- 19 Aralık 2021
- 2.114
- 2.679
- 32
-
- Konu Sahibi mesirmacunu
- #26.601
Valla la benden de o kadar eşim kalkıyor ama diyorum yat hani senlik birşey yok inan benimde şöyle bir uyumaya ihtiyacım var saat başı kalkıyor en fazla iki saat onda da şükrediyorum niye böyle ne zamana kadar böyle gidecek cidden çok yoruluyorum Sabah bir kalkiyorum dayak yemiş gibi her yerim ağrıyorOf mevsim yabugun aptamil denedim belki hippi begenmemistir diye. Bunu da aglaya aglaya 20-25 cc zar zor icti. Kucagimda ziplatarak oyalayarak icirmeye calistim. En sonunda yoruldum ben de pes ettim meme verdim gercekten soyle bi gece uyumaya ihtiyacim var esim kalksa yapabilecegi bir sey de yok her uyandiginda emmek istiyor… ne olacak boyle bilmiyorum biraz ek gidaya alissa da kasik mama verecegim uyumadan once napayim…
Yok kuzu hep böyle emdiği için sanırım mama alan bebisler daha uzun uyuyor anladığım kadarı ile doyurucu olduğu için sindirim falan derken uykuda geçiyor atak zamanlarını hiç saymıyorum o zaman resmen insanlıktan çıkıyorum uykusuzluk çok zorMevsim valla bir sistemi oturtana kadar çok zorlandım ama şu an maşallah iyi gece uykusu. Gündüz yine çok az uyusa da önemli değil gece uyusun. Atak zamanları bozuluyor ama sonra düzeliyor. Sizin bebeklerde diş sıkıntısı varsa ondan da uyumuyor olabilirler bizde henüz sadece kaşınma var
Emziren arkadaşlarımın tavsiyelerine uydum aslında. Ama bence bebekle de alakalı uyumak istemeyen bebeğe mama da versen uyumuyor. Bana hep söyledikleri akşam üstü 5ten sonra uyutma. O şekilde 9 a kadar falan uykusu geliyor hala yarım kundakla mayıştırıyorum ve pışpışla uyutuyorum kucağı bıraktık. Kızıma yatağında uyumayı öğrettiğimden beri derin uyuyor. Öncesinde kucağımda uyurdu bıraktığım an uyanırdı. Yanından kalksam uyanırdı. 4 ay atağında uyumadı mesela gecenin körüne kadar ama şu an şükür bir düzeni oldu.10:30 da uyumuştu şuan 2. Uyanışı ve ben henüz yatmadım bile bu gece sabah olmayacak yine anlaşıldı
Bilmiyoruuuum uyumasini diliyorum sadeceValla la benden de o kadar eşim kalkıyor ama diyorum yat hani senlik birşey yok inan benimde şöyle bir uyumaya ihtiyacım var saat başı kalkıyor en fazla iki saat onda da şükrediyorum niye böyle ne zamana kadar böyle gidecek cidden çok yoruluyorum Sabah bir kalkiyorum dayak yemiş gibi her yerim ağrıyorek gıdaya alışınca bende şimdi doyurucu tutucu mama yapımlarına bakıyorum sence uyurlar mi :/
Yatagina nasil alistirdin? Ben 1-2 gece yatirdim sonra ama mecbur gece uyaninca emzirmeye almak zorunda kaldim. Ama son 3-4 gecedir yatagina koydugum an uyaniyor ve bana kopek yavrusu gibi bakip elini uzatiyoEmziren arkadaşlarımın tavsiyelerine uydum aslında. Ama bence bebekle de alakalı uyumak istemeyen bebeğe mama da versen uyumuyor. Bana hep söyledikleri akşam üstü 5ten sonra uyutma. O şekilde 9 a kadar falan uykusu geliyor hala yarım kundakla mayıştırıyorum ve pışpışla uyutuyorum kucağı bıraktık. Kızıma yatağında uyumayı öğrettiğimden beri derin uyuyor. Öncesinde kucağımda uyurdu bıraktığım an uyanırdı. Yanından kalksam uyanırdı. 4 ay atağında uyumadı mesela gecenin körüne kadar ama şu an şükür bir düzeni oldu.
Çok şükür çok sevindim evet desteksiz uyuyunca derin uyuyorlarmis ya mesela uyanıyor uykulu aslinda ama emip tekrar uyuyor bu çok yoruyor beni hani uyaninca uyumuyor değil illaki emecek o yüzden desteksiz uyumayı öğretmem lazım onu da nasıl yapcam bilmiyorum hiç halimde kalmıyor inan 4. Ay atağında 15 dk yarım saatte bir kalkıyordu 1 ay nerdeyse o şekilde gitti çok zorlandım o sıra şükür en azından o kadar sık uyanmiyor sen nasıl yaptın beste desteksiz uykuya geçici biraz detaylı anlatır mısın rica etsemEmziren arkadaşlarımın tavsiyelerine uydum aslında. Ama bence bebekle de alakalı uyumak istemeyen bebeğe mama da versen uyumuyor. Bana hep söyledikleri akşam üstü 5ten sonra uyutma. O şekilde 9 a kadar falan uykusu geliyor hala yarım kundakla mayıştırıyorum ve pışpışla uyutuyorum kucağı bıraktık. Kızıma yatağında uyumayı öğrettiğimden beri derin uyuyor. Öncesinde kucağımda uyurdu bıraktığım an uyanırdı. Yanından kalksam uyanırdı. 4 ay atağında uyumadı mesela gecenin körüne kadar ama şu an şükür bir düzeni oldu.
Bizimki uyumamazlik yapmıyor uyanıp emip geri uykuya devam ediyor Allah'tan ben baya araştırdım aslında biraz sabır ve istikrarla söylenenleri yapmak yine bize düşüyor ona da inan hiç halim yokBilmiyoruuuum uyumasini diliyorum sadecedun gece saat 1de yine uyandi 2 saat uyumadi ya cildiracaktim artik gercekten… sonra yine zar zor uyuduktan sonra surekli ihh mihh boyuna pis pis istiyo. Bilmiyorum uyku egitimlerini arastirmaya baslicam sanirim yoksa ben cok geriliyorum
Sen haline sukret valla keske emip uyusa…Bizimki uyumamazlik yapmıyor uyanıp emip geri uykuya devam ediyor Allah'tan ben baya araştırdım aslında biraz sabır ve istikrarla söylenenleri yapmak yine bize düşüyor ona da inan hiç halim yok
Gündüz uykularını odasında yaptık. Oyunları odasında oynadık. Ben kendim gece uyuyacağım zaman yatak odasına götürüyorum sadece. Gece bırakamam odasında daha küçük geliyorYatagina nasil alistirdin? Ben 1-2 gece yatirdim sonra ama mecbur gece uyaninca emzirmeye almak zorunda kaldim. Ama son 3-4 gecedir yatagina koydugum an uyaniyor ve bana kopek yavrusu gibi bakip elini uzatiyobeni neden biraktin der gibi.
Çağla kucağımda derin uykuya dalmadan bırakamıyordum hatta hiç derin uyumazdı bırakacağım diye. Sonra odasına götürmeye başladım. Ben hep salonda yanımda tutuyordum açıkçası korkuyordum hani tek uyursa bir şey olur diye. Sonra gündüz odasında zaman geçirmeye başladık. Uykusu gelince de kucağımda mayıştı ama uyumadan yatağına koydum salladım başta baya ağlamalı geçiyor kıyamıyorsun kucağa alıyorsun o uyuma süresi haliyle uzuyor yorucu oluyor evet ama sonra öğreniyor. Şimdi saatleri az çok belli. Sinyalleri alınca hop odaya götürüyorum doyuruyorum dönence açıyoruz müzikli biraz eline çıngırak ya da kitap okuma (bunlar 15dk sürüyor max) sonra bakıyorum gözleri ovuşturuyor yan çevirip ellerini tutup popoya pışpış yapıyorum. Gece uykusunda yarım kundak yapıp popoya pışpış. Buna alışması 15 gün sürdü ama şu an uykuları derin ve daha mutlu uyuyor mızmızlık yapmıyor. Tabi uyumayıp kucak istediği ağladığı zamanlar hala var üzmüyorum uyutuyorum ana seyreldi öyle diyeyimÇok şükür çok sevindim evet desteksiz uyuyunca derin uyuyorlarmis ya mesela uyanıyor uykulu aslinda ama emip tekrar uyuyor bu çok yoruyor beni hani uyaninca uyumuyor değil illaki emecek o yüzden desteksiz uyumayı öğretmem lazım onu da nasıl yapcam bilmiyorum hiç halimde kalmıyor inan 4. Ay atağında 15 dk yarım saatte bir kalkıyordu 1 ay nerdeyse o şekilde gitti çok zorlandım o sıra şükür en azından o kadar sık uyanmiyor sen nasıl yaptın beste desteksiz uykuya geçici biraz detaylı anlatır mısın rica etsem
Benimkine gore cook uzun uyanik kaliyorŞimdi kızım 08.30 gibi uyanıyor 12-13 arası öğle uykusu yapıyor 16.30-17.30 gibi uyuyor o uykusu asla 1 saatten fazla yaptırmıyorum çoğu zaman yarım saat uyuyor 45dk ortalama.
Sonra 20.30 da odasında gece uykusuna geçmeye başlıyoruz. Şu an banyo yaptı karnı doydu biraz kucakta oynadı kitap okuyacağım. Yarım kundak şeklinde beşiğinde sallıyorum ve hemen yanında oturuyorum. 10-15 içinde uyuyacak. Sonra bazen 22.00 gibi kendi uyanıyor ağlamış olursa kucağımda susturuyorum sonra yatağında mama verip karanlıkta uyutuyorum. Konuşmuyorum pışpış sadece. Ben sonra 12-1 gibi uyurken mama içiriyorum. Sonra uyuyorum bazen 6 da kendim uyanırsam mama veriyorum ikimiz de uyanmazsak 8-8.30 gibi beni uyandırıyor
Aslında uyanık kalması normal çünkü yaklaşık 11 saat gece uyuyor. Gerçi gündüz de 3,5 saati buluyor en fazla zaten yoruluyor minnoşum. Pınar çok haklısın bebekten bebeğe herşey değişiyor. Bizimki açık havada arabada falan uyuyor ama misafirlikte herkesle oynamak istediği için uyumak istemiyor. İlgi delisiBenimkine gore cook uzun uyanik kaliyorben mumkun degil 3-4 saat uyutmicam… yani cocuk zaten kendi uyuyakaliyo 2.5 saatin sonunda beninkinin dayanma suresi max 2.5 saat… o da onceki yarim saat aglamayla huysuzlukla gecer. Eger disarda ve kucaktaysa ya da bebek arabasindaysa kendi kendine uyur. Yani genellikle gun icinde 3 kez uyuyor sonra gece uykusu ayy Beste bilmiyorum herr gece farkli macera resmen…
Senin durumu okuyunca inan şükrettimSen haline sukret valla keske emip uyusa…
Bence 16.30-17.30 arasında uyursa 21.00 gibi gece uykusuna geçer. Yorgunluktan uzun uyuyamıyor bebekler. Ben de senin gibi yapmıştım gece çok geç uyuyordu. 5-6 aylık bebekler 3 saatte yorulup uyumalı Diye okudum sonra onu deneyince kızım gece uykusuna daha erken ve kolay geçti. Diş sancısı çok kötü olsa gece 12 den sonra çok sık uyanırdı bebeğin dirayetli maşallahBenimki de sabah 7 gibi kalkıyor. 1.uykusuna 9'da geçiyor, 10'da uyanıyor. Saat 13:00'te 2.uykusuna yatıyor 15:00 gibi uyanıyor. Buraya kadar her şey normal ve güzel. Asıl mesele bundan sonra başlıyor.Saat 17:00-18:00 gibi tekrar uykusu geliyor. Biraz daha bekletiyim uyutmayayım ki gece uykusuna geçsin diye 19:00'da uyuttuğum zaman 20:00'da ayağa kalkıyor. 21:00'da uyutsam 22:00'da tekrar ayağa kalkıyor. Yani benim bebito bildiğiniz 3 uyku yapıp sonra gece uykusuna geçiyor. Yetişkin insan gibi gece 23:00 - 00:00 gibi gece uykusuna geçiyor. Bu arada maşallah diyin bizim 2 alttan 2 üstten dişimiz çıktı. Erkenciyiz biraz. Sanırım dişlerin de etkisi var. Sürekli çıkıyor artık çünkü peş peşe, bir yerden patlıyor.
Hmmm doğru söylüyorsun öyle yapayım bakalım. Gece 2-3 saatte bir uyanıyor beslenip tekrar uyuyor.Bence 16.30-17.30 arasında uyursa 21.00 gibi gece uykusuna geçer. Yorgunluktan uzun uyuyamıyor bebekler. Ben de senin gibi yapmıştım gece çok geç uyuyordu. 5-6 aylık bebekler 3 saatte yorulup uyumalı Diye okudum sonra onu deneyince kızım gece uykusuna daha erken ve kolay geçti. Diş sancısı çok kötü olsa gece 12 den sonra çok sık uyanırdı bebeğin dirayetli maşallah