Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
2024 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı
- Konu Sahibi Editor
- Başlangıç Tarihi
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?- 31 Aralık 2023
- 681
- 743
- 23
- 28
Kuzum emmesinin tek sebebi açlık değil ki. Seni istiyor seninle temas etmek istiyor. Emme refleksini tatmin etmek istiyor. Eğer meme istemesine bakarsak bizimki hep aç hiç doymuyor yarım saat bir saat geçmeden emziriyorum, hissettiklerini anlıyorum söyledikleri zaman boş konuşuyor diyoruz içimizden ama annelik işte sonradan ya haklılarss ve ben bakamıyorsam diye kuruyoruz çok benzerlerini yaşadım.Kızlar dertleşme seanslarimi yapsak ne
Ben çok bunaldım daha doğrusu fark ettim ki kv nin soyledikleri beni çok etkilemiş sizlerede bahsetmiştim işte sütun az sütün beslemiyor doyurmuyor yağlı değil diye
Bebeğim emmedigi zaman öyle hissediyorum bide bu sıralar habire emmek istiyor doyup doymadigini anlamıyorum bazen emdikten sonra gülücükler saçıyor tamam diyorum doydu ama 1 saat sonra tekrar acikiyor emmek istiyor eskiden 2 saatte bir yapiyoduk bunu ama son 1 haftadır falan böyleyiz psikoljik olarak acaba bebeğim doymuyor mu sütüm yetmiyor mu sütüm cıvık mi yağlı değil mi bunları düşünüyorum eşime diyorum bı emzirme uzmanından yardım alalım niye ne gerek var diyor ben çok kötüyüm kızlar kv beni olumsuz yönde çok etkilemiş bebeğime yetemedigimi düşünmeye başladım dünden beri ağlıyorum ben ağladıkça oğlumda ağlıyor okuyorum bı cogunuzda aynı bebekler habire emmek istiyor ama doyup doymadigini nasıl anlıyoruz ya da sütun yetip yetmediğini bide bı kaç gündür kakasinida çok yapmıyor yaparsada cıvık ve çok yapıyor
Doktora mı gitsem bilemedim ama eşim ne gerek var diyecek eminim bebek emiyor sütun yetiyor kurma kafanda diyecek meme emdikten sonra mama veriyorum mesela doymadiysa diye 5 CC anca içiyor demek ki doymuş diyorum ama 1 saat sonra tekrar acikiyor napacam ben
- 31 Aralık 2023
- 681
- 743
- 23
- 28
Boşver kuzum alıcaz izinleri oturcaz aşağı hahahah maddiyat bari eşlerde olsun ben artık saldım. Bırakıp başlamak gibi bi ihtimal olsa belki değerlendirirdim de duşa bile girmek için kaç gündür fırsat kolluyorumİşe götürürsem de zaten bütün gün memede kesin kovulurum . Çok üzülüyorum da napayım ya
- 18 Eylül 2021
- 696
- 503
- 53
Kuzucum dert edicek inan bir durum yok herkes söylüyor bebekler sadece aç oldukları için ağlamaz ve meme istemez. Duygusal açlık cekmeleri şu dönemde çok normal. Ayrıca kakayla bakılmaz ki doyduğuna, çişli bez sayısı dolu 5-6 civarındaysa doyuyor demektir.Kızlar dertleşme seanslarimi yapsak ne
Ben çok bunaldım daha doğrusu fark ettim ki kv nin soyledikleri beni çok etkilemiş sizlerede bahsetmiştim işte sütun az sütün beslemiyor doyurmuyor yağlı değil diye
Bebeğim emmedigi zaman öyle hissediyorum bide bu sıralar habire emmek istiyor doyup doymadigini anlamıyorum bazen emdikten sonra gülücükler saçıyor tamam diyorum doydu ama 1 saat sonra tekrar acikiyor emmek istiyor eskiden 2 saatte bir yapiyoduk bunu ama son 1 haftadır falan böyleyiz psikoljik olarak acaba bebeğim doymuyor mu sütüm yetmiyor mu sütüm cıvık mi yağlı değil mi bunları düşünüyorum eşime diyorum bı emzirme uzmanından yardım alalım niye ne gerek var diyor ben çok kötüyüm kızlar kv beni olumsuz yönde çok etkilemiş bebeğime yetemedigimi düşünmeye başladım dünden beri ağlıyorum ben ağladıkça oğlumda ağlıyor okuyorum bı cogunuzda aynı bebekler habire emmek istiyor ama doyup doymadigini nasıl anlıyoruz ya da sütun yetip yetmediğini bide bı kaç gündür kakasinida çok yapmıyor yaparsada cıvık ve çok yapıyor
Doktora mı gitsem bilemedim ama eşim ne gerek var diyecek eminim bebek emiyor sütun yetiyor kurma kafanda diyecek meme emdikten sonra mama veriyorum mesela doymadiysa diye 5 CC anca içiyor demek ki doymuş diyorum ama 1 saat sonra tekrar acikiyor napacam ben
Kayınvalidem benimde bir ara sn başlarda sütun gelmiyor diyip duruyordu bende aynı şöyle söyledim "anne biliyorum bebeğin iyiliğini istiyorsun ama böyle söyleyerek beni strese sokuyorsun, sütün geleceği varsa da gelmeyecek, lütfen artık bu şekilde söyleme" demiştim ve kayinvalidem bir daha bu tarz bir cümle kurmadi. İnsanlar seni kırıyorsa bunu lütfen söyle, onlar seni bile bile kırıyorken sen kendini iyi hissetmek adına onlari kirmamak için kendinden ödün verme.
Ayrıca mama da almıyorsa doymuş demektir zaten aç olsa mamadan yerdi.
Ayrıca bir kanguru yada sling alıp kendine iyi gelicek şeyler yapabilirsin, yemek yaparsın bir kek çırparsın. Kocaman sarılıyorum sana
Peki emerken memeyi bırakıp ağlıyor mu uykusu varken bunu yapıyorKuzum emmesinin tek sebebi açlık değil ki. Seni istiyor seninle temas etmek istiyor. Emme refleksini tatmin etmek istiyor. Eğer meme istemesine bakarsak bizimki hep aç hiç doymuyor yarım saat bir saat geçmeden emziriyorum, hissettiklerini anlıyorum söyledikleri zaman boş konuşuyor diyoruz içimizden ama annelik işte sonradan ya haklılarss ve ben bakamıyorsam diye kuruyoruz çok benzerlerini yaşadım.
Bilmiyorum düşünemiyorum ben artık canim
Keşke deseydim ama diyemiyorum işte ben yani açıkladım sütun geldiğini gördü etti ama gene aynıydı çok baskı yaptı 2 ayda bana şimdi onu gormek bile gelmiyor içimden çok kırıp üzdü beniKuzucum dert edicek inan bir durum yok herkes söylüyor bebekler sadece aç oldukları için ağlamaz ve meme istemez. Duygusal açlık cekmeleri şu dönemde çok normal. Ayrıca kakayla bakılmaz ki doyduğuna, çişli bez sayısı dolu 5-6 civarındaysa doyuyor demektir.
Kayınvalidem benimde bir ara sn başlarda sütun gelmiyor diyip duruyordu bende aynı şöyle söyledim "anne biliyorum bebeğin iyiliğini istiyorsun ama böyle söyleyerek beni strese sokuyorsun, sütün geleceği varsa da gelmeyecek, lütfen artık bu şekilde söyleme" demiştim ve kayinvalidem bir daha bu tarz bir cümle kurmadi. İnsanlar seni kırıyorsa bunu lütfen söyle, onlar seni bile bile kırıyorken sen kendini iyi hissetmek adına onlari kirmamak için kendinden ödün verme.
Ayrıca mama da almıyorsa doymuş demektir zaten aç olsa mamadan yerdi.
Ayrıca bir kanguru yada sling alıp kendine iyi gelicek şeyler yapabilirsin, yemek yaparsın bir kek çırparsın. Kocaman sarılıyorum sana
Duygusal doyum diyorsunuz peki memeyi bırakıp aglamasida normal mi kafam durmuş gibi bu sıralar o kadar güzel anlatmışsın ki teşekkür ederim gerçekten sarılmaya çok ihtiyacım var
Kanguru var ama bebek dürümü durmaz mi bilemiyorum eşimde daha küçük o diyip duruyor
- 18 Eylül 2021
- 696
- 503
- 53
Benim kız uykusu varsa memeyi bile almıyor bağırıyor ağlıyor uyumak istiyor. Bazen sancısı varsa birak memeden bırakmayı, memedeyken bile ağlamak için inliyor ağlamak istiyor, gaz sancısı olabilir bol bol masaj yapmaya çalış.Peki emerken memeyi bırakıp ağlıyor mu uykusu varken bunu yapıyor
Keşke deseydim ama diyemiyorum işte ben yani açıkladım sütun geldiğini gördü etti ama gene aynıydı çok baskı yaptı 2 ayda bana şimdi onu gormek bile gelmiyor içimden çok kırıp üzdü beni
Duygusal doyum diyorsunuz peki memeyi bırakıp aglamasida normal mi kafam durmuş gibi bu sıralar o kadar güzel anlatmışsın ki teşekkür ederim gerçekten sarılmaya çok ihtiyacım var
Kanguru var ama bebek dürümü durmaz mi bilemiyorum eşimde daha küçük o diyip duruyor
Ben kanguruya 2 aylık olduğunda koymaya başladım tomybabynin kangurusuydu ve gayet rahatladı, başta biraz ağlıyor ama dans ediyorum sallanıyorum sonra sakinliyor
- 4 Aralık 2023
- 423
- 622
- 23
- 26
Gaz sancısı mi bilmiyorum çıkartıyorum gazını habire damla falanda veriyorum ayaklarına geceleri sıcak su torbası koyuyorum gazı çıksın diye kiraz çekirdeği kemeri aldım onuda kullanıyorumBenim kız uykusu varsa memeyi bile almıyor bağırıyor ağlıyor uyumak istiyor. Bazen sancısı varsa birak memeden bırakmayı, memedeyken bile ağlamak için inliyor ağlamak istiyor, gaz sancısı olabilir bol bol masaj yapmaya çalış.
Ben kanguruya 2 aylık olduğunda koymaya başladım tomybabynin kangurusuydu ve gayet rahatladı, başta biraz ağlıyor ama dans ediyorum sallanıyorum sonra sakinliyor
Ama uykuya dalamadiginda hiç bişey istemiyor
Cisli bez demişsin bezini dolduruyor o konuda sıkıntımız yok sadece emmedigi zamanlar cis yapmıyor oda çok normal
Biz daha bugün 50 günlük olduk canım bende de kanz var halam verdi kuzenime kullanmış saklamış ben aldım 2. Ayı doldurunca bende deneyim
- 28 Temmuz 2016
- 170
- 218
- 103
- 36
Bu konuda bana çok baskı var özellikle büyüklerden doktor gerek yok diyorum olsun sen ver iki damla bir ağzı çalkalanıyor diyorlar belkide doğru söylüyorlarKızlar bebişlerinize su veriyor musunuz? Mama kullanan anneler özellikle
3 5 gün verdim sonra vermedim
- 18 Eylül 2021
- 696
- 503
- 53
O zaman gaz değildir ya baya uğraşıyormussun gaz için belki böyle bir bebektir yani her bebek aynı değil sonuçta.Gaz sancısı mi bilmiyorum çıkartıyorum gazını habire damla falanda veriyorum ayaklarına geceleri sıcak su torbası koyuyorum gazı çıksın diye kiraz çekirdeği kemeri aldım onuda kullanıyorum
Ama uykuya dalamadiginda hiç bişey istemiyor
Cisli bez demişsin bezini dolduruyor o konuda sıkıntımız yok sadece emmedigi zamanlar cis yapmıyor oda çok normal
Biz daha bugün 50 günlük olduk canım bende de kanz var halam verdi kuzenime kullanmış saklamış ben aldım 2. Ayı doldurunca bende deneyim
Kilosu 4 ve üzeriyse yine kullanılır diye biliyorum yani benim kanguru bu şekildeydi canım. Benim kız erken doğduğu için kilosu az olduğundan 2 aylıkken başladık kanguruya
- 25 Aralık 2013
- 590
- 756
- 303
Merhaba nerede okudunuz dönence otizme sebep olur diye? Ben de kullanıyorum çok da seviyor bu yorumunuz beni endişelendirdiBenimki dönencenin ışığına takılı kalıyor. Bir yerde okumuştum otizmi tetikliyor diye. Dönenceyi açmıyorum artık. Uyuturken odanın lambasını kapatıyorum ara lambayı açık bırakıyorum ordaki ışık yetiyor. Gün içerisinde lambayı çok yakmıyorum. Akşam üstüde elimden geldiğinde lambadan uzak tutuyorum.
Ah baya zor bı süreç bı dönem mi yoksa hep mi böyle olacak bilmiyorum canım ama inşallah geçicidir yaa
En son 4180 di canım kilosu benim ki zorla doğdu 40 haftalıkken suni sancıyla yoksa geleceği yoktuO zaman gaz değildir ya baya uğraşıyormussun gaz için belki böyle bir bebektir yani her bebek aynı değil sonuçta.
Kilosu 4 ve üzeriyse yine kullanılır diye biliyorum yani benim kanguru bu şekildeydi canım. Benim kız erken doğduğu için kilosu az olduğundan 2 aylıkken başladık kanguruya
Haklısın her bebek farklı ama işte bı çok huylarida benziyor kime anlatacagimi bilemedim bende buraya yazdım çünkü kendimi çok yalnız hissettim ve teşekkür ederim gerçekten içim daha rahat şuan
- 4 Mart 2023
- 664
- 562
- 23
- 32
evet ben veriyorum 4-5 çay kaşığıKızlar bebişlerinize su veriyor musunuz? Mama kullanan anneler özellikle
- 18 Eylül 2021
- 696
- 503
- 53
Oy gelesi yokmuş ciddenAh baya zor bı süreç bı dönem mi yoksa hep mi böyle olacak bilmiyorum canım ama inşallah geçicidir yaa
En son 4180 di canım kilosu benim ki zorla doğdu 40 haftalıkken suni sancıyla yoksa geleceği yoktu
Haklısın her bebek farklı ama işte bı çok huylarida benziyor kime anlatacagimi bilemedim bende buraya yazdım çünkü kendimi çok yalnız hissettim ve teşekkür ederim gerçekten içim daha rahat şuan
Hiç yalnız hissetme inan hepimiz bu dönemden geçiyoruz. Ben eşimle öyle saçma kavgalar ediyorum ki kendime şaşıriyorum. Anne baba olmak karı koca olmaktan daha zormuş ama alışıcaz
- 1 Mart 2023
- 877
- 792
- 23
uyutuyorum yatagina koyuyorum 5 dakika sonra gozler aciliyor yaUykusunu alamamış uykusu var olabilir mi? Benim bebeğim uyku alamayınca uyumak istediğinde öyle yapıyor.
- 1 Mart 2023
- 877
- 792
- 23
ay acayip psikolojik baski oluyor insanin üstünde o anCanim ben de senin gibiyim. Uyuyo ben iki saat cin gibi oturuyorum. Simdi uyandi birazdan uyanir diye diye manyak ediyorum kendimi
- 28 Temmuz 2016
- 170
- 218
- 103
- 36
Su cumleyi suradaki annelerin hepsi en az bes kere kurmustur. Gececek mi kizlaaaaaruyutuyorum yatagina koyuyorum 5 dakika sonra gozler aciliyor ya
- 31 Aralık 2023
- 681
- 743
- 23
- 28
Canım meme delisi oğlan uykusu varken göğsümü bile almıyor ağzına sokuyorum ama emmiyor. Bazen de emerken çekiştirip eliyle yüzünü falan sıkıyor o kadar daralıyor ki uykuya. Yani evet sütüm azalıyor ona da sinirlenir belki ama tüm bunlar hep uykusu varken oluyor. kilo alıyorsa ve çişli bezi yeterliyse hiç kendini üzmePeki emerken memeyi bırakıp ağlıyor mu uykusu varken bunu yapıyor
Keşke deseydim ama diyemiyorum işte ben yani açıkladım sütun geldiğini gördü etti ama gene aynıydı çok baskı yaptı 2 ayda bana şimdi onu gormek bile gelmiyor içimden çok kırıp üzdü beni