2024 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    190
Ayni seyi yasiyoruz. Aynisi.. annem surekli pesimde bu cocuk ac mama ver diye..

Peki sizlere mi sorum var. Bebeklerinizi nasil uyutuyosunuz? Ben kolumda ayakta salliyorum ee ee pis pis ama gerginligimden mi enerjimden mi ne kendini yay gibi geriyo gazi cikmis olmasina ragmen. Havayi tekmeliyo biseyler. Bagiriyo sizlaniyo. Baska yonteminiz var mi ya? Kundak sevmiyo hic bu arada..
Ben beşiğe yatırıyorum başını okşuyorum piş piş yapıyorım uyuyor 1000 şükür başından beri böyle alıştırdım. Ama bunu yaparken ben çok sakin böyle kendimi salmış oluyorum bilerek gergin olmamaya çalışıyorum çünkü çocuklar bizim duygu durumumuzu alıyor

Kızlar doğum yapalı. Sezeryanla bir ay oldu bugün adet olur gibi kanamam var kasıklarımda ağrı var sanki adet oluyorum böyle bir şey başına gelen var mı acaba
Benim de 30.günde kanamam oldu. 40. Günde de aynı şekilde adet olur gibi kanamam oldu. 3 gündür az az devam ediyor

Benim kızımda kusuyor doktor reflü dedi ama ağlamanın reflüden olduğunu sanmıyorum. Benim ki bazen gazdan ağlıyor bazen uykuya geçemediği için ağlıyor genelde bu 2 sebep daha baskın. Gaz bugün elma yağı aldım inşallah işe yarar herkes çok memnundu
Ben o elma yagini degil elimi bile suremiyorumki masaj yapayim :)

2 doktora gittim bir tanesi kilo alımı az dedi ilk 15 gün kilo almamış yeni kilo almaya başlamış dedi, zaten başta sütüm gelmemişti. 3400 doğdu hastaneden taburcu olurken 3170di en son 20. günde 3600dü. Devlette gittiğim doktor kilosu iyi demişti.
Bence gayet iyi kilosu neden sütünün yetmediğini düşünüyorsun ki? İlk haftalarda bebeğin haftada 150-200 gr alması bekleniyor zaten. Günde 5-6 ıslak bez varsa düzenli de emiyorsa her şey yolunda demektir. Nolur cahil cahil konuşan kayınvalideleri anneleri falan dinleyip canını sıkma. En çok ihtiyacın olan şey pozitif olmak bu dönemde🌸

Benim de bitmişti aslında ama bugün adet olur gibi devam ediyor
Benimde bitip bitip öyle oldu hep canım hatta 46. Gündeyim hala devam ediyor
Benim de sabah 5’te uyandı ama gün içinde yarım saat uyandı uyudu gibi geçmiyor gaz sancısı nasıl olacak
Evet canım benimde kucağımda 10-20 dk ne uyursa o. Kimyonlu rezene çayı biraz rahatlatıyor ama hiç birşey tam çözüm değil

Bunu bizimki cokk yapıyor bazende çok hızlı nefes alıyor göğsü okadar hızlı inip çıkıyor ki sanki zorlanıyor gibi bende bugün çok tedirgin oldum bu konuda cuma günü 1 aylık kontorlumuz var bir cuma gelsede sorsam diye bekliyorum sizde durumlar ne? Yada yaşayan olmusmu?
Demek ki bı çok çocukta var bu bende hep uyurken yaptığını duyuyorum 2 3 seferdir
Bide o nefes alma emerken yapıyor daha çok hırıltılı nefes alıp veriyor bakıyorum burnunda tıkalı değil
Bende Perşembe gidecem doktora soracam canım sanada yazarım

Bence gayet iyi kilosu neden sütünün yetmediğini düşünüyorsun ki? İlk haftalarda bebeğin haftada 150-200 gr alması bekleniyor zaten. Günde 5-6 ıslak bez varsa düzenli de emiyorsa her şey yolunda demektir. Nolur cahil cahil konuşan kayınvalideleri anneleri falan dinleyip canını sıkma. En çok ihtiyacın olan şey pozitif olmak bu dönemde🌸
Çok haklısın ama böyle konuşup başka bebeklerle kıyaslayınca lohusa hali ile insan kötü yetersiz hissediyor kendini. Bez sayısı da iyi şükür hep emziriyorum, herkes bir şey söylüyor işte

Çok haklısın ama böyle konuşup başka bebeklerle kıyaslayınca lohusa hali ile insan kötü yetersiz hissediyor kendini. Bez sayısı da iyi şükür hep emziriyorum, herkes bir şey söylüyor işte
Ay hiç takılma onlara. Benim annem çok modern, eğitimli bir kadın olarak geçinir. Dün gece oğlan ağlarken cinnet geçirdim resmen getirip çocuğu kucağıma veriyor. Anne yalnız kalmaya ihtiyacım var diyorum annesi al hadi kucağına diyor😂 Ona göre kucağıma aldıkça annelik yüklenecek bana ama o an ben çok yorgundum ve psikolojik olarak bitiktim. Annelerimiz kendi zamanlarında öğrendiklerini, bildiklerini söylüyor, yapıyor ama o bilgilerin bir kısmının geçerliliği bile kalmadı. Kafaya takma onun için. İşine yarayan bilgiyi, öneriyi al kullan gerisini boşver canım.

Kızlar doğum yapalı. Sezeryanla bir ay oldu bugün adet olur gibi kanamam var kasıklarımda ağrı var sanki adet oluyorum böyle bir şey başına gelen var mı acaba
Ben ben ben! Şu an 35.günüm ve bu resmen adet kanaması bi makina çamaşır attım iki günde kırkbaşı diye bişey varmış bence o artık normale dönüyor hormonlar

X