• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2024 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    245
1 ekimde dogum yaptım benimki de geçmedi hala hissizlik var. Doktor 6 ay sonra normale doner dedi ama arkadaşlarıma sorduğumda cocuklari 4 5 yaşında hala hissizlikleri var.
benim ilk sezaryenimde hic olmadi simdi 2.de oldu demek sinirler zarar gordu ben de fizik tedaviye yonelirim belki 6 ay falan gecsin

merhabalar aralik annesiyim dogum yapali 11 gun oldu. sezaryenden sonra alt karin ve kesi yerinde bolgesel hissizlik uyusukluk olan oldu mu? olduysa gecti mi ya da kac haftda gecti? benim kucuk bir kisimda alt karin ve dikis yerinin bir kisminda hissizlik var uyusturulmus gibi. Ilk sezaryenim de olmamıstı 4 yıl sonra 2. sezaryenimde oldu. nasıl ve ne zaman geçer merak ediyorum
2.sezaryan göbek altı sağ tarafım hissiz benimde kendim bile dokunamıyorum geçmicek gibi hissediyorum 🙄

Kızlar selam. Kızım bugün 69 günlük ve 2-3 gündür ikimizde gribiz. Geceleri ateşi 38-38.2. Sürekli burnunu açık tutmaya çalışıyorum ve bol bol emzirmeye çalışıyorum. Sizlerden yaşayan var mı gribi? Neler yaptınız? Daha çok küçük çok üzüyorum haline😢 1 haftadır aşılar için doktor kontrolü ve kaynanam dışında hiç bir yere de çıkmamıştık ama geliyor grip bir şekilde. sizlerde dikkat edin bir yere çıkarmayın bebişlerinizi çok üzülüyor insan😢

Bebeklerinizin üstüne geceleri ne örtüyorsunuz ben kundak yaptığım için uyku tulumu kullanmıyorum. İnce müslin ile kundak yapıyorum. Sonra üzerine 4 kat müslin battaniye örtüyorum. Bir de incecik tek kat sanırım penye battaniyem var onu örtüyorum. Kullandığım şeyler çok ince şeyler olduğu için az mı geliyor diye düşünüyorum. Çünkü emzirmek için kucağıma aldığımda sıcacık olmuyor. Doktorların sıcaklık ile ilgili yorumları geliyor aklıma yeterli diyorum. Ama kendim kalın yorgan kullanırken ona da bi triko battaniye mi örtsem en azından kafam karışık iyice. Oda derecesi 23 24 bu arada

Bebeklerinizin üstüne geceleri ne örtüyorsunuz ben kundak yaptığım için uyku tulumu kullanmıyorum. İnce müslin ile kundak yapıyorum. Sonra üzerine 4 kat müslin battaniye örtüyorum. Bir de incecik tek kat sanırım penye battaniyem var onu örtüyorum. Kullandığım şeyler çok ince şeyler olduğu için az mı geliyor diye düşünüyorum. Çünkü emzirmek için kucağıma aldığımda sıcacık olmuyor. Doktorların sıcaklık ile ilgili yorumları geliyor aklıma yeterli diyorum. Ama kendim kalın yorgan kullanırken ona da bi triko battaniye mi örtsem en azından kafam karışık iyice. Oda derecesi 23 24 bu arada
Canım ben ayaklarını sıcak tutuyorum bizimkisi gazlı gece gündüz patikle yatırıyorum normal tulum yada alt üst takımla. Bende kundak yapıyorum üstünü örtmüyorum sadece bacak kısmını örtüyorum ayakları sıcak tutsun çok fazla örtünce terleme yapar

Kızlar selam. Kızım bugün 69 günlük ve 2-3 gündür ikimizde gribiz. Geceleri ateşi 38-38.2. Sürekli burnunu açık tutmaya çalışıyorum ve bol bol emzirmeye çalışıyorum. Sizlerden yaşayan var mı gribi? Neler yaptınız? Daha çok küçük çok üzüyorum haline😢 1 haftadır aşılar için doktor kontrolü ve kaynanam dışında hiç bir yere de çıkmamıştık ama geliyor grip bir şekilde. sizlerde dikkat edin bir yere çıkarmayın bebişlerinizi çok üzülüyor insan😢
38 üstüyse 2 3 gundür düşmeyen ateşse doktora gidin gögsüne inmesin biz ne kadar burnunu açsakta tekrarlıyo.pamuğu ıslatıp eklem yerlerine koyuyorum ilaç veriyorum ıhlamur verdim 2 cay kasıgı emzirerek geçmesini sağlıyorum çok gecmiş olsun☹️

Canım bende mutlaka doktora gidin. Çünkü biz grip diyoruz ama birçok türü var ve bazıları bebekler için tehlikeli
38 üstüyse 2 3 gundür düşmeyen ateşse doktora gidin gögsüne inmesin biz ne kadar burnunu açsakta tekrarlıyo.pamuğu ıslatıp eklem yerlerine koyuyorum ilaç veriyorum ıhlamur verdim 2 cay kasıgı emzirerek geçmesini sağlıyorum çok gecmiş olsun☹️
Çok geçmiş olsun umarım hızlıca toparlarsınız

24 derecede sadece zıbınla durabilir. Hiçbir sıkıntı da olmaz. Bizim evimiz de 22 23 arasında ben de 2 kat müslin ile kundaklıyorum. İçte alt üst takım ya da bir tulum oluyor. Onların metabolizması daha hızlı olduğu için bizim kadar üşümezler . Ayaklarına ince örtü örtüyorum sadece. Gazı olmasın bir de kundağın bacaklarını sıkmıyorum ben sadece kolları kapalı oluyor o yüzden

Bizim de 22 23 derece, tek kat müslinle kundak yapıp pazen bi battaniye örtüyorum belden altına yetiyo

Eğer terlerse vücut savunmaya geçip anında kendini buz gibi soğutuyor. Size soğuk grldiğinde sebebi o da olabilir.

Dün doktor kontrolünde sordum. Tek kat yeterli dedi. İlla ki kafanız rahat edecekse ince bir yelek giydirin dedi.

24 derece, sadece beyaz klasik zıbın, patikli alt ve 2 kat penye yelekle yatırdım. İyiydi tüm gece.

Normalde kollu klasik beyaz zıbın ve 1 tog askılı tulumla yatıyor. Torba tulumda değil ama bacaklı olanda terliyor. Örtünmüyor. Açıyor sürekli. Ben de cesaret edemiyorum yüzüne getirir mi diye.

Ne giydirirseniz göğsüne, sırtına bakın her seferinde. 3 aydır üşüttüm mü derdindeydim. Deneye deneye tamam dedim artık. Onlar bizim kadar üşümüyorlar kahverengi yağ hücreleri sayesinde.

Anladım kızlar çok üstünü örtüp abartmaya gerek yok
Ben alt üst takım giydirip sadece bacaklarını örtüyorum. Kundak yaptırmıyor. Belden üstünü de asla örtmeme izin vermiyor. Bende üşüyecek diye korkuyorum açıkçası ama o öyle istiyor. Kundak yapsaydım da üstüne başka bir şey örtmezdim. Ev 23-25 arası

Ben alt üst takım giydirip sadece bacaklarını örtüyorum. Kundak yaptırmıyor. Belden üstünü de asla örtmeme izin vermiyor. Bende üşüyecek diye korkuyorum açıkçası ama o öyle istiyor. Kundak yapsaydım da üstüne başka bir şey örtmezdim. Ev 23-25 arası
Oğlum sürekli sıçrıyor elleri kolları durmuyor uyurken mecburen yarım kundak yapıyorum. Sizin bebiş sıçramıyor mu?

Oğlum sürekli sıçrıyor elleri kolları durmuyor uyurken mecburen yarım kundak yapıyorum. Sizin bebiş sıçramıyor mu?
Benimki de sıçrıyor ama kundak da yaptırmıyor. Elleri kolları açıkta olacak illa ki, yoksa yaygarayı koparıyor. Birkaç defa denedim açana kadar ağlıyor.

1 Ekim’de doğum yaptım arkadaşlar haftaya Rota aşısı için gideceğiz yaptıran var mı birde aynı gün Hepatit b 2.doz da olacak inşallah ağır gelmez
Hepatit sadece huysuzluk yapıyor başka bir ya etkisi olmadı. Rotayı ben de merak ediyorum bizim de 1 ayımız var bugün 3lü aşıyı olduk. Sizin nasıldı süreç? Çok yan etki oldu mu? ateş falan

Back