2024 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    224
O kadar fark etti ki iyi almışım. Dünden beri çok huzurluyum çok güzel emiyor. İki göğsümün de tamamen boşaldığını hissediyorum. Bizimki de günde 3-4 defa 30 ml mama alıyor ama hem biberon zor akışlı hem biz de biraz daha yavaş emsin diye her zaman dik tutmuyoruz biberonu. Yani mama hızlı gelmiyor belki o yüzden memede zorlanmadı o açıdan hiç. Tutuş eğitimi aldım ben aslında, onun kavrama ağız dil özelliklerine de bakılarak. Bence ihtiyaç duyuyorsanız alın bana herkes gerek yok zamanla oturur filan dedi ama ben ihtiyaç duydum psikolojim de çok düzeldi bebeğe de yansıyor bence
Bizde biberon değilde enjektörle veriyoruz mamayi dik tutmayalm öyle deneyelim bakalm
Emzirme danışmanlığını nerden aldınız İnternet üzerinden mi yoksa birebirmi
Açıkçası psikolojim tabikide etkilendi ne zamn emer vs diye

Ay ne güzel ya ben altını açtığımda eğer açarken çiş kaka yapacaksa sessiz ama yaptı bittiyse ortalığı ayağa kaldırıyor 🥹

Bu arada bugün 2.ay kontrolüne gittik kalça ultrasonu çektirdik çok şükür bir sorun yok kalça kemiği gelişimi tamamlamış dedi doktorumuz oğluşum da doğum kilosunun üstüne toplamda 2.250 aldı 2 ayda 🧿🪬
Biogaia’yı sordum doktora bizimki çok ıkınıyor diye, probiyotik anne sütünde mevcut olduğundan ben önermiyorum ekstra probiyotik hazımsızlık yapıyor dedi doktor belki size de ondan iyi gelmemiştir kuzu Nurse Harveys devam et günde 4 kereye kadar çıkabilirsin çok ıkınıyorsa dedi mademoisella mademoisella
ay evet olabilir canım ya çünkü hiç iyi gelmedi yani. dün akşam kuru kayısı yedim bol miktarda ve kısa süreli ishal oldum ben. 1 saatte 3 kere tuvalete çıktım. bebek de gecesine kaka yaptı ama her gün bu şekilde yiyemem 😅 ne yapsam bilmiyorum ama net şekilde gördüm ki benim yediğim direkt bebeği etkiliyor ya

Canım her emzirmeden sonra bebeğin bezi çiş olmuyorsa demekki doymuyordur elinden geldikçe çok emzir sonra bezi dolsun yoksa çok aç kalıyordur. Ben ne kadar altına yapsa değiştiriyorum dünyanın bezi gidiyor resmen ama çocuğumun sağlığı daha önemli mantar enfeksiyon pişik ihtimali daha kötü çünkü
Aç kalmıyor çok iyi kilo almış dedi doktorumuz hatta geceleri mamayı da azaltalım dedi 3 saatte bir besliyordum 4 saate mümkünse çıkaralım beslemeyi dedi çişi var yapıyor her sütten sonra ama bez ağırlaşmıyor kastettiğim oydu benim çocuğum meme almıyor sağıp veriyorum

Aç kalmıyor çok iyi kilo almış dedi doktorumuz hatta geceleri mamayı da azaltalım dedi 3 saatte bir besliyordum 4 saate mümkünse çıkaralım beslemeyi dedi çişi var yapıyor her sütten sonra ama bez ağırlaşmıyor kastettiğim oydu benim çocuğum meme almıyor sağıp veriyorum
Bezin ortasında renk değiştiren çizgi var ya o yarısına kadar gelmişse değiştiriyorum ben. Enfeksiyon olmasın diye kuru tutmak lazım

Aynen öyle bende ona şaşırdım neden öyle soylediniz bizim ateşimiz gün içinde hep öyle 37 ye çıkmıyor hiç yani doktora da sordum olması gereken sıcaklık o dedi .
Yanlış biliyo sanırım çünkü normal vücut sıcaklığı o 37.2den sonrası ateş sayılıyor

kızlar ya bişey sorucam sizin de bebekleriniz arada tavana kitleniyor mu? TV seyreder gibi tavanı izliyor oğlum. görüşünü engellersem de kızıyor🥲 hayır bembeyaz tavan hiçbir şey de yok, öyle gözünü dikip bakıyor. şimdi daha iyi izlesin diye ayağıma koydum mecburen ljggfh keyfi yerinde
Hahahaa aynı bizimki de öyle 😀

Ben de internetten sipariş veriyorum, geçenki gecikmişti biraz PTT Kargoya vermişler. Marketten natural almıştım ama kargo yetişince açmamıştım 😨 iyi ki de kullanmamışız. Ben o kadar fark olmaz sanmıştım. Bionatural hangi markette var? Eşim Carrefour, Migros her yeri gezdi bulamadı o zaman
Online da oluyor canım ben öyle alıyorum marketlerde zor bulunuyor

Bizde biberon değilde enjektörle veriyoruz mamayi dik tutmayalm öyle deneyelim bakalm
Emzirme danışmanlığını nerden aldınız İnternet üzerinden mi yoksa birebirmi
Açıkçası psikolojim tabikide etkilendi ne zamn emer vs diye
Ben mamajoo biberon kullanıyorum hep ama dediğim gibi epey zor akışlı belki o yüzden meme reddi olmadı çok. Doğum yaptığım hastanedeki ebe hanımdan aldım danışmanlığı bence online değil eve gelip olması lazım internet üzerinden ben hiç verim alamazdım bebeğe bakacak mememe bakacak vs o çok önemli

Ay keşke benimki de öyle olsa dışardan duyan çocuğu kesiyorum zanneder 😅

2 saatte bezde çiş bile olmuyor bizim olsa bile çok çok az yani bezi ziyan ettiğime değmez

kakayı tutmuyorum kakayı yapar yapmaz alıyorum ama çişi biraz bekletiyorum

enfeksiyonu hiç düşünmedim ben bak 🙁 ee siz kaç saat tutuyorsunuz bazen erken alıyorum o zaman da bez nerdeyse bomboş oluyor ki
Ben 2 saatte bir değiştiriyorum. Sürekli en azından cis oluyor bizde ama her emzirme öncesi sakinse önce değilse emzirip değiştiriyorum altı pis olunca asla uyumuyor benimki

Kızlar bebeğinin kafasında konak olan var mı? Ne yaptınız varsa? Bizde sanki hafif hafif var gibi geldi bugün bana, ne yapsam bilemedim
Hindistan cevizi yağıyla yağlayı yarım saat sonra iyice tarayıp mustela konak şampuanıyla yıkadım 1 haftada geçti. Her akşam yaptık bunu

X