Öyle diyenlere dicez ki, "bu çocuğu sadece ben doğurdum evet" yani baştan kural koymak evet karşındaki mantıklı bir insansa işe yarar. Ama benim başıma şu da geldi, 6 haftalık hamileyim o zamanlar, pazar günü ailelere hamilelik haberini verdik ve hususi dedik ki "kesinlikle kimseye söylemeyin, nazar değsin falan istemiyoruz hem bebek çok küçük, biraz daha büyüsün riskli zamanı atlatsın ondan sonra biz kendimiz söylicez", tamam dediler. Ertesi günün gecesi kanamam oldu. Salı günü hastaneye yattım. Eşimin zoruyla kayınvalidem geldi yanıma refakatçi. Hastaneden itibaren bi başladı, inanır mısınız telefonda ne kadar konusu komşusu varsa hepsine söylemeye başladı "bizim gelin hamile, düşük tehlikesi var, onun yanına geldim" diye, sanki kutlama yapmaya geldi de müjde veriyor insanlara.. 3-4 gün boyunca ısrarla devam etti, ben kibarca şakayla karışık uyardım "kankalarım onlar benim tabi söylicem" falan dedi. Eşime uyarmasını söyledim, eşim uyardı ama onu da kaale almadı, duyurulara devam etti. Sağolsun pazar günü uyardık salı gününe kadar anca dayandı söylemeden. O yüzden erken uyarılar bizde işe yarar mı yaramaz mı hiç bir fikrim yok