• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2024 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    252
Kızlar hastane çantası hazırlıyorum da bu örme battaniye lazım olur mu sizce kalın mı olur. Kundaklık ince koyuyorum kalın müslin koyuyorum bide penye mi koyim pazen hafif kalın mı koyim?
Bizimki pazene sariliydi canım. Bebişin yatağına annem örgü olanı serdi usuyunce örtmek için, pazeni de kundak yaptik

Kızlar hastane çantası hazırlıyorum da bu örme battaniye lazım olur mu sizce kalın mı olur. Kundaklık ince koyuyorum kalın müslin koyuyorum bide penye mi koyim pazen hafif kalın mı koyim?
Bize bebek çok sarılı üstünü açın dediler sonra 🤭

Eklentiler

• IMG_20240418_153056.webp
    IMG_20240418_153056.webp
    57,8 KB · Görüntüleme: 84
Aynen işte canım sebep ne yani. Hem 2 günde çocuk daha sütü ne kadar emmiş olacakki annesinin sütü bile henüz azcık geliyorken. Sütü Şakır şakır içmesi için bikaç gün geçmesi lazım
Bende o mantığı anlamadım valla bide 2 günlükken alıp 1 haftalıkken gene getirin derlerse başlarına çalarım artık orayı
Sağlık ocağında tekrar alınmasının sebebi neymiş neye bakılacak? Hastane zaten bakıyor sisteme giriyor saçma sapan bir şey
canım iki kan arasındaki değerleri karşılaştırıyorlar ekstra olarak sarılık değeri ve genetiklere bakıyolar
Topuk kanı tespit edildiğinde hemen tedavisi yapılınca önlenebilen 5 hastalığın teşhisi için çok önemli...ve hemen tespit edilmesi gereken kalıtsal hastalıklar..ayrıca artık sma da hemen topuk kanı ile birlikte bakılıyor,Allah korusun tespiti halinde hemen tedavisi yapılabliniyor..bebek doğduğunda ilk bir ay sürekli hastanelerde olucaz ,kalça çıkığı ve göz ve işitme taraması için de hemen gitmek gerekiyor...ilerde sıkıntı yaşamamak için önemli konular olduğunu düşünüyorum..
Kalça çıkığı ikinci ayda bakılıyor canım ilk iki ay sık hastanelerdeyiz

Makineyle sağmak gerekiyor fazlasını zaten canım, sütün varken bebek yorulup emmeyebiliyor takviye etmek gerekiyor. Bizimki bırakıyor memeyi diye ben bırakıyordum Dr mama takviyesi vermemi bebegin doymadığını söyledi. Halbuki sutum vardı bebek emince geri kalanı sagiyordum. Dr sagdigini kasikla ver dedi. Sağmak bir nebze çıkartıyor gibi oluyor da yine de çok emmek istemiyor. Doyuyor gibi olduğunda silikon uc olmadan veriyorum bazen emiyor öyle. Açken ama sinir oluyor ucunu kavrayamadigi için. İnşallah çıkar ucu 🥺
Çıkar Çıkar üzme canını daha çok minik yavaş yavaş halledersiniz süt var sonuçta en önemlisi o maşallah 🥰

Anladım canım ben kendin için diyorsun sandım, evet bebeğin kanalda sıkışması vs durumlar da olabiliyor Allah korusun.
Ben kendimi düşünüyorum şu an şahsen ilk önce, sezaryende dikişlerim tutmazsa açılırsa diye çok korkuyorum ağrı sızı değil de işte öyle bir durumda hastanede yatmam gerekirse geride iki çocuğum kalacak 😢 çok zor bir karar ve hiçbir şeyin garantisi yok maalesef. Benim kocası kadın doğumcu olan bir arkadaşım vardı karısının sezaryen olmasını istedi, normal doğumda bebek riske girer sezaryende sen riske girersin demiş bebeği seçmiş yani 🙈😂 hakkımızda hayırlısı olsun 🙏🏻
Amin canım benim her beden farklı her beden farklı herkes için en hayırlısı neyse o olsun inşallah 😍🙏🏻

Hayatımda ilk defa ucunun büyük olması pozitif birşey oldu valla benimki emzik gibi kuzenimin çok minikti bebek emmediğinde bile makineyle sağıyordu öyle ucu oldu ama doğru bir hareket mi doktora danışmak lazım
Kizlar yaa benim gogusler yaranin yarasi oldu yaaa🥺

Az önce bi nstye girdim benim çocuk evde yaptığı hareketleri yapmıyor tam nst bitti kağıt çıktı başladı benimki sağdan ittirmeye çıkıntı oluyor resmen yan tarafımda o zaman 40larımda sancı oldu sırf bunu takip edeyim diye nstye girdim🤣 bu kasılma oluyormuş başına gelen varsa 😂
Bende onu gecen son girdiğim nstde farkettim rezillik🤣🤣

Allah Allah o kasılma mı oluyormuş ben nerenin cahiliyim asla kasılma olduğu aklıma gelmezdi valla sağol doktor kasılma var mı diyor yok diyorum anam koşalanıyor oysa dün karnım kaskatıydı sığmıyor artık çok hareketli diyorum cahillikkkk 😂😂😂
Valla öylesine bir gittim bizim burda doktor gidince servisi kapattılar ben de dedim bir deneme yapayım hareket edince biraz çıkıyordu o hareket ettiğinden felan dedi 20-25 lerde oluyor o sonra tam bitti kalkcam karnımın yanında çıkıntı olmaya başladı o zaman artıyordu 37-38 felan sonra sordum ebeye onlar kasılma dedi ama önemli değil yerleşmeye çalışıyor dedi

Valla öylesine bir gittim bizim burda doktor gidince servisi kapattılar ben de dedim bir deneme yapayım hareket edince biraz çıkıyordu o hareket ettiğinden felan dedi 20-25 lerde oluyor o sonra tam bitti kalkcam karnımın yanında çıkıntı olmaya başladı o zaman artıyordu 37-38 felan sonra sordum ebeye onlar kasılma dedi ama önemli değil yerleşmeye çalışıyor dedi
Bir kahve içeyim de görsün kasılmayı 😂 işin şakası bilmiyordum valla buna kasılma dendiğini şuan bile ayağı çıkacak gibi ittiriyor allahım bu bilinmezlik beni öldürecek normal doğum istiyorum ama başıma ne gelecek bilmiyorum korkmaya başladım her gecenin bir sabahı var rabbim güç verir diyorum kendimi teselli ediyorum cumartesi nst var ona göre çatıya da bakacak bir yanım yaparsın sen acı eşiğin yüksek sonuçta bitecek doğunca diyorum diğer yanım kessin alsınlar en azından hissetmem diyor işin kötüsü ondan da korkuyorum hiç ameliyat olmadım 🥲

Back
X