2024 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    226
Aynen öyle valla bacım biz de kafamızı yastığa koyarsak yarabbi şükür diyoruz. Maksimum kaç saat uyur hesabı yapıp uyuyoruz ilk uyuduğu anda

aynıyız canım. ayda 1 kilo alıyor bebiş o yüzden sorun olarak görmedi hiçbir doktor. bazı bebekler çok kusar dedi. en son bir doktor bi ilaç verdi çok zorlanırsan kullan dedi ama almadım. bugün 5. kez giysi değiştirdim bazen çok zor oluyor bir de emdikten sonra üstünü değiştirirken yine kusuyor mesela. hiç hareket ettirmemem lazım. bebekle oynayabileceğim vakitler kısıtlanıyor. emzirdikten sonraki 1 saat hiç kımıldatmıyorum nerdryse. direkt gaz çıkarma pozisyonunda omuzuma koyuyorum

Mamsel kimyonlu rezene çayı verdiğimde iyi gelmişti benim kızıma
artık o kadar farklı şeyler verdim ki çocuğa zararı olacak diye korkuyorum ya. zaten günlük demir damlası, d vitamini, gaz damlası, b12 damlası derken baya bir ilaç&takviye var. arada zeytinyağı veriyordum artık bıraktım bi faydası olmadı :/ kimyon rezene filan kendim de sevmem bebeğe versem midesine dokunur mu bilemedim

onlar kesinlikle göründüğü gibi değildir ya. bilemiyorum ama en kolay bebek bile günün büyük kısmını alır diye düşünüyorum. zaten sadece emzirme sürelerimiz bile tek başına yeterli. bunun alt değiştirmesi, giydirmesi, banyosu, oyunu, uyutması var. sadece şu yazdıklarım bile günün tamamına yakınını alıyor. bebeğimin en güzel uyuduğu günde bile gündüz 3 saat uyursa (ki aralıksız 3 saat hiç olmuyor artık) bu 3 saatte yemeği mi yapalım, duş+tuvalet mi, kendimize mi bakalım, evi mi temizleyelim? bunun ütüsü, toz alması filan ekstraları hiç saymıyorum. bebekle her şeye tek başına yetişebilen var mı ya bu grupta varsa yazsın maşallah diyeyim. kaşımı yine bi şekilde arada derede alıyorum da bıyığımı 2 aydır filan almamışım bugün utandım kendimden acayip canım sıkılıyor akşam bir yerlere çıkalım diyorum mesela ama bir yandan da o kadaaaar yorgun ve tükenmişim ki koştur koştur bir şeyler yapmaktan. sadece birkaç saat deliksiz uyku istiyorum ya

Ayyy süpersin valla bayıldım Benim evde 5 yaşında kızım var bunları yapamam Ama bizde boş durmuyoruz yani 40.gun başladık bizde. 40 gün Zor dayandık o dursa ben durmam artık Biz hamileyken de hiç ara vermedik valla son güne kadar bence hamileyken ilişkiye girmeyince soğuyor erkekler. Kuzenim de benden 25 gün önce doğum yaptı doktor yasajlamadigi halde hamileyken hiç yapmamışlar şimdiye yapmıyoruz diyor o istemiyor bende bişey deniyorum diyor . Doktor yasaklar risk var der o ayrı ama bı sıkıntı yokken ilişki yaşamamak saçma geliyor bana

Bişey olmaz o duymaz anlamaz yap gitsin Biraz büyüyüp kafasını kaldırıp bakana kadar odada yapmistik biz ilk kızımda sonra da oturma odasında koltuk açıyoduk

Valla ben ilk 10 gün annem yanimda kaldı sonra hepsini tek başıma yaptım hala da yapıyorum uyudukca hepsini yapmaya çalışıyorum tabi olduğu kadar eskisi gibi dört dörtlük olmuyor. Kızım ana sinifina gidiyor sabah kahvaltı beslenme hazırlıyorum hep birlikte kahvaltı yapıyoruz bebeğim uyuyo olursa yoksa onlar yapıp gidiyor. Bende bebeği uyutup yapıyorum ortalığı topluyorum hemen evi süpuruyom toz alıyorum ilk uykusu biraz uzun oluyor çünkü çamaşır falan varsa hallediyorum hemen. Sinra kızım okuldan geliyor bebeği tekrar uyutuyorum biraz onla ilgileniyorum diger uykuları 30 40 dk anca oluyor onda da evi toplu düzenli tutmtlaya çalışıyorum yemeğimi yapıyorum ipin ucu kaçarsa bidaha yakalanmiyor. Biraz da elim hizlidir şimdi ekstra hızlı yapiyorum herşeyi. Ama akşam çok zorluyor benim bebeğim gece uyksuuna çok zor geçiyor ağlıyor falan o biraz zorluyo eşimde öyle pek yardımcı olmuyor biraz kucağında tutuyor falan o kadar işte

Reactions: Gao
Benim bebeğim 8 günde bir yaprdı 1 aylıkken şu an 2 aylık 3 günde bazen 1 gün yapr bir gün yapmaz bizimkide değişiyor ama kabız sayılmaz bu çünkü kakası macun kıvamında

Sağlık sorunu olabilir isteksizlik gibi.

Gliserin fitil var çokecbir kalınca yarım yapin. Bizdede bir dönem öyle oldu sonra düzeliyor

Ben kurutma makinasinda çamaşır kuruttum boşalmaya zaman olmadi resmen lazım oldukça içinden çamaşır alıp kullandım kendi kendine boşaldı makine ,

bigaia iyice kabızlık yapmasın canım ? bizde yaptı çünkü

Oyun oynayıp ilgilenemediğim için de kötü hissediyorum kendimi. Millet tummy time yaptırıyor aktiviteler yapıyor ben yüzüstü çevirdiğim an midesinde ne varsa çıkarıyor. Gece kusacak da duymayacağım boğazına kaçacak diye ödüm kopuyor. Çok zor nasıl başa çıkıyorsun sen?

Sağlık ocağındaki hemşire kimyon tohumu demle bebeğe ver dedi ama onu vermek istemedim ben belki ağır gelir diye. Doktoru da mamselin çayını önerince mecbur kaldım denedim faydasını da gördüm. Günde 3 kez 30 CC suya bir tatlı kaşığı karıştır biberonla ver demişti verdim. Verdiğimde gazını da kakasını da eskisi kadar kızarmadan yaptı. Normalde ıkına ıkına bir hal oluyor kızım. D vitamini ve nurse harvey şurup veriyordum ben sadece başka ek verdiğim bir şey yoktu bu çayı verirken.

tamam işte oluyor ama zor oluyor. öyle tüm bunları yapıp bir de videoya alıp editleyecek imkan sunan bi hayat değil benim annem 1 gün bile kalmadı kimse kalmadı yanımda. kör topal halletmeye çalışıyorum. bebeğim de uyuyor ama kucakta uyuyor. kucağımda bıraksam 3 saat rahat uyur, herhangi bi yere yatırınca 15-20 dkya uyanıyor 1 saat kucağımdan ayrı uyuduğu çok nadir. inşallah düzelir

bazen kussa da umursamıyorum. eğer oyun oynayacak kadar keyfi yerindeyse göbek üstü de yatırıyorum sırt üstü de. bebeklerin bu dönemlerdeki kusmaları direkt mideden çıkar mideye dönermiş, nefes borusuna kaçma ihtimali pek yokmuş. bunu da osman gönülal söylemişti sanıyorum, ben ondan sonra biraz rahatladım. inşallah yaşamayız öyle bir şey. eğer oynarken kusuyorsa hemen yan çeviriyorum ki zaten gerek de kalmıyor. bebiş dışarı atıyor onu hemen. senin farklı mı oluyor? dikkat ettiysen sırt üstü dümdüz yatıyor bile olsa yine de o kusmuk hızlıca gelip ağzından dışarı çıkıyor. keyfi yerindeyse sen oyna, boşver kussun. zaten bir yere kadar kusuyor. ben onu fazlalık olarak düşünüyorum. demek ki fazla geldi diyorum. zaten peynir gibi kusuyorsa ondan alacağını almıştır diyorlar. üstünü sürekli değiştirmek evet zor ama bir süre katlanıcaz ya. bazen eğlenceli de oluyor çeşit çeşit giydirmek ben daha ziyade bebeğin üstü ıslanıyor da hemen müdahale edemeyince üşüyor diye üzülüyorum. gece de yatırırken başının sağa ya da sola dönük olmasjna dikkat et inşallah bir şey olmaz allah korusun bebişlerimizi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…