• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2024 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Eki Görüntüle 3317702 Bende resim göndermeye fırsat bulamadım bir türlü Salı günü gitmiştik doktora 12+1 görünüyor. Doktorum folik asidi kesti bir ay sonra kan ilacı vereceğini söyledi. İki test için de kan verdim o da 2 hafta sonra çıkacakmış. Ve cinsiyeti için de %70 erkeğe benziyor dedi. Benim de hissiyatım bu yönde açıkçası. İnşallah sağlıkla ilerlesin hepimiz için süreç🙏
Maşallah kuzum ❤️ hep sağlıkla devam etsin inşallah 🧿 nasılsın? Nasıl gidiyor okul?

Eki Görüntüle 3317702 Bende resim göndermeye fırsat bulamadım bir türlü Salı günü gitmiştik doktora 12+1 görünüyor. Doktorum folik asidi kesti bir ay sonra kan ilacı vereceğini söyledi. İki test için de kan verdim o da 2 hafta sonra çıkacakmış. Ve cinsiyeti için de %70 erkeğe benziyor dedi. Benim de hissiyatım bu yönde açıkçası. İnşallah sağlıkla ilerlesin hepimiz için süreç🙏
Herhangi bir bi vitamin verdi mi doktorunuz folik asiti bıraktırıp acaba?

Amin 🙏 gerçekten bunu düşünemeyecek ne bar ben anlamıyorum. Bir de ben hamile kalmadan hep anlatırdı kuzu doğum yapmış tüm K.V. kp görümce herkes kızında kalmış kuzu çok bunalmış annesine söylemiş. Yani bunları biliyorsun bana anlatıyorsun. Ben bunalmaz mıyım hep anlayışlı olamam. Zaten artık az çok konuşuyorum. Geçen diyor ki yüncü de bebeğe yorgan yaptırmak için fiyat falan sormuş. Sakın dedim. Kullanmam. Kadına anlatamıyorum. Kafasına göre bakıyor bi şeyler. Sonra kullanmayacağım bozulacak darılacak. Ama umrumda değil gerçekten artık
Koyun yünü iyi değil mi yaptırsın ne olacak ki bir sakıncası mi var ben bilmiyorum?

Kızlar dün akşam benim bi göbek ağrım oldu ki anlatamam göbek değili ve çeresi yırtılır gibi ağrıdı bebek büyüyor diye mi rahim genişliyor diyemi sizde de varmı böyle bişi

Yaa bende bulantı yüzünden kullanamıyorum da üzülüyordum içmemek de normal öyleyse teşekkür ederim
Bende garipsedim açıkçası tekrar da sordum 16. Hafta da başlayacağız dedi. Ama bakıyorum bir çok arkadaşa doktorları ilaç verdi. Her doktorun tarzı farklı anladığım kadarıyla. Bir de yaptırdığımız tahlillere göre de takviye veriyor olabilirler. Belki de ihtiyaç duymadı bilemiyorum
Kendini kötü hissetme bence bulantı yüzünden ilaç kullanamayan çok insan var. İnşallah en kısa zamanda geçer bulantıların

Ya ben hurma 9. aya kadar yemek yasak diye söyleyince kızlar ağzıma sürmedim hamilelikten beridir oysa çok severim. Korkudan yiyemiyorum bazı gıdaları.

Maydonoz için de sakın yeme dediler. Limon fazla tüketme dediler. İlk 3 ay ağzıma maydanoz sürmedim. Doktorumsa yeme içme yasak değil sadece tüm bitki çayları yasak dedi. Bilemedim.
Maydanozu da ilk aylarda yenmemesi gerekiyor diye biliyorum ama limonu hiç duymamiştim 🤷‍♀️ hurmayı da araştırdım baya süt ile yiyorum yoksa yemezdim asla 😂 zaten zor bulmuşum bebişim

Bende garipsedim açıkçası tekrar da sordum 16. Hafta da başlayacağız dedi. Ama bakıyorum bir çok arkadaşa doktorları ilaç verdi. Her doktorun tarzı farklı anladığım kadarıyla. Bir de yaptırdığımız tahlillere göre de takviye veriyor olabilirler. Belki de ihtiyaç duymadı bilemiyorum
Kendini kötü hissetme bence bulantı yüzünden ilaç kullanamayan çok insan var. İnşallah en kısa zamanda geçer bulantıların
İnşallah canım galiba dediğin gibi hepsi farklı görüşe sahip benim doktorum da bulanıyorsa zorlama ilerleyen haftalarda deneriz dedi bende korksam da zorlayamıyorum kendimi inşallah geçer de rahatlarım 🙏🏻

Kızlar dün akşam benim bi göbek ağrım oldu ki anlatamam göbek değili ve çeresi yırtılır gibi ağrıdı bebek büyüyor diye mi rahim genişliyor diyemi sizde de varmı böyle bişi
Normal. Hatta böyle sanki karin egzersizi yapmışsın gibi bir ağrı, bazen böyle rahimle karın arasında bir ip varmış da o ip yetmiyormus kasiliyormus gibi bi ağrı dimi

kızlar merhaba

15 haftalık ikiz gebeliğim var doktorun bana verdiği sadece vitamin ilacı var demir ilacı falan vermedi hiç. sizler hangi ilaçları kullanıyorsunuz
tüp bebek doktorum sadece decavit (multivitamin) vermişti, dün gittiğim öteki doktor hem multivitamin hem omega hem de demir ilacı yazdı. ilerleyen dönemlerde zorluk yaşama, şimdiden başla dedi. her doktorun kendine göre bir yaklaşımı oluyor, şart mı değil ama imkan varsa alınır kullanılır sonuçta zararı olan bir şey değil gibi düşünüyorum ben.

E biz görmeyelim mi bebeği diyecek eşime ağlayacak kesin. Sürekli her konuda ağlıyor eşiöm de o ağlayıınca kıyamıyor. O ağlarsa ben de ağlarım. 😂
Sen daha çok ağla aynen 😂😂 Uzaklar mı görüp gitseler keşke 2-3 günde. Annen her şeyi yapar da ona iş kalmazsa gitmez ama.

tüp bebek doktorum sadece decavit (multivitamin) vermişti, dün gittiğim öteki doktor hem multivitamin hem omega hem de demir ilacı yazdı. ilerleyen dönemlerde zorluk yaşama, şimdiden başla dedi. her doktorun kendine göre bir yaklaşımı oluyor, şart mı değil ama imkan varsa alınır kullanılır sonuçta zararı olan bir şey değil gibi düşünüyorum ben.
Bana omega falan da vermedi ya foliğe devam et dedi normalde vermesi gerekiyordu sormadım da

Bana omega falan da vermedi ya foliğe devam et dedi normalde vermesi gerekiyordu sormadım da
Ben normalde de sürekli değil ama aralıklı olarak (bir kutu bitirip bir iki ay ara verip) omega alıyorum, dediğim gibi zararı olan bir şey değil bence faydası tartışılabilir belki.

Şu folik asit konusunu da burda arkadaşlar yazmıştı önceden sanırım haberlerde otizme sebep oluyor gibi bir şeyler çıkmış. Benim de kafamda kalmış, hem demirde hem multivitaminde folik asit vardı doktorun yazdığı, zararı olur mu diye sordum görünce doktorun açıklaması da şu şekilde oldu: multivitamin ve demir ilacında bulunan miktarlar mikrogram cinsinden dolayısıyla folbiol gibi folik asit haplarında bulunan miktarlarla kıyaslanamayacak kadar az, zararı yok kullanabilirsiniz. Artık güvencez napalım 😅

Sen daha çok ağla aynen 😂😂 Uzaklar mı görüp gitseler keşke 2-3 günde. Annen her şeyi yapar da ona iş kalmazsa gitmez ama.
Annenizle önceden konuşun bence, benim kv yardım eder diye düşünüyorum ki zaten eşim o zaman ki ruh hali bence eşten yana olur diye düşünüyorum. Stres anne sütünün düşmanı, geçen kv ile konuştuk tuzlu suyla yıkarız falan dedi katiyyen olmaz dedim, eşimde beni yıkamış bende sorun yok ne olacak falan dedi, verniks kazeoza ilk doğduğunda çocuğa çok faydalı, ben hastane ile de konuşacağım çok çitilemesinler çocuğumu. Zaten göbek bağı düşmeden yıkanmaz bebek, daha 1 haftalik bebeğin ne kiri olacak sonuçta. Islak pamukla silersin boyun altı koltuk altı vs. Bizim bi komşu var hiçbir şey bilmiyor yeni doğum yaptı, her şeyine karışıyorlar gelin bilmediginden. Gittim anlattım her şeyin doğrusunu öğren dedim konusturtma kimseye kendine

Biraz daha adapte oldum gibi. İlk baştaki halsizliğim de yok. Ama merdiven çıkıp indikçe nefesim kesiliyor. Çok şükür bugünüme. Sen napıyorsun senin branş da ağır
Benim de halsizliğim azaldı kuzum. Bazı sabahlar kusup gidince çok kötü oluyordum yüzüm gözüm bembeyaz ders anlattım bir müddet. Bu hafta daha iyiydim. Ama dediğin gibi nefes çok zorluyor beni de. Ders anlatırken kesiliyor nefesim bazen nefes nefese kalıyorum. Ama şükür kusmadım bu hafta 🙏 inşallah da kusmam daha

Koyun yünü iyi değil mi yaptırsın ne olacak ki bir sakıncası mi var ben bilmiyorum?
Yok kuzum sakıncası yoktur herhalde bilmiyorum onu 🙈 benim alerjim var yüne. Çocuk benimle yatacak. Ve ben yorgan yastık kullanmayı düşünmüyorum. Zaten yastık önerilmiyor. Yorganı da ben istemiyorum üstü açıldı vs derdi yerine uyku tulumu giydireceğim

Ben normalde de sürekli değil ama aralıklı olarak (bir kutu bitirip bir iki ay ara verip) omega alıyorum, dediğim gibi zararı olan bir şey değil bence faydası tartışılabilir belki.

Şu folik asit konusunu da burda arkadaşlar yazmıştı önceden sanırım haberlerde otizme sebep oluyor gibi bir şeyler çıkmış. Benim de kafamda kalmış, hem demirde hem multivitaminde folik asit vardı doktorun yazdığı, zararı olur mu diye sordum görünce doktorun açıklaması da şu şekilde oldu: multivitamin ve demir ilacında bulunan miktarlar mikrogram cinsinden dolayısıyla folbiol gibi folik asit haplarında bulunan miktarlarla kıyaslanamayacak kadar az, zararı yok kullanabilirsiniz. Artık güvencez napalım 😅
Omega iyidir evet, ben de folik asiti söylediğin sebepten dolayı her gün içmiyorum ne yalan söyleyeyim 😅

Back