iyi demiş. ahahah
Evet o konuda ben de şimdiden işliyorum eşimi. Eskiler bize salça ekmek vermiş elimize büyümüşüz. Şimdi öyle değil. Hala daha eskilerde yeni doğan çocuğa bal yediren, ağzına köfte koyan tuhaf zihniyetler var. Çocuğu en iyi kendi annesi büyütür. Çocuğunun ne için ağladığını da kendi annesi bilir bence. Elbetteki eskilerin deneyimleri bizim için çok önemli. Fikir de verilebilir ama artık hiç bir şey eskisi gibi değil.
Bir kaç hafta önce kendi annemle bir konu geçti de annem bişi dedi ama hatırlayamıyorum. Dedim ben de annecim onlar eskidenmiş artık çocuk büyütmenin de belli başlı kuralları var. Eskiden bu yana çok fazla şey değişti. Her gün okuyup öğrenmeye çalışıyorum, çok şükür sıkıntımız olmayacak dedim.
Eskiler duramaz çünkü hele anne ve KV. Hadi yine kendi annelerimiz anlıyo bizi çoğunlukla da KV durumu sıkıntı olabiliyor gözlemlediğim kadarıyla.
Ben şimdiden eşime şey de dedim. Doğumda babanlar gelip kalacak mı bize, ben rahat edemem dedim. Ne işi var canım babamın bizde olur mu öyle şey dedi kendi de. Senin zaten annen var ablan var destek olacaklar sana, sen çok istersen anca annem gelir ihtiyaca göre kalır dedi. Ama bunu şimdi böyle diyor da yarın doğum zamanı annesi ben gelcem kalcam dediğinde eminim iyi gel dicek.
Benim de sıkıldığım nokta gelip kalması değil, herkesin başımın üstünde yeri var. Ancak evimde tek balkon benim yatak odamda ve çok sigara içiyolar KP ve KV. öyle böyle değil aşırı içiyolar. Ben o halde yataktayken 2 saatte bir çocuğumu emzirmeye çalışıp bir yandan kendim dinlenmeye çalışırken zırt pırt yatak odama girip balkona çıkıp sigara içmelerini istemiyorum mesela. Doğumun olduğu andan itibaren o oda benim gözümde mahrem geliyo.
Ayrıca eşimin annesinin sadece bebekle ilgilenmek isteyeceğini tahmin edebiliyorum, evdeki işlere destek olacak mı mesela. Yapmasa ben kalkıp da anne şu iş var yapar mısın da diyemem. Ama kendi anneme nazım geçer.