- 19 Temmuz 2023
- 1.667
- 2.432
Yaptı bence 1,5-2 aylıkken filan yani bundan 4-5 hafta önce zordu emzirmek. Pilates topuyla çözdük neredeyse hiç yok artık. Memede kavga oluyor bazen ama o da red değil gazı uykusu filan gelince. Biberona da devam ediyoruz günde 2 kereSen mama veriyordun Red yapmadı dimi?
İyi ya toparlamaniza çok sevindim peki Red yapmadan biberon vermeyi nasıl sağladın? Yani şu an için? Benimde vermem gerek ama korkuyorum yine reddederse diyeYaptı bence 1,5-2 aylıkken filan yani bundan 4-5 hafta önce zordu emzirmek. Pilates topuyla çözdük neredeyse hiç yok artık. Memede kavga oluyor bazen ama o da red değil gazı uykusu filan gelince. Biberona da devam ediyoruz günde 2 kere
Ağladığında pilates topuna geçtim orda emzirdim hep. Bir haftada filan toparladı sanırım memeye iyice alıştı tekrar. Mamadan sonra bile memeye geliyorİyi ya toparlamaniza çok sevindim peki Red yapmadan biberon vermeyi nasıl sağladın? Yani şu an için? Benimde vermem gerek ama korkuyorum yine reddederse diye
Anladım canım, gidişattan haberdar eder misin? Ona göre belki ben de alacağım.Daha bir kere görüştük online olarak, bu akşam da görüşeceğiz videolar üzerinden yazışıyoruz hep. Şimdiye kadar çok memnun kaldım çünkü beni çok rahatlattı yaklaşımı ilgisi bilgisi vs. Hiperlaktasyondan şüphelenmişti ama videolar ve emme süresine göre bakacağız demişti. Bugün görüşeceğiz bakalım akşam ne diyecek
Umarım hiçbirimizin ihtiyacı olmaz ama bizim iki kez başımıza geldi, Allah korusun sakin kalıp hemen çocuğu ters çevirmek gerekiyor. Aklım çıktı benim ama annem sağolsun sertçe vurup çıkarttı
Toplam mı 80 çıkıyordu tekinden mi? Ben hiç bekleyip sağmadım bilemiyorum o yüzden ama emzirme sonraları az çıkması normal o zamanBugün kendimi tuttum biberon vermedim. Sadece emziriyorum. Normalde 2,3 saatte bir 80,60 ml süt çıkardı. Emzirdikten sonra sağiyorum şimdi 20+10 çıktı. Size de söyleyeyim dedim. Çok teşekkür ederim tavsiyeleriniz için.
Aventin başlığını değiştirdin mi? Bende Comotomo ve dr.browns vardı. 1,5 aylıkken filan meme reddi yapmıyor diye comotomo deneyeyim dedim aventle 1 saatte içtiği mamayı comotomoda 3 dkda çekmişti. Dr.brownsı çevirince kendiliğinden akıyordu. Bana en iyisi avent geldi valla akış olarak ama yumuşaklık ve memeye benzerlikte lansinohu övüyorlar.Ağladığında pilates topuna geçtim orda emzirdim hep. Bir haftada filan toparladı sanırım memeye iyice alıştı tekrar. Mamadan sonra bile memeye geliyorMamajoo kullanıyorum biberon. Bi tane lansinoh bi tane de Comotomo var. Avent çok hızlı akışlı bunlara göre, cam biberonunu almıştım ama kullanmıyorum hızlı bitirdiği için
Avent’in normal kendi başlığını kullandım. Çok hızlı aktı valla 1+ ay biberondu. Comotomo epey yavaş akışlı ya uzun sürede bitiriyor benim bebiş. Elimdekilerin hepsinden daha yavaş akışlı. Lansinoh’u ben almadım pompayla geldi ama o da güzelmiş mamajoo gibi hatta ondan bi tık daha iyi sanki. Valla üç aylık oldu benimki neredeyse, normalde haftaya iznim bitiyor rapor alacağım ama almasam işe başlayacaktım mecbur biberon verilecekti nasıl olacak başka, bi şekilde meme ve biberon beraber gitmek zorundaAnladım canım, gidişattan haberdar eder misin? Ona göre belki ben de alacağım.
Umarım hiçbirimizin ihtiyacı olmaz ama bizim iki kez başımıza geldi, Allah korusun sakin kalıp hemen çocuğu ters çevirmek gerekiyor. Aklım çıktı benim ama annem sağolsun sertçe vurup çıkarttıİyi ki paylaştın canım
Toplam mı 80 çıkıyordu tekinden mi? Ben hiç bekleyip sağmadım bilemiyorum o yüzden ama emzirme sonraları az çıkması normal o zaman
Aventin başlığını değiştirdin mi? Bende Comotomo ve dr.browns vardı. 1,5 aylıkken filan meme reddi yapmıyor diye comotomo deneyeyim dedim aventle 1 saatte içtiği mamayı comotomoda 3 dkda çekmişti. Dr.brownsı çevirince kendiliğinden akıyordu. Bana en iyisi avent geldi valla akış olarak ama yumuşaklık ve memeye benzerlikte lansinohu övüyorlar.
Ben de sordum geçen evde sağlık çalışanı yoksa 5.aydan önce önermiyorum dedi biz 5.5 aylıkken yaptıracağız inşallah öyle pianladık canım doktorlaBirde kızlar bizim doktor menenjit aşılarını 6. Ayda yapacağız dedi. Çok gec değil mi? Çok fazla aşı var. Bünyesine ağır yazık falan dedi ama içim rahat değil?
Canım aventin yenidoğan biberon başlığı bende de çok hızlı akıyordu bebiş tıkanıyordu meğer silikon ucu tam oturtamamışız daha dikkatli takmayı dene bakalım biz öyle halletmiştik şimdide 3 aylık olan silikon uçtan aldık öyle devam ediyorum biberon kullandıkçaAvent’in normal kendi başlığını kullandım. Çok hızlı aktı valla 1+ ay biberondu. Comotomo epey yavaş akışlı ya uzun sürede bitiriyor benim bebiş. Elimdekilerin hepsinden daha yavaş akışlı. Lansinoh’u ben almadım pompayla geldi ama o da güzelmiş mamajoo gibi hatta ondan bi tık daha iyi sanki. Valla üç aylık oldu benimki neredeyse, normalde haftaya iznim bitiyor rapor alacağım ama almasam işe başlayacaktım mecbur biberon verilecekti nasıl olacak başka, bi şekilde meme ve biberon beraber gitmek zorunda
Ya aslında süper ben çözemedim bu Emzirme işini hala. Şu an kalan sütü sağiyorum. Çok az çiş yaptı bugün ama karnı aç gibi ağlamadı hiç. Kustu da 1,2 kez. Kafam allak bullak oldu. Sabah süt sağınca hiç çıkmamıştı. Şu an çıkıyor epey. İçim hiç rahat değil.Ağladığında pilates topuna geçtim orda emzirdim hep. Bir haftada filan toparladı sanırım memeye iyice alıştı tekrar. Mamadan sonra bile memeye geliyorMamajoo kullanıyorum biberon. Bi tane lansinoh bi tane de Comotomo var. Avent çok hızlı akışlı bunlara göre, cam biberonunu almıştım ama kullanmıyorum hızlı bitirdiği için
Bir saatte içmesi de çok değil mi ya.. Max 20 dk ideal gibi biberon için.Anladım canım, gidişattan haberdar eder misin? Ona göre belki ben de alacağım.
Umarım hiçbirimizin ihtiyacı olmaz ama bizim iki kez başımıza geldi, Allah korusun sakin kalıp hemen çocuğu ters çevirmek gerekiyor. Aklım çıktı benim ama annem sağolsun sertçe vurup çıkarttıİyi ki paylaştın canım
Toplam mı 80 çıkıyordu tekinden mi? Ben hiç bekleyip sağmadım bilemiyorum o yüzden ama emzirme sonraları az çıkması normal o zaman
Aventin başlığını değiştirdin mi? Bende Comotomo ve dr.browns vardı. 1,5 aylıkken filan meme reddi yapmıyor diye comotomo deneyeyim dedim aventle 1 saatte içtiği mamayı comotomoda 3 dkda çekmişti. Dr.brownsı çevirince kendiliğinden akıyordu. Bana en iyisi avent geldi valla akış olarak ama yumuşaklık ve memeye benzerlikte lansinohu övüyorlar.
Bunun için baş ucunuza tuz lambası alabilirsiniz baya etkisi oluyor diye duymuştumBizim de aynı sizin gibi 4.kat ve güneş alan bir ev canım aynı sorun bizde de var ki bizim 80 üstü olduğu oluyor camları açıp azaltmaya çalışıyorum ama maalesef odanın tavanında küflenmeler başladıNem alma cihazı diye bir şey var ondan almayı planlıyoruz ben işe dönünce çünkü maliyetli biraz. Tamamen binanın yapısından kaynaklı yalıtımı düzgün yapılmamış. Kayınpederimin evi oturduğumuz ev diğer odalara denk gelen çatıya taş yün yaptırmış kayınpeder oralarda bu sorun yok ama yatak odası tam apartman kısmına denk geldiğinden yaptıramıyoruz ve her yağmurda apartman tavanı aka aka bizim odayı da mahvetti sonunda. Odada benim bile burnum tıkanıyor bebişim de rahat uyuyamıyor eminim tek yöntem şu an sık havalndırmak.
Yok ya tıkanma yok ama hızlı akıyor yine deCanım aventin yenidoğan biberon başlığı bende de çok hızlı akıyordu bebiş tıkanıyordu meğer silikon ucu tam oturtamamışız daha dikkatli takmayı dene bakalım biz öyle halletmiştik şimdide 3 aylık olan silikon uçtan aldık öyle devam ediyorum biberon kullandıkça
Sağdığın süte bakma, sütü niye sağıyorsun bi de? Emzirebildiğin kadar emzir, çişte de 24 saat üzerinden bak geceden başlayıp. 5-6 tane çiş varsa tamamdır.Ya aslında süper ben çözemedim bu Emzirme işini hala. Şu an kalan sütü sağiyorum. Çok az çiş yaptı bugün ama karnı aç gibi ağlamadı hiç. Kustu da 1,2 kez. Kafam allak bullak oldu. Sabah süt sağınca hiç çıkmamıştı. Şu an çıkıyor epey. İçim hiç rahat değil.
Bende bunu araştırıyodum 500 gr yeter demişti ebe. Hatta 6 aydan sonra hiç almayabilir verebilir falanda dedi ama bu ay diger aya gore azaldı. 2. Ay en fazla 3 daha az. Bu ay daha da az gibi. 500 gr almadı normal sanırım.bebeklerin kilo alımı nasıl gidiyor kızlar? bizim ilk ay 1000 gr, sonrakinde 1100, 3. ayda 800 gr almıştı. bu ay merak ediyorum ne kadar alacak. giderek azalıyor sanırım, benim evde kendi ölçtüğüme bakılırsa
Bende aynını dusunuyorum. 3 gün iyiyse 4 gün faciayız. Hele dün gece kaçta uyuduk bilmiyorum süreklide uyanıyo. Normal bi uyanmada deil bagırıyo aglıyoAy kızlar 4. ay uyku gerilemesi daha 4. ay girmeden başlamış olabilir mi? Çocuğumun uyku düzeni bir tık oturdu dediğim noktada eskisinden beter bir yerdeyiz. Uykuya dalamıyor, daldı mı uyuyamıyor ve gece anamızı ağlatıyor. Korkunç…
1+ olan biraz hızlı akıyor ama 0+ olanı comotomodan yavaş. Biz de mama verdiğimiz için mecbur biberon veriyoruz ama benimki reddetmiyor da memeyi uykuyla biberonu beslenmeyle bağdaştırdı. Bunu nasıl düzelteceğimi de bilmiyorum böyle gidiyorAvent’in normal kendi başlığını kullandım. Çok hızlı aktı valla 1+ ay biberondu. Comotomo epey yavaş akışlı ya uzun sürede bitiriyor benim bebiş. Elimdekilerin hepsinden daha yavaş akışlı. Lansinoh’u ben almadım pompayla geldi ama o da güzelmiş mamajoo gibi hatta ondan bi tık daha iyi sanki. Valla üç aylık oldu benimki neredeyse, normalde haftaya iznim bitiyor rapor alacağım ama almasam işe başlayacaktım mecbur biberon verilecekti nasıl olacak başka, bi şekilde meme ve biberon beraber gitmek zorunda