bende de kaşıntı çoktu, karaciğer kaynaklı gebelik kolestazı mı diye kontrol etmek için birtakım kan testleri önerdi doktorum. sonuçlar normal çıkınca cildiyeye yönlendirdi. egzama nedenli oluyormuş, kortizonlu krem, biodermanın yıkama jeli-nemlendiricisi, antihistaminik hap kullandım birkaç gün. şu an daha iyi durumdayım, kuru kalmaması lazım özellikle duş sonrası nemlendirme mühim. ama drunuzu bilgilendirin mutlaka.
oyy yeni fotoları heyecanla bekliyoruzz
sütün eminim ki tam da ihtiyacı olan vitaminleri içeriyordur, can olsun kan olsun kuzuya inşallah. ağrılar da günden güne geçecektir, biraz daha sabır..
kuzu progestan fitil bende de akıntı yapıyor ama bariz bir rahatsızlık hissetmiyorum. sırf yan etkisi su gibi akıntı ise vajinit ile çok alakalı olmayabilir. kaşıntı, yanma, kötü kokulu akıntı gibi ek belirtiler olursa vajinal kültür alıyorlar esasen. çünkü idrar kültüründe o görünmeyebilir.
sadece kaşıntı ve hassasiyet varsa mantar olma ihtimali de yüksek. şekerli de yiyorum diyordun sanki, onlar da besliyor mantarı maalesef
bildiğim kadarıyla mantarın bebek üzerinde olumsuz etkisi yok. idrar yolu enfeksiyonu ya da yeşil falan kötü kokulu akıntı ile seyreden bakteri kaynaklı şeyler zararlı olabiliyor.
ola ki progestan kullanman gerekirse bak belirtilerine gerekirse doktora abarta abarta anlat, yapsın kültür. kefir içmeni de öneririm bu arada bende kesinlikle işe yarıyor