2024 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    284
Hahah tüh yaa bende öyle olcam o zaman 😅😅 neyse dediğin gibi sen artık ikinciye saklarsin da ben naparim bilmiyorum 😂😂 3.cu ihtimali çok uzak 😂😂
Çok uzakta dediysen demekki çok yakında kesin yok demedin🤭😂Ama ben bazen gerçekten 1 tane yeter diyorum şimdi çok zorlanıyorum ikinci olunca oğluma yetemem sanıyorum..

Kzılar anne sütü sağım yapmadan nasıl arttırabilirim bilen var mı .. sağım yapınca dengesizlik oluyor bunu yaşamak istemiyorum
Canım bol su, komposto, damla, incir, hurma, dut kurusu, süt çayları, 3.gün dolu dolu geldi sütüm benim, az az geliyordu, o sürede 2 kere kaşık ile mama verdim, sağım hiç yapmadım
Kızlar pişik oldumu bebişlerınız, olduysa ne kullanıyorsunuz?

Sağım yapmayan varmı?

Mama takvıyesi vermeyen varmı? Sadece anne sütü verıyorum dıyen varmı?

Bn bez değiştrdım prıma ıle baslamıştım, 30 tanesi 250 tl deyınce eşime slepy deneyelım dedim, smdılık iyi bakalım. Zten surekli pok yaptıgı için zırt pırt alt degstrıyorum. Szler hangı bezi kullanıyorsunuz?

Hamilelikte gereksizmiş keşke almasaydım dediğiniz şey varmı?

Göğüs ucu için iyi gelen bişeyınız varmı?
Pişik olmadı, hiç birşey kullanmıyorum 🙂
Sağım yapmadım hiç, anne sütü ile besleniyor şuan sadece, bizde sleepy kullanıyoruz, memnunuz bir sıkıntı olmadı, ben zaten bu bebişe öyle aman aman bir alışveriş yapmamıştım, aldıklarımı da kullanıyorum🙂
Göğüs ucu iyi şimdilik

10 15 dakikada mı çıkarıyor yoksa çıkarsa da sen gazı için oyalamaya pat pata devam mı ediyorsun 10 15 dk? Benimki daha göğsüme alır almaz gazını çıkarıyor neredeyse ama yatağına yatırdıktan bir kaç dakika sonra ıkınıyor baya. Acaba gazı mı yeterli çıkmıyor idrarında bir sorun yok yapıyor çünkü
Canım benimkilerde beslenirken gaz çıkarıyor ya da mama hazırlarken daha uyanırken çıkarmaya başlıyorlar hatta besleme öncesi masaj yapıyorum baya gaz çıkarıyorlar ama ben yine de min 10 dk pat patlıyorum çıkarsalar bile koyduğum an ıkınıyorlar hala gazları oluyor beslenirken gaz çıkarsa bile memeden sen onu çkene kadarım sütü almaya devam ediyor dolayısıyla gazı da alıyor ya da ağlıyor ağlarken bile hava tutup gazı oluyor. Bu arada beslenirken emerken yani çıkardığı gaz bir önceki beslenmeden kalan gazlar yeni süt emdikçe eski midesinde sindirdiği gazı çıkarıp yeni yediklerine midede yer açıyormuş beslenirken o yüzden gaz çıkarıyormuş yeni yediklerinin gazını çıkarmıyor emerken , önceki yediğinin kalan gazı çıkarıyor ki yeni emdiği süte midede yer açılsın doktor demişti bana da. Ben de o an gaz çıkarıyor diye çıkarmıyordum doktor yanlış yapıyorsun demişti gaz damlasına başladım hatta bu yüzden. Yani sen en son beslenmeden sonra mutlaka gazını yine de çıkart üstten yanda alttan çıksın gaz min 10 dk pat patla ki yatağa koyduğundan ıkınarak çıkarmaya yardım etmiş oluyorsun.

Oo sen k.v yollamışsın cnm 🤪 cnm sen yapı gereği söylenileni duymazdan gelip kndı bıldıgını okuyabılıyosun. En dogrusu bu fakat bn oyle bırı değilim.söylenılen şeyden etkılenen bırıyım, oyuzden annemın dediklerıne he deyip geçemıyorum, illaki onun her dediğine cvp verirken buluyorum kndımı buda bnı yoruyor. Eşimde dıyor sen takıyorsun he de geç, kndı bıldgını yap.annesı hayattaykende boyle derdi, annemin dediğine takılma sen bıldgını yap. Eşim oyle biri cunku, asla soylenılenı takmaz mesela. Sen gülüp gecebılıyorsun mesela, bn yapamıyorum neden bılmıyorum
İşte canım sen dediğin gibi o söylenenleri alıp alıp etkileniyorsun bu sefer kafada o söylenenler senin dönüp duruyor olan yine sana oluyor boşa stres kafa yorgunluğu 🙁

Pişik olmadı çok şükür.Sağım yapmıyorum.Mama tabi veriyorum.Bez konusunda bende kararsızım şimdi..sleepy alıyorum ama molfixe geçmek istiyorum bazende diyorum şimdilik sleepy devam edeyim malum fiyatı uyğun zaten sık sık değişiyorum.
Mesela ben çok çok peşmanım sandım havalar çok soğuk olucak ev giyimleri kalın aldım ve hiçbiri şimdilik olmuyor dış giyimi çok kalın kundak aldım takım aldım sanki kar var..kalın şapkaları hepsi duruyor o kadar birde para verdim🤦🏻‍♀️kaşık biberonu hiç sevmedi oğlum boşuna almış oldum.
Göğüs ucu için şimdilik sorun yok yapmıyorum bir şey
Ay valla yaa gecen sene hazirana kdar havalar isinmadı bende oyle dusunerek kalin aldım hep ama erken isinicak bu sene 🥹😂

Çok uzakta dediysen demekki çok yakında kesin yok demedin🤭😂Ama ben bazen gerçekten 1 tane yeter diyorum şimdi çok zorlanıyorum ikinci olunca oğluma yetemem sanıyorum..
Hahaha eğer ki doğumum kolay geçerse ve sakin bir çocuğum olursa 😂😂 yok kız şaka bı yana hamilelik dönemi çok riskli ve zor geciyor artık sırf büyük laf etmis olmamak için öyle diyorum gerçekten tekrar cesaret edebileceğimi sanmıyorum 😅 sen peşpeşe çok istiyordun bence şu lohusaligi atlat biraz ele avuca gelsin beben öyle bidaha düşünürsün ☺️

Ay valla yaa gecen sene hazirana kdar havalar isinmadı bende oyle dusunerek kalin aldım hep ama erken isinicak bu sene 🥹😂
Bizde isinmış bile diyorum ya doktora giderken giydirdim doktor bana diyor çok kalın aslında gerçekten çok kalındı sadece benim içimde kalmasın diye giydirdim🤭😂

Hahaha eğer ki doğumum kolay geçerse ve sakin bir çocuğum olursa 😂😂 yok kız şaka bı yana hamilelik dönemi çok riskli ve zor geciyor artık sırf büyük laf etmis olmamak için öyle diyorum gerçekten tekrar cesaret edebileceğimi sanmıyorum 😅 sen peşpeşe çok istiyordun bence şu lohusaligi atlat biraz ele avuca gelsin beben öyle bidaha düşünürsün ☺️
İstiyor dummmm😂şimdi sezeryan olunca dikişlerin yeri hala sızlıyor gebe olunca ağrılar oluyormuş bence 2 sene kesin beklicem sonrada Allah kısmet ederse gebe kalırım ben zor kalıyorum şimdi düşünemiyorum bile ama sezeryan olmasaydı belkide risk Edib düşünürdüm

Kız valla siz böyle yaşadıklarınızı yazınca rahatlıyorum, yalnız değilim diye seviniyorum. Adamın her yerini koklayasım geliyor inşallah benimki de hemen geçer yoksa şımartacak bu gidişle 😂🤣🤣
Hahah merak etme o düşkünlük gidince ayarları yerine gelir 🤣

🥲🥲🥲

Eklentiler

• IMG_20240314_120845.jpg
    IMG_20240314_120845.jpg
    88,3 KB · Görüntüleme: 89
İstiyor dummmm😂şimdi sezeryan olunca dikişlerin yeri hala sızlıyor gebe olunca ağrılar oluyormuş bence 2 sene kesin beklicem sonrada Allah kısmet ederse gebe kalırım ben zor kalıyorum şimdi düşünemiyorum bile ama sezeryan olmasaydı belkide risk Edib düşünürdüm
Evet kuzum haklısın sezaryen sonrasi hemen hamile kalmak daha zor dikislerden dolayı benim 6 sene geçtiği için mesela sıfır ağrı dikislerde inşallah seninde güzel iyilesir kuzum rabbim gonlune göre versin 🤲🏻❤️❤️

Ayyy masallah sanaaaa 😂😍😍 ben bir daha isteyeceğimi düşünmüyorum hele şu süreçte aklımın ucundan geçmiyor 😂 arayı açma hemen yap bir tane daha diyenlere düşman gibi bakıyorum 😂

Kızlar doğumumuz salı oldu acil olarak, kordon dolandı o gün zaten çok kötüydüm Atlas harekette etmiyordu, sonra doktorumla hastanede buluştuk hemen doğum dedi, spinal oldu bebeğim kordon dolandığı için önce ağlamadı o anlar bende travma oldu resmen , kardıyolojı doktoru ayrı, çocuk doktoru ayrı hepsinin söylediklerini duydum. Öyle ağlıyordum ki anlatamam. Ya bebeğime birsey olursa diyordum, sonra ciddi şekilde kanama oldu o esnada hemen uyuttular beni . Sürekli kan takılıyorum. Bebeğim daha bugün yanıma geldi küvezde takip edildi soluk borusuna baskı var mı diye ? . 2 ay sonra kalbindeki soruna tekrar bakılacak, vsd aynı yerinde muhtemel 2 ay sonra yakılacak.

Kızlar pişik oldumu bebişlerınız, olduysa ne kullanıyorsunuz?

Sağım yapmayan varmı?

Mama takvıyesi vermeyen varmı? Sadece anne sütü verıyorum dıyen varmı?

Bn bez değiştrdım prıma ıle baslamıştım, 30 tanesi 250 tl deyınce eşime slepy deneyelım dedim, smdılık iyi bakalım. Zten surekli pok yaptıgı için zırt pırt alt degstrıyorum. Szler hangı bezi kullanıyorsunuz?

Hamilelikte gereksizmiş keşke almasaydım dediğiniz şey varmı?

Göğüs ucu için iyi gelen bişeyınız varmı?
Pişik olmak üzereydi, bepanthol pişik kremi sürdüm geçti hemen. Ara arada kantoron yağı sürüyorum çok nadir. Pişik ilerlemeden gidiyor

Ben sağım yapmıyorum. Sadece bazen az emerse bi memeyi boşaltayım diye vaktim varsa sağıyorum tamamen keyfi. 1 ayda 2 kez sağmışımdır. Gezmeye gittiğimde yanıma alıyorum emzirmek yerine onu vermiştim rahat olmuştu. Sadece anne sütü veriyorum. Her memede dakika tutuyorum 20-20 dk emziriyorum. Memede uyursa yere bırakıyorum uyanıyor sonra devam ediyorum emzirmeye. Emerken uyur gibi olursa yada yavaşlarsa sırtını kaşıyorum, ayak altını kaşıyorum çene altına destek veriyorum hemen düzgün emmeye başlıyor.

Bez baştan beri sleepy natural kullanıyorum. Bi ara zaten sık değiştiriyorum diye bebem natural aldım ucuz diye ama gerçekten aşırı kötü bir bez incecik ve hemen kızarttı poposunu. O yüzden sleepyden devam.

Gögüs ucu için başta gümüş kapak kullandım sadece. Hiç yara olmadı. Şimdi hiç bişey yapmıyorum sanırım alıştı vücudum emzirmeye acımıyor. Memenin o kahverengi kısmının tamamını alırsa acımıyor yarada olmuyor. Ama ucunu emerse ay sanki ısırıyor gibi aşırı acıyor. Hemen bıraktırıp tekrar tutturuyorum

Çok güzel 🥰 ismi de çok güzel 🥰
Sağlıkla gelsin güzel kız 🤲🥰
Kızlar doğumumuz salı oldu acil olarak, kordon dolandı o gün zaten çok kötüydüm Atlas harekette etmiyordu, sonra doktorumla hastanede buluştuk hemen doğum dedi, spinal oldu bebeğim kordon dolandığı için önce ağlamadı o anlar bende travma oldu resmen , kardıyolojı doktoru ayrı, çocuk doktoru ayrı hepsinin söylediklerini duydum. Öyle ağlıyordum ki anlatamam. Ya bebeğime birsey olursa diyordum, sonra ciddi şekilde kanama oldu o esnada hemen uyuttular beni . Sürekli kan takılıyorum. Bebeğim daha bugün yanıma geldi küvezde takip edildi soluk borusuna baskı var mı diye ? . 2 ay sonra kalbindeki soruna tekrar bakılacak, vsd aynı yerinde muhtemel 2 ay sonra yakılacak.
Yaa kuzum seni çok merak ettik, çok şükür canım, bundan sonraki süreç çok öok güzel ilerlesin ikiniz içinde, artık stres yapma lütfen, sütün etkilenmesin, bebeğin etkilenmesin 🤲

Peynirdomates Peynirdomates canım yazdın mı görmedim, ben seni çok merak ediyorum, doğum gerçekleşti mi, aldın mı kucağına yavrunu

Ayyy masallah sanaaaa 😂😍😍 ben bir daha isteyeceğimi düşünmüyorum hele şu süreçte aklımın ucundan geçmiyor 😂 arayı açma hemen yap bir tane daha diyenlere düşman gibi bakıyorum 😂
Yaşını bilmiyorum senin canım yaşın küçükse şimdilik düşünme bile☺️ ama benim düşünecek vaktim yok ya bu çocuğu yapıcam yada yapmıcam yaş olmuş 36 tüp bebek bile deneyen biriyim çok çok zor hamile kalıyorum peş peşe yapmak hiç kolay diğil gebeliğide zor oluyor off bilmiyorum Allah'tan hayırlısı neyse onu istiyorum kendim için🤲

Kuzum gözünüz aydın olsun dogumunuz defne ile çok benzer olmuş... Çok üzgünüm inşallah bu travmayı hemen atlatirsin kuzucugun yanına gelmiş artık onun sevgisi ile iyileşmeye başlarsın rabbim yardımcın olsun canım benim ❤️ atlasini sağlıkla büyüt ömrü uzun olsun ❤️

X