2024 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Yapıyorum da hemen olmuyor cebelleserek neyse artık:)
Benim de hemen olmuyor, ağlıyor bayağı tutana kadar hatta emzirirken hiç rahat edemiyorum çünkü çocuğun üstüne eğilmek zorunda kalıyorum sırtım belim kopuyor valla 🫤
Napalım alışana kadar katlancaz

Kızlar siz bebekleri emzirirken doyduklarını anlayıp duruyorlar mı? Ben hep süre tutmaya çalışıyorum çalışıyorum, midesinin durumunu tahmin etmeye çalışarak kendim ayırıyorum. Sütü sagıp kaç dakikada kaç geliyor ne kadar içmesi lazım diye hayal etmeye çalışıyorum. Çünkü ben ayırmazsam sanki sonsuza kadar Emecekmiş gibi geliyor ve sonrasında da kusuyor fazla ictigi için kustuğunu düşünüyorum sizin bebeler doyduğuğunda kendisi mi ayrılıyor

Aranmaya devam ettiği oluyor, ama bebekler gazi olduğu için de aranır diyorlar o yüzden kusmaması için çok devam etmek istemiyorum ama yanlış mı yapıyorum acaba

Kızlar siz bebekleri emzirirken doyduklarını anlayıp duruyorlar mı? Ben hep süre tutmaya çalışıyorum çalışıyorum, midesinin durumunu tahmin etmeye çalışarak kendim ayırıyorum. Sütü sagıp kaç dakikada kaç geliyor ne kadar içmesi lazım diye hayal etmeye çalışıyorum. Çünkü ben ayırmazsam sanki sonsuza kadar Emecekmiş gibi geliyor ve sonrasında da kusuyor fazla ictigi için kustuğunu düşünüyorum sizin bebeler doyduğuğunda kendisi mi ayrılıyor
Aynı durumdayım ben de kesiyorum artık 20 dk da , yoksa kusuyor çok

Kızlar bebeğinizde boğuluyomuş gibi sesler oluyo mu ara sıra hiiii şeklinde tiz bi ses aklımı alıyo boğuluyo sanıyorum. Bi de hırıltısı oluyo bazen sanki burnu tıkalıymış gibi

Kızlar bebeğinizde boğuluyomuş gibi sesler oluyo mu ara sıra hiiii şeklinde tiz bi ses aklımı alıyo boğuluyo sanıyorum. Bi de hırıltısı oluyo bazen sanki burnu tıkalıymış gibi

Birebır aynısı oluyor
Hi sesi ve hırıltı

Birebır aynısı oluyor
Hi sesi ve hırıltı
Ay bende de var bence genzi tıkalı yazık arada kusarken zaten balgamlı gibi çıkıyo rahatlıyo o zaman

Of evet, olmaz mı? Sizinkiler daha ufak, benimkinin 40’ı çıkacak yakında. O sesler baya artıyor. Minim ık mıklad yerini aa, hiiii falana bırakıyor. Horluyor gibi de oluyor. Onlar hep karından nefes aldıkları için. Boğuluyor gibi de oluyor. Benimki süt gelirse öksürüp kurtarıyor artık kendisini. O seslerle uyu uyuyabilirsen 🤣 Uyanırken de ağlamak yerine kış gibi ötüyor benim kız 🤣 ayakları da kaldırıp.

İlk bir ay max 3 saatte bir emzirip sonra gece beslemesi bırakılıyor. Birisi sormuştu. Benim kız bir gece 6 saat bile uyudu, süper bir geceydi. Önsüt az alsın diye 1. Aydan sonra azıcık emme süreleri artıyor ki midesi de büyüsün, alışsın.

Sarılıkla ilgili, benim kızım fototerapi de aldı, ona rağmen yüzünde hala çok hafif var. İlk 14 gün kritik, dikkatli olun. Göbeğin altına inmesin, inerse doktora söyleyin. Şöyle anlaşılıyor, bastırın, bastırdığınız yer sarıysa sarılık vardır. Bacağına basınca varsa mutlaka hastaneye götürün. Biz öyle anladık.

Birebır aynısı oluyor
Hi sesi ve hırıltı
Of evet, olmaz mı? Sizinkiler daha ufak, benimkinin 40’ı çıkacak yakında. O sesler baya artıyor. Minim ık mıklad yerini aa, hiiii falana bırakıyor. Horluyor gibi de oluyor. Onlar hep karından nefes aldıkları için. Boğuluyor gibi de oluyor. Benimki süt gelirse öksürüp kurtarıyor artık kendisini. O seslerle uyu uyuyabilirsen 🤣 Uyanırken de ağlamak yerine kış gibi ötüyor benim kız 🤣 ayakları da kaldırıp.

İlk bir ay max 3 saatte bir emzirip sonra gece beslemesi bırakılıyor. Birisi sormuştu. Benim kız bir gece 6 saat bile uyudu, süper bir geceydi. Önsüt az alsın diye 1. Aydan sonra azıcık emme süreleri artıyor ki midesi de büyüsün, alışsın.

Sarılıkla ilgili, benim kızım fototerapi de aldı, ona rağmen yüzünde hala çok hafif var. İlk 14 gün kritik, dikkatli olun. Göbeğin altına inmesin, inerse doktora söyleyin. Şöyle anlaşılıyor, bastırın, bastırdığınız yer sarıysa sarılık vardır. Bacağına basınca varsa mutlaka hastaneye götürün. Biz öyle anladık.
Düzenli bir doktor bulamadım ki sorularımı sorayım hepsinde bu sesler varsa normal o zaman 🙄 şuan 2-2,5 saatte bir emziriyorum gece gündüz işte sarılıktan dolayı en son sarılık değeri 8 çıktı. Bacaklar falan hafif sarı baktı doktor 15 gün daha devam ederse uzamış sarılık olarak detaylı testler isteriz dedi emziriyorum ama geçmeyince geçmiyo galiba. ne gibi tehlikesi var sadece emziriceksin dedi bana yapabiliceğim başka bişey yokmuş ☹️

Bu minnacıklara burun temizliğini nasıl yapıcaz ya hangi serum fizyolojikten aldınız?

Dün gece çok gazı oldu bebeğimin. Annem kimyon kaynatıp 1 çay kaşığı kadar verdi. Böyle kimyon suyu vereniniz var mı?

Dün gece çok gazı oldu bebeğimin. Annem kimyon kaynatıp 1 çay kaşığı kadar verdi. Böyle kimyon suyu vereniniz var mı?
Kimyonlu suyu genelde anneler içiyo diye biliyorum bebeğe verildiğini duymadım

Ben eczaneden aldım ama daha hiç kullanmadım. Sürekli hırıltılı ses çıkarıyor kullansam mı bilemiyorum
Hırıltılı ses bizde de var burnu tıkandı mı acaba diye düşünüyorum anlayamıyorum

Benımkı de 35 gunluk
Ama hırıltı sadece emerken var heralde zorlanıyor dıye allah saglık versın bebelerımıze

Bir de bu bebişlerinizin kaşları belli mi

Kızlar selam. Kontrolden cıktım. 2 cm acıklık var dedi 40+4 oldugum için daha beklemem pazartesi suniyle baslatırız dedi. Bebiş kanalda değil suan, sunide de inmezse sezeryanla alırız dedi. Bakalım artık ikisine de okeyim suan 😊

X