2024 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    235
Sen mama veriyordun Red yapmadı dimi?
Yaptı bence 1,5-2 aylıkken filan yani bundan 4-5 hafta önce zordu emzirmek. Pilates topuyla çözdük neredeyse hiç yok artık. Memede kavga oluyor bazen ama o da red değil gazı uykusu filan gelince. Biberona da devam ediyoruz günde 2 kere

İyi ya toparlamaniza çok sevindim peki Red yapmadan biberon vermeyi nasıl sağladın? Yani şu an için? Benimde vermem gerek ama korkuyorum yine reddederse diye

Bugün kendimi tuttum biberon vermedim. Sadece emziriyorum. Normalde 2,3 saatte bir 80,60 ml süt çıkardı. Emzirdikten sonra sağiyorum şimdi 20+10 çıktı. Size de söyleyeyim dedim. Çok teşekkür ederim tavsiyeleriniz için.

İyi ya toparlamaniza çok sevindim peki Red yapmadan biberon vermeyi nasıl sağladın? Yani şu an için? Benimde vermem gerek ama korkuyorum yine reddederse diye
Ağladığında pilates topuna geçtim orda emzirdim hep. Bir haftada filan toparladı sanırım memeye iyice alıştı tekrar. Mamadan sonra bile memeye geliyor Mamajoo kullanıyorum biberon. Bi tane lansinoh bi tane de Comotomo var. Avent çok hızlı akışlı bunlara göre, cam biberonunu almıştım ama kullanmıyorum hızlı bitirdiği için

Anladım canım, gidişattan haberdar eder misin? Ona göre belki ben de alacağım.
Umarım hiçbirimizin ihtiyacı olmaz ama bizim iki kez başımıza geldi, Allah korusun sakin kalıp hemen çocuğu ters çevirmek gerekiyor. Aklım çıktı benim ama annem sağolsun sertçe vurup çıkarttı İyi ki paylaştın canım
Toplam mı 80 çıkıyordu tekinden mi? Ben hiç bekleyip sağmadım bilemiyorum o yüzden ama emzirme sonraları az çıkması normal o zaman
Aventin başlığını değiştirdin mi? Bende Comotomo ve dr.browns vardı. 1,5 aylıkken filan meme reddi yapmıyor diye comotomo deneyeyim dedim aventle 1 saatte içtiği mamayı comotomoda 3 dkda çekmişti. Dr.brownsı çevirince kendiliğinden akıyordu. Bana en iyisi avent geldi valla akış olarak ama yumuşaklık ve memeye benzerlikte lansinohu övüyorlar.

Avent’in normal kendi başlığını kullandım. Çok hızlı aktı valla 1+ ay biberondu. Comotomo epey yavaş akışlı ya uzun sürede bitiriyor benim bebiş. Elimdekilerin hepsinden daha yavaş akışlı. Lansinoh’u ben almadım pompayla geldi ama o da güzelmiş mamajoo gibi hatta ondan bi tık daha iyi sanki. Valla üç aylık oldu benimki neredeyse, normalde haftaya iznim bitiyor rapor alacağım ama almasam işe başlayacaktım mecbur biberon verilecekti nasıl olacak başka, bi şekilde meme ve biberon beraber gitmek zorunda

Birde kızlar bizim doktor menenjit aşılarını 6. Ayda yapacağız dedi. Çok gec değil mi? Çok fazla aşı var. Bünyesine ağır yazık falan dedi ama içim rahat değil?
Ben de sordum geçen evde sağlık çalışanı yoksa 5.aydan önce önermiyorum dedi biz 5.5 aylıkken yaptıracağız inşallah öyle pianladık canım doktorla

Canım aventin yenidoğan biberon başlığı bende de çok hızlı akıyordu bebiş tıkanıyordu meğer silikon ucu tam oturtamamışız daha dikkatli takmayı dene bakalım biz öyle halletmiştik şimdide 3 aylık olan silikon uçtan aldık öyle devam ediyorum biberon kullandıkça

Ya aslında süper ben çözemedim bu Emzirme işini hala. Şu an kalan sütü sağiyorum. Çok az çiş yaptı bugün ama karnı aç gibi ağlamadı hiç. Kustu da 1,2 kez. Kafam allak bullak oldu. Sabah süt sağınca hiç çıkmamıştı. Şu an çıkıyor epey. İçim hiç rahat değil.

Bir saatte içmesi de çok değil mi ya.. Max 20 dk ideal gibi biberon için.

Ya benim içim hiç rahat değil Bugün sadece emzirdim. Normalde gün içinde 5,6 bez kirletirdi. 2 bez kirlendi saat akşam 7 olmasına rağmen. Aç kalmış gibi de durmuyor ama şöyle iyice doymuyor galiba.

Bunun için baş ucunuza tuz lambası alabilirsiniz baya etkisi oluyor diye duymuştum

Yok ya tıkanma yok ama hızlı akıyor yine de belki bi ara cam olmayan daha küçük versiyonunu denerim benimki büyük boy

Sağdığın süte bakma, sütü niye sağıyorsun bi de? Emzirebildiğin kadar emzir, çişte de 24 saat üzerinden bak geceden başlayıp. 5-6 tane çiş varsa tamamdır.

Bende bunu araştırıyodum 500 gr yeter demişti ebe. Hatta 6 aydan sonra hiç almayabilir verebilir falanda dedi ama bu ay diger aya gore azaldı. 2. Ay en fazla 3 daha az. Bu ay daha da az gibi. 500 gr almadı normal sanırım.

Ay kızlar 4. ay uyku gerilemesi daha 4. ay girmeden başlamış olabilir mi? Çocuğumun uyku düzeni bir tık oturdu dediğim noktada eskisinden beter bir yerdeyiz. Uykuya dalamıyor, daldı mı uyuyamıyor ve gece anamızı ağlatıyor. Korkunç…

Bende aynını dusunuyorum. 3 gün iyiyse 4 gün faciayız. Hele dün gece kaçta uyuduk bilmiyorum süreklide uyanıyo. Normal bi uyanmada deil bagırıyo aglıyo

1+ olan biraz hızlı akıyor ama 0+ olanı comotomodan yavaş. Biz de mama verdiğimiz için mecbur biberon veriyoruz ama benimki reddetmiyor da memeyi uykuyla biberonu beslenmeyle bağdaştırdı. Bunu nasıl düzelteceğimi de bilmiyorum böyle gidiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…