2024 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    190
Arkadaşlar bebeğimin poposunda kırmızı sivilceler çıktı pişik mi yoksa enfeksiyon belirtisimi tecrübeli anneler var mı acaba 20 günlüğüz. Kakasıda kötü kokuyo yumurta gibi kokması normal mi

Canım nerden kaça kiraladın. Ben de elektrikli bitane var arkadaşım hiç kullanmamış 2 gündür ondan sağım yapıyorum ama 40-50 cc iki memeden anca çıkıyor. Haliyle yetmiyor çocuğuma.
Mama veriyoruz mecburen. Istanbuldayım ben kiraladığın yeri paylaşırsan bende bi görüşeyim.
Ankaradayım ben ama medikallere sorabilirsiniz orada da. 750 ydi sanırım fiyatı

Arkadaşlar bebeğimin poposunda kırmızı sivilceler çıktı pişik mi yoksa enfeksiyon belirtisimi tecrübeli anneler var mı acaba 20 günlüğüz. Kakasıda kötü kokuyo yumurta gibi kokması normal mi
Mama alıyor mu anne sütü ile beslenen bebeklerin kakası genelde tatlı ekşi bi koku oluyor

Kız doğurduğum günden beri tekim ya ben 🤣🤣🤣🤣nerelere gideyim ben 😂bugpn kahvaltı yaptığımda saat 3’tü bir de geçen sene bir yere para yatırdım bir işe de bakıyorum yani o paramı alabilmek için🤣
Ayy alah yardımcın olsun benimkilerde bugün gittiler bu geceden itibaren yanliziz çok korkuyorum qma yapacak bisey yok alisacsgiz 🥴

Bebeğin burnu çok tıkalı olan var mı, ne yapıyorsunuz, emerken falan birden ağzını açıyor veya tıkanıyor nefes alamıyor serum fzy damlatıp aspiratörle çekiyorum ama yanlış bir şey yaprsam diye korkuyorum hemen doktora gitmeli miyim bilemedim. Aspiratörle çekerken gözleri kocaman oldu bana mı öyle geldi korkudan, rahatsız mı oldu da yaptı daha hafif devam ettim azcık çektim ama yetmedi baya var sanki hırıltı
Valla ben burdaki arkadaslarinda cesaret vermesiyle burnuna direkt sıkmaya başladım serum fizyolojigi. O kadarda korkulcak bisye yokmus bebiş ooyle bakıyor hiç aglamadi bile ve rahatlıyor daha tam kavrayamadik bence tam olarak sümükler akıp boşalıyor gibi gelmiyor ama olucak zamanla aspiratör hiç bı ise yaramadı bizde.

Kızlar bugün 40 günlük olduk. Doktorumla kontrolüm vardı bugün, smear testi alındı. O aparatı takarken çok canım yandı bayaa bi kayganlaştırıcı jel sürdü. İlişki oldu mu dedi hayır dedim. Olursa jel kullan çok emziriyorsun heralde östrojen hormonun baskılanmış kuruluk var biraz dedi. Hatta gece çok mu emziriyorsun diye sordu. Sonra biraz kayganlaştoroco jeli artırınca ancak kasmamı bırakabildim de örnek alabildi. Valla normal doğumdan sonra korku kalıyor insanda yaa

Kızlar ya oğluşum uyurken yutkundu mu ne yaptı anlamadım nefessiz kaldı hihh gibi bı ses çıkardı ama saniyelik yaptı bunu yaşadınız mı hiç sorun mu var yoksa
Bunu bizimki cokk yapıyor bazende çok hızlı nefes alıyor göğsü okadar hızlı inip çıkıyor ki sanki zorlanıyor gibi bende bugün çok tedirgin oldum bu konuda cuma günü 1 aylık kontorlumuz var bir cuma gelsede sorsam diye bekliyorum sizde durumlar ne? Yada yaşayan olmusmu?

@irmakyyy
Üzüntüden olduğunu düşünüyorum. 5 gün önce tartmıştık bebişi 4900 gelmişti. Mutlu olmuştum baya. Sonra dün Bi daha tarttık 4600 geldi. Meğer ilki yanlışmış. Ben de kilo alımı çok iyi sütüm yarıyor diye düşünüyordum ki o kadar artmamış 😢 sırf denemek için mamayı azaltmıştım. Şimdi tekrar vermeye başladım. Bu durum oldukça üzüyor beni. Sütümün yetmesini bebeğime yaramasını o kadar çok istiyorum ki 😔

P Pcosveanneadayi canım sen ne yiyip içiyorsun. Sen mamayı bırakmıştın sanırım. Belki ben de sütümü yağını kalitesini artırabilirim
Canim burada yazmıştım tekrar yazayım Instagramda bebek.uzmani diye bir kadın var daha dün bu konuya değindi onun bebeği üzerinden orneklendirerek anlatmış direkt sizle de paylaşayım. Kadın sütünün fotogrwfini atmış yağlı kısım yok denecek kadar az önceki ay ise baya fazla. Ama bebiş önceki ay az kilo allmis bu ay çok daha fazla kilo almış. Kadın diyorki sütünüzun doyuruculugunun sizinle yağıyla yediğiniz hurmayla dutla ilgisi yok bebekle ilgisi var tamamen diyor. Belki doğru tutmuyor belki çekim gücü iyi değil vs. Vs. Mamaya vereceğiniz paradan çok daha uyguna emzirme danışmanlığı alabilirsiniz diyede yönlendirme yapmıştı ne kadar doğrudur bilmiyorim ama o kadında en sevdiğim şey aşırı motive edici konuşuyor.

Benim kızımda böyle ne yazık ki, henüz hiçbir şey yapamıyoruz. Emme uyuma alt açma dışında ağlıyor hep ki bazen bunlar yapılırken bile ağlıyor 😂
Ya acaba reflu mu gaz mi bu aglamalarin sebebi? Ikisi de olabilir gerci. Bizimki kusuyor bi de bol bol ki 1 saat dik tutmamiza ragmen. sutu de bosa goturuyor, cok uzuluyorum.
Benim bazen 2/3 dk bazen 15 dk memede kalıyor ama farketmiyor kaç dk kaldığı muhakkak mama istiyor ya emdikten hemen sonra istiyor . Yada farket memede uyudu 1 saate uyanıyor yine mama . Genelde 90 cc veriyorum bazen mama kalıyor memeyi emmeye bağlı olarak bazen hala istiyor ben kusuyor diye vermiyorum pek
Bizim dr. kusuyorsa fazla geliyordur dedi, bu yuzden emme uzerine araninca emzik veriyoruz, cunku tekrar memeye alinca kusuyor, karni sisiyor, rahatsiz ediyor, tekrar meme istiyor falan boyle sonsuz bir donguye giriyoruz.

Kaç cc mama veriyorsun ve kaç dk emziriyorsun canım? O düzenin nasıl. Benim kız 20 dk memede kalıyor kendisi memeyi bırakıp sızıyor ağzından süt akıyor diyorum iyi doydu 15 dk sonra kıysmet kopuyor ağlıyor mama veriyorum 70-90 cc bitiriyor anlayamıyorum. emerken memede dijital kanal açılsa keşke kaç cc emiyor diye 😂
Ayni seyi yasiyoruz. Aynisi.. annem surekli pesimde bu cocuk ac mama ver diye..

Peki sizlere mi sorum var. Bebeklerinizi nasil uyutuyosunuz? Ben kolumda ayakta salliyorum ee ee pis pis ama gerginligimden mi enerjimden mi ne kendini yay gibi geriyo gazi cikmis olmasina ragmen. Havayi tekmeliyo biseyler. Bagiriyo sizlaniyo. Baska yonteminiz var mi ya? Kundak sevmiyo hic bu arada..

Peki sizlere mi sorum var. Bebeklerinizi nasil uyutuyosunuz? Ben kolumda ayakta salliyorum ee ee pis pis ama gerginligimden mi enerjimden mi ne kendini yay gibi geriyo gazi cikmis olmasina ragmen. Havayi tekmeliyo biseyler. Bagiriyo sizlaniyo. Baska yonteminiz var mi ya? Kundak sevmiyo hic bu arada..
Hahaaa 😄 ben bir benmkiler böyle saniyordum annmle kv bir olup aç bu çocuk aç diye dolaşıyorlar
Uyutmada kesin birsey yok bizde o kendi karar veriyor genelde yerinde sallayarak uyuyordu ama çok gazı varsa yada uyku saati kactiysa ayakta sallıyoruz battaniyede elle sallıyoruz yapmam dediğim herseyi yaptırıyor 😅

Ya acaba reflu mu gaz mi bu aglamalarin sebebi? Ikisi de olabilir gerci. Bizimki kusuyor bi de bol bol ki 1 saat dik tutmamiza ragmen. sutu de bosa goturuyor, cok uzuluyorum.

Bizim dr. kusuyorsa fazla geliyordur dedi, bu yuzden emme uzerine araninca emzik veriyoruz, cunku tekrar memeye alinca kusuyor, karni sisiyor, rahatsiz ediyor, tekrar meme istiyor falan boyle sonsuz bir donguye giriyoruz.
Benim kızımda kusuyor doktor reflü dedi ama ağlamanın reflüden olduğunu sanmıyorum. Benim ki bazen gazdan ağlıyor bazen uykuya geçemediği için ağlıyor genelde bu 2 sebep daha baskın. Gaz bugün elma yağı aldım inşallah işe yarar herkes çok memnundu

Ben kundak yapıyorum doğduğundan beri, sonra kucağıma alıp pış pış yapıp poposuna vuruyorum bazen beyaz gürültü açıyorum öyle uyuyor ama uykuya dalmadı abartısız yarım saat 1 saat. Benim kızımda yay gibi geriliyor ayağını kendine çekiyor kızarıyor sıkıyor kendini gaz birikmiş olduğu için sanırım 2/3 def çıkartmak fayda etmiyor.

Valla ben burdaki arkadaslarinda cesaret vermesiyle burnuna direkt sıkmaya başladım serum fizyolojigi. O kadarda korkulcak bisye yokmus bebiş ooyle bakıyor hiç aglamadi bile ve rahatlıyor daha tam kavrayamadik bence tam olarak sümükler akıp boşalıyor gibi gelmiyor ama olucak zamanla aspiratör hiç bı ise yaramadı bizde.
Ben burnuna buhar tutup öyle aspiratör ile çekiyorum o zaman baya sümük geliyor canım öyle denedin mi? Kuru kuru çekince gelmiyor bizde de

Kızlar biz bugün ilk defa avmye gittik akşam aman Allahım benim oğlan inletti ortalığı girip çıkmamız bir oldu
Birde kızlar benim hormonlardan safra kesesi taşlarım büyümüş çok sancım oluyordu bugün gastroya gidince öğrendik hormonlar tetiklemiş dr ameliyat dedi geciktirebildiğimiz kadar geciktireceğiz böyle bir şey duyan var mı

Kızlar doğum yapalı. Sezeryanla bir ay oldu bugün adet olur gibi kanamam var kasıklarımda ağrı var sanki adet oluyorum böyle bir şey başına gelen var mı acaba

Canim burada yazmıştım tekrar yazayım Instagramda bebek.uzmani diye bir kadın var daha dün bu konuya değindi onun bebeği üzerinden orneklendirerek anlatmış direkt sizle de paylaşayım. Kadın sütünün fotogrwfini atmış yağlı kısım yok denecek kadar az önceki ay ise baya fazla. Ama bebiş önceki ay az kilo allmis bu ay çok daha fazla kilo almış. Kadın diyorki sütünüzun doyuruculugunun sizinle yağıyla yediğiniz hurmayla dutla ilgisi yok bebekle ilgisi var tamamen diyor. Belki doğru tutmuyor belki çekim gücü iyi değil vs. Vs. Mamaya vereceğiniz paradan çok daha uyguna emzirme danışmanlığı alabilirsiniz diyede yönlendirme yapmıştı ne kadar doğrudur bilmiyorim ama o kadında en sevdiğim şey aşırı motive edici konuşuyor.
Bulunduğum yerde emzirme danışmanlığı veren yok ki. Hastanede var onunla da irtibattayız ama çok bir fayda göremedim. Bakalım 🤷🏻‍♀️

X