- 21 Haziran 2024
- 121
- 116
- 36
Doktor bizede o ilacı verdi. Daha çok minik olduğu için kullanma taraftarı değilim. Birkaç gün reflü tavan yaptı genzine kaçıyordu o zaman kullandık sonra bıraktım. Genelde kullananlar kusmayı bitirdi demişlerdi forumda araştırdım çok kusuyorsa kullanin. Dr bana iki emzirme arası 3 saat olaun en az o zaman rahatlar dedibebek reflüsü olan arkadaşlar, ne yapıyorsunuz? ilaç kullanıyor musunuz? ben her beslenme sonrası kusmaya alışmıştım ama bugün artık tahammülüm kalmadı her tarafa ağız dolusu, dolu dolu kustu. midesinde bişey kalmıyor diye korkuyorum artıkdoktor çok ihtiyaç duyarsan kullan diye bi ilaç vermişti gastrotuss baby diye. onu aldım şimdi ama kullanan, memnun kalan var mı merak ettim
Biraz karın ağrısı ve ishal yapıyor2 ay asimizi olduk bugün bebeğimin kakası mukuslu geldi aşıdan sonra normal mi acaba
2. Ay aşıları ateş yapmayınca bana bi rahatlama gelmişti ya menenjit daha mı zor geçiyor1 yaşa kadar her ay aşı var neredeyse ya, rota ağızdan veriliyor o kolayda, menenjit ağır geçiyor. Benim kızın yapılan yerler yumurta gibi şişerdi
Doğduğu günden beri sürekli kusuyor kilo kaybı olmadığı için ilaç da kullanmıyoruz doktor kilo alımı iyi olduğu sürece ilaç kullanmak gereksiz bir süre sonra kendiliğinden geçecek dedi bekliyorum geçmesinibebek reflüsü olan arkadaşlar, ne yapıyorsunuz? ilaç kullanıyor musunuz? ben her beslenme sonrası kusmaya alışmıştım ama bugün artık tahammülüm kalmadı her tarafa ağız dolusu, dolu dolu kustu. midesinde bişey kalmıyor diye korkuyorum artıkdoktor çok ihtiyaç duyarsan kullan diye bi ilaç vermişti gastrotuss baby diye. onu aldım şimdi ama kullanan, memnun kalan var mı merak ettim
Aa bana hiç demediler. Hatta kakasını eldivenle alın da demedi, ben ağır olur mu sonra mı yapsak dedim bişey olmaz yapalım dedi hemşire, yaptıkYaa bana yapmayalım dediler ishal yapabilir diye. Dier hafta yaptırayım drdim olmaz canlı aşı dediler 3. Aya kaldık
Biz rotaya 2360 mı ne verdik, o civardı. Menenjitleri de haftaya yaptırıcaz bakalımAy bakalım kaç ödüce
Ay gerçekten mi1 yaşa kadar her ay aşı var neredeyse ya, rota ağızdan veriliyor o kolayda, menenjit ağır geçiyor. Benim kızın yapılan yerler yumurta gibi şişerdi
2. 200 diye biliyorum ben rotayı3 yıl önce binse şimdi 3 bindir o
Ben meme reddini aşmış bi anne olarak yazıyorum. İlk emzirdiğim zamanlar bebeğim 40 dakika falan memede duruyordu sürekli emmek istiyordu. Doktorumuz memenle barıştığı için uzun kalıyor seni hissetmek istiyor demiştiArkadaşlar merhaba, bu emzirme işi sınavım oldu artıkbaşlarda hiç sütüm yoktu üç dört gün eds, şırınga, kaşık biberon ne varsa denedim mama verdim. Sonra hastane tipi sağım makinesi kiraladım o getirdi sütümü. Sürekli emzirdim sağdım. Bebek alamadı dil bağı vardı ondan mı acaba dedik dil bağını kestirdik. Artık yoluna girdi derken şimdi de süt yermiyor mu telaşına girdim. Uzun uzun emiyor ama asla doymuyor gibi. Bitiriyorum hala meme istiyor yanağımı emiyor uyuyamıyor. 3160 doğdu 5. Gün kontrolünde 2850 ye kadar düşmüştü. Şimdi 37 günlüğüz bugün 3800 civarı ölçüldü az mı bilmiyorum. Böyle olunca emzirmeden önce sağım yaptım kaç çıkacak diye. İki taraftan 50-50 toplam 100 ml çıktı sizce yeterli mi bu miktar. Mama takviyesi vermeli miyim emin olamıyorum. Biraz uzun oldu teşekkür ederim şimdiden
Abooooo o neymiş ya2. 200 diye biliyorum ben rotayı
Ay çok pahalıymış ya bu kadar beklemiyodum benBiz rotaya 2360 mı ne verdik, o civardı. Menenjitleri de haftaya yaptırıcaz bakalımcidden çocuk maddi güç gerektiriyor.
Aynen canim ablamın eşi eczacı sana 2 olur demişti biz alana kadar artmazsa iyi birşey daha bir ay var bizimkineAbooooo o neymiş ya
Çok teşekkür ederim. Böyle sürekli ağladıkça ve çözüm bulamadıkça herkes aç mı bu çocuk diyor ben de bir yerden sonra aç olduğuna inandırdım heralde kendimi. Halbuki gazı var sancı çekiyor. Bugünler de geçecek inşallahBen meme reddini aşmış bi anne olarak yazıyorum. İlk emzirdiğim zamanlar bebeğim 40 dakika falan memede duruyordu sürekli emmek istiyordu. Doktorumuz memenle barıştığı için uzun kalıyor seni hissetmek istiyor demiştikilo alımı bence güzel doktorun önermediği sürece mama verme bence sütün otursun iyice
2. Ay aşıları ateş yapmayınca bana bi rahatlama gelmişti ya menenjit daha mı zor geçiyor
Yani bizim menenjitler hep ağır geçti ilk kızımda, tek ateş yapan aşı menenjit oluyordu hatta. Hele 5. Aydaki menenjitle birlikte alt ön dişi çıkma zamanı kesişmişti. Ay ne zordu o iki gün hiç unutmuyorumAy gerçekten miben de bu ay sadece menenjit var, sıkıntı olmaz diyordum. Ağrısı, ateşi filan da olmuş muydu?
Çok geçmiş olsun umarım hızlıca düzelir kalça problemi. Böbrek için kaç mm dediler bizde de tek böbrekte var 5.5 mm kendiliğinden düzelir zamanla dediler kontrol altında tutulacakKızlar bizde bugün 2 aylık kontorumuzu olduk. Kalça cikikligina bakıldı tek bacak tam oturmamış 1 ay sonra bidaha bakalım bide ortapedi görsün dedi biraz canım sıkıldı ama ilk kızımda da böyle demişti çift bez başlamıştık geçmişti 1 ay içinde. Bide hamileyken detaylı ultrasonda böbreklerde genişleme var biraz olabiliyor zamanla düzeliyor genelde demişti. Bugün ona da bakıldı devam ediyormuş nefroloji bı görsün kendi duzelebilir de böbreklerde bı rahatsızlık olabilir de dedi ona canım sıkıldı biraz inşallah birşeyi yoktur bebeğimin
Ya valla ben de böyle beklemiyordum. Hastanemiz de indirim yapıyoruz demişti, %10’muş. Bi anlamı olmadı. Bi dd tek doz daha buAy çok pahalıymış ya bu kadar beklemiyodum ben
Ayyy o zaman hazırlıklı olmak lazımYani bizim menenjitler hep ağır geçti ilk kızımda, tek ateş yapan aşı menenjit oluyordu hatta. Hele 5. Aydaki menenjitle birlikte alt ön dişi çıkma zamanı kesişmişti. Ay ne zordu o iki gün hiç unutmuyorum
Biri 7 biri 9 dedi canım ya biraz fazla. Doktorda 7 yine neyse ama 9 biraz fazla geldi o yüzden nefroloji görsün dedi inşallah düzelir kendiliğindenÇok geçmiş olsun umarım hızlıca düzelir kalça problemi. Böbrek için kaç mm dediler bizde de tek böbrekte var 5.5 mm kendiliğinden düzelir zamanla dediler kontrol altında tutulacak
Bizim de 5 mm genişleme var. Takip edelim ama 1 yaşa kadar kendiliğinden geriler dedi doktor. Umarım öyle geçer gider hepimizinkiÇok geçmiş olsun umarım hızlıca düzelir kalça problemi. Böbrek için kaç mm dediler bizde de tek böbrekte var 5.5 mm kendiliğinden düzelir zamanla dediler kontrol altında tutulacak