2024 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

bebeğinizin cinsiyeti

• kız

OY: 106 49,3%
  • erkek

OY: 102 47,4%
  • ikiz kız

OY: 0 0,0%
  • ikiz erkek

OY: 3 1,4%
  • ikiz kız ve erkek

OY: 4 1,9%
  • üçüz/çoğul

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    215
Bizim kız da sırt üstünden yüz üstüne döndükten 1 ay sonra yüz üstünden kendini geri bırakıp sırt üstüne dönebildi biraz zor sanırım kafayı bırakmak oyun matı aldım tam o sorada 2 günde dönmeye başladı artık denk mi geldi yaptıklarımız sonuç mu verdi bilmiyorum. Her çocuğun gelişimi farklı ama yüz üstünden geri dönemediği için sürekli uyanıp ağlıyordu geceleri artık uyku falan kalmayınca dönsün diye ben tüm tuşlara basmıştım çocuğu çarşafa yatırıp karşılıklı döndürmek mi dersiniz karşısında deli dana gibi benim dönememi mi ne ararsanız yaptık matı da alınca 2 günde döndü

Aynısııı artık dedim ek gıdaya geçtik mama içerse en azından bi uykumu alırım acil işim olsa eşime bırakırım ama yoook gram içmedi mamayı

Mama denediğimi duyan herkes laf yaptı ve kimseye derdimi anlatamadım daha önce kimsede de duymamıştım kimsede denediğini söylememişti. Gerçekten benim gibi düşünüp emzirse de bi deneyeyim diyen insanların olduğunu görmek beni mutlu etti yalnız değilmişim bu arada ben doyurucu mama işini de denedim ama bizde uykuya hiiiç bir katkısı olmadı belki sizlerde olur inşallah olur arkadaşlar

Bence bu emen cocuklarda uyku arasi emmek aliskanlik tamamen. Aciktigindan falan degil yani. Cok cabuk alisiyorlar bir seye cunku. Mesela benimki gece rutinini oyle bi benimsedi ki el yuz yikama, alt degisimi, pijama ve uyku tulumunu giydikten sonra hemen bana dogru donup memelere saldiriyor. Biliyor cunku hep meme gelecek

Benim bebenin 2 saatte bir uykusu geliyor max 2,5 saat dayanabiliyor böyle olunca biz günde 4 uyku yapıyoruz hemen hemen 4. Uyku gece uykusu oluyor ama onda da sürekli uyanıyor pışpışlanmak emmek istiyor. Uyku aralarını açayım azaltayım uyku sayısını diyorum ama bu sefer gece uykusundan aşırı dinç uyanıp oyun oynamak falan istiyor

Kesinlikle katılıyorum. Bir de kokumuz süt kokuyor galiba sürekli aklına geliyor sanırım gündüz bile babasındayken 3 saat emmeden duruyor ama ben yanındayken imkanı yok emecek her saat

G gozdeay yaptığım herşeyi yazdım. Bebek bunu elbet öğrenecek bazı bebek 5 ayda öğreniyor bazısı 4 yaşında belli olmuyor. Tabi ki robot değil her akşam ya da her gün aynı saatler olmuyor. Mesela bugün benim regl ağrım olduğu için biraz eşime devrettim onda uyumakta çok zorlandığı için saatleri kaydı. Benim kızım çok yoğun bakımda yattı her ne kadar farkında değildi senin karnında sanıyordu deseler de buna inanmıyorum kızımın o yalnız geçirdiği zamanlardan kalan kötü etkileri olduğunu görüyorum. Bazen korkuyor uykusunda aniden gözünü açıp ağlıyor vs vs anlatırken bile üzüldüğüm şeyler…Bebek istemezse asla o düzen kurulmuyor. Gece uyumayı reddediyorsa yine yapamıyorsun bir noktada disiplinli olmak gerekiyor e hangimiz kıyabiliyoruz çocuğumuza o kadar? Benim kızım atak zamanları hariç zaten uysal bir bebito hani bir şeyi yaptırmakta aşırı zorlanmıyorum. Emen bebeğin meme bağımlılığı olduğu gibi benim kızım da uykusunu bölüp mama ve kucak istiyor sarılmak o kokuyu almak istiyor mamayla besleyenler anlar ne demek istediğimi. Sadece mama daha tok tutan bir şey olduğu için memeden daha kolay. Ama elbette ağlıyor istiyor O durumlarda ağlatmıyorum hemen istediğini veriyorum ağlatarak yapanlara da saygı duymuyorum
Dönme konusunda da biz de oyun matına geçince hem dönmeyi hem oturmayı öğrendi. Şu an dakikalarca desteksiz oturuyor ben de hayran hayran izliyorum

Burda mesele akşamüstü olan uyku. Bebeğin 18.00 de uyanmış olmalı uykuları bitirmiş olmalı sonra bunu 17.30 a çekmeye çalışırsın. Çünkü 3 saatte uykusu geliyor ya 21.00 de uyuyacak. O uykuda aşırı destek vermeden derin uykuya geçene kadar yanında olup o uykunun 30.dakikasında hafif uyandırır gibi yapıp sevip öpüp pışpışla o uykuya geri bağlarsan uyanmıyor işte. O 30dk olayı önemli

Zaten 17.30-18.00 gibi uyanmış oluyor duruma göre de 20.30-21.00 gibi gece uykusuna geçiyor ama 21.00 da uyudu diyelim 21.40 ta kesin emmeye uyanıyor sonrasında duruma göre yarım saat arayla pışpışlanmak istiyor şu sıralar 1 den sonra 15-20 dakikada bir uyanıyor yarım saatte uyandırma işini öğlen uykusunu uzatmak için deniyorum bir süredir ama bazen bi yarım saat uzatıyor evet ama çoğunlukla uyumuyor geri. Gece uykusu için yarım saat sonra olayını denemedim zaten 40. Dakika da emmeye kalktığı için onu da bi denerim bütün tuşlara basıyorum artık bu uyku konusunda da ama ilk 7-8 saat aralıksız uyuyacağım geceyi çoook merak ediyorum artık

İlk gece şaşkınlıktan uyuyamıyorsun sabaha kadar bişey mi oldu acaba ye uyanmadı demekten ben zombi gibiydim eşim de diyordu 4.ay atağında kızım ne derdin var ne güzel uyuma şansın var uyusana uyumamaları gerçekten garip aslında

Kesinlikle katılıyorum. Bir de kokumuz süt kokuyor galiba sürekli aklına geliyor sanırım gündüz bile babasındayken 3 saat emmeden duruyor ama ben yanındayken imkanı yok emecek her saat
Ayyynen bi isin varsa 1-2 saat evden gidiyorum. Babasina soruyorum gelince gayet sakin sakin takildi diyo. Ben varken yakama yapisiyor birakmiyor surekli kucak surekli sirnasma meme sikayet etmiyorum coook tatlilar ama sadece gece biraz can sıkıyor

Kızlar benim bebişimin bazen yanakları kıpkırmızı oluyor. Bugün de oldu. İlk olduğunda gıda alerjisidir diye düşünmüştüm ama bugün farklı hiçbir şey yememesine rağmen yine oldu. Bu durumu yaşayan var mı?

Bu arada ben de bebeğimin ilk 7-8 saat aralıksız uyuyacağı günü çok merak ediyorum Hatta onu geçtim 4 saat aralıksız uyusa ona da razıydım. Saat şu an 06:00 mamaya uyandı.

Beni bırak eşim dedi yani mama mi versek uzun uyusa diye bence de o çocuguna göre değişiyor ben doyurucu mama yese bile durumun degisecegini düşünmüyorum ha belki uyanma arası uzar en fazla o. Arkadaşım mamaya geçince böyle olmaz diyor ama kendi sabaha kadar uyanmayan çocuğu ile karıştiriyor bizi

Mamaya laf edenleri asla anlayamıyorum ya ben herkes kendi çocuğu için ne isterse onu yapar neden böyle diyorlar ki?
Çocuk farkı kesinlikle. Mamaya geçenlerde de uyumayan çocuklar var aynı zamanda sadece emen ama uyuyan çocuklar da var. Aman sağlıklı olsunlar da Allah dayanma gücü veriyor

maaşallah güzel bir düzen oturtmuşsun. Uyanık kalma süresi fazla, daha erken doğduğu için mi ki? Benim ki 3 saatte bir uyuması lazım 10 dk da olsa. Sık uyur azcık uyur, gece de 11 de uyuyor, 2 ye kadar uykusunda ses çıkarıyor 10 dk da bir, ses çıkardıkça sallıyorum. Benimkinin böyle olmasına biraz da ben sebep oldum, meme reddi diye uyurken emzirmek zorunda kaldım, her acıktık sallayıp uyutup emzirdim, hala daha uyanıkken emmiyor. En azından zorla uyutmuyorum ek gıda verdiğim için

Benim bebeğimi bu hafta doktor kontrolüne götürdük bana doktor akşam kaşık maması verebilirsiniz rahatça da uyur dedi ama arada kaldım korkuyorum süt alerji diyetimizi yeni açtık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…