2024 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    225
Biz bır evreye daha gırdık hanım efendı gülmeye başaldı bagırıyor onu gectım elıni keşfetmeye basladı sankı agzına götürüp duruyor🤣🤣🤣sızde durumlar nedir hanımlar
Benim bıdıkta bana ve babasına agucuk yapmahs başladı ufaktan gülüyords ellerini emiyor tükürük yapıyor synı evrelerdeyiz canım sanırım maşallah hepimizin bıdıklarıns🧿❤️

Benim bıdıkta bana ve babasına agucuk yapmahs başladı ufaktan gülüyords ellerini emiyor tükürük yapıyor synı evrelerdeyiz canım sanırım maşallah hepimizin bıdıklarıns🧿❤️
Aynen hepimiz şuan aynı evredeyız bugün ne olduysa gündüz uyudu hala uyuyor bir memeye uyandı oda toplasan gün boyu ıkı saat anca uyanık durdu

İyi ya ayvayı yedik her lafa alınsınlar o zaman. Biz napalım 24 saat bebek bak+evin işleriyle uğrai bi de kocam alıncak mı diye düşüneyim sürekli.
Yok o daha anlayışlı olmalı tabi ama anlık bişeydir olur arada öyle şeyler. Ama yatakta yatmamak baya abartı tabi

Biz bır evreye daha gırdık hanım efendı gülmeye başaldı bagırıyor onu gectım elıni keşfetmeye basladı sankı agzına götürüp duruyor🤣🤣🤣sızde durumlar nedir hanımlar
Yaa benim bebiş 1 aydır gülüyor ama artık hep gözünün içine bakarak konuşmamızı istiyor 🥰 bu hafta kahkahalar başladı eller emiliyor tükürükten baloncuk yapıyor 😂 hışırtılı kitabini kavrayamıyor ama vurarak ses çıkarıyor 😂😂 hergün sanki yeni özellikler yükleniyor dimi 🥰 bide benim kız 1 haftadır geceleri acıkınca ağlamıyor kendi kendine gülüyor eee beee bişeyler diyor artık uyanmayınca sinirlenip çığlık atıyor öyle kalkıyoruz. Bende kameradan izleyince farkettim. Sizde de böyle şeyler var mı niye böyle oldu 🥰

regl olmamak mı lazımmış? neden ki? bu bilgi doğruysa içim rahat edecek. benim 40ım çıkalı 50 günden fazla oldu ama hala adet görmedim ve bir şeyler normale dönmediği için rahatsızım. adet olacakmış gibi belirtiler yaşıyorum başım felaket ağrıyor, sivilce çıkarıyorum vs. ama adet olmuyorum. doktora mı gitsem diyordum.
edit: her şeyi google'layan ben, bu konuya hiç bakmamışım ve şimdi anladım adet olmama sebebimi. düzenli emzirdiğim için gayet normal görünüyor. rahatladım ya 😅 teşekkürler😍
Ya ben Google a baktım ama bir şey bulamadım. Olmamak normal olarak gördüm. Olmak normal mi bu olduğum adet mi anlamadım.
Yok valla benimde açık renkli canım doktora gittiğimde rahim duvarı kalınlaşmış regl bu dedi
O zaman sevindim ya. Doktora gitmeye korkuyorum artık

20 günde bir adet oluyorum şuan ben ve çok geliyor

Canım bende geçen sene oğlana yaptırıcaktım hadda böbrek gebışlıgıbvardı sünnet yaptırın geçer dediler doktor yapmadı yapmam dedı daha küçük dedı ne kadar temızlersen temızle enfeksıyon kapabılır dedı öyle deyınce yaptırmamıstım halada böbrek genıslememız var geçen tekrar gittim sünnet ıcın bır Le üç yaş arası yapılmıyormus mecbur dört beş yaşa kaldık
Baska doktor yapar? 40 günlükken yapıyorlar? Neden yapmıyor doktor?
NedenBizimki de öyle 😍 uzun uzun bakıyor ellerine ayaklarına. Elini götürüyor sürekli ağzına, doktor keşfedecek engellemeyin dedi 🥰 çok komik oluyor ayaklarına bakarken 😂
Yaa evet :KK70:

Kızlar şimdi bebişler ellerini keşfediyor, yüzlerine ağızlarına götürüyor ama tırnaklari hep yüzünü çiziyor. Eldiven taksam kesfedemez. Takmasam yüzünü kanatiyor. Siz napiyorsunuz?

Kızlar şimdi bebişler ellerini keşfediyor, yüzlerine ağızlarına götürüyor ama tırnaklari hep yüzünü çiziyor. Eldiven taksam kesfedemez. Takmasam yüzünü kanatiyor. Siz napiyorsunuz?
Tırnaklarını törpülüyorum ve kesiyorum ben ilk günden beri

Cnm sen bır kendını okut sana basına gelmeyen yok onu gectım yetım bırını sevındıe kurtul şu dertlerden allahım korusun ya çok cektınız yoruldun artık
Doğduğundan beri neler neler yaptım. İlk doğduğu gibi iki tepsi tatlı dağıttık haftasında akika kurbanı kestirdik Afrika’da dağıttılar. Kaç kere sıcak ekmek dağıttık geçen gün oğlum adına Mevlüt okuttum yemekli. 12 tane hatim 300 civarı Yasin ve bir sürü sure teslim edildi onun adına. Bugün hamile kalmam için vesile olan bir abla vardı ona altın alıp götürdüm durumu da aşırı kötü zaten. Yani şu an daha aklıma gelmeyen bir sürü şey yaptık. Hepsini oğlumun hayrı için. Allah’ıma binlerce şükürler olsun büyük sağlık problemi yok ama doğduğu günden beri bir kere bile iyi olduğunu görmedim. O yüzden fazlasıyla yıprandım. Her gelen geçen oğlun çok güzel boylu poslu iri yarı bembeyaz diyor gerçekten çok rahatsız oluyorm bu durumdan artık. Geçen mevlitte de bir sürü kişi gelip gördü kimse görmesin dememe rağmen. Yani insanlara laf anlatmak çok zor.

Canım cidden çok geçmiş olsun. Senin de bebişin de çektiğiniz bitmedi 😔 Bence size baya baya nazar değiyor, hep kendine de bebişe de oku üfle. Özellikle başkaları gördükten sonra mutlaka oku. Bize ne zaman biri gelse veya biz gitsek çocuğun huyu suyu değişiyor. Ben onu anladım, kötü niyetli olmasalar bile göz değiyor. Allah bütün çocuklara sağlık versin, hastalıktan beladan korusun inşallah 🙏🏻 Siz de bir an önce sağlığınıza kavuşursunuz inşallah canım 🙏🏻
Amin inşallah canım çok sağol. Nazara inanmıyordum ama insanların bebeğimi gördükten sonraki konuşmalarından sonra çocuğun huysuzlanmasından anladım. Kimseye göstermesem bile kaynanam sağolsun herkese yayıyor fotosunu. Kesinlikle laflarımı kaale almıyor. 20 günlükken çocuğumu ayak üstünde tutmaya çalışıyordu kaç kere yapma dememe rağmen yine herkesin içinde yapıyordu özellikle kayınpederimin yanında yapıyordu sesimi etmeyeyim diye. Ayağında sallama alışmasın diyordum bişey olmaz diyordu. Yine diretiyorum anlamıyor. Sonunda lafı ağzına tıkacagım gününü bekliyorum.

Kızlar ya bu süt işinden ben kafayı yiyeceğim heralde o olacak en son. Bir gün çok iyi, emiyor uyuyor rahat. Bir gün huzursuz oluyor, sağıyorum bakıyorum az. Yani her gün aynı miktar şeyi yiyip içmezsem hep böyle azalacak mı, bu bu kadar hassas bi denge mi, ben mi beceremiyorum? Eskiden insanlar ne güzel doğurup emzirip büyütüyorlarmış. Bizim neden herşeyimiz bu kadar zor, gerçekten anlayamıyorum. Çocuk emiyor, suyumu içiyorum, takviyelerimi alıyorum. Danışmanlık da aldım, yok aynı herşey. Sürekli memede kalanı sağarsam artıyor evet ama hep böyle mi olacak neden çocuğun ihtiyacına göre arttıramıyorum? Sağım yapan anneler nasıl yıka, sterilize et, kurut döngüsünü sağlıyor bebekle? Ben yanımda eşim, annem yoksa hayatta bırakıp bişey yapamıyorum, yapamayınca süt azalıyor. Yani gerçekten çıldırmak üzereyim. Hayatta bu kadar zorlayıp da yapamadığım tek şey bu heralde.. Allah aşkına sizler nasılsınız gün içinde, biraz anlatsanıza ben nerde yanlış yapıyorum onu bulayım
ben de bu saatte bunu düşünğyodum 1 bardak az su içsem çaput oluyor meme, yapmadığım tarif kalmadı. bu kadar mı pamuk ipliğine bağlı diyorum ya ben de çıkmazlardayım, sağsam dolması saatler buluyor benim bebiş saat başı kalkar gece bile. o da mümkün değil bana. bence hormonal bu durum. nasip kader yani bana göre

Bi duşa gircem çocuğu doyurdum uyku kıvamına getirdim eşime verdim uyut diye karanlık odaya gönderdim gitmiş salonda maç özeti izliyo neymiş çocuk uyumamış ağlıyo bana habire çabuk çabuk diyo. Cinnet geldi ağzıma geleni söyledim bi çocuğu eyleyemiyosun dedim diye eyleyecek adam bulursun diyip çekti gitti😀😀 kafayı yicem ben galiba.
valla benim bebemi verşyorum şster maç izliyor ister dizi, 0 ışık olsun isterdim ama öyle yoruluyorum ki 2 saat tutsun sütüm olsun uyrken diye ses etmiyorım

Benim 49.gunum sarı geliyordu artık kanamam. Dünden beri taze kan geliyor. Dikişler mi, regli mi oldum? Neler oluyor çözemedim. Araştırdım pek bir şey de anlamadım. Anne sütü verince 6 aya kadar regl olmamak lazımmis. Sizin durumlar nasıl?
ben de olmuyorum ama o kadar meşgulüm ve kendimi unuttum ki doktora da gitmedim 3 ay sonda gel demişti, bi yere gitme hakkımı wc ve banyo olarak kullanıuorum😂

Aşırı tıkanıyor mecburiyetten yaptım. Baya kötüleşti burnu hep tıkalı. Doğduğu günden beri gözümüz açılmadı. Her gören diyor ki ne kadar yakışıklı bi bebek. Allah özene bezene yaratmış iştr çok kilolu çok iri uzun bembeyaz saçları gür çok yakışıklı. Yemin ederim kim bunu söylüyorsa akşamında bişey oluyor. Perşembe arkadaşımın evine gittik bebeğim öylr bir tıkandı ki mosmor oldu bir türlü düzelmiyordu gece sabaha kadar tıkanıp ağlıyordu çok kötüleşti. Yaa ben artık nazara inanıyorm
canım nazar hak zaten, inana ve bol tedbir al. benim annemin sağ göğsü saatler içinde kurudu şarıl şarıl süt akan göğüs . küçük kardeşim iyi gelişmişti, komşu ayy sütün ne kadar yaramış dedi akşama söndü . bi de çıkarmen benim nazarım değer okuyun diyor 60 yaşında kadındı ya

Benimki de dizi izliyordu akşam. Yorulmuş. Doğum yaptığımdan beri arkadaş bukusmalarini, dizisini VS hiç aksatmadi jxjx. Hergun yorgun :) Ama hakkını yemeyeceğim gittikçe daha fazla yardım etmeye başladı. Galiba zamanla alışıyorlar bilmiyorum. Bizi kimse avutmuyor ama biz hep bir koca, çocuk, akraba. Sürekli birilerini avutuyoruz.
antropoloji dersinde “analık doğuştan gelir , babalık sonradan öğrenilir “ yazıyordu kitapta saatlerce üstüne konuşmuştuk :) yine de inşallah siz evde tekken dışarı çıkmıyodur 😇

X