2024 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    253
Ben artık uyku saatleri gelmesin diye bekliyorum. O kadar yoruldum ki onu uykuda tutmaya çalışmaktan. Ağlıyorum çok yoruldum. Kendimi kesesim geliyor. Böyle bebeğim ağlarken deliresim geliyor. Tam daldı diyorum bir dk geçmiyor hareket etmeye başlıyor. Eşimde bu bir süreç diyor . Şaka gibi aynen bu bir süreç ama bir tek ben yıpranıyorum çünkü bebeğim sadece benimle uyuyor. Allah a her dakika dua ediyorum. Uyutmak istemiyorum bıktım. Böyle düşündüğüm içinde vicdan azabı çekiyorum. Kötü bir anneyim, ne güzel evladım yanımda sağlıklı daha ne istiyorum diyorum ama dayanamıyorum. Geçecek mi bunlar? Ben kötü bir anne miyim

Aynı düşüncelerle girdim foruma. Şu an içeride çığlık çığlığa ağlıyor eşimin kucağında. Ağlamadan uykuya geçmiyor. Ağlamak da değil bağırarak ağlamak. Çok bunaldım bıktım dedim az önce, şimdi onun vicdan azabını çekiyorum. Artık uyku vakti gelsin istemiyorum her türlü uyutmayı deniyorum olmuyor. Yarı uykulu bağırıyor saatlerce. Nasıl geçecek bilmiyorum

Kızlar bebeğim 5 aylık oldu. Diş sancilari var sanırım. Nerdeyse bütün elini ağzına sokuyor, agliyor . Karanfil kürü birkac kez yaptim ama pek faydası olmadı. Sizler neler yapıyorsunuz, pırasa veren arkadaşım var ,bu ayda sizce verilir mi , ne dersiniz ?

Tetagil kullanıyoruz doktor önerisiyle, rahatlatıyor biraz

Çok yorulmuş bir annesiniz. Bebişinize güzel uykular diliyorum Eninde sonunda büyüyecekler, tüm bunları gülerek hatırlarsınız inşallah

Maşallah gerçekten süper
Uyku eğitimi, saat aralıkları vs dikkat etmek için çok uğraştım, ayına göre uyku aralığına dikkat edip uyutmaya çalıştım ve ne oldu biliyor musunuz, ASLA İŞE YARAMADI. Uyku saati diyip yatırmaya götürünce bebişim çıldırdı, ben uyutamadıkça kendimi yetersiz hissettim, o uyuyamadıkça strese girdi. Yetti artık diyip çocuuumun yakasından düştüm. Ne saate bakıyorum; ne uyku sayıyorum. Bebişimle oyun oynamaya çalışıyorum; vakit geçiriyorum. Sadece gözlemliyorum artık; gözünü ovuşturursa esnerse ancak o zaman uykuya götürüyorum; uyumazsa hop tekrar oyun, evi turlamaca. Paşalar gibi de emzirerek uyutuyorum, kucakta da gezdiriyorum, mis gibi destek aman desteği bırakıyım diye bi kaygım da yok şuan. Bebişi her gün ben uyutuyorum, her gün yatak odasında uyuyor, uykudan önce bez değişimi falan bunlar bizim için rutin. Bu da bana şimdilik yeterli geliyor. Bebiş mutlu biz mutluysak sosyal medya dayatmalarına çok da kafa yormamak lazım gibi. Saatle falan uyutabilene de gerçekten saygım sonsuz; biz yapamadık

Ben zaten kendim o kadar disiplinli değilim. Demek ki sizin çocuğunuzun 12 saat gece uykusuna ihtiyacı oluyot böyle uyuduğuna göre. Bizimki erkenci kuş. Yapı meselesi onlar da insan öyle bakmak lazım. Bebek de stres altında hissetmiyorsa bünyesine göre bi rutin oluşmuş ne güzel. Darısı başımıza

Vicdan azabı çekme daha çok yormaya başladı Durmadan Allahım nolur yardım et diye dua ediyorum. Bebeği tek başına büyütmek bu zamanlarda çok zor . Allah bizlere sabır versin. Bebeklerimiz hep sağlıklı huzurlu olsun

Tabii ki değilsin. Ben de bunu sorguluyorum sütüm yetmeyip mama verince. Sonra bakıyorum her şey mama yada anne sütü değil ki. Aynı şekilde uyutup uyutamaman değil. Hepimiz aynı şeyleri yaşıyoruz. Dönüp gözünün içine gülerek bakıyorsa aslaa kötü bir anne değilsin.

Hepimizin tolerans seviyesi aynı değil. Ben anne olmadan önce en geç 10 buçukta uyuyan biriydim. Bu süreç beni nasıl zorluyor tahmin bile edemezsin. Bir de "güçlü" anneyim ya zamanında eşime vermedim uyutması için ben yaparım ben hallederim diye. Şimdi o da uyutma konusunda sorumluluk almıyor. İki mızmızlanınca "annesi uykusu yok ki bunun" diye getiriyor

Bende senin gibi eşime hiç vermedim uyutması için . O kadar pişmanım ki. Şimdi kaçıyor istemiyor uyumtamam ağlıyor diyor. İlk bebeğimiz olunca demek ki tecrübesizliğimizw geldi dediğin gibi onun gülümsemesi her şeyi geçiriyor. İnş tez zamanda şu gerileme biter yoksa ben biteceğim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…