2024 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    226
Evet söylemiştin. Her emmede tek göğsü minimum 20 dk emziriyorum son sütü alıyor mudur sence ikisini de emiyor. Goguslerim bahsettiğim gibi sert doluysa emince yumuşuyor
Bebeğin emme ritmine bağlı canım daha çok ama 20 dk az bi süre değil alıyordur. Google dedemden biraz araştır bu ön süt son süt olayını daha net yerleştirirsin aklında

Kızlar selam, sezaryen sonrası gaz sancısıyla uğraşan oldu mu acaba aranızda? Her şeyi deniyorum probiyotikler yürüyüşler çaylar vs ancak işe yaramıyor çok şiş karnım. Öneriniz olur mu ne yapmam gerek?
Kimyonlu suyu deneyebilirsin hem sana hem bebeğe iyi gelir

Gaz sorunu olan anneler, benim doktorum kendi içtiğin rezene kimyondan çocuğa da verebilirsin dedi, ben ilk kızımda veriyordum az az işe yarıyordu. Güvendiğim bir doktor, denemek isterseniz

Bebeği uykuya dalmadan yatağına koyunca morarana kadar ağlıyor. Memede tamamen dalınca koyuyorum iki dakika sonra yine uyanıyor kucağa mı alıştı naptı ayvayı yedim ya dişimi zor fırçaladım tuvalete gidiyorum bi yerini kesiyolarmış gibi bağırıyo kucağıma aldığım an susuyor :KK43:

Kızlar sezeryan sonrası gaz çıkarma ve büyük tuvalete nasıl bir çözüm buldunuz bol su kayısı meyve suyu ve olduğunca yürüyüş yapıyorum başka bir önerisi olan var mı

Kız
Bebeği uykuya dalmadan yatağına koyunca morarana kadar ağlıyor. Memede tamamen dalınca koyuyorum iki dakika sonra yine uyanıyor kucağa mı alıştı naptı ayvayı yedim ya dişimi zor fırçaladım tuvalete gidiyorum bi yerini kesiyolarmış gibi bağırıyo kucağıma aldığım an susuyor :KK43:
Kız varya gece saat başı agladı emzirdim. Sabaha kadar bu döngüyle yaşadık. Hatta bi emzirmeyi yatarak yaptım kucagımda yastıga yattı. Utanmasa sabagı etcekti bana sarılarak. Alışmasın die beşiğine koydum. Kıyamıyorumda dedim artık sabah kalkınca bu sabah 5 kiloyu geçmişsindir inşallah😂 sabah uykuları daha iyi ya demeyeyim ona da nazar değircem ama gece canavar oluyo 🤷 biraz oncede alt değiştirdim emzirdim 1 saate yakın sonra uyumadı yarım saat sorna mızırdandı gene altı dolmus agzıda sanki 5 gündür aç gibi yalanıyo

Kızlar sezeryan sonrası gaz çıkarma ve büyük tuvalete nasıl bir çözüm buldunuz bol su kayısı meyve suyu ve olduğunca yürüyüş yapıyorum başka bir önerisi olan var mı
Ben bide boyle muhallebi gibi tatlılar yedim sütlü tavuk göğsü gibi yumuşatıyormus. İlk sezeryanımda yemedigim içmedigim şey kalmamıstı. Ama kaç gün sonra aglayarak tuvalete cıkmıstım. Bu sezeryanımda çocuk yogun bakımda baska hastanedeydi cok yurudum onun yanına git gel öğlen gidiyordum aksamüstüne kadar sonra evde aksam yemegi yiyip geri geliyordum. Sanırım cok yurumekten daha erken çıktım tuvalete daha rahat yaptım

Kız

Kız varya gece saat başı agladı emzirdim. Sabaha kadar bu döngüyle yaşadık. Hatta bi emzirmeyi yatarak yaptım kucagımda yastıga yattı. Utanmasa sabagı etcekti bana sarılarak. Alışmasın die beşiğine koydum. Kıyamıyorumda dedim artık sabah kalkınca bu sabah 5 kiloyu geçmişsindir inşallah😂 sabah uykuları daha iyi ya demeyeyim ona da nazar değircem ama gece canavar oluyo 🤷 biraz oncede alt değiştirdim emzirdim 1 saate yakın sonra uyumadı yarım saat sorna mızırdandı gene altı dolmus agzıda sanki 5 gündür aç gibi yalanıyo
Napcaz biz bunları böyle ya sabah 9dan beri uyusa da işime baksam diye uğraşıyorum emiyo emiyo uyuyo bırakıyorum ağlıyo deli olcam mama veriyorum yine aynı doyuyo yani sırf memede durmak için kıçını yırtıyo ağlarken huni takcam he yakında

Napcaz biz bunları böyle ya sabah 9dan beri uyusa da işime baksam diye uğraşıyorum emiyo emiyo uyuyo bırakıyorum ağlıyo deli olcam mama veriyorum yine aynı doyuyo yani sırf memede durmak için kıçını yırtıyo ağlarken huni takcam he yakında
Canım emzik alıyor mu? Bir de ben böyle olunca emzirmeyip kucağımda uyutuyorum, dalınca yatağına koyuyorum en azından 1 saat falan uyuyor

Canım emzik alıyor mu? Bir de ben böyle olunca emzirmeyip kucağımda uyutuyorum, dalınca yatağına koyuyorum en azından 1 saat falan uyuyor
Benimkide memede dursun diye yırtıyor kendini 14 günlüğüz napsam emzik mi versem acaba ama memeyi almaz diye de korkuyorum bu sefer

Bide şap şup memeyi bırakıp bırakıp çekiyo ya. Bildigin şap şup yapıyo. Oyun oynuyo. Şimdi 1 saat emiyo ya arada cekip bakıyorum agzı sütlü oluyo. 1 saat sonra ara ara cekerek bakıyorum duruma uyuyosa cekeyim memeden die. En son cekiyorum. 1 saat emdi süt mü bitti diorum ama sıkınca süt geliyo. Besleniyordur heralde dimi gene de. Benim hiç süt bitme durumu olmuyo emerken pompayla bak diyenler oluyo ama benim pompaya süt sagamıyorum. Bazen cekmiyo. Ama elimle sıkınca cıkıyo elimle de sagmak istemiyorum cok yorucu. Acaba cekemıyo mu bebek diorum. Bide aklıma şey geldi benim sag gogsum soldan daha büyük. Acaba pompa başlıgı kucuk mı geliyo. Cunku sagarken iyice şişiyo tıkıyo tamamen popmayı oyuzdenmi süt cıkmıyo pompada acab

Benimkide memede dursun diye yırtıyor kendini 14 günlüğüz napsam emzik mi versem acaba ama memeyi almaz diye de korkuyorum bu sefer
Canım ben ara ara veriyorum, bebekten bebeğe değişiyor bu meme reddi konusu o yüzden bir şey diyemiyorum

Bide şap şup memeyi bırakıp bırakıp çekiyo ya. Bildigin şap şup yapıyo. Oyun oynuyo. Şimdi 1 saat emiyo ya arada cekip bakıyorum agzı sütlü oluyo. 1 saat sonra ara ara cekerek bakıyorum duruma uyuyosa cekeyim memeden die. En son cekiyorum. 1 saat emdi süt mü bitti diorum ama sıkınca süt geliyo. Besleniyordur heralde dimi gene de. Benim hiç süt bitme durumu olmuyo emerken pompayla bak diyenler oluyo ama benim pompaya süt sagamıyorum. Bazen cekmiyo. Ama elimle sıkınca cıkıyo elimle de sagmak istemiyorum cok yorucu. Acaba cekemıyo mu bebek diorum. Bide aklıma şey geldi benim sag gogsum soldan daha büyük. Acaba pompa başlıgı kucuk mı geliyo. Cunku sagarken iyice şişiyo tıkıyo tamamen popmayı oyuzdenmi süt cıkmıyo pompada acab
Süt asla bitmezmiş memede özel sigortamızın ücretsiz danışmanlığı varmış ona sordum biriken, memeyi şişiren süt bitse bile bebek emdikçe yine süt gelirmiş akış yavaşlarmış sadece. Ben de sürekli bakıyorum ne zaman memeyi çeksem ağzının kenarından süt akıyo bi de yanağına biriktiriyo bu manyak uykusu gelince😁 analık delilikmiş ya

Anlarsın zaten ya emdikçe memedeki dolgunluk azalıyo yumuşuyo ben epeydir sağım yapmadım acaba ne durumda bi bakmak lazım aslında

Dün yaşadığım şeyi çok gerçekçi bir şekilde bugün yaşadım sandım lohusalık garip bir şey 🥹

Benimkiler de bi 5 dk uzaklıktalar ayy aynı binada değiliz iyi ki bizden çıkmazdı çocuğu alayım gideyim bile derdi yani 😄 dün bana diyo ki ben doğurduğumda kayınvalidem çocuğu bana vermedi geceleri onunla yatıyodu diyo ne demek istedi laf mı soktu anlayamadım ben
böyle durumlarda açıkça soruyorum ne demek istiyorsun yani diye. ne acayipler cidden ya. lütuf kabul edip teşekkür etmemiz lazım herhalde bize eziyet edip bebeğimizi kucağımızdan almadıkları için 🙄

Kızlar emdikten sonra şu gaz çıkarma olayını nasıl hallediyorsunuz? Yani bazen yarım saat sırtını sıvazla patpat şeklinde yapıyorum çıkmıyor. özellikle geceleri cok zorluyor cıkmayınca öyle yatırıyorum. sonra zorlanarak alttan cıkarmaya calısıyo falan sizin hemen çıkıyor mu benmi yanlıs yapıyorum ki
bazen dediğin gibi çıkıyor bazen de çıkmıyor. omzuma yasladığımda çıkmayınca bir de yüz üstü dizime yatırıp deniyorum yine çıkmazsa yerine yatırıyorum mecbur. başka önerisi olan var mı?

X