Tadımlar için erken bence ya, doktorlar yönlendiriyor zaten bebeğe göre. Alerjik ya da sadece mama ile beslenen bebeklerde 4.ayda başlattıkları oluyormuş da acele etmeye gerek yok. Bağırsakları henüz hazır değil çünkü gıdalara. Zaten ek gıda başlangıcına da doymalık değil tadım gibi olmalı diyorlar. Ben de hevesleniyordum ama zaten sürekli gıda alacak, bedenen hazır olduğunda alsın diye düşünüyorum şimdi.
Canım bebek yönlendirir demişti bizim doktorumuz. Elinden tutup kaldırmadı ama genel muayenelerinde tummy time pozisyonunda bakıyor, bazı egzersizler yapıp ona göre değerlendiriyor. Bir de ben ağlayınca kucağıma alıyorum ya o zaman mesela kendi kafasını tutabiliyor başka şeye bakmaya gerek yok demişti. Bu gittiğimizde de bizimki sürekli oturmak istediği için ben destekli oturtur pozisyonda tutuyordum. Böyle tuttuğunuz gibi devam edin, zaten canı acısa ya da istemese ağlayarak belli eder dedi. Bebekten bebeğe farkediyor bence gelişim süreci, o yüzden sen bişey yapıcam diye düşünme bence süreçte oluyor