• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2024 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    237
Kızlar demir takviyesine başladınız mı? Bizim doktorumuz yazdı, ocean microfer yazmış zaten onu alacaktım ben de. Ama nasıl vereceğimi bilemiyorum, ağzına damlatma işinden korkuyorum çünkü iki kez öyle boğulma tehlikesi atlattık. Ama başka türlü de nasıl vericez bilemiyorum 🥺
canım ben bestiron kullanıyorum damla formunda ama 40 damla vermem gerekiyor ve canım çıkıyordu damla damla ağzına verirken. artık çay kaşığına damlatıp direkt kaşıkla ağzına veriyorum hem daha çabuk bitiyor hem de bebiş tükürmüyor

Tadımlar için erken bence ya, doktorlar yönlendiriyor zaten bebeğe göre. Alerjik ya da sadece mama ile beslenen bebeklerde 4.ayda başlattıkları oluyormuş da acele etmeye gerek yok. Bağırsakları henüz hazır değil çünkü gıdalara. Zaten ek gıda başlangıcına da doymalık değil tadım gibi olmalı diyorlar. Ben de hevesleniyordum ama zaten sürekli gıda alacak, bedenen hazır olduğunda alsın diye düşünüyorum şimdi.

Canım bebek yönlendirir demişti bizim doktorumuz. Elinden tutup kaldırmadı ama genel muayenelerinde tummy time pozisyonunda bakıyor, bazı egzersizler yapıp ona göre değerlendiriyor. Bir de ben ağlayınca kucağıma alıyorum ya o zaman mesela kendi kafasını tutabiliyor başka şeye bakmaya gerek yok demişti. Bu gittiğimizde de bizimki sürekli oturmak istediği için ben destekli oturtur pozisyonda tutuyordum. Böyle tuttuğunuz gibi devam edin, zaten canı acısa ya da istemese ağlayarak belli eder dedi. Bebekten bebeğe farkediyor bence gelişim süreci, o yüzden sen bişey yapıcam diye düşünme bence süreçte oluyor
Sanırım antalyadaydınız. Doktorunuz kim öğrenebilir miyim?

Molfix kullanan var mı peki yani baby turco mu daha mantıklı yoksa Molfix pure and soft mu acaba
Geçen instagramda birçok kişi baby turco pişik yaptı, sızdırma yaptı yazmış. Hiç denemedim. Ama molfixin bu anne kucağı gibi rahatı önerildi hep. 2 paket aldım. Hele primadan sonra yumuşacık grldi. Beğendim ben. Hepsiburadada kampanya vardı geçen hafta, tanesi 2.95 e gelmişti.

Eklentiler

• 1000194923.jpg
    1000194923.jpg
    92,4 KB · Görüntüleme: 11
Geçen instagramda birçok kişi baby turco pişik yaptı, sızdırma yaptı yazmış. Hiç denemedim. Ama molfixin bu anne kucağı gibi rahatı önerildi hep. 2 paket aldım. Hele primadan sonra yumuşacık grldi. Beğendim ben. Hepsiburadada kampanya vardı geçen hafta, tanesi 2.95 e gelmişti.
Bebeğim 5500 kilo civarı 3 numarası mı iyi olur peki 2 numara mı

Ben de microfer kullanıyorum kilosu kadar damla veriyorsun canım ben de mama kaşığı aldım ona damlatıp veriyorum hem kaşığa da alışsın hem ağzından attıklarını geri toplayıp vereyim diye.
Kızlar demir takviyesine başladınız mı? Bizim doktorumuz yazdı, ocean microfer yazmış zaten onu alacaktım ben de. Ama nasıl vereceğimi bilemiyorum, ağzına damlatma işinden korkuyorum çünkü iki kez öyle boğulma tehlikesi atlattık. Ama başka türlü de nasıl vericez bilemiyorum 🥺
Molfix kullanan var mı peki yani baby turco mu daha mantıklı yoksa Molfix pure and soft mu acaba
Molfix ana kucağı kadar rahat yazanı kullanıyorum 5.5 kiloya 3 numara iyi geliyor bizimki 7.300 4 numaraya geçtik

Aslında tam tersi canım, sadece anne sütü alanlarda mutlaka 4.ayda başlanmalı diyorlar. Mamalarda takviye olduğu için 4-6 ay arası deniyor.

Yani canım ben doktoruma güveniyorum ilk kızımda da bu şekilde başladık hatta 6. Ayda demir değerine bakıp başlattı

canım ben bestiron kullanıyorum damla formunda ama 40 damla vermem gerekiyor ve canım çıkıyordu damla damla ağzına verirken. artık çay kaşığına damlatıp direkt kaşıkla ağzına veriyorum hem daha çabuk bitiyor hem de bebiş tükürmüyor
Ben de microfer kullanıyorum kilosu kadar damla veriyorsun canım ben de mama kaşığı aldım ona damlatıp veriyorum hem kaşığa da alışsın hem ağzından attıklarını geri toplayıp vereyim diye.
Ben de kaşıkla deneyeyim o zaman teşekkür ederim 🙏🏻 T turuncukusunguncesi kilosuna göre nasıl hesaplanıyor?
Yani canım ben doktoruma güveniyorum ilk kızımda da bu şekilde başladık hatta 6. Ayda demir değerine bakıp başlattı
Tabi canım doktorun mutlaka bebeğe göre bakıp karar veriyordur da ben gördüğüm bilgiyi söylemek istedim 🙏🏻

Prematüreydi bebeğin değil mi? Prematürelerde normal dozun iki katı kullanılıyor koruyucu doz olarak.belki ondan daha fazladır. Ama bu doz tedavi dozu gibi demir eksikliği tanısı almış mıydı?

Molfix ana kucağı kadar rahat yazanı kullanıyorum 5.5 kiloya 3 numara iyi geliyor bizimki 7.300 4 numaraya geçtik
Mikrofer dozu bildiğim kadarıyla kiloya bir damla değil de kiloya ortalama 2- 2.3 damla gibi kullanılıyor. Tekrar doktoruna bir sor istersen.internette kiloya göre doz hesaplamaların tabloları var her damlanın markasına göre.

Bu arada ben çok damla vermekte zorlanıp bebek kabul etmediği için ferrum damlaya geçtim. Bebeğimde anemi tanısı aldı. Tedavi dozları çok fazlaydı özel firmaların damlalarının. Bestiron, microfer vb. bir sürü damla denedim. Ferrumu günde 6-7 damla kullanıyoruz. Hem vermek kolay oldu hemde çok kusan bir bebeğim var kusmadan vermemi sağladı az olduğu için.

Oyy uyku direnmeleri evet ya çok fenaymış.... Benim bıdık hala emzikten nefret ediyor. Çeşit çeşit aldık denedik ama yok asla emmiyor. Ağzına tutuyorum tutarken çiyniyor elimi bırakınca tükürüyor emziği zerre kadar sevemedi, bir türlü sevdiremedik. O yüzden uykuya geçerken meme istiyor illa. Bunu bıraktırmaya çalışıyoruz. Parmak emmeye başladı yavaştan. Biz de uyku rutinlerine başlayalım dedik. Beşiğine koyup sakinleştirme vs 1-3 saat uğraşıyoruz uyusun diye 🥲
Maşallah kuzuşuna 🥰 kaç kilo doğdu ve şimdi kaç kilo sorması ayıp
Emzik benimki de almıyo 3 tane emzik denedikten sonra vazgeçtim. Memesiz uyusa bile uyanırsa meme olmadan asla uykuya dalmıyo emsin napiim dedim artık takmıyorum nasıl uyuduğunu uyusun da. 3290 doğdu ama 3. Gün 2820ye düştü 6400 şimdi

Ben size anlatmayı unuttum da ben bebem iki aylıkken yurt dışına eşimin yanına taşındım 😅
Aaa hadi hayırlısı olmuş❤
Ben de molfix almayı düşümüyorum elimde 3 paket daha sleepy 3 numara var oğlan 6400 molfixi 4 numara mı almalıyım

Ben de kaşıkla deneyeyim o zaman teşekkür ederim 🙏🏻 T turuncukusunguncesi kilosuna göre nasıl hesaplanıyor?

Tabi canım doktorun mutlaka bebeğe göre bakıp karar veriyordur da ben gördüğüm bilgiyi söylemek istedim 🙏🏻
Kilo başına 1 damla canım atıyorum 6.400’se 6 damla 7.100’se 7 damla şeklinde
Prematüreydi bebeğin değil mi? Prematürelerde normal dozun iki katı kullanılıyor koruyucu doz olarak.belki ondan daha fazladır. Ama bu doz tedavi dozu gibi demir eksikliği tanısı almış mıydı?

Mikrofer dozu bildiğim kadarıyla kiloya bir damla değil de kiloya ortalama 2- 2.3 damla gibi kullanılıyor. Tekrar doktoruna bir sor istersen.internette kiloya göre doz hesaplamaların tabloları var her damlanın markasına göre.
Yok bu şekilde olduğunu biliyorum canım ablam farklı doktora gidiyordu o da aynı şekilde başlattı belki ilerleyen aylarda değişiyordur damlayı satın aldığım eczane de aynısını söyledi kullanım şekli olarak

Ben de molfix almayı düşümüyorum elimde 3 paket daha sleepy 3 numara var oğlan 6400 molfixi 4 numara mı almalıyım
Aynen canım 14 kiloya kadar gösteriyor 4 numara size de 4 olur bacakları tombikse şu anda bile 4 olabilir

Kızlar dün geceden beri oğlumun ateşi düşmüyor 38 hep. Vücudunu siliyorum anca 37.5 oluyor bugün hastaneye götüreceğiz yine. Gribi de var büyük ihtimalle antibiyotik verirler
Bebeğin bu ortalıktaki salgın hastalıktan kapmış olabilir mi acaba sizde veya evinize gelen birilerinde var mıydı öyle birşey

Molfix primadan büyük demişti burada biri ama primanın 3 numarası zaten 6-10 kilo
Kızlar dün geceden beri oğlumun ateşi düşmüyor 38 hep. Vücudunu siliyorum anca 37.5 oluyor bugün hastaneye götüreceğiz yine. Gribi de var büyük ihtimalle antibiyotik verirler
38 deyken bana calpol bile ver demediler. Biraz ortamı serinlet suyla sil falan biraz daha yukselirse ılık banyo. Sirkeli su iyi bişey değil. Ondan sonra calpol 6 saat arayla. Şeklinde. Baya hastaydı hapşırık falan sesi de kısıldı ama bebeklerde uygulanabilecek tek tedavi burun temizliği. Sürekli burun yıkadık ki cigere inmesin diye

Molfix primadan büyük demişti burada biri ama primanın 3 numarası zaten 6-10 kilo

Back
X