 hafta sonra kontrolüm vardı ama iyi ki gelmişim içim rahatladı. Üstelik 10 günlük kontrol süresine yetiştiğim için bedava bakıldım 😂
Çok sevindim içimiz rahatladı🥰🌸

Benim herhangi bir ağrım vs yok kızlar.. hamile değilmişim gibi hissediyorum. önceki sayfalarda da birisi bebeğimi kaybetmişim on gün o şekilde içimde kalmış gibi bir şey yazınca endişelenmeye başladım. Allah korusun böyle bir durumu anlamak mümkün müdür? Endişe etmemin bir yararı olmayacağını bile bile yine de bu kötü senaryoları kafamı takıyorum. Bunlar da bizler için yaşanması ihtimal şeyler sonuçta ve gözardı edemiyorum nasıl geçeceğim bu psikolojiden😔

Türkçede gemide görevli askerlere, denizcilere yani hala Levent deniyor galiba, sallamış olabilirim bu kısmı ama aklımda öyle kalmış.

Evet bunuda söylemişti, bu anlamda da kullanılıyormuş ki velhasıl kelam çok güzel anlamları var, sağlıkla gelsin hepsi inşallah 💐

Biraz aradan sonra merhaba tekrar hanımlar. Benim hamileliğim yakın zamanda kızımı kaybettiğim için duygusal olarak çok zor geçiyor. Her zaman mutlu hamilelik konuşmaları yapamıyorum, uzaklaşıyorum o yüzden. 1 saattir sayfaları okuyorum, ultrasonlara falan da tahmin yapa yapa geldim. Hadi bakalım. Uzun mesaja hazır olun. 😅

Canım çok iyi çıkmış sonucun. Oldukça düşük risk. Sağlıkla kucağına alırsın inşallah. 🧿

Erkek diyorum ben. 😊

Kız tahminim. 😊

Bence de erkek bu bebek. 😊

Sana söyleyenlerin niye dediğini sen bilirsin ama ben doğuma gidip elim boş döndüm. Bebeğim 37 haftalıktı. Belki geçmişte bir tanıdıklarından biliyorlardır, belki duyup aklına gelmiştir. Onların da torunu, yeğeni. Ama seni üzüyorlarsa görüşmemeye çalış hamileyken.

Ben çok şey almama taraftarıyım ama evlat kaybedince eşyayı almışsın almamışsın onları gözün görmüyor zaten. Kimse yaşamasın, tarifi mümkün değil.

Ben de sizin gibi sürekli yazamıyorum, kaybınız için üzgünüm, Allah buna sağlık versin inşallah 🙏🏻 Benim de kafamı kurcalayan şeyler var, henüz açıklığa kavuşmamış soru işaretleri, çok iyi anlıyorum sizi, benim de kaybım var, insan korkuyor ama artık tek tesellim tevekkül, elimden başka bir şey gelmiyor, sağlıkla gelsin tüm yavrularımız, tek dileğim ve isteğim o, hepimiz güle oynaya o günlere erelim inşallah 🙏🏻💐

Ben sizi çok iyi anlıyorum. Ben kendimi bazen ikna edebiliyorum bunun yeni bir hamilelik olduğuna ve kayıpların kaderim olmadığına... ama yine de onların gölgesinde yaşıyoruz. Ben genelde sakın geçirsem de aşırı sevinemiyor, heveslenemiyorum. Sanki öyle yaparsam hevesim kursağımda kalacakmış gibi saçma sapan bir korku var içimde. Korkunun ağır bastığı, zamanlarda burayı okuyor, arkadaşlar için seviniyorum ama ben kendimi geri çekiyorum...

Ben de tam olarak böyle hissettiğim için yazmıyorum, sanki hevesim kursağımda kalır korkusu gerçekten ağır basıyor, böyle yapma diyorum kendime sürekli ama işte elde olan bir şey değil ... Yaşanmışlıklarım ve yaşayacaklarım endişesi sarıyor ruhumu. Şükrediyorum ama daha ne zor sınavlar var diyorum kendime. Olduğum halime kanaat getirip nefes alıyorum birazcık da olsa o zaman 🌺

Ben de tam olarak böyle hissettiğim için yazmıyorum, sanki hevesim kursağımda kalır korkusu gerçekten ağır basıyor, böyle yapma diyorum kendime sürekli ama işte elde olan bir şey değil ... Yaşanmışlıklarım ve yaşayacaklarım endişesi sarıyor ruhumu. Şükrediyorum ama daha ne zor sınavlar var diyorum kendime. Olduğum halime kanaat getirip nefes alıyorum birazcık da olsa o zaman 🌺
Ne kadar sacma aslinda degil mi? Hayir yani, sevinip heveslenmek olacak olan bir seyi nasil degistirebilir? Bu psikoloji ama bambaska. Ben hamile kalabildigim, bu zamana kadar da gelebildigim icin cok minnettarim, hergün sükrediyorum. Genel anlamda sakin ve huzurluyum bu hamilelikte. Ama iste o gölgeyi üstümden atmam imkansiz ve bu yüzden mutluluklarimda da sevinclerimde de cekingenim.

Selam herkese 🌺 bugün kontrolüm vardı çok şükür herşey yolunda ense ve burun ölçümü iyi çıktı. Sat 12+6 ama ultrason 13+1 gösterdi kalp atışı 176 çıktı ve 7,01 cm olmuş minnak. Arkasını döndü bir süre inat etti :) doktor baya bi silkeledi sonra da hiç yerinde durmadı bacak bacak üstüne atıyor, elini ağzına götürüyor, bacaklarıyla kendisini itip takla atıyor maşaAllah ne güzel duyguymuş.🥹🥹🥹 Doktorum 3 haftada bir kontrole çağırıyor bir sonraki geldiğinde cinsiyeti söylicem dedi. Elhamdulillah Rabbim bugünleri de gösterdi ne kadar şükretsem az gerçekten. Hali Hali 12 haftayı bir atlatayım listeye öyle eklicem demiştim artık sanırım bir nebze rahat edebilirim. :)
Sat: 19 temmuz
Kese: 5+5
Kalp: 6+3
Elhamdulillahi Rabbil alemin. Rabbim nazarlardan korusun cümlemizin evladını. 🤲

Kızlar normal doğum ya da sezeryan doğum yapanlar var mıydı aramızda? Hastaneye gidiyorsun. napıyorlar mesela işleyiş nasıl oluyor çok merak ediyorum aşama aşama. Doğum anı değil de öncesi ve sonrası. Doğumhaneye kıyafetle girilebiliyor mu. Ameliyathaneler soğuk oluyor diyebiliyorum çıplak olunuyorsa tir tir titrenmiyor mu? Mesela belden uyuşturulma olacaksa hasta odasında uyuşturup mu seni götürüyolar. Kaç dk sürüyor seni masaya aldıktan sonra tüm işlem kendi odana geçene kadar. Odana çıplak mı geitiryolar. Yoksa doğumdan sonra giydiriyolar mı orada öyle mi odaya götürülüyo. Gibi gibi hastaneye gidildiği ancak odaya gelene kadar ki süreç nasıl 😂😬😬😬
Ben genel anestezi sezeryan oldum gün ve saat belirlendi. Açılmam başladığı için 37+5 Te doğum gerçekleşti. Sabah hastaneye gittim tansiyon, nst sancı ölçme cihazı fln derken ameliyathane hazır olduğunda ameliyathaneye yatarak götürüldüm sonrasında anestezi için damar yolu açıldı konuşurken hemşireyle birden daldım uyandığımda hemşireler vardı odaya götürdüler hemen oğlumu verdiler şansıma sütüm hemen geldi ve emdi oğlum. Hastane önlüğü vardı üstümde odada ve lohusa pedleri var onlardan vardı hastanenin verdiği. Sonrasında ben dependin lohusa pedlerinden almıştım külot şeklinde onu kullandım kanamam durana kadar. Birkaç tane gecelik almıştım yanıma sadece giyip çıkarması,tuvalete gitmesi daha kolay oluyor diye. Sezeryan olunca 2 gün hastanede kalınıyor. Dr. Ok verdiğinde hastaneden bebeğinle çıkıyorsun. 2. Gün hatta oğlumu yenidoğan sünneti yaptırdık sonra çıktık hastaneden eve geçtik. Bu süreçte refakatçim hep eşimdi. Korona dönemiydi ziyaretçi yasaktı bu sebeple aslında kalabalık çok olmadığı için rahattı. Bakalım şimdi nasıl bir tecrübem olacak merak ediyorum bende her doğum ayrı bir tecrübe gerçekten.

Selam herkese 🌺 bugün kontrolüm vardı çok şükür herşey yolunda ense ve burun ölçümü iyi çıktı. Sat 12+6 ama ultrason 13+1 gösterdi kalp atışı 176 çıktı ve 7,01 cm olmuş minnak. Arkasını döndü bir süre inat etti :) doktor baya bi silkeledi sonra da hiç yerinde durmadı bacak bacak üstüne atıyor, elini ağzına götürüyor, bacaklarıyla kendisini itip takla atıyor maşaAllah ne güzel duyguymuş.🥹🥹🥹 Doktorum 3 haftada bir kontrole çağırıyor bir sonraki geldiğinde cinsiyeti söylicem dedi. Elhamdulillah Rabbim bugünleri de gösterdi ne kadar şükretsem az gerçekten. Hali Hali 12 haftayı bir atlatayım listeye öyle eklicem demiştim artık sanırım bir nebze rahat edebilirim. :)
ay şu hareketli hallerini bize de görmek nasip olsun inşallah :KK68: sizin normal ultarson muydu yoksa 3 boyutlu mu acaba

Benim erkek kardeşim de, bebeğimin erkek olduğunu öğrenince isim önerisi istedim Levent dedi o da, anlamıda; Osmanlı donanmasında kıyı kesimde görevli askerlere deniyormuş. Manasıda çok güzel gerçekten.
Benim oğlumun adı Erdem onun anlamıda güzel bi bak istersen canımmm

ay şu hareketli hallerini bize de görmek nasip olsun inşallah :KK68: sizin normal ultarson muydu yoksa 3 boyutlu mu acaba
İnşaAllah Rabbim sağlıkla nasip etsin 🤲 benim ikisini de alıp bana görüntüsünü veriyor ama normal ultrason da kontrol ediyor canım. Senin kaç haftalık şuan

Maşallah 🧿 kaçıncı haftadasın canım senin ne tarz ağrıların vardı benim de var da korkuyorum bende
Tam 13 kuzum. YArın 13+1 şeklinde gidecek.

Ya böyle etimi kopartıyolarmış gibi bir acıydı. Ama sürekli değil. Nefesimi kesiyodu o anda. Dediğim gibi çok normal dedi bu ağrılar için. Ben zaten kanama olmadığı için çok paniklemedim ama içim de rahat etmedi bi türlü doktora yazdım, o da gel bir bakalım dedi. İyi oldu. Yine böyle ağrılarım olursa telaş etmem sanırım artık. Eğer uzun zamandır gitmediysen git doktora istersen için rahatlasın.

Ben de özeldeyim canım bir yıl ücretsiz izin yasal hakkımız ve bu süreçte işten çıkarma yapamıyorlar diye biliyorum yanlış mı?
Kuzum ben 6 aya kadar ücretsiz izin hakkımız var diye biliyorum. Ancak ekonomininin durumu belli. BEbek de masraflarla gelecek. İster istemez çalışırım herhalde diye dşünüyorum ben.

Benim herhangi bir ağrım vs yok kızlar.. hamile değilmişim gibi hissediyorum. önceki sayfalarda da birisi bebeğimi kaybetmişim on gün o şekilde içimde kalmış gibi bir şey yazınca endişelenmeye başladım. Allah korusun böyle bir durumu anlamak mümkün müdür? Endişe etmemin bir yararı olmayacağını bile bile yine de bu kötü senaryoları kafamı takıyorum. Bunlar da bizler için yaşanması ihtimal şeyler sonuçta ve gözardı edemiyorum nasıl geçeceğim bu psikolojiden😔
Aslında o durumlar ilk 12 haftada kendini gösteren olumsuz durumlarmış çoğunlukla. Doktorların da sürekli ilk 12 hafta demesinin sebebi buymuş. Benim içim rahat etmedi gittim şimdi çok şükür yüreğime su serpildi. İstersen git doktora için rahat etsin, anlatırsın durumunu da.

Kızlar bu arada idrar tahlil sonucum çıktı. Enfeksiyon varmış. toz şase verdi, mutlaka kullanmışsınızdır önceden. Gece yatmadan önce içeceğim olabildiğince idrarı uzun tutmak gerekiyor ki etki etsin.

Ağrının sebebi bu enfeksiyon büyük ihtimalle dedi doktorum. Hamileliğin 13. haftasından itibaren enfeksiyon bekliyoruz zaten sıkça görülüyor dedi.

Cok sukur canım❤️

Back